פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מפנטהאוז מוזנח לדירה שנראית כמו בית פרטי

      פנטהאוז מיושן בן 40 שנה הפך לדירה אלגנטית בניחוח אורבני עכשווי. שילוב העץ בגוונים האפורים וקירות מסך הזכוכית הופכים את החיים בבית לחוויה יום יומית. אנחנו התאהבנו בחדר השינה ואתם?

      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      מהסלון אפשר לצפות החוצה אל הצמחייה שמסביב (צילום: עודד סמדר)

      דיירים: זוג + 3
      מיקום: רמת אביב
      שטח: 240 מ"ר + גג 280 מ"ר
      אדריכלות: לב גרגיר אדריכלות

      תכנון ושיפוץ בית ישן הוא כמו יציאה להרפתקה, ברגע שפורצים את המעטה הקיים מגלים עולם חדש של מגבלות ואפשרויות. מצד אחד, הפתעות כמו אילוצי קונסטרוקציה ואינסטלציה בלתי צפויים, ומצד שני- הזדמנויות יוצאות דופן לברוא יש מאין. "היתרון ברכישת דירה בבניין ישן, מעבר להיותו בשכונה ותיקה ואיכותית, הוא היכולת לראות את המרחב בקונטקסט רחב של נוף וכיווני אוויר. החללים גם לרוב יותר גדולים מאלה שבונים כיום ויש מרחב לתמרון ", מסביר האדריכל אילן גרגיר.

      משרד האדריכלים של אילן גרגיר ולילך לב המתמחים בטוטאל דיזיין - אדריכלות ועיצוב פנים של בתי יוקרה, דירות, משרדים, מרפאות וחללים מסחריים, הפכו פנטהאוז בן 40 שנה לדירה אלגנטית בניחוח אורבני עכשווי. הם פיקחו על עבודות ההריסה והבינוי על מנת להתאים את הדירה המיושנת לחידושים טכנולוגיים ולתכנון אדריכלי שיענה בצורה מדויקת על צרכי הלקוחות.

      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      מטבח מואר הודות לקירות מסך זכוכית (צילום: עודד סמדר)

      התכנון האדריכלי הותאם לפרוגרמה של המשפחה ומקסם את המיקום שלו כדירה הנושקת לרקיע. "תוך כדי שיחות עלה הרצון של הלקוחות לנצל את הגג של הדירה ואת הפתיחות שלו לנוף התל אביבי ליצירת פנאי ואירוח. בנוסף, להעניק לבן החייל יחידת מגורים פרטית, אותה מיקמנו ממש בכניסה לבית, כדי לאפשר גישה ישירה ", מוסיפים האדריכלים.

      המעטפת של הבית היא שקופה מפרופיל בלגי שמאפשר יחסים הרמוניים בין חוץ לפנים. מרפסת היקפית חובקת את הדירה ומכל חדר יצרו האדריכלים יציאה פרטית ישירות למרפסת ושקיפות מלאה שמציפה את החללים באור טבעי. הדירה מאופיינת בעיצוב נקי וחם, אלגנטי ועדין, פלטת גוונים של אפורים בהירים, תוך שימוש בחומרים ובפריטי עיצוב המוסיפים נגיעות של חמימות ואינטימיות.

      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      מבט אל האזור הציבורי של הבית (צילום: עודד סמדר)

      בכל הבית שולבה רצפת עץ אפרפרה, עשירה בתתי גוונים. בסלון קיר בטון חשוף המייצר קונטרסט בעל אפקט גס ביחס לרצפה. הסלון עוצב בסגנון אקלקטי מאופק, תוך הקפדה על שילוב הרמוני של מרכיבי החלל - מהקמין ועד גופי התאורה הסמויים בתקרה, מערכות המיזוג והחיווט שמוסתרות בהנמכות ובהבלטות גבס בקיר ועד עבודות הנגרות הייחודיות שבוצעו custom made.

      הניקיון העיצובי נשמר באמצעות "קוביית נגרות" שעוטפת את כל אזור השירות- חיפוי עץ אפרפר בגימור טקסטילי, מחוספס, שמסתיר מהעין המתבוננת גם ארון חשמל, יחדות מיזוג, ארון מעילים ומולטימדיה.

      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      מטבח אי עם כיסאות בר (צילום: עודד סמדר)

      המטבח עוצב באופן הפתוח לעבר פינת האוכל והמרפסת. בדרך הזאת נשמר קשר עין תמידי בין מי שמבשל ובין מי שנמצא בפינת האוכל או שוהה בסלון או במרפסת.

      הפרקטיות שחשובה למשפחה דינאמית באה לידי ביטוי במגוון מוטיבים בחלל כמו למשל, טלוויזיה על זרוע מסתובבת בחדר השינה של ההורים. ניתן לסובב אותה לכיוון המרפסת ולצפות במסך ישירות מהמיטה, מהמרפסת או האי במטבח שמיועד גם לבישול וגם מתפקד כדלפק לסעודה ואירוח.

      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      לשבת בפינת האוכל שבפנים ולהרגיש בחוץ (צילום: עודד סמדר)

      מדרגות העץ המובילות למעלה אל הגג הן מלאכת מחשבת עיצובית. מדובר בקוביות עץ שכל אחת מהן מתפקדת כמגירה/ דלת נפתחת אותה האדריכלים משווים ל"רובוטריק" שנפתח ונסגר. גרם המדרגות הפיסולי מנוצל עד תום ומשמש לאזור אחסון ומחזור.

      בבית שולבו גופי תאורה אמנותיים בסגנון מודרני עכשווי, פריטי נגרות שעוצבו במיוחד ממסגרות ברזל שחורות בשילוב עץ מלא וזכוכית. כל אלה משתלבים עם האור שנכנס מהמעטפת ההיקפית של המרפסת ומהחלונות הגדולים.
      הגג הפתוח לנוף הינו דו מפלסי עם במה, הוא רוצף בדק עץ אפרפר ועשיר בצמחייה ססגונית, כולל עצים המייצרים את החיבור לטבע וגם מעניקים תחושת מעטפת ופרטיות. הגג רוהט במיטות שיזוף ופינת ישיבה מפנקת לאתנחתא תחת כיפת השמיים.

      לפרויקטים נוספים של לב גרגיר אדריכלים - כנסו לכאן

      בונים בית? משפצים דירה? בואו לפגוש את מיטב האדריכלים ומעצבי הפנים בישראל

      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      צבעוניות מתונה ואפרפרה מאפיינת את האזורים הציבוריים בבית (צילום: עודד סמדר)
      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      מטבח מרווח שעושה חשק לבשל (צילום: עודד סמדר)
      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      קיר דומיננטי בכניסה לבית (צילום: עודד סמדר)
      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      שילוב של עץ בפרקט וברהיטים שמעניק חמימות לכלל הבית (צילום: עודד סמדר)
      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      גם חדר השינה נהנה משפע של תאורה טבעית (צילום: עודד סמדר)
      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      ביחידת ההורים חדר רחצה עם אמבט פריסטנדינג (צילום: עודד סמדר)
      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      כמו מעשה אמנות. כיורים משולבים בתוך קוביות עץ (צילום: עודד סמדר)
      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      שילוב של זכוכית, עץ ומתכת (צילום: עודד סמדר)
      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      פינת עבודה מינימליסטית (צילום: עודד סמדר)
      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      קיר חזיתי בחדר השינה שנצבע בגוון אפרפר יוצר מראה מלא ועשיר לחדר (צילום: עודד סמדר)
      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      ברז עצמאי שיורד כמו טיפה מהתקרה (צילום: עודד סמדר)
      בית בעיצוב לב גרגיר אדריכלים (מערכת וואלה! NEWS , עודד סמדר)
      פינת חמד ירוקה בחצר האחורית (צילום: עודד סמדר)