וגר חתול עם כלב: מי אמר שבית עם בעלי חיים לא יכול להיות מתוקתק?

הם נחשבים לדיירים של קבע בבית, מבלים בו יותר מכל בן משפחה ולמרות הפרווה שהם משירים אפשר ורצוי לנהל איתם חיים הרמונים, בבית מושקע, מתוכנן היטב ומוקפד - הצצה לבית כזה בהוד השרון

יוליה ברודסקי גזית
17/07/2013
צבעים דומיננטיים של אפור-לבן וחום(צילום: בנין ודיור, שירן כרמל)

החיים מלאים בהחלטות, וההחלטות לרוב מתקבלות משיקולים כלכליים. את זה בדיוק למדה מקרוב המשפחה מהוד השרון שרצתה לעבור לבית חדש שיעוצב בדיוק לטעמה ולרצונותיה, אך גילתה שההשקעה גדולה הרבה יותר ממה שתכננה. אפילו התוכנית לבנות עליית גג שתשמש כחדר לילד הבכור ירדה מהפרק בדיוק מאותן הסיבות.

170 מ"ר שמתצפתים על כולם מלמעלה

מבית ביקיור לייזר

מהפכת טיפולי הפנים: בינה מלאכותית וטכנולוגיית RF במכשיר ביתי

מוגש מטעם בי קיור לייזר
החתול האפור משתלב עם המדרגות הכהות(צילום: בנין ודיור, שירן כרמל)

אבל מי אמר שבגלל כסף צריך להרים ידיים ולוותר על בית החלומות? מפגישה עם מעצבת הפנים שירלי פרלמן, גילו הדיירים שבעזרת שינויים פנימיים בחלל ועיצוב שונה, אפשר לתכנן דירה מחודשת ומותאמת לטעמם מבלי לוותר על הנכס הקיים. תוך חודשיים וחצי עברה הווילה בת ה-12 שנה שינוי תדמית: מעוד מבנה קבלני סטנדרטי חיוור לבית בעיצוב מודרני ואלגנטי בצבעי אפור, כסף ולבן עם נגיעות של עץ.

אסי עזר מרגיש בנוח בדירה שאירגן לעצמו במרכז תל אביב

בית בהוד השרון, עיצוב פנים: שירלי פרלמן. שירן כרמל, בנין ודיור
חדר שינה חמים מאופוון בריהוט עץ וחלון שמכניס יופי של תאורה מבחוץ(צילום: בנין ודיור, שירן כרמל)

כבר בכניסה, הממוקמת מול הסלון, ניתן לראות את המוטיב החוזר: ספות עור לבנות וכורסת טלוויזיה נפתחת אפרפרה. את הצבע הקונטרסטי מעניקה התמונה, שנשארה מגלגולו הקודם של בית. מתחת לטלוויזיה הוצב קמין גז מכוסה עץ אלון שמעניק את החמימות הראויה, תרתי משמע לחדר המגורים. על הרצפה הונחו אריחי גרניט פורצלן גדולים (80X80) חצי מבריקים, בצבע אפרפר כמובן, ולטובת התקרה נלקח גוף תאורה אשר זורק את האור כלפי מעלה, תכונה שמונעת סנוור בזמן הצפייה בטלוויזיה ומעניקה תחושה של גובה.

קליניקה מעוצבת ברוח הזן

בית בהוד השרון, עיצוב פנים: שירלי פרלמן(צילום: בנין ודיור, שירן כרמל)

את אחד השינויים הגדולים בבית קיבל המטבח. את החלל פתחו בשבירת הקיר המפריד בינו לבין פינת האוכל, והעמוד העגול שלא התכתב עם העיצוב החדש זכה ללוק מרובע. בינו לבין הקיר ניצב לו כעת דלפק פרקטי בו יכולים הדיירים לאכול בשגרה. עבור ארוחות משותפות ואירוח תוכננה פינת אוכל עם גוף תאורה דומיננטי ומרשים בצבע כסוף, המתכתב עם המראה המודרני.

בניין המגורים שאהוב על הכוכבים

בית בהוד השרון, עיצוב פנים: שירלי פרלמן(צילום: בנין ודיור, שירן כרמל)

גם בסלון וגם במטבח שולב סינר גבס (שרוול גבס שמקיף את החדר) עם ספוטים שקועים בצבע הקיר. מטרת התאורה הנסתרת היא להאיר את התקרה, אפקט הנותן תחושה של גובה, ולאפשר שימוש בשכבות עם הדלקת האור, בהתאם לאווירה אותה רוצים ליצור. בנוסף, הושאר מקום לווילונות, אם בעתיד ירצו הדיירים לתלות כאלו בצורה נסתרת בתוך הגבס.

מבקתה מוזנחת לאחוזה זורחת בביצרון

בית בהוד השרון, עיצוב פנים: שירלי פרלמן(צילום: בנין ודיור, שירן כרמל)
בית בהוד השרון, עיצוב פנים: שירלי פרלמן(צילום: בנין ודיור, שירן כרמל)

חדר הרחצה בקומת הקרקע, שלא היה בשימוש, הוסב לשירותי אורחים מרווחים ומעוצבים בדרמטיות בזכות השיש הכהה. במסדרון שמוביל אליו יכולים מבקרי הבית לפגוש מגוון אקססוריז כסופים היוצרים אווירה מודרנית: מעמד עם פמוטים, מראת פנים משובצת מראות קטנות ואגרטל גדול. המדרגות המובילות לחדרי השינה חופו בשיש, והמעקה הבנוי והגבוה הוחלף במעקה פתוח שיוצר תחושה של מרחב גדול יותר, ומאפשר קשר עין בין שני חלקי הבית. בקצה המדרגות מתגלה קומה שרוצפה בפרקט למינציה בגוון אפור בהיר.

יאסו: וילה אלוהית באתונה

מדבקת טפט ענקית שהוצמדה על שני קירות חדר הילדים יוצרת את האווירה בו(צילום: בנין ודיור, שירן כרמל)
רהיטי עץ ומדבקה אחת שיוצרת טוויסט בחדר השינה של הילד(צילום: בנין ודיור, שירן כרמל)

ממול למדרגות שוכנים חדרי הבנים המתבגרים, בהם נתלו טפטים של תצלומים שחור-לבן. הבכור קיבל ריהוט עבודת נגרות המתאים לגילו ואילו הקטן זכה לשיפוץ תשתיות חשמל ותקשורת עבור צרכיו ורצונותיו האישיים. חדר הרחצה הוחלף במלואו לצבעי אפור לבן, המזוהים עם הקו הכללי של הבית. ארונות בעבודת נגרות הוצבו ליד המקלחון הגדול והשקוף, ואסלת המונובלוק הפשוטה הוחלפה לניאגרה סמויה ואסלה תלויה.

סבלנות משתלמת? בית מרהיב שנבנה ב-4 שנים

חדר רחצה מחופה אריחים כהין המטשטשים טיפות של מים(צילום: בנין ודיור, שירן כרמל)

על אף שאינו תואם את המראה החדש של הבית, ההורים התעקשו להשאיר את הריהוט בחדר השינה כפי שהוא, מכיוון שהם אוהבים את החום והרכות שמקרין העץ, וזו בדיוק האווירה שהם רצו לשמר. שלושת החלונות הצרים הוחלפו בחלון אחד גדול שמכניס הרבה אור יום לחדר. בשעות בהן השמש כבר לא עושה את עבודתה, משתמשים הדיירים בגופי התאורה הרבים התלויים בחדר: מנורת תקרה מרכזית, תאורת קריאה משני צדי המיטה וגופי תאורה צמודי קיר מעל מראת הגוף ושידת האיפור.

עף על עצמו: בית מרחף במרכז הארץ

שירותי אורחים עם כיור פרי סטנדינג עגול(צילום: בנין ודיור, שירן כרמל)

למרות תחושת המיאוס מהבית הישן והרצון להתחדש ולגוון, גילו הדיירים שניתן לעשות זאת גם מבלי לעבור למקום חדש, ואפילו להישאר במסגרת התקציב הקיים. אחרי הכל , כנראה שהם קיבלו את ההחלטה הנכונה.

עוד בתים מטריפים שאתם חייבים לראות

לאינדקס גבס; לאינדקס מטבחים
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully