וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סיפחה מחסן, דיגמה את המטבח: מהפך מטורף לדירה בקריית אונו

עודכן לאחרונה: 13.11.2022 / 8:05

כשמעצבת מתכננת את השיפוץ בבית שלה ההיצמדות לתקציב מקבלת משנה חשיבות - כי הכסף יוצא מהכיס שלה. 3 חודשים ו-350 אלף ₪ עמדו לרשותה של עדי ברגמן אראל - איפה היא התפרעה ועל מה היא התפשרה?

דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
שברה את הראש, אבל לא את התקציב. השיפוץ של עדי ברגמן אראל בדירתה בקריית אונו/שי אפשטיין
דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
המשפחה לא הרבתה להשתמש במרפסת המרווחת לפני השיפוץ, עכשיו זה כבר סיפור אחר/שי אפשטיין

הפרוייקט: שיפוץ דירת 5 חדרים בקריית אונו
שטח: 125 מ"ר + מרפסת בשטח של 20 מ"ר
הדיירים: המעצבת עדי ברגמן אראל ומשפחתה
תקציב השיפוץ: 350,000 ₪
תכנון ועיצוב פנים: עדי ברגמן אראל

גם האדריכלים ומעצבי הפנים המנוסים ביותר, שמאחוריהם עשרות פרויקטים מוצלחים, מעידים שהפרויקט המאתגר ביותר שחוו בחייהם המקצועיים היה לתכנן את ביתם הפרטי. את הידע המקצועי הרב שצברו, היצירתיות המתפרצת ושפע הרעיונות שמתרוצצים בראש עליהם לתרגם לכדי מרחב מגורים מעורר השראה וחווייתי שיתאים במדויק לטעמם האישי ולאורחות חייהם של כל אחת ואחד מבני המשפחה. על אף כל המשוכות והאתגרים, מעצבת הפנים עדי ברגמן אראל, הצליחה ליצור עבור משפחתה דירה חלומית שעושה הרבה כבוד לחומרים טבעיים, לצבעוניות בהירה ולאור הטבעי החודר בצורה האופטימלית מבעד לחלונות הוויטרינה הגדולים.

ברוכים הבאים לדירתה של משפחת ברגמן אראל, שבה מתגוררים מעצבת הפנים עדי ברגמן אראל, בעלה ההייטקיסט ושני ילדיהם, בני 7 ו-10. הדירה, ששכונת בבניין בן 12 שנים, עברה מהפך של ממש והפכה מדירת קבלן גנרית לסביבת מגורים שקולעת במדויק לצרכי המשפחה, זאת הודות לתכנון מדוקדק אותו ביצעה עדי ובמהלכו חשבה על כל פרט.

דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
סיפוח המחסן לטובת יצירת חדר העבודה היה אחת ממטרות השיפוץ הזה/שי אפשטיין
דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
פינת העבודה של ברגמן אראל עצמה נמצאת בקצה הסלון, למרגלות קיר כוח עשוי סרגלי עץ שנותנים תחושה של חלל גבוה יותר/שי אפשטיין

"בדיעבד, אני יכולה לומר שתכנון ושיפוץ המרחב הפרטי שלי, שבאופן טבעי אני מעורבת בו רגשית, היה תהליך מאתגר, אבל כולנו מאושרים מהתוצאה שהתקבלה", משחזרת המעצבת. "תהליך התכנון ארך כחודש והשיפוץ, שארך כחודשיים נוספים, כלל שינוי של חלוקת הפנים והחלפת התשתיות בדירה. עשיתי שינויים רבים, מהבולטים שבהם היה הסבת מחסן שטרם השיפוץ לא היה בשימוש לחדר עבודה עבור בעלי, ונמצא בהמשך לסלון באופן שהוא חלק אינטגרלי מהעיצוב. השימוש בפרופיל בלגי ובדלתות שקופות הגדיל באופן ישיר את החלל הציבורי".

את הפרויקט התחילה ברגמן אראל עם תקציב מוגבל. בתחילה, המטרה העיקרית היתה לטפל במטבח, בהחלפת הריהוט, בהסבת המחסן לחדר עבודה וביצירת פינת עבודה נוספת לעצמה, אך כשבוע לפני שיצא השיפוץ לדרך החליטו בני הזוג להחליף גם את חדרי הרחצה, מה שייקר את הפרויקט בעשרות אלפי שקלים וגרם לו להתארך- במקום חודש, הוא ארך כחודשיים.

דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
קיר לבנים בהירות במראה לופט. חדר העבודה/שי אפשטיין
דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
התקציב המקורי יועד לחדר עבודה, מטבח והחלפת הריהוט. ברגע האחרון זה השתנה/שי אפשטיין
דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
השימוש בפרופיל בלגי ודלתות שקופות הגדיל את החלל הציבורי/שי אפשטיין

"בעוד שלבעלי היה בעיקר חשוב לקבל חדר עבודה שקט ופונקציונלי לי היה גם מאוד חשוב שהפונקציה החדשה תשתלב בהרמוניה עם החלל הציבורי. יצרתי קיר לבנים בהירות, שמשווה לו מראה של לופט, בחרתי שולחן אנגלי גדול ונוח לעבודה ויישמתי פלטת צבעים רכה ומרגיעה שמשתלבת עם זאת של הסלון והמטבח. בנוסף, שמתי דגש על התאורה בחלל הזה ושדרגתי אותה כך שגם במהלך שיחות הזום שהוא מרבה לנהל, החלל יראה מקצועי ומהוקצע".

עמדת העבודה של עדי ממוקמת בסלון ומשתלבת בעיצובו: "הפינה הזאת משמשת כמעין קיר כוח", היא מסבירה. "יצרתי בה חיפוי של לייסטים מעץ שמעניקים תחושה של גובה בחלל הלא מאוד גבוה הזה (2.65 מ' בלבד). מתחת לשולחן יצרתי אזור אחסון בעל חזית בדוגמה זהה, שם אני מאחסנת את הקלסרים וציוד המחשוב".

דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
יקרה משמעותית מאלטרנטיבות ראויות אחרות - אבן גרניט שעליה ברגמן אראל פשוט לא הצליחה להתפשר/שי אפשטיין
דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
דרך החלון הגדול במטבח אפשר להגיש מנות ישר למרפסת/שי אפשטיין

את המטבח הקבלני המקורי שהיה בדירה החליפה המעצבת במטבח פרללי פרקטי במיוחד שמאפשר אינטראקציה מלאה עם כל האזורים בחלל הציבורי ומבעד לחלון הגדול שבו נשקפת המרפסת המטופחת - כך יצרה אפקט של המשכיות. מחלון זה גם מוגשות המנות מהמטבח ישירות למרפסת.

"טרם השיפוץ, העדר מקומות האחסון במטבח היה מאוד מורגש ושולחן האוכל הנפרד שימש בעיקר כפינת עבודה ומידי פעם גם כמקום בו אכלנו ארוחות משפחתיות. התכנון החדש הפך את המטבח לפרקטי בהרבה - הוא תוכנן כך שהארונות מגיעים כמעט עד לגובה התקרה ויש גם אי מאוד פונקציונלי ורב שימושי שמשמש לא רק אותנו, בני המשפחה, אלא גם את האורחים וכיף מאוד לבשל תוך כדי שיחה איתם. אי במטבח היה אחת הפנטזיות שלי עוד לפני שהתחלנו את השיפוץ. היה לי ברור שעליו אמקם את הכיריים כך שכשאבשל אהיה עם הפנים לחלל הציבורי ולא עם הגב אליו. ההחלטה הזאת אפשרה לי גם ליצור שטחי אחסון משמעותיים באי. בנוסף, יצרתי משטח עבודה גדול ונוח לעבודה והשתמשתי במוצרי חשמל קטנים שמותירים את רובו פנוי. בהמשך לאי תכננתי פינת אוכל בגובה של פינה סטנדרטית, מכיוון שאנחנו כמשפחה מאוד אוהבים את צורת הישיבה הזאת. השולחן נייד כך שכשאנחנו מארחים אנחנו יכולים לשנות את המיקום שלו. זה פרקטי ונוח".

דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
צמחים עמידים ותאורה שמקנה לה מראה קסום ורומנטי גם כשחשוך. מרפסת עם אלמנט סרגלי עץ/שי אפשטיין
דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
ההחלטה להחליף גם את חדרי הרחצה הכפילה את משך השיפוץ/שי אפשטיין
דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
אבל עכשיו הם גם יפים יותר, גם מרווחים יותר וגם פרקטיים יותר/שי אפשטיין

את חזיתות המטבח בחרה ברגמן אראל לצבוע בלבן ניטרלי וקלאסי שכנראה שלעולם לא יצא מהאופנה, תוך מחשבה שבמידה ותרצה לחולל שינוי במראה החלל תוכל לעשות זאת על ידי החלפה של אלמנטים ואביזרים ניידים ולא דווקא יקרים. לעומת זאת היא בחרה להשקיע במשטח אבן גרניט אפורה, שהיה יקר משמעותית מאלטרנטיבות ראויות אחרות. את החריגה התקציבית הזאת היא היתה צריכה לקזז איכשהו, אז בכדי להישאר במסגרת התקציב של הפרויקט בחרה בדלתות פנים מצוינות אך זולות. "השילוב בין החזיתות הבהירות לאבן הגרניט האפורה עושה חסד לחלל הציבורי כולו. מעבר לזה שהוא נראה נהדר, הוא יישאר רלוונטי עוד שנים רבות".

למרות שטרם השיפוץ בני המשפחה כמעט ולא השתמשו במרפסת, בחרה עדי להשקיע בה ובדיעבד עשתה החלטה נכונה: "בקיר המרפסת השתמשתי באלמנט עץ דומה לזה שבפינת העבודה שלי, מה שמעניק גם לה תחושה של גובה ואשליית תלת ממד ובנוסף יוצר המשכיות בין החוץ לפנים. מכיוון שאנחנו לא מבינים גדולים בטיפוח עציצים, בחרנו בזני צמחים עמידים שמשדרגים מאוד את החלל ותורמים לתחושה הביתית. תכננתי בה גם תאורה מיוחדת שמקנה לה מראה נעים וקסום גם בשעות החשכה".

דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
מצליחים לראות את הארון הנסתר שהוסווה בטפט? (רמז: חפשו את הפאנלים). חדר הילדים/שי אפשטיין
דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
חדר שינה הורים/שי אפשטיין
דירתה של מעצבת הפנים  עדי ברגמן אראל בקריית אונו שאותה היא שיפצה בתקציב של 350 אלף ש"ח. שי אפשטיין,
מראה אלגנטי ובוגר גם בחדר הילדים/שי אפשטיין

המעצבת שמה דגש על שדרוג חדר הילדים, שם עמד בפניה אתגר של צמד דלתות א-סימטריות של ארון מובנה בקיר אותן לא יכלה להעלים: "יצרתי ארון נסתר על ידי טפט יוניסקס בצבעוניות מעושנת שמקנה לחלל מראה אלגנטי ובוגר וגם מסתיר את הדלתות שמובילות לחדר הארונות".

תכולת חדרי הרחצה הישנים נעקרה ומיקומי התשתיות שונו בהתאם לתכנון החדש: "בהרבה מדירות הקבלן יש נטייה למקם את מכונת הכביסה ליד פתח האוורור וכך דווקא האביזר הדומם הזה נהנה מהחלל הכי חשוב בחדר הרחצה. בחרתי לשנות את ההיררכיה ותכננתי באזור הזה את חדר הרחצה כך שאנחנו, שמשתמשים בו, נהנה מהיתרון החשוב הזה. את האמבטיה הקטנה והלא פרקטית שהיתה לנו לפני השיפוץ בחרתי להפוך למקלחון מרווח ובו נישה מובנית לאביזרי רחצה. המקלחון החדש שגודלו 165/80 ס"מ הוא לא רק הרבה יותר נוח אלא גם בטיחותי. למרות שמדובר בחדר רחצה לא גדול במיוחד, האווירה שנוצרה בו היא אווירת ספא מפנקת כך שמאוד כיף ונעים לשהות בחלל".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully