וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צעד אחד שהם עשו בשיפוץ הזה שיפר את חייהם בטירוף

עודכן לאחרונה: 14.11.2022 / 7:08

בעידן שבו כולם מחפשים עוד מקורות הכנסה, המשפחה הזאת עשתה את ההיפך - הם ויתרו על ההכנסות מהשכרת יחידת הדיור שלהם ואיחדו אותה עם ביתם. ועכשיו, סוף סוף - יש להם ספייס

שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
הצרכים שעלו בשלב התכנון כללו ויטרינה שתפנה לגינה, חלל ציבורי גדול ומפנק וחלוקת חדרים חדשה עבור כל אחד מבני הבית/אורן עמוס
שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
אחרי שנים שחיו במרחב מחייה צפוף, הרווחה הזאת היא הגשמת חלום. המטבח/אורן עמוס
שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
"רק לא ספה אפורה". ספה בוורוד עתיק עדין בסלון/אורן עמוס

הפרוייקט: שיפוץ ואיחוד בית פרטי עם יחידת דיור במושב
הדיירים: זוג + 3
שטח: שטח דירה עיקרי: 170 מ"ר בנוי + גינה בשטח של 100 מ"ר
עיצוב פנים והום סטיילינג: מור אלחרר

מושב נחלים הוא מושב חקלאי לשעבר שנמצא קרוב מאוד לפתח תקווה, ובו עמד בית פרטי שנבנה בשנות ה-80 ולצדו יחידת דיור. את הבית שבו מתגוררת כיום משפחה של בני זוג בשנות ה-40 לחייהם ושלושת ילדיהם בנה סב המשפחה. "את הפרויקט התחלנו כאשר הבית היה מחולק לשניים. הלקוחות פנו אליי אחרי תקופה ארוכה במהלכה חשבו לאחד את שני החלקים לכדי מבנה אחד ובכך, לשדרג את איכות חייהם של כל אחת ואחד מבני המשפחה", מספרת מעצבת הפנים מור אלחרר, בוגרת בית הספר ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין, שהובילה את הפרוייקט הזה.

sheen-shitof

פתרון טבעי

גבר, הגיע הזמן לשפר את התפקוד המיני ואת הזוגיות שלך

בשיתוף גברא
שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
במטבח נבחרו במיוחד פלטות של פורניר אגוז בעלות מראה חמים, ללא תת-גוון ג'ינג'י/אורן עמוס
שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
הקורונה פגעה בתקציב ובלו"ז, אך המעצבת ביצעה התאמות שאיפשרה להגיע לתוצאה טובה מבלי להגדיל משמעותית את התקציב/אורן עמוס
שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
"היה לי חשוב לעצב בית שיענה במדויק לטעמם האסתטי, לצרכים הפונקציונליים ולאורחות חייהם"./אורן עמוס

"טרם התכנון המחודש ישבנו יחד בכדי להבין את החלומות והציפיות שלהם מהשיפוץ. בין הצרכים שעלו במהלך השיחה: ויטרינה גדולה הפונה לכיוון הגינה, חלל ציבורי ובו מטבח גדול ומפנק, חדר לכל ילד, חדר עבודה, ומאסטר שינה מפנק להורים. אחרי שנים שבמהלכן חיו במרחב מחיה צפוף באופן יחסי, הם הרגישו שבשלה העת ליהנות מכל הבית. תכננתי עבורם מספר אופציות, תוך התחשבות במגבלות הבית ובמעטפת ויצאנו לדרך", אומרת המעצבת.

השיפוץ ארך 4 חודשים אינטנסיביים במהלכם בני המשפחה היו צריכים לעבור להתגורר במקום אחר. "במסגרת השיפוץ שברנו כמעט את כל פנים הבית והחלפנו את כל התשתיות בכדי ליצור עבורם סביבת מגורים חווייתית ומפנקת", מסבירה אלחרר. "ללקוחות חשוב היה לשמור על מראה רך ונעים שישווה לבית אווירה חמה ומזמינה. לכן בחרנו פלטת צבעים חמימה עם גוונים של ורוד עתיק וטרקוטה ואיזנו אותם בעזרת גוונים אפורים ושחורים ושילוב של הרבה חומרים טבעיים. היה לי חשוב לעצב בית שיענה במדויק לטעמם האסתטי, לצרכים הפונקציונליים ולאורחות חייהם".

השפעות הקורונה על הלו"ז ועל הכיס

אלחרר משתפת בכנות שבמהלך הפרויקט התעוררו לא מעט קשיים בעקבות משבר הקורונה: "רבים מהנוגעים בדבר נדבקו בנגיף, כולל בעלי המקצוע ובנוסף, חווינו עליות מחירים משמעותיות שלא צפינו ולכן נאלצנו לחשב מסלול מחדש. על חלק מהדברים שתכננו נאלצנו לוותר מטעמי תקציב אבל אני מאמינה שהכול קורה לטובה מפני שבמבחן התוצאה הבית תואם את טעמם של בעלי הבית, זאת מבלי שהעלינו משמעותית את היקף התקציב שנקבע מראש".

שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
"היו לא מעט עמודים קונסטרוקטיביים שצריך היה להתחשב בהם בשיפוץ". חלל ציבורי/אורן עמוס
שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
על חלק מהדברים נאלצו לוותר משיקולי תקציב/אורן עמוס
שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
ולמרות זאת התוצאה תואמת את טעמם של בעלי הבית מבלי שנאלצו לייקר את התקציב שתוכנן מראש/אורן עמוס

הבית המקורי היה כאמור מחולק לשניים: חלקו האחד הושכר ובחלקו האחר גרו הלקוחות. המרחב הצפוף והעובדה שרבים מהאלמנטים בחלקי הבית המקורי כבר היו מיושנים הם שהובילו אותם להתחיל שיפוץ. בעיה מרכזית נוספת שדחפה אותם לצאת לשיפוץ היא העובדה שבמרכז הבית היה חלל עם תקרה גבוהה בו היו ממוקמים חדרי הרחצה של 2 הבתים. "החדרים הללו לא קיבלו אוורור כראוי מכיוון שהחלונות היו מאוד גבוהים. כפועל יוצא הייתה להם בעיה של עובש שלא הצליחו לפתור", מסבירה המעצבת. "בנוסף בבית היו הרבה עמודים קונסטרוקטיביים שהיינו צריכים להתחשב בהם בתכנון ובנוסף לשלב בצורה נכונה את התקרה הגבוהה שקיימת במרכז הבית. לבסוף החלטתי לתכנן בחלל הגבוה את המטבח ופינת האוכל - החלטה שתרמה מאוד לתחושת הגודל".

"שברנו כמעט את כל קירות הבית ולמעשה בנינו את הפנים מחדש. היה חשוב לנו לשמור על חלל ציבורי גדול וחדר מפנק להורים. רצינו ליצור הפרדה בין חדרי הילדים לחדר ההורים על מנת לייצר להם פרטיות ובנוסף, בשל כיווני האוויר לבני הזוג חשוב היה שחדרם ימוקם בכיוון מסוים בכדי שיוכלו להנות מהבריזה".

שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
תחת התקרה הגבוהה, איפה שבעבר היו מקלחות מוכות עובש, יש היום מטבח מהוקצע ופינת אוכל נעימה/אורן עמוס
שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
קיר מחופה אבן טבעית בסלון/אורן עמוס
שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
שיש טרצו אפור המדמה אבן טבעית במטבח/אורן עמוס
שיפוץ לבית ויחידת דיור במושב שהפך אותם לחלל מגורים אחד גדול. תכנון ועיצוב פנים: מור אלחרר. אורן עמוס,
הכיריים מוקמו על האי, כך שמי שמבשל יוכל להיות עם הפנים לסלון/אורן עמוס

"אחד החללים הבולטים בבית המשופץ הוא המטבח. לאחר ששנים הסתפקו במטבח קטן, כמעט נטול מקומות אחסון, היה להם חשוב לקבל מטבח גדול ומפנק. את הכיריים מיקמתי על האי בכדי שמי שמבשל יוכל לבשל עם הפנים לסלון ולהרגיש חלק מהבית. הלקוחות, שאוהבים מאוד לארח, רצו לקבל בית חם ועוטף לכן את אזור הגבוהים במטבח בחרתי לחפות פורניר אגוז שמוסיף חמימות ועם זאת, חשוב היה לי לבחור פלטות עדינות ללא הגוון הג'ינג'י שלעיתים מופיע באגוז. האי במטבח מחופה ננו בצבע אפור כהה בכדי לשבור את החזית של הגבוהים. כחלק מהרצון לשלב כמה שיותר חומרים טבעים בחרתי בשיש טרצו אפור המדמה אבן טבעית".

"בהמשך ישיר, בסלון יצרתי קיר טלוויזיה מחופה אבנים טבעיות שמשתלבות נפלא עם השיש. אחד הדברים שהיו חשובים ללקוח היתה שהספה תהיה צבעונית, רק לא אפור, לכן בחרתי ספה בגוון ורוד עתיק שתורמת גם היא לתחושת החמימות בבית. את הקיר עיטרנו בספריה גדולה ומינימליסטית בה שילבנו אקססוריז בצבעוניות מונוכרומטית ואחרים בגוון טרקוטה - שמוסיפים זריקת צבע בחלל. בנוסף, בסלון שילבנו אומנות תלת ממדית שמעניקה נפח ועומק למרחב".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully