מצפון אמריקה לצפון הישן: קודם הם עשו עלייה ואז הם עשו שיפוץ

זוג צעיר עם שני ילדים החליט לעלות לארץ מארה"ב בשיאה של מגיפת הקורונה. הם נחתו הישר בצפון הישן של ת"א לדירה "בלי אופי" והפכו אותה למינימליסטית ומדוייקת בניחוח חו"ל

26/07/2022
דירה בסגנון זן מינימליסטי בצפון הישן בת"א. עיצוב פנים: נועה קופרמן. עודד סמדר,
הדיירים מאמריקה, אבל המינימליזם מסקנדינביה. דירת זן בהירה בצפון ת"א, עיצוב פנים: נועה קופרמן(צילום: עודד סמדר)

הפרוייקט: שיפוץ דירה במגדל בצפון ת"א
שטח: 140 מ"ר + מרפסת 14 מ"ר
הדיירים: זוג + 2, עולים מארה"ב
עיצוב פנים: נועה קופרמן

זוג צעיר עם שני ילדים, עולים חדשים מארה"ב, החליטו לעלות ארצה בשיאה של מגיפת הקורונה הקורונה. הם נחתו הישר אל הצפון הישן בתל אביב, לדירת קבלן במגדל ותיק יחסית (15 שנה), ששטחה 140 מ"ר + מרפסת של 14 מ"ר.

הדירה היתה במצב סביר, אבל "חסרת אופי" לטעמם של העולים החדשים, והם ביקשו ממעצבת הפנים נועה קופרמן לעצב את ביתם בסגנון מינימליסטי ושלכל דבר בבית יהיה את המקום שלו, במטרה להימנע מאי סדר בבית. "אלו בקשות שהיה לי מאוד פשוט להתחבר אליהן, כי שיטת העבודה שלי מעודדת סדר בבית. בתחילת כל פרויקט אני מבקשת מהלקוחות שיכינו רשימות ציוד שכוללות את כל הפריטים שלהם - אביזרי מטבח, כמויות בגדים, משחקים וכו', במטרה לייעד להם מקום בתכנון נגרות. כך אנו זוכים לקבל בית במראה נקי, מסודר ושלו" מסבירה קופרמן.

מעט אלמנטים והרבה פתרונות אחסון, כך שלכל דבר יש מקום ואין אי-סדר. חלל הסלון, מטבח ופינת האוכל(צילום: עודד סמדר)

הייתה דרישה לייצר תכנית העמדה חדשה לדירה, ולהתאים לה פריטים שיאפיינו את הדיירים - שהגדירו את עצמם כאנשים שאוהבים רוגע. קופרמן תכננה ועיצבה את הדירה בקונספט של מינימליזם, רוגע וזן, עם פחות אלמנטים ויותר פתרונות אחסון, ושימוש בחומרים מרגיעים כמו עץ וגוני בז' השולטים בבית. השיפוץ נמשך חצי שנה מתחילת הפרויקט עד סופו.

"בהתאם לדרישות ולצרכי הלקוחות, שינינו את תוכנית ההעמדה של הבית. בתכנון המקורי היו שירותי אורחים, חדר כביסה וחדר ילדים קטנטן. הלקוחות ביקשו להגדיל את חדר הילדים ולתכנן חדר רחצה מרכזי. הגדלתי את חדר הילדים על חשבון שירותי האורחים וחדר הכביסה, ויצרתי חלל אחד של אמבטיה עם שירותי אורחים והמון מקום לאחסון נסתר, שבו נמצאים למשל מכונת הכביסה והמייבש, שואב האבק ואפילו מגירות לכביסה בהפרדה לפי צבעים", מסבירה קופרמן.

טוב לדעת (מקודם)

מהפכה בעולם טיפולי הפנים: AI וגלי רדיו במכשיר ביתי במחיר מבצע

מוגש מטעם בי קיור לייזר
החלל הראשון שנגלה לעין עם הכניסה - מטבח ופינת אוכל(צילום: עודד סמדר)

גם המטבח והסלון השתנו בשיפוץ, קופרמן תכננה מחדש את המטבח, וכתוצאה מכך התבקשו גם שינויים מסויימים בסלון, למשל הכיוון שלו - שהשתנה לחלוטין בתוכנית החדשה. "החלל הראשון שרואים כשנכנסים לדירה הוא זה של המטבח ופינת האוכל. את המטבח יצרתי עם שתי דלתות קונספטה שניתן לפתוח ולסגור. כשהן סגורות הן מסתירות את משטח העבודה שמלא באביזרים. זה מתחבר לקו המינימליסטי של הבית וכך הצלחתי להסתיר את הפריטים שיוצרים מראה עמוס יותר".

במטבח יש אי ארוך שנמתח לאורך 3.2 מטרים ועליו משטח דקטון הכולל כיור, המקררים במטבח אינטגרליים ובכיריים יש קולט אדים מובנה. "לאי צמודים כיסאות בר בעבודת יד, שמעניקים מראה מאוד טבעי ומבחינתי הם ממש יצירות אמנות. ופינת האוכל עשויה מפלטת שיש הנקרא "טאג' מהאל" עם רגלי עץ, והיא מיוצרת בישראל", מפרטת קופרמן.

דלתות קונספטה סגורות - מסתירות את כל אביזרי המטבח שיוצרים עומס ויזואלי(צילום: עודד סמדר)
וכך זה נראה כשזה פתוח(צילום: עודד סמדר)
אי של 3.2 מטרים עם משטח דקטון שכולל כיור וכיריים. המטבח(צילום: עודד סמדר)

בהמשך החלל נמצא הסלון, ש"הסתובב" וכעת פונה לכיוון שונה מאשר במקור. קיר הסלון מחופה כולו בעץ ומשמש כמקום אחסון גדול, בו מאחסנים בני המשפחה אלבומים, משחקים, ספרים, לצד ארון עם אלכוהול וכן מערכות חשמל מתקדמות לבית חכם שנשלט על ידי מתגים חכמים ואפליקציה בטלפונים הניידים. וכך הקו המינימליסטי נשמר גם בסלון. מהסלון יש יציאה למרפסת, שהרצפה שלה עשויה משיש בגוון בז' שנפרש בתצורת "פישבון".

"מכיוון שבסידור החדש של הסלון גב הספה חשוף, בחרתי בספה שנראית טוב גם בחלק האחורי שלה ובנוסף העמדתי ספסל שמעשיר את החלל ומאפשר לשבת גם מאחורי הספה. הספסל מתכתב עם כסאות הבר והוא מיוצר בעבודת יד על ידי אמן ישראלי, ומבחינתי מדובר ממש בתכשיט לסלון", אומרת המעצבת. "מבחינת חומרים, עשינו כאמור שימוש בגוונים של עץ ובז'".

בסידור החדש של הסלון, גב הספה חשוף, ולכן היה חשוב למצוא ספה שנראית טוב גם מאחור(צילום: עודד סמדר)
פריטי הריהוט הותאמו באופן מושלם לגוון הנבחר של הפרקט. מבט אל החלל המרכזי(צילום: עודד סמדר)

לריצוף הדירה נבחר פרקט שיובא מאיטליה ומשמש כרקע שקט, נקי וייחודי. קופרמן משחזרת כי ההתאמת פריטי הנגרות לפרקט התגלתה כאתגר לא פשוט. "הפרקטים שבהם משתמשים בארץ הם בעלי טקסטורות בולטות, בניגוד לאמריקה שם הפרקטים ממוינים בדרגה גבוהה יותר ובעלי אחידות. הבאנו לנגר את הפרקט והוא עשה המון דוגמאות עד שהגענו לגוון המושלם של פריטי הריהוט".

גם לאמנות שתלויה על הקיר הוקדשה מחשבה מיוחדת. חדר ילדים(צילום: עודד סמדר)
שולחן כתיבה במרכז החדר. חדר ילדים(צילום: עודד סמדר)
אריחים מדוקקים ונורות לד מאחורי המראות. חדר רחצה מרכזי(צילום: עודד סמדר)
מקלחת מרכזית עם ארון אחסון ענקי בצבע האריחים(צילום: עודד סמדר)

שירותי האורחים הם בעצם גם חדר הרחצה המרכזי של הבית והם כוללים מקלחון מינימליסטי וארון באותו גוון של אריחי הקרמיקה שמסתיר בתוכו פריטים רבים ושומר על הסדר. "בחרתי באריחים מדוקקים בגודל של 2.8 על 1.2 מטר, שיוצרים מראה אחיד ונקי ומאחורי המראות התקנתי נורות לד", מסבירה קופרמן.

חדר הילדים כולל שני ארונות ובמרכזו שולחן כתיבה. בחדר תלויה יצירה בשם "תמיד להאמין" של האמן זהר יוספיאן שעוסקת באמונה עצמית, אותה יצר בעת שנלחם על הכרה בעולם האמנות.

עבודת אמנות תלת מימדית שמשנה את צבעיה בהתאם לכיוון המתבונן. חדר השינה של ההורים(צילום: עודד סמדר)
הממ"ד הפך לחדר ארונות(צילום: עודד סמדר)
"המינימליסטיות יוצרת תחושת שלווה מאוד נעימה". מקלחת הורים(צילום: עודד סמדר)

"חדר השינה של ההורים פונה לגינה יפהפייה, וגם בו שילבתי עבודת אמנות של זהר יוספיאן בשם 'דליה בשלושה צבעים' - יצירת תלת מימד שהיא מעין פורטרט בצורה אחרת, שתוך כדי תנועה מול היצירה - הצבע של פרח הדליה משתנה.

את הממ"ד הפכה קופרמן לחדר ארונות, ובקצה הארון יצרה פינת עבודה. עוד בחדר: ספסל נעליים עם אחסון לזוגות נעליים, שפינה עוד מקום אחסון בארון. "אני מרגישה שהצלחתי להעביר תחושה שמאפיינת את האופי של בני המשפחה. מבחינתי יצרתי מעין דירה הוליסטית שיש בה שלווה ועיצוב שהיא ממש קסם. המינימליסטיות שמאפיינת את הדירה יוצרת תחושה של שלווה מאוד נעימה", מסכמת קופרמן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully