170 מ"ר שמתצפתים על כולם מלמעלה: פנטהאוז מרהיב במרכז הארץ

מענה אישי לכל דייר בבית הוביל את מעצבת הפנים לתכנן פנטהאוז שיש בו הכל מהכל. קלאסי לצד מודרני, חמים לצד קריר, פונקציונאלי ובעיקר ביתית ונעים. הנוף שנשקף מהחלונות משלים את התפאורה כולה

גילי אריאלי
16/07/2013
מטבח גדול מקבל את הנכנסים לפנטהאוז(צילום: בנין ודיור, אמיר דיב)

מיד עם הכניסה לפנטהאוז מתגלה פינת האוכל. האזור שהותאם למטרה זו הוא למעשה הרחבה של קצה המסדרון המוביל לחדרי השינה. עקב תכנון זה, מרחב הסלון הוגדל באופן משמעותי. שינוי שמצד אחד מאפשר לאכלס בסלון מספר גדול יותר של אורחים, ומצד שני אינו פוגם באינטימיות הנדרשת בנוכחות המשפחה בלבד. גם המרפסת הגדולה אשר ממשיכה את הסלון, משרתת את סגנון החיים של דיירי הבית המרבים לארח. ספסל ישיבה מרחף, עשוי עץ אגוז, מחבר בין פינת האוכל לסלון. בפינת האוכל הספסל משמש לישיבה, ובסלון הוא משמש כבסיס לשידת טלוויזיה.

עוד בוואלה!

תחרות המסעדות הגדולה של ישראל יוצאת לדרך, וגם אתם יכולים לזכות!

בשיתוף ZAP REST
פנטהאוז במרכז הארץ, עיצוב פנים: שרי גורנשטיין בכר. אמיר דיב, בנין ודיור
מרפסת מרווחת שחושפת נוף כחול של ים באופק(צילום: בנין ודיור, אמיר דיב)
החלונות הגדולים של הסלון עטופים בווילונות ארוכים וקלאסיים(צילום: בנין ודיור, אמיר דיב)

המטבח הפתוח לסלון משלים את האזור החברתי. במרכזו אי גדול המשמש לארוחות זריזות, ומשטח עבודה רחב ידיים המאפשר לערוך עליו מזנון הגשה בעת הצורך. מכשירי החשמל חבויים בתוך ארונות שבהיותם סגורים מתקבל קיר חלק המוסיף תחושה של מרחב במטבח. את חלל המטבח הנקי והרגוע, שבו שולט הגוון הלבן, שובר בקריצה שובבה פנל עץ אגוז, אשר בו מוטמע לוח מגנטי להחזקת הודעות, צילומים ותזכורות המכניסים למטבח צבעוניות ותחושת ביתיות. וילון לבן ואוורירי, אשר נמתח לאורך הקיר המחבר בין הסלון ובין המטבח, יוצר אחידות עם הסלון ומוסיף רכות למטבח.

ספסל מרחף מעץ יוצר טוויסט מיוחד בפינת האוכל(צילום: בנין ודיור, אמיר דיב)
פינת אוכל גדולה שמובילה את לחדרים עם ארונות ייחודיים לאחסון(צילום: בנין ודיור, אמיר דיב)

בדירתם הקודמת של דיירי הפנטהאוז שלט הסגנון הקלאסי, שכלל, בין היתר, רהיטי עץ כבדים. כאשר עברו לדירתם הנוכחית הם בחרו במראה קליל יותר, וזו הייתה הנחייתם למעצבת. בשני חדרים בלבד נשמר הסגנון הקודם. אל חדר העבודה של ראש המשפחה הובאו רהיטים מן הבית הקודם, אשר מהם התקשה בעל הבית להיפרד. גם ביחידת המגורים של ההורים נשמר הסגנון הרומנטי, אף על פי שאליה הוכנסו רהיטים חדשים, אשר הותאמו למבנה החדר.

לוח מודעות מגנטי על גבי פנל עץ אגוז המשמש להודעות בני הבית(צילום: בנין ודיור, אמיר דיב)

במסדרון המורחב, שממשיך את פינת האוכל ומוביל לחדרים, נבנו ספרייה וארון לאחסון כלים ומיני פרטים אחרים. המסדרון, הוא המפריד בין עיצוב המרחב החברתי ובין העיצובים המתקיימים בחדרי השינה. בשני החדרים ההורים, חדר העבודה וחדר השינה, ממשיך להתקיים הסגנון אשר שאפיין את הבית הקודם. בחדרי הילדים ניכר החיבור למגמת העיצוב העכשווי. החדרים עוצבו בקלילות, בקווים נקיים ובשילוב פתרונות פונקציונליים מעניינים. כך, למעשה, הצליחה המעצבת לתת מענה אישי לכל אחד מבני המשפחה, ויחד עם זאת לא פגעה במראה ההומוגני של הבית.

לאינדקס חדרי שינה; לאינדקס מטבחים
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

חדר שינה הורים מאופיין בקיר אפור דומיננטי(צילום: בנין ודיור, אמיר דיב)
חדר ילדים מאופיין בקיר מתותק מהמשאר הקירות(צילום: בנין ודיור, אמיר דיב)
מבט נוסף על חדר הילדים שזכה לנגיעה צבע לא שגרתית(צילום: בנין ודיור, אמיר דיב)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully