כל הדרכים מובילות לאיטליה: הבית שניצח את הקורונה

רגע לפני פרוץ המגיפה הם עוד הספיקו לנסוע למילאנו כדי לרכוש את הפריטים והחומרים לבניית הבית, אבל אז הווירוס כמעט הרס להם את החלום, איך זה הסתיים? התמונות מספרות

מערכת וואלה! בית ועיצוב
נרכש מהקבלן ועבר התאמה לדיירים ברמת גימור גבוהה. פנטהאוז במרכז בעיצוב נורית גפן (צילום: עודד סמדר)

הפרויקט: פנטהאוז במרכז הארץ
שטח: 145 מ"ר + 35 מ"ר מרפסת
תכנון ועיצוב: נורית גפן
חיפויים וכלים סניטריים: MODY

"את המסע לבית החלומות התחלתי עם הלקוחות על הנייר, אבל כל הדרכים הובילו לאיטליה, שם למד הד"ר רפואה, ולשם הוליכו חלומותיהם של בני הזוג", מספרת המעצבת נורית גפן. גפן התוודעה ללקוחותיה כאשר הגיעו לפגישת ייעוץ ראשונית, בה בחנו אופציה לרכישת פנטהאוז "על הנייר" מחברה קבלנית. היא ביצעה עבורם תוכנית שינויים שכללה את התאמת הדירה לצרכיהם, לאופיים ולמאווייהם ברמת גימור גבוהה במיוחד. "הפרויקט בוצע בהקפדה ובדיוק, בשימוש בחומרים ייחודיים, ובעיקר באהבה גדולה", היא מציינת.

עוד בוואלה! NEWS

לא מצליחים לקרוא את הכותרת הזו? יש דרך לפתור את הבעיה

אסנת עופר
לכתבה המלאה
רגע לפני המגיפה, הם עוד הספיקו "לקפוץ" למילאנו לקנות הכל (צילום: עודד סמדר)
למרות המשבר העולמי, המכולות והמשלוחים מאיטליה המשיכו להגיע ואיפשרו את המשך הפרוייקט (צילום: עודד סמדר)

בתחילת ינואר 2020, קצת לפני שהקורונה הפכה את החיים על פיהם, נסעה גפן עם לקוחותיה למילאנו לבחור כמעט את כל פריטי הבית. "מילאנו הייתה נוצצת ומקושטת לאחר חג המולד, ביקרנו במיטב בתי העיצוב ואולמות התצוגה, ומעט הסיפורים על איזה וירוס בסין לא נראו רלוונטיים לחוויה המיוחדת שלנו", היא נזכרת. "כמה ימים לאחר שחזרנו, העולם נכנס לסגר והחלום האיטלקי נראה מתרחק מהמציאות".

למרות הפגיעה הקשה שספגה איטליה מהמגיפה בחודשים שלאחר מכן, המפעלים האיטלקים -שנתפסו כענף חיוני, המשיכו לעבוד ולייצר, כמו גם בישראל, והחששות התפוגגו. "המשכנו לעבוד במרץ, רק מבעד למסיכות", מסבירה גפן.

הרעיון היה להימנע מתחושה של בית מלון, למרות היוקרה. הסלון (צילום: עודד סמדר)
נוף לשדות ולים. מרפסת הגג (צילום: עודד סמדר)

גפן ביקשה לעצב את הדירה בסגנון איטלקי קלאסי ויוקרתי, אך בצורה ביתית ולא מנוכרת. "הרעיון היה להימנע מתחושה של בית מלון, וליצור אסתטיקה שמשלבת בהרמוניה בין חומרים משובחים לבין חמימות ביתית".

נתוני הדירה הראשוניים היו מבטיחים: נוף לשדות מכיוון צפון ולים ממערב, ושטח פנים ציבורי רחב שצופה אל אלה. "בקשתם העיקרית של בני הזוג היתה להפריד בין האגף הפרטי לבין החלל הציבורי", מסבירה גפן, "ולדאוג לחלל ציבורי רחב ידיים ומזמין, שיתאים לאירוח". בהתאם לזאת תכננה גפן מעין מבואה המובילה אל סוויטת חדר השינה, שבה שטחי אחסון נרחבים המוצנעים מאחורי דלתות בקו אפס, שנראות חלק אינטגרלי מהחלל.

ויתרו על חדר ארונות מסורתי לטובת הגדלת שטח החדר. חדר השינה (צילום: עודד סמדר)
אריחי שיש מיוחדים משמשים בעיצוב הבית בפנים ובחוץ (צילום: עודד סמדר)

סוויטת השינה חופתה בפרקט עץ ליבנה עדין ובהיר, שמתכתב היטב עם חיפוי השיש בחדר הרחצה הסמוך לו. החלל עצמו בעל מראה רגוע ומאוורר, כולל ארון קיר רחב ממדים, הנמתח לאורך הקיר כולו, ומעט הבלחות צבע בפריטי הטקסטיל וביצירת האמנות שעל הקיר. גפן מסבירה כי החליטה, בעצה אחת עם הלקוחות, לוותר על חדר הארונות המסורתי לטובת פתיחת החלל. והארון המרווח אכן מספק שטחי אחסון שהולמים את צרכיהם.

ויתרו על מקלחון לטובת אמבטיית קוריאן פרי סטנדינג. חדר הרחצה (צילום: עודד סמדר)

מעברה השני של מבואת הכניסה מוקמו חדרי העבודה של הזוג, אשר עוצבו בצורה שתאפשר אירוח של הילדים והנכדים, כשאלה יגיעו לבקר. בסמוך לחדרי העבודה תוכנן חדר רחצה המשמש גם כשירותי אורחים. על המקלחון ויתרה המעצבת, אך כללה בו אמבטיית "פרי סטנדינג" עשויה מקוריאן, של המותג האיטלקי Falper. חדר הרחצה סוגנן בצורה אלגנטית, בעזרת אביזרי דגש פונקציונליים, כמו ברז בגימור ברונזה כהה. בסמוך לו חדר כביסה גדול ומאובזר במיטב השכלולים, ביניהם ארון ייבוש מיוחד, שמייבש את הבגדים לאחר הכביסה וחוסך את הצורך בגיהוץ.

יש פה אפילו ארון מיוחד שמייבש את הבגדים ומגהץ אותם. חדר הכביסה (צילום: עודד סמדר)

בחלל הציבורי נמצאים חדר המגורים, פינת האוכל והמטבח והמרפסת הפינתית, הנשקפת מכל פינה, הודות לוויטרינות רחבות. אזור הסלון מופרד מהמטבח בעזרת אי מרווח, ושולחן פינת אוכל בסמוך לו, סביבו כיסאות מרופדים בגוון המתכתב עם חזיתות ארונות המטבח וריהוט הסלון. ארונות המטבח המרווחים משדרים אלגנטיות בעזרת גוון קפוצ'ינו ייחודי ומשטח שיש עם "גידים" בגווני אפור-כחול, שמשתלבים נהדר עם הגוונים הבהירים.

מטבח בגוון קפוצ'ינו (צילום: עודד סמדר)

קירות הפנטהאוז נצבעו בגוון עדין, אך אחד מקירות המוקד בסלון חופה בקורות עץ בגוון חום כהה, שנקבעו בצורה אופקית ועליו הותקנו מדפי ברזל דקיקים, עם שכיות חמדה לראווה.

פריטי טקסטיל, כמו שטיחים, וילונות רכים וריפוד מוקפד מסייעים לרכך את חיפויי השיש. בנוסף לשיש ולעץ בולטת גם הזכוכית, כחומר נוסף שמוסיף רבדים ועומק לסגנון הסופי. הזכוכית מוצגת, בין היתר, במטבח ומשולבת גם בגופי התאורה השזורים כתכשיטי יוקרה ברחבי הבית.

קיר מוקד מחופה עץ כהה בסלון (צילום: עודד סמדר)

בעוד שמרבית החומרים והפריטים בדירה נרכשו באיטליה, מותגים איטלקיים אחרים נרכשו בארץ. אריחי השיש האיטלקי משמשים גם בריצופי הפנים והחוץ, ועברו תהליך גימור מיוחד תוך ליטושם, למראה אחיד והומוגני בחלל הפנים, וכן טיפול מיוחד שהפך אותם למותאמים לתנאי החוץ.

"כשחזרתי עם הלקוחות מאיטליה בחנו בקפידה את החומרים והאלמנטים שאהבנו, בטרם הכרענו מה נרכוש", מספרת גפן. "מה שלא לקחנו בחשבון זה את השתלשלות העניינים לאחר ההזמנה. בעוד שתהליך העיצוב נחווה בצורה מופלאה, פתאום, לקראת הסוף, כל המתח הזה", היא נזכרת. אבל סוף טוב הכל טוב: "ריצוף השיש וחיפויי הקירות הפליגו מאיטליה והגיעו לנמל מבטחים במועד, וכך גם הכלים הסניטרים, הרהיטים, ארונות המטבח וארונות האמבטיה עד אחרון מתלי המגבות", היא מסכמת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully