וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משהו פראי: באמצע רמת גן - פנטהאוז מוקף בג'ונגל מטורף

עודכן לאחרונה: 11.12.2022 / 14:16

מה זה שחור מבפנים וירוק מבחוץ? במרפסת שעוטפת את הפנטהאוז הזה ברמת גן תוכננה צמחייה טרופית פראית ומכשפת, שמקיפה חלל פנים כהה ודרמטי. תאמינו לנו, כזה עוד לא ראיתם

פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
במבט ראשון הוא נראה כמו בית קרקע שנמצא ליד יער קסום. מבט אל הפנטהאוז מוקף הצמחייה/אורן עמוס
פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
מטבח מרחף על רגליים מאפשר לראות דרכו את הנוף מהחלונות הגדולים שמגיעים מרצפה לתקרה/אורן עמוס
פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
גוון אפור מטאלי וידיות פליז. המטבח/אורן עמוס

הפרוייקט: פנטהאוז ברמת גן
הדיירים: גבר עם ילדים בוגרים
שטח: כ-110 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: איריס אבנרי דביר
עיצוב ותכנון מרפסת: שי דוד - כרכום עיצוב נוף
וילונות: שאנל מור

בעיר רמת גן, יש דירה שכולה ניגודים, אך לא סתם - אלו ניגודים שיוצרים בית שלם, הרמוני ומחבק. מיד אפשר להבחין בייחודיות של הדירה. במבט ראשוני, אפשר לחשוב כי מדובר בבית קרקע השוכן בתוך יער קסום, אך למעשה מדובר בדירת פנטהאוז עם נוף אורבני וסוער. כך גם הבעלים של הדירה, טומן בתוכו ניגודיות שיוצרת הרמוניה מושלמת. "עיצוב הבית שומר על קווים נקיים וגבריים, אך עם זאת מאוד חם, מזמין, מחבק. בעל הדירה אוהב לבשל ולארח וביקש ליצור עבורו חלל כיפי ומזמין", מספרת האדריכלית ומעצבת הפנים איריס אבנרי דביר, האחראית על עיצוב הפרויקט.

החלל המרכזי של הבית כולו פתוח והוא כולל את הסלון, המטבח ופינת האוכל. כולם משתלבים תחת אותו סגנון עיצובי המשלב חומרים וצבעים חמים וקרים, כדי להעניק לבית את המראה המבוקש. החומרים המרכזיים והבולטים בפרויקט הם ברזל ועץ, כדי לשמור על הקו הרעיוני של קווים נקיים עם מגע רך ומזמין.

sheen-shitof

פתרון טבעי

גבר, הגיע הזמן לשפר את התפקוד המיני ואת הזוגיות שלך

בשיתוף גברא
פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
להפוך חיסרון ליתרון - דלת הכניסה שממוקדמת במרכז הקיר המרכזי נטמעת בתוך הנגרות בעלת הגימור המטאלי הכהה/אורן עמוס
פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
רצפת פישבון מעץ מאזנת ומזריקה חום לאווירה בבית/אורן עמוס

מיד כשנכנסים לדירה, מבחינים ברצפת הפרקט בדוגמת פישבון בגוון חום עמוק, שמעניקה לחלל הבית תחושת משפחתיות וחום, ומהווה קונטרסט לאלמנטים הכהים והעשויים ברזל שקיימים בחלל. דלת הכניסה לבית הוסוותה והוטמעה בתוך קיר נגרות ייחודי בהתאמה אישית שמעניק אופי מיוחד לבית. "מכיוון שדלת הכניסה נמצאת במרכז הדירה, תכננתי קיר נגרות מצופה בצבע מתכתי, כך שדלת הכניסה לא בולטת, אלא משתלבת בו ומהווה חלק אינטגרלי מהקו העיצובי", מסבירה אבנרי דביר וממשיכה: "בזכות קיר הנגרות המיוחד, הפכנו את החיסרון ליתרון וקיבלנו קיר בעל אופי, שמשדרג את הכניסה לבית וגם טומן בתוכו מסתור למערכות השונות כמו מערכת החשמל ומיזוג האוויר".

לאחר שעוברים את מפתן הדלת, אי אפשר להתעלם מחלונות הענק המהווים חלק מרכזי בחלל ודרכם משתקף נוף ייחודי, שנוצר משילוב של אורבניות וטבע. בעוד מחלקם משתקף נופה של העיר, מחלקם האחר משתקף הנוף למרפסת שתוכננה כמו גן על ידי אדריכל הנוף שי דוד מחברת "כרכום". "יש חשיבות גדולה לחיבור בין הפנים לחוץ, החוץ הוא חלק בלתי נפרד מהבית", מסבירה אבנרי דביר. המרפסת תוכננה כך שהיא מחולקת לשני חלקים - אזור פינת ישיבה ואזור נוסף, שקרוב יותר למטבח, עם עמדת ברביקיו ופינת אוכל. לאורך המרפסת יש צמחייה גבוהה המעניקה פרטיות.

בא לכם לראות עוד פנטהאוזים מיוחדים?
אחת שיודעת: הפנטהאוז של אשת הנדל"ן קיבל שדרוג במיליון ש"ח
אין גג כזה: פנטהאוז מטריף עם נוף עד תל אביב. איפה הוא נמצא?

פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
חלונות ענק שדרכם נשקף נוף ייחודי שנוצר משילוב של אורבניות וטבע/אורן עמוס
פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
תמונה מתוך אוסף האמנות הפרטי של הלקוח שולבה על קיר המטבח וקיבלה מקום מכובד ובולט/אורן עמוס

את החלונות הענקיים המתפרשים לכל אורכם של הקירות, ממסכים ווילונות לבנים. "בחרתי בווילונות האלו מכיוון שיש בהם משהו מאוד רך ונעים. לווילונות יש ערך מוסף - הם עוזרים להשלמת האווירה החמה בבית", אומרת אבנרי דביר.

גם המטבח ופינת האוכל מתכתבים עם העיצוב הכולל שמשלב בין חום לקור, והם מעוצבים באופן שאינו סטנדרטי: "מכיוון שגם החלונות באזור המטבח מתחילים מהרצפה, רציתי למקסם את השטח ואת חוויית הצפייה בנוף". אבנרי דביר בחרה לעשות זאת באמצעות שתי החלטות עיצוביות: הראשונה היא לבחור ב"מטבח מרחף" - כך שארונות המטבח לא מונחים על הרצפה אלא עומדים על רגליים שניתן לראות דרכן את הנוף. ההחלטה השנייה היא למקם את המטבח רחוק מהקיר, כך שניתן לעמוד משני צדדיו - בזמן הבישול צופים אל הנוף האורבני וכשעומדים מצדו השני משקיפים על כל חלל הבית. וכדי להוסיף לחוויית האירוח החליטה האדריכלית ומעצבת הפנים להוסיף מעל יחידת ברזל תלויה המיועדת לכוסות ולמשקאות, במראה של בר.

פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
פינת ישיבה במרפסת, מוקפת בצמחייה גבוהה למקסימום פרטיות/אורן עמוס
פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
חדר ילדים עם נוף אורבני/אורן עמוס

המטבח עשוי ממתכת פליז, צבוע בצבע מטאלי בגוון אפור-שחור והוא מורכב משני קווים מקבילים. פינת האוכל היא חלק בלתי נפרד מתכנון המטבח והיא מהווה המשך ישיר למשטח העבודה וכך, שוב נוצר שילוב בין חומרים קרים לחמים. את עיצוב חלל המטבח משלימה יחידת ארונות גבוהים צמודי קיר, עשויה מעץ שכוללת בתוכה את התנור, המקרר ומקומות אחסון רבים.

בחירת הרהיטים והפריטים בבית נעשו תוך מחשבה מרובה, במטרה לשמור על קו עיצובי אחיד מבחינת החומרים והגוונים, תוך שילוב של פריטים חדשים עם אלו הקיימים, כולל פרטי האומנות שהלקוח הביא עמו. כך לדוגמא התמונות במטבח ובסלון מתכתבות עם הגוון הכחול של הספה. "התמונה במטבח נלקחה מתוך האוסף הפרטי של הלקוח. יש חשיבות לעבוד ולשלב פריטים קיימים של הלקוחות ולתת להם ביטוי וכבוד. בחלל המרכזי אין הרבה קירות ומקום לתמונות ולכן היה לי חשוב, לתת לפרטי האומנות ביטוי חזק, עם אופי ונוכחות וגם לשמור על עקביות, דרך מוטיבים וגוונים שחוזרים על עצמם לאורך כל העיצוב של החלל".

פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
תחושה של רכות וחמימות. וילון מאחורי המיטה בחדר השינה הראשי/אורן עמוס
פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
חדר רחצה עם מקלחון בעל זכוכית מושחרת/אורן עמוס
פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
חללי הרחצה ממשיכים את הקו הכהה והדרמטי/אורן עמוס
פנטהאוז ברמת גן עם צמחיית ג'ונגל פראי במרפסת. עיצובפנים ואדריכלות: איריס אבנרי דביר, וילונות: שאנל מור. אורן עמוס,
חיבור בין חומרים חמים (עץ) לקרים (אריחים שחורים וזכוכית) גם בחדרי הרחצה/אורן עמוס

חדר הממ"ד בבית הוסב לחדר ארונות וחובר אל חדר השינה המרכזי. "בניגוד למטבח, דווקא בחדר השינה, בחרנו למקם את המיטה, כך שהחלון יהיה צמוד מאחוריה. וכדי לתת את התחושה המפנקת כמו של בית מלון עשינו וילון מאוד גדול בצבעי מוקה שנותן תחושה של רכות וחמימות".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully