וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיטון מבטון: בית מינימליסטי ומיוחד למשפחה קטנה

עודכן לאחרונה: 2.10.2022 / 13:28

בית מודרני ומינימליסטי עשוי כולו מחומרים טבעיים, בטון חשוף וחלונות ברזל ענקיים. שטחו של הבית 90 מ"ר בלבד ומקיפה אותו גינה קסומה וטבעית שבה מתרוצצים חופשי ארנבונים וכלב חתיך

בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
הלקוחות העדיפו לבנות בית קטן וצנוע על השטח הנתון. חזית הבית שבה מוקמה דווקא חדרי השינה/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
פינת האוכל ממוקמת בתוך מרפסת סגורה ומוקפת מפתחי זכוכית שלמים, ללא קירות/IRES

פרוייקט: בית פרטי במרכז הארץ
דיירים: זוג + 1
שטח: 90 מ"ר בנוי
תכנון ועיצוב: נדל רויזין אריכלים

הבית בשטח 90 מ"ר בלבד תוכנן עבור זוג וילדה בחלוקה לא שגרתית אשר כוללת חלל ציבורי גדול במיוחד ושני חדרים ללא מסדרון. שטח הבית המצומצם היה שילוב של אילוצי שטח אך גם בחירה של הלקוחות למגורים בבית קטן וצנוע ובמפלס אחד.

החלל הציבורי מורכב משלושה אזורים מרכזיים: מטבח, סלון ישיבה ופינת אוכל - שממוקמת במרפסת סגורה ממש בתוך נוף הגינה המשגעת, מוקפת מפתחי זכוכית שלמים ללא קירות. הרעיון שהוביל את התכנון באופן הזה היה שאזור האכילה המרכזי והיומיומי הוא באי במטבח ופינת האוכל (המרוחקת יותר מהמטבח) שמורה לאירוח ולסופי שבוע כיוון שהיא מציעה חווית אכילה אחרת וכמעט מנותקת מהבית תחת תקרה נמוכה יותר אשר מייצרת אינטימיות.

בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
חווית אכילה אחרת וכמעט מנותקת מהבית, באווירה אינטימית. פינת האוכל הגובלת בחצר/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ,ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
המפגש בין יציקות הבטון והגג המשופע יצר גמלון שנעטף בזכוכיות לכניסה מקסימלית של אור טבעי/IRES

הכניסה לבית קבועה בצד המבנה והדרך אליה נעשית לצד סבך צמחיה פראי שנותן תחושה של מסתוריות ואהבת הטבע. הכלב החתיך והארנבים שמתרוצצים חופשי בחצר מוסיפים לתחושת הכפריות, בבית שכולו מודרני ובמרכז העיר.

המטבח תוכנן בקפידה ונבחר להיות בצבע שחור דרמטי על מנת לייצר מראה אלגנטי ולא מתבלט למרות מיקומו במרכז הבית. מכירים את התפיסה ש'שחור מרזה'? אז גם כאן ניתן לראות איך הגוון מייצר תחושה של מטבח קטן יותר מגודלו האמיתי. הוא תוכנן לפרטי פרטים וכולל ארון נגרות בחלקו האחורי של הטלויזיה בסלון ושילוב עם שיש המשכי באותו גוון כהה.

בית הבטון - בית של 90 מ,ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
הגוון השחור נבחר בכוונה כדי לשוות למטבח מראה 'רזה' יותר בחלל/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ,ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
הגישה לפינת הישיבה בגלריה נעשית בטיפוס על סולם מהמטבח/IRES

הגג עשוי עץ וצבוע לבן על מנת ליצור מראה נעים ולשמור על הצבעים והסגנון של הבית. נקודות החיבור שלו יצרו גמלון מעל הכניסה והוחלט לעטוף את כולו בפרופיל בלגי בשילוב זכוכית על מנת להכניס כמות אור מקסימלית. גובהו איפשר לנצל את המרחב שמעל למטבח עבור פינת ישיבה נעימה שהגישה אליה נעשית בטיפוס על סולם עשוי ברזל ועץ, באותה שפת חומרים שבה עשוי שאר הבית.

"עבודה ביציקות בטון מצריכה תכנון מוקפד ומדויק של תאורה מהשלב הראשון כיוון שההכנה נעשית לפני שלב היציקה ולכן נקודות התאורה והגופים נבחרו בשלב מוקדם וכחלק מהשפה המודרנית והמינימליסטית של כל הבית", מספרת האדריכלית נטלי רויזין. גופי התאורה שבחרה רויזין הם עדינים במראם ומדויקים בכמות האור והאווירה שהם מייצרים.

בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
מעט פריטי ריהוט, אך כל אחד מהם נבחר בקפידה. הסלון/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
"רצינו ליצור בית מודרני ומינימליסטי שמצליח להרגיש ביתי ונעים". אדריכלית נטלי רויזין/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
"הגינה והטבע הם בעצם רובד נוסף של החומריות בבית"/IRES

בתכנון הבית הוחלט למקם את חדרי השינה אל החזית בעוד שהחלל הציבורי של הבית פונה לחזית האחורית. לכן גודל החלונות בחזית הבית קטן יותר בעוד שבאחורי הבית פעורים מפתחים גדולים במיוחד הממוסגרים בברזל בלגי. "המפתחים האחוריים יצרו חיבור מדהים בין פנים לחוץ והתחושה בתוך הבית היא של בית באמצע הטבע, למרות מיקומו בתוך העיר. הבחירה בברזל שחור נתנה את האפשרות לייצר פתחים גדולים במיוחד עם מסגרות דקות שיוצרות ממש מסגרת לנוף המדהים בחוץ", מתארת רויזין.

הבית כולו מתוכנן ועובד עם חשמל חכם, ולכן היו מערכות רבות שנדרש היה לתת להן מקום וכיסוי בתוך בית קטן ומינימליסטי. לשם כך תוכננה בקפידה הנגרות על מנת לתת לכך מענה ולגם לייצר מקומות אחסון רבים ככל שניתן.

בית הבטון - בית של 90 מ,ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
שומר על הקו הנקי והמינימליסטי של הבית תוך מתן ביטוי לאופייה של הדיירת הצעירה. חדר השינה של הבת/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
אין פה מקום להמון, אבל יש כל מה שצריך. סוויטת ההורים הקטנה/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
הכניסה לחדר הרחצה הצמוד של יחידת ההורים/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
הודות לתקרה הגבוהה, החדר מרגיש מרווח ושטוף באור/IRES

חדר השינה של הילדה עוצב בגוונים עדינים ונשיים ששומרים על המראה הכללי המינימליסטי והנקי של שאר הבית אך גם נותנים מקום לביטוי אישי של הדיירת הצעירה.

סוויטת ההורים אמנם קטנה יחסית וכוללת רק מיטה זוגית עם שידות צד וארון משולב טלויזיה אך היא מרגישה מפנקת ומרווחת הודות לתקרה הגבוהה, שגם מכניסה שפע של אור טבעי ויוצרת והמשכיות לכיוון החלל הציבורי. חדר הרחצה הצמוד לחדר ההורים, קטן אך מפנק במיוחד, כיוון שניצול נכון של השטח בו איפשר ליצור מקלחון מרווח ואפילו ספסל ישיבה בתוכו.

בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
ניצול נכון של שטח מצומצם. מקלחון מפנק עם ספסל בנוי במלקחת הורים/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
"הסגנון המינימליסטי המובהק הוא שילוב של רצון הלקוחות והכוונה אדריכלית שלי". ארון ברזל בחדר הרחצה הכללי/IRES

חדר הרחצה הנוסף עוצב בגוונים כהים ודרמטיים שממשיכים את שפת המטבח, בשילוב ארון ברזל עדין אך עוצמתי שמייצר חוט מקשר בין כלל החומרים הטבעיים שיש בבית. על מנת לייצר הגדלה של החלל נבחרה מראה גדולה במיוחד שמשקפת את שאר החדר ונותנת ביטוי לגוונים הבהירים בקיר שמול הארון.

"הסגנון המינימליסטי המובהק שמיושם בבית הזה היה שילוב של רצון הלקוחות והכוונה אדריכלית שלי, בהתאם לגודל הבית והגבהים הייחודיים. הבחירה במעט צבעים ובפלטה של שחור לבן אפור הייתה מתוך ההבנה שהגינה והטבע הם בעצם רובד נוסף של החומריות בבית", אומרת רויזין על הבחירות הסגנוניות שניכרות בחלל המגורים המיוחד הזה. "החשיבה העיצובית שהובילה את הפרויקט הייתה יצירה של בית מודרני ומינימליסטי שמצליח להרגיש ביתי ונעים בזכות החיבור החזק בין הפנים והחוץ והכנסת הצמחייה כחומר נוסף בבית".

בית הבטון - בית של 90 מ,ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
פריט נגרות בסלון שמסתיר גם מערכות בית חכם שהוטמעו בו/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ,ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
כל פריט כאן מצטרף ליצירת מראה נקי ומהודק של מינימליזם/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ,ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
"היו חלקים בבית שעמדו עירומים עד שנמצא להם הפריט המדויק"/IRES
בית הבטון - בית של 90 מ"ר עם יציקות בטון וקירות זכוכית. תכנון: נדל רויזין אדריכלים. IRES,
גינת פרא טבעית שבה אפשר למצוא גם ארנבונים מתוקים שמסתובבים חופשי/IRES

כמתבקש מהרוח המינימליסטית ששורה על הבית הזה, יש בו מעט פריטי ריהוט, ש"כל אחד מהם נבחר בקפידה ומצטרף למראה והשפה הכללית של בית נקי, מינימליסטי ומדויק", מחדדת רויזין ומוסיפה כי "במשך תקופה עמדו חלקים בבית עירומים עד אשר נמצא הרהיט המדויק לאותו חלל".

קרדיטים וספקים:

  • צילום: IRES צילום
  • חומרי גמר: ויה ארקדיה
  • חלונות בלגיים: עוז גלעדי
  • ריהוט: טולמנס, קונטרסט, אסף
  • סטיילינג: עדי הנפלד
  • אקססוריז: elemento, Zara Home, Pas normal, Karina, Rugs & Co

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully