מדירת קבלן לדירת יוקרה: הם קיבלו מפתח ואז שינו את הכול

בני זוג שרכשו דירה מקבלן, כבר ביצעו שינויים מבניים, התקינו מטבח ואז פתאום החליטו שזה לא מתאים להם. איך פותרים בעיות תכנוניות בדירת קבלן אחרי שכבר יש מפתח ביד? התשובה בפנים

25/01/2022

הפרויקט: דירת 5 חדרים שהוסבה ל-4 בבניין חדש ביהוד
הדיירים: זוג פנסיונרים
שטח: 110 מ"ר
תכנון ועיצוב פנים: שני סטביק

בני הזוג, שניהם פנסיונרים, הגיעו למתכננת ומעצבת הפנים שני סטביק לאחר שקיבלו את המפתחות לדירה שרכשו ולאחר שביצעו בה שינויים מבניים עוד בטרם קבלת המפתח. חרף העובדה שהם כבר בחרו מטבח, בני הזוג לא היו שלמים ולא היו מרוצים מהתוצאה. זאת מאחר והמטבח בדירה היה סגור במעין חדר צר וארוך וממנו יצאה דלת לחדר שירות. ואילו בעלת הדירה, בשלנית שאוהבת מאוד את המטבח ואוהבת לארח, רצתה שהמטבח יהיה פתוח ומזמין. בנוסף, ביקשו בני הזוג להתאים את אחד מחדרי השינה לאירוח ילדיהם ונכדיהם, כאשר אלה מגיעים לביקור.

עוד בוואלה!

הם תכננו מראש מה יראו מכל חלון בבית

לכתבה המלאה
המטבח נפתח אל הסלון. דירה בתכנון ועיצוב מחודש של שני סטביק(צילום: אבי קבלו)
דירה שנעים לבלות בה את הפנסיה. הסלון(צילום: אבי קבלו)
קיר בחיפוי לייסטים מעץ אלון מבוקע בפינת האוכל(צילום: אבי קבלו)

כשהגיעה סטביק לדירה היא שמה לב למספר כשלים תכנוניים שהיו קיימים בה, אליהם היא הוסיפה את בקשות הדיירים וכך ניגשה למלאכת התכנון, כאשר המטרה היא להפוך את הדירה לדירת חלומותיהם של בני הזוג. "תהליך העיצוב בסטודיו תמיד מתחיל בהדמיה הממחישה את הנולד, וכך נבחרה הסקיצה האהובה על בני הזוג", היא מסבירה.

הדירה בעלת אופי מודרני מובהק, הצבעוניות שנבחרה כוללת לבן דומיננטי, אפור, עץ טבעי ונגיעות שחור בחלל המרכזי, ואילו בחדרים שילבה המעצבת את הצבעים כחול ואפור בצורה בולטת יותר, כדי ליצור אווירה נעימה ורגועה.

טקסטיל שובב בכורסאות הסלון(צילום: אבי קבלו)
מזנון עץ צף וספריית מתכת שחורה בסלון(צילום: אבי קבלו)

מאחר ומדובר בבני זוג בגיל השלישי סטביק לקחה גם את זה בחשבון, והכניסה מוטיבים תכנוניים של נגישות: מפתחי הדלתות הורחבו, גובה השיש הנבחר במטבח הונמך, במטבח תוכנן רווח בין הסטריפים בכדי לאפשר מעבר נוח יותר וגם חדר הרחצה שהיה צר הורחב.

לסלון נבחרה ספה ארוכה בצבע אפור בהיר, ולצדה הוצבו כורסאות מרופדות בבד שחור ולבן עם דוגמא שובבית שנותנת טוויסט למראה. מעל החלונות נתלו וילונות מבד רך ונשפך, שמשווים לחלל אווירה חמימה ונעימה. מזנון צף שתוכנן ובוצע בנגרות מותאמת, משלב בין מתכת לעץ ומשתלב לתוך ספריית מתכת שחורה וגבוהה.

דירת קבלן שתוכננה מחדש על ידי מעצבת פנים שני סטביק. אבי קבלו,
שני סטריפים בהירים עם שיש באפור ונגיעות עץ. המטבח החדש(צילום: אבי קבלו)

המטבח כמובן זכה לתשומת לב מיוחדת בתוכנית השיפוץ - הוא תוכנן מחדש בצורת 2 סטריפים, ונפתח אל הסלון. הכיריים עברו מקום לאזור סמוי יותר (לקיר שגובל עם קיר הכניסה) והכיור הכפול קיבל מקום של כבוד במרכז החלל הפתוח. כך נוצר מטבח הרבה יותר מזמין ועם המון מקומות אחסון. צבע המטבח הנבחר הוא בהיר עם נגיעות של עץ במראה טבעי, והותאם לו שיש אפור בהיר.

קיר פינת האוכל חופה בלייסטים מעץ אלון מבוקע שמייצרים עניין ומתכתבים עם האקסנטים של המטבח השכן. בכך פינת האוכל מגלמת גם את החוליה המקשרת בין המטבח לסלון, ו"מושכת" את השימוש בעץ בכל שלושת החללים המשותפים, ומשלבת את החום שהוא מקרין אל תוך פלטת הצבעים המונוכרומטית של הבית.

קודם זה היה חלל גדול בעל מראה סתמי. לא עוד. חדר השינה של ההורים(צילום: אבי קבלו)
קיר לייסטים שחורים מטשטש את חוסר הסימטריה. יחידת ההורים(צילום: אבי קבלו)
אריחים דמויי שיש מחפים את הקירות וריצוף דמוי פרקט מכניס חמימות. חדר רחצה הורים(צילום: אבי קבלו)

חדר השינה ביחידת הורים תוכנן מחדש, לאחר שבשינויים המבניים שנעשו איחדו 2 חדרים לחלל אחד בעל מראה סתמי ועם שטח מבוזבז ולא פונקציונלי. המטרה של סטביק לבקשת בני הזוג הייתה לייצר סוויטה מזמינה ונעימה כמו חדר בבית מלון, בצבעים שלא יימאסו עם הזמן וישדרו יוקרה. כך נבחר הצבע הכחול המלכותי שעל הקיר. בעיצוב החדר שולבו בדי טקסטיל שונים במיטה, בכורסא ובמצעים, ועבור הווילון נבחר בד פשתן המכניס רוך וחום לחדר.

הטלוויזיה מוקמה בין דלת חדר הארונות ודלת חדר הרחצה, וכדי לטשטש את חוסר הסימטריה שנוצרה שם, השתמשה המעצבת בלייסטים מעץ מושחר כדי לאזן את חלוקת הקיר.

בחדר הרחצה של יחידת ההורים נבחרה צבעוניות מעט שונה משל שאר הבית. החדר חופה באריחים דמויי שיש אפור, על הרצפה אריחים דמויי פרקט מכניסים ממד של חמימות, המקלחות רחב ומפנק וארון רחצה משלים את המראה ומספק חלל אחסון רב.

גם לנכד הסטודנט יש איפה לישון כשהוא בא לסבא וסבתא. חדר שינה נוסף(צילום: אבי קבלו)
עוצב מראש כדי לתת מענה לשימושים רבים. חדר האירוח(צילום: אבי קבלו)

חדר האירוח עוצב מראש כך שידע לתת מענה לשימושים רבים: כחדר עבודה ויצירה לבני הזוג וכחדר אירוח כאשר הנכדים באים לביקור. חדר שינה נוסף עוצב בגווני אפור ולבן ועוצב עבור הנכד שלומד באוניברסיטה ומגיע לישון אצל סבא וסבתא מדי פעם.

מה שצריך להיות מוסתר, הוסתר. כל השאר נפתח והורחב. חדר רחצה כללי(צילום: אבי קבלו)

חדר הרחצה הכללי היה לא ארגונומי ולא נכון תכנונית: מוקם בו מקלחון צר וארוך וארון רחצה צר מאוד וקטן. על כן המבנה שלו שונה לחלוטין: החדר, שמתפקד גם כשירותי אורחים, הורחב משמעותית, המקלחון מוקם מאחורי קיר כך שלא ניתן לראותו מדלת הכניסה, ונבנה ארון מסתור בנגרות אישית גם למכונת הכביסה והמייבש. בכניסה לחדר יש ארון רחצה גדול ומזמין ואסלה במרחב מרווח ונגיש. כך נוצר חלל מודולרי המשמש כחדר רחצה וכן כשירותי אורחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully