מהיר ועדכני: מהפך ל-380 מ"ר בשלושה חודשים

אחרי שנים של מגורים בארה"ב שבו בני הזוג עם 3 ילדיהם לישראל ורכשו בית גדול מאוד ויחסית חדש, אך עיצובו היה מיושן ולא מזמין לטעמם. איך הוא נראה עכשיו? צפו בתמונות

22/12/2021

הפרוייקט: שיפוץ בית פרטי בשרון
הדיירים: זוג + 3
שטח: 380 מ"ר בנוי על מגרש של 700 מ"ר
עיצוב פנים: אורלי גולדברג
חיפויים, פרקט וסניטריה: MODY

בני הזוג בשנות ה-40 לחייהם הורים לשלושה ילדים, חזרו משליחות ממושכת בארה"ב ורכשו וילה באזור השרון הפסטורלי, על מגרש ששטחו 700 מ"ר, ובנוי 380 מ"ר, על פני 3 מפלסים - כולל קומת מרתף. הבית נבנה לפני כשש שנים אך עיצובו היה מיושן ולא מזמין לטעמם של הרוכשים החדשים.

מטרת השיפוץ היתה לעצב בית מודרני ועכשווי שייתן תחושה של מרחב ואור. תהליך השיפוץ המקיף החל בסיעור מוחות משותף ולווה על ידי המעצבת אורלי גולדברג משלב התכנון עד שלב הביצוע. התוכנית כללה החלפת תשתיות ועיצוב מלא של החללים. והמשפחה זכתה לבית מחודש מואר ונוח, כאשר הכל בוצע בתוך פרק זמן מהיר במיוחד שארך שלושה חודשים בלבד.

עוד בוואלה!

אינסייד אאוט: דופלקס גן מאתגר בעיר היקרה בעולם

לכתבה המלאה
שיפוץ לבית משפחתי בשרון - עיצוב אורלי גולדברג,  באדיבות MODY. אביב קורט,
המטרה: בית מודרני ועכשווי שייתן תחושה של מרחב ואור. המטבח המחולק לשני חלקים - בהיר וכהה(צילום: אביב קורט)
ארונות לבנים במראה נקי ומשטח עבודה משיש לבן עם גידים בולטים. המטבח(צילום: אביב קורט)
החלפת תשתיות ועיצוב מלא של החללים בהליך בזק של שלושה חודשים בלבד. קומת הכניסה(צילום: אביב קורט)

בעת הכניסה לבית מתגלה חלל אוורירי, עם קיר כוח בחיפוי בטון ומדרגות שמעליהן תלוי גוף תאורה מיוחד שמשתלשל מהתקרה. משמאל ממוקם המטבח המרווח, צדו השמאלי הוא לבן וצדו הנגדי הוא חום כהה, עם אלמנט נגרות שמסתיר בתוכו את מוצרי החשמל, בשילוב מנצח של צבעים, כפי שמגדירה זאת המעצבת. האי במרכז המטבח גדול וההושבה סביבו היא משני צדדים מנוגדים. בנוסף הוא מכיל גם מקומות אחסון לציוד המטבח. למטבח הלבן והנקי הותאם משטח שיש בהיר עם גידים בולטים במראה יוקרתי.

עשו עלייה מארה"ב - שידה ופינת האוכל שהביאו עמם הדיירים משהותם בחו"ל(צילום: אביב קורט)
חיפוי בטון בקיר הכוח בסלון(צילום: אביב קורט)

עוד בקומת הכניסה - שירותי אורחים שמוסתרים בנישה. המראה המתקבל הוא נקי, ומדבר באותה שפה של שאר הבית: מודרני-קלאסי. הסלון ואזור פינת האוכל עוצבו מחדש. אחד הקירות חופה בלוחות בטון, עם מזנון מודרני בהתאמה אישית ושידה מצד לצד בגוון אגוז האמריקאי. לסלון נבחרו מערכות ישיבה בהירות, עם שטיח מותאם בקווים מאוד נקיים ודגש על נינוחות, עם וילונות שתורמים לחמימות החלל.

אסלה וכיור בצבע שחור בשירותי האורחים(צילום: אביב קורט)

פינת האוכל והשידה שלצידה הגיעו עם הלקוחות מארה"ב. הם ביקשו לשלב את הריהוט בחלל המודרני, והם מוסיפים את הטאץ' הקלאסי בחלל, אולם גופי התאורה נשארים נאמנים לסגנון המודרני ומוסיפים צבעוניות לחלל.

לאורך כל הדרך ביקשה בעלת הבית על בית חם ומזמין ונוח. אלו היה העקרונות שהובילו את המעצבת במהלך הפרוייקט. לכן הקומה השנייה רוצפה כל כולה בפרקט. חדר ההורים עבר שינוי משמעותי. במקור הוא כלל נישה מוזרה שהפכה להיות חדר ארונות מוסתר הממוקם מול המיטה עם קיר נגרות מעוצב. קיר גב המיטה חופה בחיפוי טפט שמזכיר את קיר הבטון בסלון. לצידי המיטה משתלשלים גופי תאורה מיוחדים, מודרניים, עם נגיעות זהב. גב המיטה עשוי עור והמצעים נרכשו בעיצוב אישי בדומה לווילונות.

הקיר שמאחורי המיטה צופה בטפט שמזכיר את מראה הבטון של קיר הכוח בסלון. חדר המאסטר(צילום: אביב קורט)
תוכננה מחדש לחלוטין וכעת היא מרווחת ויפהפיה. מקלחת הורים(צילום: אביב קורט)
גם כאן תכננו מחדש ולילדים יש מקלחון מרווח עם נישות וספסל(צילום: אביב קורט)

מקלחת ההורים תוכננה מחדש והפכה להיות מרווחת ונינוחה, היא כוללת ארון נגרות גדול שרוחבו כמעט 3 מטרים והוא עשוי עץ אגוז אמריקאי. מעליו מונחים שני כיורים לבנים מלבניים. גם במקלחת הילדים נעשה שינוי בתכנון, על מנת ליצור מקלחון מרווח מאוד שבתוכו נישות וספסל לישיבה.

מזכיר לה את הבית בארה"ב. חדר השינה של הבת בסגנון פרובנס כפרי(צילום: אביב קורט)
חדר מאוורר ונעים לעין למרות שכולו בשחור. חדרו של הבן(צילום: אביב קורט)
מראה מודרני נקי וארון קיר בהתאמה אישית בחדרו של בן הזקונים(צילום: אביב קורט)

חדר השינה של הילדה הוא חדר בהיר בסגנון פרובנס. היא ביקשה שהחדר לא יהיה נקי ואופנתי, והעדיפה את הסגנון רומנטי-כפרי שמזכיר לה את ביתה בארה"ב. לילד עוצב חדר על טהרת השחור, ולמרות הבחירה בגוון החזק והדומיננטי, הצליחה גולדברג ליצור עבורו חדר מאוורר ומזמין לעין.

חדרו של הבן הצעיר עוצב בקו סגנוני שמזכיר יותר את שאר הבית - מודרני, נקי ובהיר. עם ארון קיר לבן וגדול, המשולב עם פינת עבודה ואחסון פתוח וסגור לבגדים ומשחקים. כל הארונות בחדרים תוכננו על ידי המעצבת במיוחד ויוצרו על ידי נגר אומן בהתאמה אישית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully