זה נראה כמו חלום של כולנו: שיפוץ דירת גן בתל אביב

הקווים ישרים, הצבעים מצומצמים, גרם המדרגות עשוי עץ חמים והחצר היא גולת הכותרת של כל סביבת המגורים המעלפת הזאת. הדיירים אגב, לא רוצים לצאת מהבית

וואלה! NEWS בשיתוף ARCDB עיצוב פנים, וואלה! NEWS בשיתוף ARCDB עיצוב פנים
יציאה החוצה מובילה אל הגינה האחורית (צילום: איל תגר)

מקום: צפון תל אביב
שטח: 300 מ"ר + 140 מ"ר גינה
אדריכלות: קארן גור

כשנגשים לפרויקט גדול כמו עיצוב הבית, שיפוץ או בנייה רצונות הדיירים נפגשים בפרויקט יחד עם הניסיון והמומחיות של אנשי המקצוע, אדריכל/ מעצב פנים. בדירת גן בצפון תל אביב היתה זו הכמיהה של הדיירים (זוג ושני ילדים) ברצפת שיש טבעי בגוון כהה. האדריכלית ומעצבת הפנים של הפרויקט, קארן גור מספרת שרצון זה הכתיב את השפה העיצובית, את פלטת החומרים, את הצבעוניות השלטת ואת הסטיילינג.

"השלב הראשון בתחילת פרויקט הוא תמיד ללמוד להכיר את הלקוחות, את רצונותיהם ואת הקונספט האסתטי שהם אוהבים ומרגישים בו נוח. בתהליך של מספר פגישות דיאלוג והקשבה אני לומדת להכיר אותם ובדרך זו ליצר להם את התוצאה הטובה ביותר עבורם. הדיאלוג מאפשר לי, בסופו של התהליך להציג ללקוחות מוצר שלם, מדויק ונכון להם. כחלק מהדיאלוג היה ברור שבפרויקט זה יהיה שימוש רק בחומרים טבעיים, ביניהם: סוגי אבן שונים במספר גמורים, עץ בעיבודים שונים ועורות".

עוד באותו נושא

מפנטהאוז מוזנח לדירה שנראית כמו בית פרטי

לכתבה המלאה
צביון של קווים ישרים (צילום: איל תגר)

מנקודת מוצא זו, של הבנת אופי החומר, נוצרה דירת גן המאופיינת בתכנון חלל מגורים מינימליסטי ומדויק, בו נשמר הניקיון העיצובי. "הצבעוניות בעיצוב החללים היא אחידה בחומרים השונים. אמנם מדובר בניגוד של הצבעים שחור ולבן, אך בתוך הפלטה של כל צבע ישנם ניואנסים של גוונים המשתנים בהתאם לחומר. השימוש בחומרים שונים בשילוב סקלת צבעים זהה. מאפשר מפגש מעניין בין חלל לסטיילינג. בחירת פרטי הסטיילינג נועדו לרכך את הקווים ולאזן את תחושת החמימות של הפרויקט", מספרת גור.

"מאחר ומדובר בדירת גן", מסבירה האדריכלית, "נלקח בחשבון גם נושא פנים וחוץ. הקו העיצובי נבע מתוך הרצון לחבר את החוץ והפנים ליחידה אחת והחיבור הזה בא לידי ביטוי באמצעות שימוש בחומרים טבעיים זהים ובכך, הצלחנו לתת תחושה שהחוץ נכנס פנימה והפנים זולג החוצה. בנוסף, נלקחה בחשבון המודעות לתאורה הטבעית שנכנסת לפנים הבית והכתיבה את סוג ההצללה התוך ביתית".

עוד באותו נושא

תשכחו מאיקאה! המותג הדני שנחת בישראל הוא אחד הדברים הטובים שקרו כאן

לכתבה המלאה
מעקה רשת של מדרגות תורם לתחושה אוורירית (צילום: איל תגר)

גווני שחור ולבן מאט מבריק מורגשים היטב גם בקומת הכניסה בה ממוקם חלל המגורים המרכזי, הכולל מטבח ופינת אוכל ושרותי אורחים. גרם המדרגות משולב בברזל ועץ ומספק ההצצה לשפה העיצובית ביתר הקומות.

לדברי גור, העיצוב בשאר קומות הבית התרכך, והחללים עוצבו באופן אלגנטי וסולידי על ידי שימוש ברצפת פרקט וגווני שיש מונוכרומטיים מעודנים, על מנת לשדר חמימות ותחושת נעימות. הקומה העליונה בבית כוללת יחידת הורים, חדר ארונות, חדר עבודה, סלון משני ואמבטיה מרווחת בעלת מקלחת גדולה שעוצבה בשיש טבעי, Cut To Size ושימוש רב במראות נועד ליצירת תחושת חלל גדול.

בקומת המרתף, ישנו סלון משני גדול המחובר לחצר אנגלית ולשני חדרי שינה לילדים, כאשר לכל חדר יש מרפסת אנגלית משלו. הסטיילינג של הרהיטים שנבחרו בקומות אלו הם בגווני אפור ושחור.

עוד באותו נושא

מה חשבנו על עיצוב בית האח הגדול?

לכתבה המלאה
מבט אל המטבח. פונקציונלי ונוח לעבודה (צילום: איל תגר)

המתחם החיצוני שהוא גולת הכותרת עבור מי שבוחרים בדירת גן, נועד לזמן איכות ופנאי ומשקף את האהבה של הדיירים לאירוח. "הגינה משלבת בתוכה אזור ישיבה רחב המיועד ל-12 אנשים, כולל מטבח חוץ המורכב מגריל מתקדם, כיור ומקרר. לצד בריכת ג'קוזי מאוד גדולה ועצי זית שהובאו במיוחד לגינה זו ומעניקים מצד אחד תחושת פרטיות, ומצד שני תחושה של חיבור לטבע".

לפרויקטים נוספים של קארן גור - כנסו לכאן

בונים בית? משפצים דירה? בואו לפגוש את מיטב האדריכלים ומעצבי הפנים בישראל

עוד באותו נושא

המעצבים הברזילאים שיצליחו לרגש גם את האדישים שביניכם

לכתבה המלאה
גרם המדרגות לקומות נמצא בצידי המטבח (צילום: איל תגר)
מהסלון יציאה לג'קוזי ולמטבח החיצוני (צילום: איל תגר)
מדרגות עץ תורמות למראה חמים של סביבת המגורים (צילום: איל תגר)
חדר רחצה במראה דרמטי (צילום: איל תגר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully