פמיניזם בעיצוב: מיני פנטהאוז בסגנון יוניסקס קריר

הדירה הזאת שעוצבה עבור אם חד הורית הייטקיסטית ובתה הקטנה חוגג את הפמיניזם בעידן החדש, שבו המטבח וחדר העבודה מחליפים מקומות ולא רק כמטאפורה. את התוצאה אתן חייבות (וחייבים) לראות

מערכת וואלה! בית ועיצוב
הצורך בהגשמת חלומות הפך מיידי. אי במטבח מתחבר לסלון (צילום: ליאור טייטלר)

הפרויקט: שיפוץ מיני פנטהאוז
מיקום: מרכז הארץ
שטח: 120 מ"ר
הדיירים: הייטקיסטית צעירה ובתה הקטנה
עיצוב פנים: שחר הכט

סיפור השיפוץ הזה מתחיל מיד לאחר סגר הקורונה הראשון, באביב של שנת 2020 - עם תום הסגר, שריתק את כולנו לבתים, פנתה הלקוחה, הייטקיסטית צעירה ואם חד-הורית לילדה, לסטודיו עיצוב הפנים של שחר הכט. מסתבר שזמן רב היא חלמה על בית חלומותיה וחסכה, והסגר גרם לה להחליט שזה הזמן להוציא את התכנית לפועל. "הצרכים השתנו והצורך בהגשמת חלומות הפך מיידי, כי לא ידוע מה יהיה מחר", מסבירה המעצבת הכט.

עוד בוואלה!

בגיל 30 כבר יש לה דירה משלה בבניין בוטיק במרכז

לכתבה המלאה
לפני העיצוב הדירה היתה סטנדרטית בכל רמ"ח איבריה. הסלון במראה הסופי (צילום: ליאור טייטלר)

"החיבור איתי היה מיידי וללא מעצורים. היתה בינינו הבנה טוטאלית שאנחנו הולכות על זה יחד", מספרת הכט, "תכננתי ודייקתי את מה שהלקוחה חלמה במשך שלוש שנים. לכן הפרויקט נעשה בסנכרון מושלם כמעט ללא מילים". למרות שהפרוייקט קרה בתקופה מאתגרת מאוד שבה היו בידודים, שיבושים ועיכובי קורונה שונים, הכט הצליחה להביא אותו לקו הסיום בתוך 5 חודשים מקבלת המפתח לדירה.

הנכס שנרכש על ידי הלקוחה היה דירת מיני פנטהאוז, "הדירה הייתה סטנדרטית בכל רמ"ח קירותיה ונדרשה לשינויים מבניים שיתאימו אותה לצרכים החדשים של הדיירות החדשות", אומרת הכט. המטבח המקורי היה בפינה בכניסה לבית: קטן, חבוי חלקית ומנציח את כל מה שהן רצו לשנות. לצד הסלון היה חדר מרווח יחסית שסגר את החלל הציבורי וגרם לו להיראות קטן ממה שהיה. הכט החליטה מיד להפוך את המיקומים והייעודים של החללים - "המטבח המקורי בכניסה לבית הפך לחדר עבודה ביתי. אנטיתזה לסטיגמות שהקטינו נשים במשך שנים כה רבות".

פעם היה כאן מטבח, עכשיו זה חדר עבודה. אנטיתזה לסטיגמות שהקטינו נשים (צילום: ליאור טייטלר)

חדר העבודה חופה בפרקט חם ונעים בדוגמת פישבון וחזיתו נסגרה בדלתות זכוכית בפרופיל בלגי שמאפשרות מצד אחד תחושה של עבודה במשרד מודרני מחוץ לבית ומצד שני, עבודה שקטה תוך השקפה על הנעשה בבית והילדה המשחקת בסלון. בחדר העבודה הוצב ארון מרווח לכל צרכי תפעול הבית - מהדייסון ועד סולם, מגב מטאטא ועוד. כל מה שאינו אסתטי חבוי, ושומר בכך על נראות נקיה ומסודרת של הבית לאורך זמן. "קשר העין עם ילדה קטנה לצד ניהול קריירה בכירה ועבודה מהבית בעת הקורונה, יצרו את חדר העבודה השקוף במיקומו הנוכחי", מסכמת הכט.

החדר הצמוד לסלון נפתח כולו והפך להיות מטבח מרווח ופתוח לסלון, כעת הוא חלק מהחלל הציבורי וההתרחשות בבית ולא בצידו. "הלקוחה הדגישה שהיא אוהבת להיות פעילה במטבח וחשוב לה שיהיה אינטגרציה עם הסלון", אומרת הכט.

המיקום החדש של המטבח הופך אותו לחלק מהחלל הציבורי של הבית ומההתרחשות בו (צילום: ליאור טייטלר)
כל מה שאינו אסתטי, חבוי. חדר העבודה שנסגר בזכוכיות בפרופיל בלגי (צילום: ליאור טייטלר)

תכנית המטבח כוללת ארונות גבוהים עם מקרר אינטגראלי (נסתר) תנור בילט-אין והמון מקומות אחסון. בין היתר, שם נשתל גם מזגן סמוי ומנע בכך הכבדה על החלל באמצעות הנמכות תקרה נוספות. בארונות הנמוכים הוטמעו כיור וכיריים ועוד המון מקומות אחסון שחושבו בדיוק רב לצרכים של בישול ואפייה נוחים ונגישים במקומות מסווים לתחושת סדר וניקיון. המטבח כולו עוצב בקו מודרני ונקי שכמו שאר הבית מכיל שילוב של חזיתות רכות בצבע קשמיר בהיר ורך וחזיתות כהות בשחור ופחם.

הכל משדר עוצמה. חיפוי קיר שחור ומחורץ בסלון (צילום: ליאור טייטלר)
רוב גופי התאורה בבית הם צמודי תקרה, פרט לתאורה תלויה מעל פינת האוכל והאי במטבח (צילום: ליאור טייטלר)

האי העוצמתי במטבח מתחבר בקו ישיר אל קיר הסלון המעוצב ליצירת חזית אחידה לחלל הציבורי של הבית, גם הוא נבנה בנגרות המייצגת את הקונספט בתכנון הבית: מזנון עץ רחב במראה חמים ומעליו קיר חיפוי שחור מחורץ. גם כאן הוסתר מיזוג האוויר בתוך הנגרות, ספה ענקית מבד רך משלימה את המראה הנקי והמודרני יחד עם שולחנות הסלון העגולים והיחודיים. "הלקוחה רצתה מראה נקי ואסתטי בכל רגע נתון, וחללי איחסון רבים מאפשרים זאת", מסבירה הכט.

התקרה בבית אינה גבוהה במיוחד ולכן, בחרה הכט גופי תאורה צמודי תקרה - פסי צבירה מגנטיים במראה תעשייתי לצד נגיעות של תאורה תלויה מודרנית מעל האי ומעל פינת האוכל בלבד.

גם שחור יכול להיות נשי. מקלחת משגעת עם אריחים כהים (צילום: ליאור טייטלר)
מלקחי הקורונה: חייבים להגדיל את ההנאה בבית. מקלחת בחיפוי גריד פסיפס אפור (צילום: ליאור טייטלר)

מקלחות הבית שהוגדלו ותוכננו מחדש, קיבלו גם הן טוויסט מפתיע בחיבורים של אריחים שחורים וגדולים שבשילוב עם אריחים לבנים, ארונות עץ, אקססוריז ותאורה חמה, הפכו לחדרים רכים ומפנקים, נשיים ועוצמתיים, למרות הקונטרסטים החדים בשימוש בצבע השחור שאינו סטנדרטי למקלחת "נשית". לדברי הכט עיצוב חדרי הרחצה התבסס במידה רבה על לקחים מתקופת הסגרים: "ספא פרטי מעניק תחושה של כיף בבית ותקופת הקורונה והסגרים מגבירים את הצורך בהנאה בבית".

ריהוט מודרני במראה יוניסקס. חדר השינה הראשי (צילום: ליאור טייטלר)

חדרי השינה של האם ובתה הוגדלו ותוכננו מחדש גם הם ונבחר עבורם ריהוט מודרני, נקי במראה יוניסקס בשחור ואפור, שיחד עם ריצוף פרקט בצורת פישבון, וילונות כריות ואקססוריז, קיבלו גם הם מראה רך ונשי בתוך החלל החד והגברי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully