קטנה גדולה: דירת 3 חדרים מפתיעה בגבעתיים

3 נפשות שבדרך הפכו לארבע, ביקשו להפוך דירה קטנה וחשוכה בגבעתיים למשהו אחר לגמרי. קירות נשברו, עמודים קבורים נחשפו והתוצאה מפתיעה מאוד גם במראה וגם בתחושת הגודל

15/08/2021

הפרויקט: שיפוץ דירת 3 חד' בגבעתיים
שטח: 85 מ"ר
הדיירים: זוג + 2
עיצוב פנים: רינת אברהם
סניטריה וחיפויים: MODY

השנתיים האחרונות לימדו אותנו שכשאנחנו מתכננים לטווח ארוך, מומלץ לקחת מרווח ביטחון. כך בדיוק קרה במהלך תהליך השיפוץ של דירת 3 חדרים בגבעתיים אליה נכנסו זוג הורים עם ילדה קטנה, שתוך כדי העבודה על דירתם, נאלצה המעצבת רינת אברהם לתכנן מחדש ולייצר פתרונות למציאות החדשה. "התחלנו את העבודה על הדירה והתכנון עוד לפני שהגיעה הקורונה לחיינו, כך שתוך כדי תנועה התאמנו את התכנון והצרכים לחיים החדשים. בנוסף, ידענו פרויקט רגשי ומלא באמוציות כשבמהלך העבודה נכנסה האישה להריון ולקראת סיום העבודות נולד ילדם השני", מספרת אברהם.

עוד בוואלה!

יותר כפרי או יותר תעשייתי? בית פיוז'ן ברעננה

לכתבה המלאה
עמודי הבטון החשופים לא מפריעים, להיפך - הם רק מוסיפים פה(צילום: טלי דברת)
מטבח פתוח לסלון בקווים נקיים ועם נגיעות של עץ חמים(צילום: טלי דברת)
אי במטבח ומעליו מנורות תלויות בשילוב עץ ובטון(צילום: טלי דברת)

לדירה היה מבנה של דירה ישנה עם מרפסת היקפית בצורת "ר" שעוטפת את הסלון. "השלב הראשון היה לשבור את הקירות של המרפסת ולהכניס את הוויטרינות הגדולות למעין 'אופן ספייס' של אירוח הכולל את הסלון והמטבח. הדירה הייתה מאוד חשוכה וסגורה ורצינו לתת הרגשה שונה לבית. אחרי ששברנו את קירות המרפסת נשארו עמודים תומכים ורצינו לייצר מרפסת שתמוקם בפינת החלל ותשקיף על פינת הרחוב מלאת החיים, אך כאן התחילו להשתנות התכניות שלנו", מספרת המעצבת רינת אברהם.

עם תחילת הקורונה בני הזוג עברו לעבוד באופן רציף מהבית ועלה צורך לחשוב על פתרון שייתן מענה למציאות החדשה. הדיירים והמעצבת החליטו לוותר על חלום המרפסת ובמקומה נוצר משרד קטן ואינטימי שיאפשר להם לעבוד מהבית בנוחות ובשקט ולקיים שיחות עבודה ללא הפרעה. הוויטרינות בסלון ובמשרד יוצרו מאלומיניום מבודד שישמור על שקט גם במיקום השוקק שבו הדירה נמצאת.

הוויטרינות הגדולות והמבודדות בסלון מכניסות את כל האור ומשאירות את הרעש בחוץ(צילום: טלי דברת)
הם תכננו על מרפסת, אבל מרפי נתן מגיפה עולמית ועבודה מהבית. אז עכשיו יש כאן משרד משגע(צילום: טלי דברת)
מבט מתוך המשרד אל החלל הציבורי(צילום: טלי דברת)

עבור הריצוף בחלל המרכזי הפתוח, בחרה המעצבת בפרקט בדוגמת פישבון, שישתלב בצורה מעניינת עם הבטון החשוף בעמודים ויעניק לחלל פרופורציה מאוד נעימה כמו גם יעזור להגדיר בין החלל של המטבח לסלון.

המסדרון המואר שמוסיף לתחושת המרחב והרווחה בבית(צילום: טלי דברת)
פרקט בדוגמת פישבון יוצר עניין בשילוב עם עמודי הבטון(צילום: טלי דברת)

בין האופן ספייס למתחם הפרטי של הבית מפריד מסדרון של כ-1.40 מטרים, שמצטרף גם הוא לתחושה המרווחת שהמעצבת ביקשה להביא לבית. "גם המסדרון עצמו מואר ונותן תחושה של בית מרווח שאפשר לראות את הקצה שלו כבר מהכניסה. במתחם הפרטי הוחלט להפוך את חדר השינה של ההורים לחדר "מאסטר" על חשבון חלק מהסלון. עם זאת, בזכות הורדת הקירות של המרפסת הפנימית ופתיחת החלל למרווח, אין הרגשה שהסלון קטן יותר, אלא להיפך", אמרה אברהם.

דירת 3 חדרים משופצת בגבעתיים מעצבת רינה אברהם באדיבות MODY. טלי דברת,
העמוד שנחשף הפך לחלק מהעיצוב. חדר הרחצה של ההורים(צילום: טלי דברת)
חדר הרחצה היחיד שהיה בבית המקורי, קיבל גם הוא שדרוג והתאמה לצרכי המשפחה המתרחבת(צילום: טלי דברת)

בדירה המקורית היה חדר רחצה אחד עם אסלה אחת, תנאים שפחות מתאימים למשפחה של 3 נפשות ובוודאי לא לארבע. "בהתחלה רצינו לייצר לפחות מקום לאסלה נוספת, אבל לשמחתי הצלחתי להכניס חדר רחצה מלא להורים שישרת אותם. באחד הקירות של חדר השינה הישן היה "קבור" עמוד תומך ולכן גילינו את העמוד ותכננו סביבו. החלטנו להפוך אותו לחלק מהעיצוב וזה נראה כאילו תוכנן ככה מראש. גם את חדר הרחצה השני התאמנו לצרכים של בני המשפחה, לקראת הולדת בנם השני".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully