וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כאן גרות: מהפך מורכב לדירת גן בעיר עם הנוף הכי יפה

עודכן לאחרונה: 14.3.2023 / 17:55

בנות הזוג הסתייגו בתחילה מהתוכניות להחליף את מקומם של הסלון והמטבח, אבל המעצבת התעקשה וטוב שכך - כעת הדירה הסגורה והכהה הפכה למרחב משפחתי נעים, מואר ופתוח לנוף הירוק עם אזור משחקים מושלם

דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
חלוקת החלל החדשה לאחר השיפוץ מאפשרת זרימה נכונה יותר בין החללים/שירן כרמל
דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
ההתעקשות על החלפת המיקום של הסלון והמטבח השתלמה. המטבח החדש/שירן כרמל

הפרויקט: דירת גן בחיפה
הדיירים: בנות זוג וארבעת ילדיהן שני בנים לפני גיוס ושתי בנות קטנות.
שטח: 130 מ"ר בנוי, 70 מ"ר גינה
עיצוב פנים: אלה מורגן
פיקוח ונגרות: חיים שטרית

הדירה שלהן הייתה שחורה כמעט כולה. הרצפה שחורה, חדרי הרחצה שחורים, החלונות שחורים, אפילו הדלת הייתה שחורה. כשבנות הזוג החליטו להרחיב את המשפחה הן רצו לשנות את מראה הדירה כך שתהיה נעימה ומזמינה יותר, דירה שמתאימה יותר למשפחה. "בנות הזוג רצו בהתחלה לעשות שיפוץ קוסמטי בלבד, אבל השתכנעו מהר מאוד שכדאי לבצע שיפוץ מאסיבי שיכלול את כל הצרכים של המשפחה. תוך כדי השיפוץ התבשרנו שתינוקת נוספת עומדת להצטרף ולוחות הזמנים השתנו בהתאם, וכולנו עבדנו במרץ כדי שהדירה תהיה מוכנה לפני הלידה". מספרת מעצבת הפנים אלה מורגן.

דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
הסלון רוהט ואובזר בצבעי אדמה ועם נגרות בקווים מעוגלים/שירן כרמל
דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
הפאטיו הוגדר כאזור המשחקים של הילדות הקטנות, ומאפשר קשר עין איתן מבפנים ומבחוץ/שירן כרמל

הדבר הראשון שתכננה מורגן היה להפוך בין המטבח לסלון על מנת להגדיל את החלל. "בנות הזוג לא ממש אהבו את הרעיון להפוך בין מיקום הסלון והמטבח, אבל התעקשתי על כך, כי ההחלפה בין שני החללים הייתה מתבקשת, ועל ידי כך יכולתי להגדיל את החלל הציבורי וליצור זרימה נכונה. אחרי השיפוץ גם הן הבינו שזה היה הדבר הנכון לעשות". מספרת המעצבת.

המטבח תוכנן עם קיר ארונות גבוהים בצבע לבן עם חריטות בצורת מעויינים - מוטיב שחוזר על עצמו באלמנטים שונים בבית ויוצר עניין וייחודיות. במרכז המטבח הוצב אי עם משטח עבודה עשוי קוורץ טבעי בצבע בז' אפרפר וממנו נשלף שולחן אוכל מעץ עבור ארוחות גדולות יותר. "מאחר שפינת האוכל לא נמצאת בשימוש כל הזמן, החלטנו לחסוך במקום ולתכנן שולחן נשלף מהאי, כך שהאי משמש לארוחות ביומיום ובמידת הצורך ניתן לשלוף את שולחן האוכל", מסבירה מורגן.

דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
חציצה אוורירית בין מהטבח למדרגות/שירן כרמל
דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
שולחן עץ נוסף לאירוח יכול להישלף מתוך האי בעת הצורך/שירן כרמל
דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
דוגמת מעויינים על הארונות/שירן כרמל

דלת זכוכית עם פרופיל שחור מובילה מהמטבח למה שנראה כחלל הכי מיוחד בבית - הפאטיו, אותו יצרה המעצבת במראה נקי ונעים. הפאטיו משמש כחדר משחקים לשתי הילדות הקטנות ומאפשר קשר עין איתן מכל חלקי החלל הציבורי והגינה. "לבנות הזוג היה חשוב שחדר המשחקים לא יהיה בחדר מנותק כדי שהן יוכלו להיות בקשר עין מתמיד עם הבנות. ומצד שני, הן לא רצו בלגן של צעצועים במרחב הציבורי. הפאטיו מאפשר את שתי הדרישות הללו ובכדי ליצור חדר נעים ומסודר יצרנו הרבה מאוד מקומות אחסון בו, כך שלכל צעצוע המקום שלו". אומרת מורגן.

את הסלון בחרה המעצבת להגדיר באמצעות ריצוף שונה של פרקט פישבון המעניק תחושת חמימות. ריהוט בגווני אדמה הוצב בסלון וקיר כוח מנגרות בטקסטורת מעוינים בדומה לטקסטורת ארונות המטבח, מעניק תחושה דרמטית בחלל ונמתח עד התקרה בכדי ליצור המשכיות. מוטיב עיצובי חוזר נוסף הוא פינות עגולות אותן בחרה המעצבת ברהיטים שונים בבית, כמו מזנון הסלון המעוגל.

עוד בוואלה!

החיים החדשים והטובים שלנו: פנטהאוז צבעוני ומיוחד במודיעין

לכתבה המלאה
דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
מיטה רומנטית ודלת אסם מחוספסת. חדר המאסטר/שירן כרמל
דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
מוטיב המעויינים חוזר בכל הבית, גם בחדר הרחצה הזה/שירן כרמל
דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
יוקרתי וייחודי. חדר הרחצה של בנות הזוג/שירן כרמל

קיר גרם המדרגות המשותף למטבח נפתח בכדי לפתוח את החלל הציבורי ובפתח תוכננה מחיצת עץ עם חריטה שיוצרת הפרדה קלילה ומאווררת. במעלה המדרגות המחופות בעץ, קיר בריקים בגווני אדמה בהתאם לפלטת הצבעים שנבחרה לבית. בקומה העליונה שהרצפה בה חופתה כולה בפרקט, נמצאים חדרי השינה, חדרי הרחצה ופינת עבודה.

סוויטת ההורים עוצבה במראה אלגנטי. מיטת בד גדולה בצבע ורוד פסטל ניצבת במרכז הסוויטה ומשדרת רומנטיקה. וילונות שקופים בצבע אפור בהיר מוסיפים רוך לחדר ומכניסים את הנוף פנימה. שידות עץ כהה מעוגלות הונחו בהמשך לקו העיצובי. בכדי לחסוך מקום, הותקנה דלת אסם מעץ המובילה לחדר הרחצה המפנק. ארון כיור כפול ענק עשוי נגרות בדומה לשאר הנגרויות בבית מכניס חום אל מול האריחים הגדולים. הצבע שנבחר לכלים הסניטריים הוא אפור היוצר מראה יוקרתי וייחודי. הפרזול והברזים בגוון חלודה, גוון שנגזר מהאריח בחדר הרחצה ומשלים את המראה.

דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
טפט עיגולים בחדר התינוקת/שירן כרמל
דירת גן של בנות זוג בחיפה. עיצוב פנים: אלה מורגן. שירן כרמל,
מטבח חיצוני ומלא מרחב עבור הילדות. החצר/שירן כרמל

בניגוד לסוויטת ההורים, חדר התינוקת משדר קלילות. טפט בדוגמת עיגולים בצבע ירוק עדין מעטר את קיר החדר. טקסטיל בצבעי פסטל מעניק נגיעות צבע רכות וסולידיות. לחדר הרחצה של הילדות נבחר חיפוי עץ בדוגמת פסים וארון כיור בצבע ורוד מעושן שגם עליו חריטות מעוינים בהתאם לשאר הנגרויות בבית.

בכדי להשלים את המלאכה ולהפוך את הבית לבית של משפחה העונה על כל צרכיה, עוצבה הגינה מחדש, וחולקה לאזור ישיבה ואירוח שם גם הועמד מטבח חוץ מפנק ומרחב פתוח למשחק עבור הילדות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully