מבקתה מוזנחת לאחוזה זורחת: בית משפחתי בשכונת ביצרון

את הבקתה הישנה והמוזנחת בשכונה התל אביבית מחליף היום בית משפחתי עם סגנון אישי. הפריטים הצבעוניים משתלבים זה עם זה בהרמוניה ומאפיינים את הלך הרוח של הדיירים הצעירים

בר אילוטוביץ
שילוב של צבעים עליזים בכל פינה בבית (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)

שכונת ביצרון בתל אביב הפכה מזמן לאחד הלוקיישנים המבוקשים ביותר בעיר, בין אם בגלל הבתים הנמוכים והרחובות השקטים, בין אם בזכות הקרבה למרכז העיר אבל הניתוק המופלא מהרעש והבלגן ובין אם בזכות שדרות ההשכלה הירוקות והרגועות. האופי המיוחד של השכונה השפיע גם על עיצוב ותכנון הבית האמור, אותו תכננו האדריכליות נטע דוידי וטל רוזין יחד עם בעלת הבית, מעצבת פנים במקצועה, כדי ליצור בית משפחה נעים ומזמין.

תסתכלו למעלה: משרד פרסום שהפך לבית עם תקרה צהובה

פנטזיה: בית קולינרי בשרון

עוד בוואלה!

"הנזק יכול להגיע למיליוני שקלים": הטעות שכל כך הרבה עסקים עושים

לכתבה המלאה
מהמטבח שמאופיין בסגנון כפרי יש יציאה לחצר (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)
גם מהסלון ופינת האוכל שסמוכה לו יציאה לגינה המטופחת (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)
אדן החלון הוסב לפינת ישיבה אינטימית עם כריות בסגנון אוריינטלי (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)

המגרש הקיים אפשר בנייה של בית פרטי בן שלוש קומות המוקף בגינה מכל כיווניו ולמרות שנעשה מאמץ גדול לשמר את המבנה המקורי, בסופו של דבר הוחלט להשאיר רק חלק מהתקרה המקורית וכל שאר המבנה נהרס ונבנה מחדש כדי לענות על צרכי המשפחה וכדי ליצור תוכנית יעילה ביחס לשטח הקיים. הבית החדש שקם כאן הוא בית מלבני עם שלושה כיווני אוויר ועטוף בגינה קטנה ומעוצבת המאפשרת מבט ירוק מכל רחבי פנים הבית.

צ'ק פליז: סטייל משובח או תקציב מנופח?

הפנטהאוז שפואד רכש ב-9 מיליון שקלים

גרם המדרגות שמוביל לחדרי השינה הפרטיים עשוי ברזל צבוע לבן ועץ (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)
פינת משפחה בקומה העליונה (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)

קומת הכניסה של הבית כוללת את כל החללים הציבוריים, שנבנו בצורה פתוחה שמאפשרת נקודות מבט מכל האזורים, והחלל הסגור היחיד בקומה זאת הוא הממ"ד שהפך לחדר עבודה. קומת הביניים כוללת את סוויטת ההורים, את חדר הבת הקטנה, חדר אמבטיה, חדר אורחים וחדר כביסה. עליית הגג היא קומת הבנים הכוללת את חדרי השינה שלהם, פינת טלוויזיה ומקלחת משותפת. גרם מדרגות מפלדה עם מדרכי עץ קושר את כל הקומות יחד ומאפשר כניסה של אור טבעי מעליית הגג עד לקומת הכניסה.

חנות כלים סקנדינביים נפתחה בתל אביב

מילה של אורטופד: כל מה שצריך לדעת על כיסא משרדי

חדר ההורים נראה כמו סוויטה ים תיכונית לבנה ומוארת (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)
השתקפות שולחן צד בחדר השינה במראת עץ העגולה שתלויה מול המיטה (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)

החלל הציבורי תוכנן כדי לאפשר גמישות רבה וניתן לשנות את מערכי הריהוט בחלל כדי לענות על צרכים רבים ומשתנים. דוגמה לכך היא חלון גדול ובולט החוצה שכולל ספסל בנוי ויכול להיות חלק ממקומות הישיבה של פינת האוכל במקרה הצורך. המטבח נבנה בהזמנה אישית אצל נגר ובתכנון הושארו פינות בחלל כדי לאפשר הכנסה של ריהוט נפרד, כמו הארונית בצבע טורקיז שממוקמת לצד המקרר האינטגרלי. המטבח עטוף בחלון גדול שמכניס אור רב ובדלת יציאה לפטיו קטן שיוצר רקע ירוק למטבח כולו. כדי להשלים את התמונה הפסטורלית נבחרו ארונות מטבח בצבע קרם בצביעה בתנור עם ידיות בולטות. כמו כן, שולב בו אי מרכזי שכולל מקום עבודה ומקומות ישיבה נוחים.

איך נראה הכיסא הנמכר בישראל?

מה חשבנו על פרק הפתיחה של "אקסטרים מייקאובר ישראל"?

חדר הרחצה (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)
שירותים נעימים עם ריצוף שחור-לבן ודלת ירוקה (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)

הסלון המזמין תוכנן לצד ויטרינה גדולה במיוחד שנפתחת לחצר מרוצפת בדק עץ. היא כוללת פינת ישיבה בנויה מבטון עם אריחים מצוירים. אלמנטים נוספים שמעצבים את הסלון הם נישה בנויה לספרים, שידת מגירות ייחודית ופסנתר הממוקם מתחת למדרגות.


פחות מ-100 שקלים לשדרוג המטבח בקטנה

בלי הברזות: המדריך לבחירת כיור וברז למטבח

פינת עבודה מוארת ומאווררת בזכות הקרבה למרפסת (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)

גם יחידת ההורים מהווה מקום מפלט מעוצב, והחלל נבנה בצורה פתוחה בסגנון מזמין ונוח עם אלמנטים דקורטיביים רבים. מאחורי המיטה ממוקם קיר נמוך מחופה בלבנים שמגדיר את פינת ההלבשה שכוללת ארון גדול בצבע ירקרק ובצד השני של החדר ממוקם ארון כיור ולצדיו חדרים סגורים לשירותים ומקלחון. בעלת הבית הייתה אחראית לכל שלב התאמת הריהוט והאביזרים בבית כולו, תוך ניסיון תמידי לשמור על קשר בין הפנים לחוץ ושימוש בחומרים שונים שיוצרים יחד תמונה שלמה של אופי. לעיצוב הבית נבחרו חומרים כמו עץ, אבן, ברזל, טקסטיל איכותי וגוונים של לבן, תכלת, ירוק בהיר וחום שחוזרים בווריאציות שונות בחלל.

מחיר המיטות בבית האח הגדול 600,000 שקלים

מתחם ריהוט גן הכי יפה בארץ

בחדר הילדות רהיטים ופריטים קטני מידות (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)

הפינות והזויות השונות בבית משדרות בדיוק את אותה תחושת נינוחות שמשדר כאן גם הרחוב שבחוץ, בין אם ברהיטים, בין אם בצבעים ובין אם בחומרים ואולי הכי חשוב – באופי. כל אלה יחד יוצרים בית נוח, נעים ומזמין ומעוצב היטב בו זמנית.


לאינדקס מדרגות לבית; לאינדקס פרקטים
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

בחצר אפשרות לשבת ולהנות מקפה מהביל של הבוקר (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)
פינת הירגעות שלווה ומוצלת בחוץ (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)
(צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)
פעם היתה פה בקתה מוזנחת והיום אחוזה זורחת (צילום: בנין ודיור, יהונתן בלום)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully