וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בית ביער: בית מודרני במושב בן שמן שצופה לנוף ברושים בני 100

עודכן לאחרונה: 23.8.2022 / 7:45

במושב בן שמן ממוקם בית מעורר ההשראה של משפחה בת 5 נפשות: אב הייטקיסט, אם ילידת האזור ושלושת ילדיהם הצעירים, שתפסו מגרש שווה של דונם שמשקיף ליערות האורנים הוותיקים של האזור ולהרי ירושלים

בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
שביל אבנים מוביל לדלת העץ הכפרית. בית בבן שמן/עוזי פורת
בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
אבל בפנים המראה מודרני ונקי/עוזי פורת
בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
אריחים דמויי בטון מרצפים את קומת המגורים שיושרה למפלס אחד. סלון ומטבח/עוזי פורת

הפרויקט: בית פרטי במושב בן שמן
שטח: 230 מ"ר בנוי על מגרש של דונם
עבור: זוג + 3
תכנון ועיצוב פנים: סטודיו דולו - עדי קליין, עדי פרשטמן וניצן חברון

שביל אבני מדרך כפריות מוביל לדלת העץ של הבית הכפרי היפהפה לו חזית מטויחת בגוון מוקה וחלונות ממוסגרים בברזל בגוון בהיר. החצר שופעת צמחיה ירוקה שמשתלבת בהרמוניה עם הרי ירושלים הנשקפים למרחוק ויער ברושים בן 100 שנה שמקיף את הישוב. למרבה ההפתעה, פנים הבית מעוצב בסגנון אורבני-עדכני. החלל שנגלה רוצף אריחים דמויי בטון והחומרים הדומיננטיים הם זכוכית, עץ וקוריאן.

sheen-shitof

מאריכים את האקט

כך תשפרו את הביצועים וההנאה במיטה - עם מבצע בלעדי

בשיתוף "גברא"
בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
צעד ראשון והכרחי: פתיחת הסלון לנופי היער/עוזי פורת
בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
ספה וכורסאות אפורות במראה מודרני ושולחן נמוך במראה מחוספס. הסלון/עוזי פורת

הבית, שנקנה לפני כשני עשורים, נרכש תחילה כהשקעה נדל"נית. בני הזוג זיהו את הפוטנציאל הרב של המגרש בן הדונם, שנפתח לאחו, מטע זיתים ונוף עוצר נשימה של יערות האזור. כשמעצבי סטודיו דולו, נכנסו לבית לראשונה, ברור היה להם שעל השיפוץ להיות יסודי, אבל מבלי לשנות את המעטפת הקיימת.

על מנת לייצר לבית מראה חדש ועדכני ננקטו שלושה צעדים הכרחיים: ראשית, פתיחת הסלון לעבר נופי היער, זאת באמצעות מפתחים גדולים ורחבים מפרופיל בלגי. בנוסף, בכדי לייצר קומה אחת המשכית למרחב המשותף, זאת על אף גובה התקרה המאתגר, ביטלו המתכננים את חלוקת המפלסים שבקומת הכניסה. לאחר שבירת הקיר והשוואת הגבהים התקבל חלל גדול, פרופורציונלי וסימטרי למראה. במבואת הכניסה בוטל קיר ששימש כמעקה לגרם המדרגות, במקומו הורכב קיר זכוכית ומולו, שירותי אורחים המוקפים בארונות אחסון.

בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
קורות סביבו המון התרחשויות. המטבח/עוזי פורת
בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
קיר המדרגות הוחלף בחלון זכוכית שמשקיף אל המטבח/עוזי פורת

"בחרנו להצניע את זווית הקירות החיצוניים", הסבירו לנו בסטודיו דולו. "אלכסונים מטבעם יוצרים עומס רב וזה ההפך הגמור מהניקיון העיצובי שביקשנו ליצור בפרויקט הזה. פעלנו להעלים אותם כבר משלבי התכנון הראשוניים. אחת הדרכים לכך היתה בעזרת תכנון נגרות מותאמת שאפשרה לנו ליישר את הקווים הזוויתיים כלפי פנים".

בתכנון המקורי של הבית דלת הכניסה נפתחה ישירות לכיוון מבואה סגורה וצרה. המטבח מוקם בצידה השמאלי של הקומה, ועל אף גודלו הוא רוהט באופן מינימלי ובו רצועת ארונות אחת. "חדר המטבח הוא חלל משמעותי בבית", הם מוסיפים. "קורות סביבו המון התרחשויות והוא מהווה נקודת מפגש בין בני המשפחה. במצבו הקודם, המטבח תוכנן כנפרד מפינת הישיבה, ובזה הקיים בחרנו למזג בין פינת האוכל למטבח".

בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
שיר טלויזיה ואחסון תלוי מהתקרה ומחלק את החלל בין הסלון לפינת המשפחה/עוזי פורת
בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
פינת משפחה נהדרת ומזמינה מעבר לקיר הטלויזיה התלוי/עוזי פורת
בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
בעל פרופורציה אינטימית ומידתו מושלמת עבור המשפחה שמתגוררת כאן/עוזי פורת

כחלק ממתיחת הפנים שעבר המטבח נוספו לו ארבעה פתחים גדולים שמספקים שפע אור ואוויר: שניים באזור השיש, חלון קבוע מעל פינת העבודה ובנוסף, ויטרינה שיוצאת אל החצר. הארונות הנמוכים צבועים בלבן, הארונות העליונים כולם מעץ חמים, והאי שניצב במרכז שחלקו הנמוך נצבע בלבן, נגיש ופונקציונלי המשמש לאחסון ובהמשכו משטח עץ המיועד לאכילה נוחה.

הסלון המקורי בעל פרופורציה אינטימית ומידתו מושלמת לבני משפחה זו. הוא אובזר בספה מבד אפור- גוון ההולם את הקונספט המודרני. בנוסף, שולבו שולחן עץ ומנורה שחורה עומדת המייצרת איזון בין הצבעים הקרים. קיר מרחף, שנתלה מהתקרה, משמש לאחסון ובו גם מסך הטלוויזיה. אלמנט זה משמש כחציצה אוורירית בין הסלון לחדר המשפחה.

בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
פינת עבודה שיהיה קשה להתרכז בה כשמהחלון נשקף נוף כזה/עוזי פורת
בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
פינת אוכל חיצונית במרפסת המקורה/עוזי פורת

"היות וגרם המדרגות ניצב באזור צדדי יחסית, היו לנו לא מעט לבטים כיצד להתאים אותו לאווירה החדשה בבית. אחד הרעיונות שעלו היה החלפתו לגרם מדרגות קלות שיהווה אלמנט פיסולי. עם זאת, בחרנו לוותר על המהלך מכיוון שהוא התגלה כמסורבל ויקר, במקומו חיפינו את המדרגות בעץ ושילבנו גוף תאורה ושעון גדול ממדים על הקיר. הגימיק האמיתי הוא חלון זכוכית המאפשר קשר עין בין אלה העולים במדרגות לאלה שנמצאים במטבח".

בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
אזור משפחה נוסף בקצה גרם המדרגות בקומה העליונה/עוזי פורת
בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
לא זזים מהנוף הזה. חדר ההורים/עוזי פורת
בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
עיצוב הרמוני, כמעט נטול הפרדות. חדר שינה הורים וחדר רחצה/עוזי פורת
בית מודרני למשפחה במושב בן שמן, תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. עוזי פורת,
בעתיד, את הארון יחליף קיר שיחלק את החדר לשני חדרים נפרדים. חדר הילדות/עוזי פורת

קומת חדרי השינה תוכננה מחדש, אך חדר ההורים נשאר במיקומו המקורי כדי לא לוותר על הנוף הנגלה מבעדו. המתכננים בחרו להסיט הצידה את דלת הכניסה שבעבר מוקמה בסמוך לגרם המדרגות, לטובת יצירת חלל נטול הפרדות. חדרי השינה נמצאים משמאל לדלת. מול המיטה תוכנן ארון בגדים המכיל מדפי עץ פתוחים ובצידו השני שוכן אזור הרחצה שנפרד מחלל השינה באמצעות זכוכית קבועה. אלמנט זה מגבה את הקו העיצובי ההרמוני, כמעט ללא הפרדות, למעט האסלה שמוצנעת מאזור השינה על ידי קיר נמוך. ארון רחצה מרחף עם מדפי עץ גלויים הותקן בחדר הרחצה ומעליו כיור שוקת גדול ומרשים המאפשר לשני בני הזוג להשתמש בו במקביל.

במרכז הקומה שוכן חדר המשפחה שנהנה גם הוא מנופי האזור המרגיעים. בינו לבין חדר בנותיהם הצעירות חוצץ ארון שתי דלתות ובעתיד, כשהבנות יגדלו, ניתן יהיה לחלק את המרחב בעזרת קיר, לשני חדרים גדולים במקום הארון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully