הקיבוץ העירוני: בית אורבני בהרחבה של הקיבוץ

הם קנו קוטג' בהרחבה של הקיבוץ אבל בלב שלהם הם עירוניים הארדקור, והבית שלהם לא יכול היה להראות אחרת. חייב היה להיות פה מטבח פגז ומלא מקום לאירוח, ואם כבר אורבניות, אז שיהיה גם בר משקאות ענק שרואים מכל מקום בבית

05/03/2022

הפרויקט: קוטג' דו משפחתי בקיבוץ במישור החוף
השטח: 170 מ"ר
הדיירים: זוג + 3
עיצוב פנים: איה ושני - תכנון ועיצוב פנים
פינת אוכל: ZAGA פינות אוכל

זהו בית בהרחבה קיבוצית שנבנה במסגרת פרויקט קבלני. הלקוחות שכרו את שירותיהן של צמד המעצבות איה אמוזג ושני דגן זילברמן לאחר תחילת בניית השלד, דבר שהציב גבולות ברורים בשינויים שהתאפשרו לבצע, אך גם עזר להגדיר סדר עדיפויות ברור בפן הפרקטי וכן בעיצובי.

עוד בוואלה!

90 מ"ר, 600 אלף שקל: שיפוץ לבית קטן ומתוק עם גינה

לכתבה המלאה
בית עירוני בקיבוץ הפרויקט של איה ושני. שירן כרמל,
סדר העדיפויות היה ברור: קודם כל מטבח, אח"כ פינת אוכל עם בר משקאות.(צילום: שירן כרמל)
בפתחי המיזוג הותקנו ג'טים למראה תעשייתי(צילום: שירן כרמל)

הראשון בסולם הבקשות בצד הפרקטי היה מטבח רחב ידיים ומזמין עם אי גדול והרבה מקומות ישיבה שיתאים לאהבת האירוח של הלקוחות. השני, פינת אוכל מרווחת עם ארון שישמש כבר משקאות. ושלישי, חלוקה נכונה בקומה העליונה (שעדיין לא היתה בנויה) כדי שתתאים טוב יותר לצרכי הגילאים השונים של הילדים.

"בפן העיצובי, היה ברור שלמרות שזה בית בקיבוץ, הקו המנחה הוא עיצוב אורבני הארדקור שמתאים לאופי הלקוחות. בחרנו בפלטת גוונים כהים ומונוכרומטיים, השתמשנו בברזל וזכוכית בפריטי הנגרות, בחרנו אביזרי קצה תעשייתיים יותר כמו ג'טים למיזוג ואבזרנו את הבית בריהוט מודרני ובקו נקי", מסבירות המעצבות.

הקיבוץ נשאר בחוץ - מטבח אורבני מונוכרומטי(צילום: שירן כרמל)
קווים נקיים ומודרניים(צילום: שירן כרמל)
נגיעות של עץ מרככות את הלוק(צילום: שירן כרמל)
עומד בפני עצמו - ארון בר משקאות שמגדיר את פינת האוכל(צילום: שירן כרמל)

נגרות האומן היוותה חלק מרכזי בתכנון הפונקציונאלי והעיצובי של כל הבית והושם דגש על ניצול מקסימלי של החלל לאחסון רב ככל האפשר, תוך שמירת קו נקי ונוטף סטייל. החלל מתחת למדרגות נסגר לארון אחסון. המחסן הוסב למקדש לציוד הספורט הרב של המשפחה הספורטיבית הזאת וכל ארון תוכנן בקפידה לכל אביזר ובגד במקום שיועד לו.

"בפרויקט הזה השתמשנו בעץ לריכוך החלל, עם קונטרסטיות של שיש בהיר וצבעים כהים במטבח - יחידת נגרות שממשיכה ומסתובבת לסלון. שילוב עץ אלון חוזר במטבח ובסלון, בארון הכניסה, ומקבל במה בעיקר במהלך המדרגות בין הקומות", מסבירות המעצבות.

סט שחור ואלגנטי. פינת אוכל(צילום: שירן כרמל)
העץ מקבל פה במה. המדרגות(צילום: שירן כרמל)
חלל הסלון ופינת האוכל(צילום: שירן כרמל)

פינת האוכל בולטת ונראית כבר מהכניסה לבית, ולמעשה מכל אזור בחלל האירוח. הוצבו בה שולחן שחור ואלגנטי עם כיסאות תואמים, ולצידה תוכנן פריט נגרות ייחודי - ארון המשלב עץ, זכוכית וברזל, להצגת אוסף בקבוקי השתיה של בעלי הבית, כוסות ואביזרי נוי. מיקומו של ארון המשקאות חשוף לסלון ולמטבח. הוא עומד בפני עצמו ואינו מחובר לקיר וכך הוא למעשה מגדיר את אזור פינת האוכל.

יחידת ההורים, הממוקמת בקומת הכניסה בניגוד לשאר חדרי השינה שממוקמים בקומה העליונה, קיבלה התייחסות מיוחדת ותוכננו בה ארון קיר שעוטף את המיטה וחלון גדול שמכניס את הירוק שבחוץ לתוך החדר.

ארון שעוטף את המיטה הזוכית בחדר השינה של ההורים(צילום: שירן כרמל)
חדר הרחצה(צילום: שירן כרמל)
שילוב של לבן ועץ אלון(צילום: שירן כרמל)

לחלל הציבורי במעלה המדרגות הוקדשה מחשבה רבה בהיבט הפרקטי והוא נוצל לטובת ארון מצעים גדול המשרת את כל הילדים וארונות שמסתירים את מכונת הכביסה והמייבש. סיבה נוספת לוויתור על חדר כביסה סגור הייתה הרצון לנצל את דלת היציאה למרפסת כמקור אור חשוב לאזור המדרגות והחלל הציבורי של הקומה העליונה.

"הסבנו חלק מהחלל שבמקור היה חדר משפחה, לטובת הגדלת חדרי השינה של הילדים. ניתן לראות דוגמא לכך בחדר הילדה המתבגרת שבו יש הפרדה בין אזור השינה לאזור האירוח. הגדלת החדר איפשרה לנו גם לתכנן ארון בעל שטח גדול בשילוב עם שולחן בהמשכו על קיר אחד וכן נישה מפנקת עם מיטת במה הממוקמת בין החלונות".

הגדלת חדרי הילדים על חשבון חדר המשפחה איפשרה לייצר הפרדה בין אזורי השינה והאירוח בחדריהם(צילום: שירן כרמל)
ארון גדול שמשלב אחסון פתוח וסגור בחדר הילדים(צילום: שירן כרמל)

קרדיטים וספקים:

  • פרקט: תומר פרקטים
  • נגרות: הצריף של רוני הנגר (רוני אופיר)
  • כלי קרמיקה: לורי גולשטיין
  • תאורה: טרנדלייט
  • אומנות: ארטוש גלרי
  • חומרים: נגב
  • צמחיה וסלים: משתלת נירוונה
  • מיזוג אויר וג'טים: ויטלי מרדכי
  • כריות: דורותיאה
  • שטיחים: צמר שטיחים
  • פינת אוכל: זאגה
  • וילונות: עציון אשכנזי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully