וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סקנדינבית מטריפה וחכמה: דירה ממזרית לאם חד הורית

עודכן לאחרונה: 6.11.2022 / 8:10

בעלת הבית כבר סגרה תוכניות לשיפוץ קוסמטי שהתכוונה להוציא לפועל בעצמה בדירתה החדשה, אבל תחושת בטן הובילה אותה צפונה. פגישה אחת עם סטודיו דולו והכל השתנה (חוץ מהתקציב, שנשאר אותו דבר)

דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
דירה ממזרית ומלאת שיק בעיצוב סקנדינבי מעורר השראה. תכנון ועיצוב: סטודיו דולו/ורבלית

הפרוייקט: שיפוץ דירה בכפר סבא
דיירים: אם ובנה הצעיר
שטח: 100 מ"ר+ 20 מ"ר מרפסת
תקציב שיפוץ: כ-500,000 ₪
עיצוב פנים: סטודיו דולו (צוות תכנון: מיכל מדר דה-יונג, עדי פרשטמן ועדי קליין)

לעיתים כל שנדרש בכדי להפוך סביבת המגורים מסטנדרטית ליצירתית וחווייתית, זה יד מכוונת שתשכיל למצוא את הפרופורציות המדויקות והאיזונים הנכונים. כך גם במקרה של אם צעירה חד הורית, קרייריסטית, שרכשה דירה בכפר סבא מתוך מחשבה לשדרג אותה בעצמה. האינטואיציה החדה של האם עשתה את שלה - היא פנתה לסטודיו דולו לקבלת חוות דעת נוספת שלימים שינתה מקצה לקצה את תכנון ומראה הדירה. והתוצאה? דירה ממזרית ומלאת שיק בעיצוב סקנדינבי מעורר השראה.

תחושת בטן שינתה הכל

אין זה סוד שהאופן בו הבתים שלנו מתוכננים משפיע במידה רבה על האושר, התפוקות והמאוויים. זאת אחת הסיבות בגינן אם, לה בן צעיר, החליטה להעתיק את מקום מגוריהם ולעבור לדירה גדולה יותר, שתהווה כר נפלא בו יוכל הפעוט לגדול לתפארת, להתרוצץ ולשחק. בתחילה התכוונה בעלת הבית החדשה לנהל את השיפוץ בעצמה ולהתמקד בטיפולים קוסמטיים בלבד, מבלי לשבור קירות.

"בעלת הבית האמביציוזית כבר היתה עמוק בתוך התהליך וכבר היתה בידה תוכנית חדשה של המטבח שתוכננה על ידי חברת מטבחים, שהיתה עתידה להחליף את זה הישן באותו חלל בדיוק", משחזרת עדי קליין, בעלת סטודיו דולו שמתכנינו אמונים על השדרוג המרשים. "במקביל לתהליך, באמצע התהליך, היא עקבה אחרי פעילות הסטודיו שלנו ברשתות והחליטה להצפין בצהריו של יום שישי בכדי לפגוש אותנו לשיחת ייעוץ, משהו ב"בטן" הרגיש לה שהיא צריכה יד מקצועית אמיתית".

דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
"הבנו שהסגנון הסקנדינבי, המשלב בין מודרניות לחום, יהיה אידיאלי כאן". מדפי עץ במטבח/ורבלית
דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
הלקוחה חשבה ששבירת קירות תכניס אותה להרפתקה יקרה, אבל השבירות לא ייקרו את השיפוץ והתקציב לא נפגע. חדר השינה של האם/ורבלית

"ברגע שראינו את תכנית המצב הקיים, זה שכלל לא התכוונה לשנות, היה לנו ברור שעל ידי שבירה של כמה מהקירות הקיימים ניתן יהיה לחולל בדירה שינוי גדול. מבחינת הלקוחה, היא לא רצתה להיכנס להרפתקה כלכלית, מבחינתה שבירת קירות- משמעותה - שיפוץ גדול ויקר - אבל בפועל השבירה לא ייקרה את השיפוץ ועמדנו על אותו תקציב שמלכתחילה יועד לפרוייקט".

ואכן, בעלת הבית השתכנעה. צוות המתכננים של סטודיו דולו, ובראשם המעצבת מיכל מדר דה יונג, שהובילה את הפרויקט, החלו לעבוד במרץ על חלופות תכנוניות: "מהר מאוד הבנו שבהתייחס לצרכים של האם ובנה, יש בדירה הזאת יותר מדי חדרים. השינוי הראשון שהצענו היה לוותר על אחד מהם ולנכס אותו לחלל הציבורי. כך יצרנו אזור משחקים פתוח ואוורירי עבור הבן הצעיר, שבינו לבין הסלון חוצצת ספרייה איקאה. זהו תכנון חכם והדוק תקציבית שיצר מהפך של ממש והוסיף לחלל הציבורי לא פחות מ-12 מ"ר", מסבירה מדר דה יונג. "מה שיפה בפינת המשפחה הזאת הוא שאם וכאשר יידרש חדר נוסף, תמיד ניתן יהיה לסגור אותו על ידי שני קירות גבס, בעלות נמוכה ובפחות מחצי יום עבודה".

דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
בום! הוסיפו 12 מ"ר לחלל הציבורי, ואם ירצו לסגור את החדר בעתיד? 2 קירות גבס וחצי יום עבודה. פינת משפחה/משחקים/ורבלית
דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
נקי וחף מחפצים מיותרים - הסלון/ורבלית

המתכננים פתחו לרווחה את אחד מקירות המטבח, זה שחצץ בינו לבין המסדרון ועתה פתוח לעבר פינת המשפחה והמשחקים. שינוי מבני נוסף שביצעו היה בחדר הרחצה בחדר השינה של האם. "מדובר בחלל קטן במיוחד בשטח של 2 מ"ר אותו תכננה בעלת הבית לשפץ. חשוב להבין שמדובר בשדרוג שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים אך אם התכנון לקוי גם אריחים יפיפיים וכלים סניטרים מוקפדים לא יעזרו להפוך אותו לנוח ויעיל. ראיינו את הלקוחה ובחנו כיצד תרגיש אם נוציא את אחת הפונקציות מהחלל. יחד איתה החלטנו להוציא את הכיור מחוץ לחדר הרחצה ולעגן אותו בקיר החיצוני כחלק מיחידה הומוגנית, בהמשכה ממוקמת פינת האיפור שלה. במקרה הזה בחירת החומרים היא קריטית ובעזרת מדף עשוי קוריאן לבן שהותקן לאורך הקיר, בתוספת ברז מודרני-אלגנטי, גם הוא בלבן, היחידה הרב תכליתית נטמעת בהרמוניה כחלק אינטגרלי מהחלל. בחדר הרחצה עצמו תכננו עבור האם מקלחון רחב ולצידו אסלה. שבירת הקירות כאן מינימלית וכללה שבירה של קיר השירותים והסתה של הפתח המקורי, אך השינוי בפועל הוא דרמטי".

לאחר שלב התכנון הגיעה העת להיסגר על סגנון העיצוב: "לאורך התהליך גילינו שבעלת הבית מאוד חמה, ומודרנית בתפיסתה העיצובית וכשבחנו את החפצים ויצירות האמנות שהתכוונה להעביר מדירתה הקיימת לזו החדשה הבנו שהסגנון הסקנדינבי, המשלב בין מודרניות לחום, יהיה אידיאלי עבורה. יצרנו עבורה ועבור הבן בית חם, מכיל ומחבק בעזרת חומרי גלם, צבעים וסילואטות שמאפיינים את הסגנון".

דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
כדי לרווח את חדר הרחצה הקטן של האם, פונקציית הכיור הוצאה החוצה וחוברה לפינת האיפור בצורה עדינה שנטמעת בקיר/ורבלית
דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
שבירת הקירות היא מינימלית, אך השינוי בפועל - דרמטי". חדר רחצה של האם/ורבלית
דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
אריחים מעויינים בפריסת דגרדה צבעונית יוצרים עניין ורב ממדיות. חדר הרחצה הכללי/ורבלית

כבר עם הכניסה לדירה חווים הבאים את החלל הגדול והמואר. המטבח פתוח לעבר הכניסה ומהעבר השני פינת האוכל שנמצאת בסמוך לדלת וכן הסלון ופינת המשחקים שנמצאת מעבר לאלמנט החציצה. כך יצרו המתכננים שני ממדים שונים ותחושה של עומק בחלל. "הרעיון היה ליצור חלל ציבורי שנאמן לשגרת החיים של האם ובנה. הם מבלים זמן רב יחד בחלל הזה ולכן חשוב היה לנו לשמור על מרחב כמו שיותר גדול, פתוח ואוורירי שיאפשר שמירה על קשר עין בכל רגע נתון ומכל פינה, בפרט כשמדובר בדירה בה גדל זאטוט", מסבירה המעצבת. "בהמשך, מסדרון המוביל לאגף הפרטי ובו חדר רחצה כללי, חדר השינה של האם ובקצה חדר השינה של הבן".

הדירה רוצפה בפרקט עץ אלון רב שכבתי בהנחה ישרה ובפלאנקים ברוחב של 20 ס"מ. "עובי הפרקט במקרה הזה הוא קריטי על מנת לייצר את אותה אווירה סקנדינבית שביקשנו ליצור. הוא מאפשר לנו לייצר אורכים יפים והצבעוניות שלו מתחברת היטב לצבעוניות הבהירה והפסטלית בדירה. הקפדנו לייצר מערכת קשרים בין האלמנטים השונים כך שיש חיבור בין פרקט העץ גם לגופי התאורה ששובצו בתקרה.

דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
המטבח פתוח לעבר הכניסה/ורבלית
דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
תוכנן במחשבה על נוחות מקסימלית ותחזוקה קלה. מטבח/ורבלית
דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
וכנית התקרה חשובה לא פחות מתוכנית הרצפה". פס צבירה המשכי מאחד בין פינת האוכל לסלון/ורבלית

המטבח תוכנן בקונספט פתוח תוך מחשבה על נוחות מקסימלית ותחזוקה קלה. צוות המתכננים יצר שני סטריפים מקבילים - האחד קיר גבוהים המשמש לאחסון ובו שובצו גם המקרר, התנור וקופסה פתוחה בגמר עץ אלון בה ממוקמים מכונת הקפה והתמי 4. הקובייה שוברת את המסה האטומה ומוסיפה עניין בחלל. עץ האלון ממנו היא עשויה מתחבר לפלטת החומרים ותורם להרמוניה שקטה, נקיה וחמימה. בשלוש מפאותיו של האי תוכננו שפע של פתרונות אחסון. על גבי יחידת האי הותקנה פלטת קוריאן- חומר שחוזר בתצורות שונות ברחבי הבית, למשל בחדר הרחצה הכללי ובחדרה של האם. כיסאות הבר בסגנון הסקנדינבי ממשמשים את האם ובנה בארוחות היום-יומיות.

משמאל לכניסה הועמדה פינת האוכל אותה שמוארת על ידי פס צבירה שהותקן לכל אורכו של החלל הציבורי ומקשר בין הזירות. "עיצוב תאורה הוא נדבך שהופך את תכנית החלל למדויקת, מייצר אורך והקשר בין החללים ומבחינתנו תוכנית התקרה חשובה לא פחות מתוכנית הרצפה", מדגישה המעצבת. "פינת האוכל מורכבת משולחן עץ חדש וכיסאות שעברו עם בעלת הבית מדירתה הקודמת והשתלבו נפלא גם בעיצוב החדש. בנוסף, הלקוחה חובבת האמנות אספה לאורך השנים לא מעט יצירות משמעותיות אותן שילבנו יחד בתבונה בחלל החדש".

דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
לא חייבים לבנות קירות כדי לייצר חציצה והפרדה בין פונקציות, גם נגרות יפה וחכמה עושה את העבודה. חדר רחצה כללי ופינת כביסה/ורבלית
דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
אסתטית במיוחד. פינת הכביסה בחדר הרחצה הכללי/ורבלית

הסלון נקי וחף מחפצים מיותרים. במרכזו ספת עור נוחה ומפנקת בגוון קאמל ושולחן עגול על גבי שטיח צמר בצבעוניות פסטלית: "יותר מכל, חשוב היה לנו ליצור הפרדה בין פינת המשפחה לסלון ולשלב בו פריטים שיאפשרו לבן לשחק בחופשיות מבלי להיתקע בחפצים".

חדר הרחצה הכללי הוא דוגמה יפה לשילוב מוטיבים סקנדינביים ומשחקים עדינים של צבע וגיאומטריה: "בחרנו כאן בסניטריה לבנה שממשיכה את הקו הנעלם - קו נקי ובהיר בשילוב נגיעות תכלת. השתמשנו באריחים גיאומטריים מעוינים שמיצרים דוגמת קוביות בטכניקת דגרדה, בה הגוון משתנה בהדרגה מכהה לבהיר וכך הענקנו תלת ממדיות לקיר. פינת הכביסה ממוקמת בעומק החלל והיא אסתטית במיוחד. שברנו את קיר מרפסת השירות הקלאסית וניכסנו את החלל לחדר הרחצה בעזרת נגרות CUSTOM MADE וללא קירות. זוהי דוגמה טובה לכך שלעיתים, בכדי לייצר חציצה בין פונקציות או חללים, אין צורך אמיתי בבניית קירות. ניתן להשתמש בנגרות שתותיר את החלל פתוח ותספק שפע של מקומות אחסון. בהמשך ישיר לשאר הבית, גם כאן שמרנו על הצבעוניות הפסטלית וקופסאות עץ ששובצו בנגרות הבהירה".

דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
ארון קיר ענק עם ידיות אינטגרליות, צבוע בתנור בצבע הקיר ונטמע בתוכו/ורבלית
דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
מוטיבים סקנדינביים ומשחקים עדינים של צבע וגיאומטריה. פרט בחדר הרחצה של האם/ורבלית

חדר השינה של האם אינו גדול במיוחד לכן לבחירת החומרים שבו יש משמעות כבירה. פרט לפתרון החכם שיצרו המתכננים במקרה של המדף המשלב בין פינת האיפור לכיור שהוצא אל מחוץ לחדר הרחצה, הם תכננו גם ארון קיר גדול במיוחד צבוע בתנור בגוון הקיר עם ידיות אינטגרליות. המראה מעל מדף הכיור אינטגרלית גם היא ומאחוריה חבויים מוצרי קוסמטיקה ותמרוקים. המיטה המינימליסטית במרכז החלל עשויה עץ אלון. ובחדר הותקנו גם סולמות עץ וברזל המשמשים כמתלים, ומשתלבים בניקיון הסקנדינבי.

דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
"עבודת הסטיילינג היא הסיפור במקרה הזה". חדר השינה של הבן בממ"ד/ורבלית
דירה בסגנון סקנדינבי - תכנון ועיצוב: סטודיו דולו. ורבלית,
צבעוניות פסטלית ומוטיבים גאומטריים. חדר השינה של הילד/ורבלית

חדר השינה של הבן ממוקם בממ"ד אך הודות לבחירה נכונה של חומרים הצליחו המתכננים ליצור בו תחושה נפלאה: "החדר גדול ומרווח ויש בו חלון שצופה לנוף. כמובן שלא יכולנו לשנות את המבנה לכן עבודת הסטיילינג היא הסיפור במקרה הזה. רצפת הפרקט הופכת אותו לחלק ישיר מהבית ובחירת פרטי הריהוט חיזקו גם הם את שפת העיצוב הסקנדינבית ששולטת בו. הצבעוניות פסטלית והשתמשנו במוטיבים גיאומטריים, כמו בטפט שעל הקיר ובטקסטיל".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully