"דגש על פינוק": בית מטריף עם בריכה במרכז הארץ

זה התחיל במגיפה, המשיך בלידה ראשונה ומרגשת - אבל שום דבר לא עצר את בניית הבית הזה, שבו 6 חדרים על פני שתי קומות מרווחות, מטבח מקצועי ומאובזר וגם גינה ובריכה - האם תצליחו לנחש באיזו עיר הוא נבנה?

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית פרטי בן 6 חדרים בראשון לציון
הדיירים: זוג + 1
שטח: 220 מ"ר בנוי
עיצוב פנים: אתי עובדיה
חיפויים, ריצוף וסניטריה: אלוני

כמו פרויקטים רבים בשנה החולפת, האתגר הגדול גם בפרוייקט הזה - בית מגורים פרטי בשכונת נחלת יהודה החדשה בראשון לציון, היה העובדה שתהליך הבניה החל במקביל לפרוץ מגיפת הקורונה. למזלם של הדיירים והמעצבת שליוותה אותם, כל הספקים והקבלנים המשיכו לעבוד גם בתקופה חסרת הוודאות של המגיפה, ובניית הבית לא נפגעה. אבל היו עוד אירועים יוצאי דופן לאורך בניית הבית הזה, ועליהם עוד בהמשך.

עוד בוואלה!

כמה דרמה! דירת גן בעיצוב דרמטי ומלא הפתעות מפנקות

לכתבה המלאה
כל העיצוב התחיל מהמטבח השחור שביקשה בעלת הבית. בית בראשון לציון בעיצוב אתי עובדיה (צילום: מירב פלברג)
שילובים של גרניט פורצלן, ברזל ועץ - קיר טלוויזיה וקמין בסלון (צילום: מירב פלברג)

זהו בית קרקע בן 6 חדרים המתפזרים על פני 220 מ"ר בנוי, שנבנה עבור משפחה צעירה - זוג ופעוט בן שנה."הבית עוצב בסגנון מודרני. רוב התהליך התנהל מול הגבר והיה חשוב להכניס לעיצוב את הנגיעות החמות, שמספקים אלמנטים כמו עץ, בדים וכמובן צבעוניות", מספרת המעצבת אתי עובדיה. פלטת החומרים בבית מורכבת משילוב של גרניט פורצלן בתוך הבית ומחוצה לו, וברזל ועץ שמשתלבים בקומת החדרים ובגרם המדרגות. פלטת הצבעים מורכבת משילוב של אפורים ושחורים על כל גוניהם - בתוך הבית הריצוף אפור כהה ובחוץ אפור בהיר. גם המטבח שחור, אך כולל שילוב של עץ שמכניס חמימות. פינת האוכל קיבלה צבע ירוק והבד הקטיפתי על הכסאות נתן עוד טאץ' של הרמוניה וחום שהיו נחוצים במראה הבית.

ריצוף אפור כהה עם עורקים לבנים מחמיא לשחור הדרמטי של המטבח (צילום: מירב פלברג)
גרם מדרגות מחופה בעץ עם מעקה מתכת בקווים אלכסוניים (צילום: מירב פלברג)

"לפני הכל, הדיירים ביקשו בית שהם יהנו לחיות בו. בני הזוג עובדים שעות ארוכות והיה חשוב להם שיהיה להם בית נוח, מפנק וכמובן גם יפה לחזור אליו בסוף כל יום", מספרת עובדיה. "לכן, בחדרי ההורים והרחצה שמנו דגש על התרגעות ופינוק מקסימליים. למשל חדר ארונות מפנק, מקלחון גדול מאד עם ספסל ישיבה בנוי וכיור לה ולו. בעיצומו של תהליך הבנייה והעיצוב, נולד ילדם הראשון של בני הזוג, ועובדיה מספרת כי המאורע המשמח הכניס הרבה התרגשות ואנרגיות גם לפרוייקט.

נקודת המוצא של הקונספט העיצובי היתה המטבח השחור - בקשתה המפורשת של בעלת הבית. "זו היתה נקודת ההתחלה. רציתי לשמור על דרמטיות ולכן בחרתי בריצוף אפור כהה עם עורקים לבנים", אומרת עובדיה. "המדרגות חופו בעץ אלון גושני טבעי ומעקה הברזל - נוצר בשיתוף פעולה של המעצבת עם מסגר, כך שיווצרו בו קווים אלכסוניים שייצרו עניין בחלל אבל גם יהיו בעלי פונקציונליות בטיחותית".

אי גדול במידות לא סטנדרטיות ומעליו מנורת מוזהבת בעלת 8 קנים (צילום: מירב פלברג)

בני הזוג הם בעליה של מסעדה, ולכן המטבח היה מוקד חשוב בעיצוב הבית. בהתאם לכך הם דרשו מטבח מאובזר ומרווח, שיהיה נעים לעבודה ולאירוח כאחד. במרכז המטבח ניצב אי בגודל לא סטנדרטי של 3 מטרים וחצי. "היה חשוב לי ליצור תאורה דרמטית באמצעות מנורה בצבע זהב עם שמונה קנים שמאפשרת תאורה חזקה באסתטיקה שמשתלבת נהדר עם העץ והגוונים הכהים בחלל", מפרטת עובדיה. בחזית האי, שאותה ניתן לראות כבר מכניסת הבית, הותקן מקרר יין אינטגרלי שמשלים את אווירת האירוח.

בדים נעימים ורכים מייצרים מעטפת חמה ואינטימית - פינת אוכל עם כיסאות מרופדים בקטיפה ירוקה (צילום: מירב פלברג)

את העיצוב הדרמטי השלימה עובדיה בעזרת בדים נעימים ורכים שמעניקים מעטפת חמה ואינטימית לבית. כך נבחרו וילונות לבנים חצי שקופים, שמבעדם ניתן לראות את הגינה והבריכה, פינת האוכל אובזרה בכסאות מרופדים בצבע ירוק עמוק מבד קטיפה רחיץ והספות והכורסאות רופדו בבדים עם טקסטורות שונות שמשתלבים באלגנטיות מול קיר הטלוויזיה עם קמין הגז.

פינת ישיבה חיצונית בצבע תכלת שמהדהד את גוני הבריכה (צילום: מירב פלברג)

בחוץ, כל החצר רוצפה באריחים גדולים בגוון אפור בהיר על מנת ליצור ניגודיות בין הפנים לחוץ וליצור איזון עם הטבע שמקיף הבית. ונבחרה פינת ישיבה חיצונית בגוון תכלת, שמהדהד את גוני הבריכה ומשרה הרמוניה ושלווה.

הקו העיצובי האחיד נשמר גם בקומת חדרי השינה עם שילובים של שחור ועץ בנגרות של חדר הארונות (צילום: מירב פלברג)
וגם בחדר הרחצה (צילום: מירב פלברג)
מקלחון באווירת סאונה עם חיפוי דמוי עץ וספסל ישיבה מזמין (צילום: מירב פלברג)
אריחים גיאומטריים בגוונים בהירים מוסיפים עניין אך שומרים על אווירה רגועה במקלחת הילדים (צילום: מירב פלברג)

קומת חדרי השינה רוצפה כולה בפרקט עץ אלון בדוגמת פישבון. כדי לדבר באותה שפה עיצובית לכל אורך הבית, חדר הארונות בחדר השינה של בני הזוג והאמבטיה גם הם נצבעו בשחור ועץ (בדומה למטבח) ואילו המקלחון עוצב בסגנון המדמה סאונה מעץ עם ספסל ישיבה למנוחה. "השתמשתי בחיפוי שמדמה מראה של עץ כדי לשמור על הקו העיצובי. באמבטיית הילדים לעומת זאת שמרנו על אוירה רגועה ופחות דרמטית עם עיצוב בצבעים בהירים בגווני תכלת ואפור ואריחים גאומטריים שיוצרים עניין אבל שומרים על אווירה רגועה", מסבירה המעצבת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully