מבצע סבתא: לבית כזה אין נכד שלא ירצה לבוא

    הילדים עזבו את הבית מזמן והתמקמו לא רחוק מבית הוריהם, הנכדים באים הרבה לבקר - אז בעלי הבית הזה בקיסריה ביקשו להפוך את ביתם לגן עדן עבור בני המשפחה ובמיוחד עבור הנכדים. עם בריכה חלומית, סוויטות לאירוח וכל הפינוקים

    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    חתימת יד אדריכלית מודרנית, נטולת גחמות וקישוטיות. אזור הסלון הצופה אל הבריכה (צילום: אלעד גונן)

    הפרוייקט: בית פרטי בקיסריה
    הדיירים: זוג מבוגר
    שטח: 380 מ"ר בנוי על מגרש של דונם
    תכנון ועיצוב: איציק ניב
    ריהוט: אליתה ליוינג

    צילום: אלעד גונן

    תפיסת עולמו של האדריכל ומעצב הפנים איציק ניב מושתתת לדבריו על ראיה בסיסית של "כאן ועכשיו" וככזו, חתימת ידו חדשנית, מודרנית, נטולת גחמות וקישוטיות. מרבית מעיצוביו מינימליסטיים וניכר שהוא מתחשב במיקום הפרויקט על מרכיביו. הקונספט האדריכלי הינו פשוט ונקי, תוך חיפוש מתמיד לערך מוסף המחבר את הפרויקט לקונטקסט המקומי.

    עוד בוואלה! NEWS

    בנייה בשלט רחוק: בית פרטי למשפחה בשרון

    לכתבה המלאה
    הבית של סבא וסבתא שלכם גם נראה ככה? מבט אל הבית והבריכה (צילום: אלעד גונן)

    כך גם בבית שתכנן ועיצב בקיסריה עבור בני זוג, שהחליטו לבנות בית חדש בישוב על מנת להתגורר בקרבת ילדיהם שנישאו והקימו משפחות. "זהו בית שאני אוהב במיוחד. תהליך התכנון והעיצוב המורכב נצרב אצלי כחוויה מעצימה ומלאת סיפוק. החיבור עם הלקוחות היה מאד מיוחד והדיאלוג עמם על כל מה שקשור לתכנון ולעיצוב היה עשיר, מהנה ופורה במיוחד", מסביר האדריכל.

    הדיירים דרשו בית חד-קומתי פתוח ומואר (צילום: אלעד גונן)

    הבית בנוי על שטח של מעט יותר מדונם ושטחו הבנוי הוא כ-380 מ"ר הנפרשים על פני קומה אחת. תכנון הפנים כולל חלל ציבורי רחב ידיים, שלושה חדרי שינה וסוויטת הורים גדולה ומרווחת במיוחד. "הדרישה של בני הזוג היתה לייצר עבורם בית חד קומתי, פתוח ומואר, שיאפשר לארח את הילדים והנכדים בנוחות ובכיף.

    סביבת חוץ אולטימטיבית ונוחה לאירוח. קו התפר שבין חלל המגורים הפנימי למרחב החיצוני (צילום: אלעד גונן)

    בחלוקת חלל הפנים הפרדנו בין אזור ההורים הפרטי לבין שאר אזורי הבית. יצרנו עבור בני המשפחה סביבת חוץ אולטימטיבית במרכזה גינה המשמשת כמרחב מפנק, נעים לשהייה ונוח לאירוח, עם בריכת שחייה ומטבח חיצוני", מספר ניב.

    קיר בריקים בסלון מוסיף נגיעה כפרית לשפת העיצוב המודרנית והנקייה של הבית (צילום: אלעד גונן)

    שפת הבית מודרנית ונקייה, אך בה בעת חמימה ומהולה בניחוח כפרי. דוגמה לכך הוא קיר מחופה בריקים שמעטר את החלל הציבורי. את הרצפה בחר ניב לחפות בפרקט עץ, הפתחים נתונים במסגרות אלומיניום בלגי כהות בגוון גרפיט ופלטת הצבעים בגוונים של אפור-שחור ולבן עם נגיעות של גווני צהוב חרדלי ושילובים מדודים של עץ. "פלטת הצבעים מלווה את כל אזורי הבית תוך יצירת רצף ויזואלי שמשרה תחושת נינוחות ושקט נעים לעין", אומר ניב.

    פלטת הצבעים בכל הבית אחידה ומבוססת על גווני אפור-שחור ולבן. חדר הרחצה (צילום: אלעד גונן)

    תאורת החלל משלבת תאורה טכנית-מינימליסטית עם גופים דקורטיביים החוברים לרוח העיצוב, כמו גוף מעודן עשוי זכוכית בפינת האוכל, או גופי תאורה עומדים שמייצרים אווירה ומהווים חלק בלתי נפרד משפתו הרגועה של החלל. פריטי הנגרות עוצבו במיוחד בשפה אחידה המשלבת מתכת ועץ, דוגמת הספרייה החוצצת בין הסלון והמטבח או שידת אחסון אורכית ונמוכה, שניצבת בצמוד לקיר הבריקים. לפינת הישיבה נבחרו פריטי ריהוט המשלבים מתכת ועור, וכשולחן קפה משמשים שני שולחנות בגבהים שונים עשויים מתכת ומשטחי שיש האחד מלבני, נמוך וגדול יותר, והשני שכמו 'מתלבש' על צדו האחד.

    ריהוט מינימליסטי ונקי שיוצר אווירה ביתית מזמינה (צילום: אלעד גונן)

    ניב בחר עבור חללי הבית השונים ריהוט מוקפד, מינימליסטי ונקי אך מלא בחום היוצר אווירה ביתית רכה ומזמינה. "רבים מפרטי הריהוט נרכשו באליתה ליוינג מכיוון שהם קלעו לסגנון העיצוב שהוא נטול גחמות אך חדשני, כזה שמוסיף רובד חדש לאווירה הכוללת", מסביר ניב.

    פריטי הנגרות עוצבו במיוחד בשפה אחידה המשלבת מתכת ועץ (צילום: אלעד גונן)

    עבור הסלון בחר ניב במערכת ישיבה תלת מושבית מודרנית שרופדה בעור טבעי ועשיר בגוון אפור כהה. לצידה בחר לשלב צמד כורסאות מפנקות שרופדו גם הן בעור כהה ובדומה לספה, גם רגליהן עשויות מתכת שחורה. את הקווים הסימטריים הישרים בחר לרכך בעזרת כורסה שצורתה אמורפית ומעוגלת ולה הדום תואם. שניהם רופדו בעור צהוב חרדלי ועוטרו בתיפורים שחורים שמייצרים קונטרסט. במרכז הסלון שילב ניב שני שולחנות קפה במימדים וגימורים שונים שהשילוב ביניהם יוצר תחכום ועניין.

    שולחן גדול ומרשים בפינת האוכל עם משטח עליון מחומר עמיד בפני שריטות (צילום: אלעד גונן)

    עבור פינת האוכל הסמוכה בחר האדריכל בשולחן אוכל גדול ומרווח במיוחד סביבו יוכלו לשבת בנוחות כל בני המשפחה. השולחן מורכב ממשטח עליון עשוי SUPER MARBLE קרמי - חומר מודרני ומרשים במיוחד המאפשר תחזוקה קלה במיוחד ועמיד בפני שריטות. סביבו הוצבו כיסאות מרשימים שרופדו בבד WATERPROOF NABUK בגוון אפור, גם הוא חומר עמיד וקל לתחזוקה.

    חדר רחצה (צילום: אלעד גונן)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully