וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חוות השפע: זה הבית שיופיע בחלומות שלכם, מעכ-שיו

עודכן לאחרונה: 3.11.2022 / 7:23

סגנון ה-modern farmhouse פחות מוכר בארץ, וגם סטנדרט הבנייה חסר הפשרות שמאפיין את הפרוייקט הזה, שבאמת נראה כמו שער של מגזין עיצוב בחו"ל. אבל זה כאן, וזה וואו ואתם חייבים לראות. אחרת איך תדעו על מה לפנטז?

בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
זה בארץ, זה וואו ואתם פשוט חייבים לראות את כל התמונות. בריכה בחצר של בית בסגנון מודרן פארם האוס, עיצוב ותכנון: קרן ניב טולדנו/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
ההורים עברו לבית חדש והעבירו לבתם את הבית הישן, את השטח ואת זכויות הבת הממשיכה/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
"התמה המרכזית היתה לשמר את ההוויה הכפרית". סלון/איתי בנית

הפרוייקט: בית בישוב כפרי במרכז הארץ
שטח מגרש: 1.350 דונם
שטח הבית: 650 מ"ר בנוי, על פני 4 מפלסים
הדיירים: זוג בשנות ה-40 לחייהם ושלושת ילדיהם
תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

נדירים המקרים בהם אנו נתקלים בבית תוצרת כחול-לבן, שנראה כאילו נגזר זה עתה מעמוד השער של אחד המגינים הנחשקים בעולם. הבית שתכננה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו באחד מיישובי המרכז עונה במדויק להגדרה הודות למרחבי מגורים חווייתיים ומטופלים לפרטי פרטים, המשלבים בין פונקציונליות מושלמת לוויזואליות יוצאת דופן באיכותה ואיזון מושלם בין מסות וממדים שמתקיימים בהרמוניה בכפיפה אחת.

"זהו פרויקט שיפוץ של בית בן יותר מ-40, בית ילדותה של אם המשפחה. הוריה בנו בית חדש בסמוך והעבירו לידיה זכות בת ממשיכה", מסבירה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו שאמונה על תכנון ועיצוב הפרויקט. "שני בני הזוג מגיעים מתחום הבניה. הגדרת המשימה היתה שיפוץ מהיסוד של המבנה הוותיק. ביצענו שינוי מהותי בחזיתות, בפתחים ובתכנון הפנים והחוץ. לתהליך התלווה אדריכל רישוי".

sheen-shitof

עוד בוואלה!

הטיפול שמאריך את חייהם של חולי סרטן ריאה

בשיתוף העמותה הישראלית לסרטן ריאה
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
מבחוץ הבית מחופה באבני לקט מקומיות, שגם פורצות אל החלל הפנימי באחד מקירות הסלון/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
השיפוץ לווה באדריכל רישוי, משום שנעשו בו שינויים מהותיים בחזיתות ובמפתחים/איתי בנית

"התמה המרכזית היתה ליצור Modern farmhouse שמשמר את ההוויה הכפרית, באינטרפרטציה גסה ומחוספסת יותר ובשילוב נגיעות תעשייתיות ומודרניות. התוצאה היא חלל המאפיין את השפה העיצובית של הסטודיו. זהו בית חף מפשרות, אין בו שחקנים ראשיים ושחקני משנה, כל החללים טופלו כמכלול הוליסטי וכל רובד נבחן לפרטי פרטים וטופל באהבה ובקפידה", היא מוסיפה. "בתוך כך, הבית עתיר טכנולוגיות ומערכות חדשניות. כל הפריטים תוכננו ונתפרו CUSTOME MADE לפרטי פרטים- מחיתוכי אבן cut to size ועד לפרטי הנגרות, הריהוט והטקסטיל".

"המעטפת החיצונית תוכננה בקפידה. הקשתות והבליטות של זו המקורית רובעו. מיקומי החלונות והפתחים שונו, כך גם מיקום דלת ושער הכניסה. חשוב היה לי ליצור מפתחים גדולים וזרימה אופטימלית בין הפנים למרפסות ולגינה, הלימה מושלמת בין הפונקציות בבית עצמו לאלה הממתינות לבני המשפחה ואורחיהם מחוצה לו".

בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
דלת כניסה שחורה ותמירה עם ידיות פליז מובילה הישר אל לב החלל הציבורי/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
מפלס הביניים שבו פינת המשפחה, מהווה ציר מרכזי שמשקיך על כל חללי הבית/איתי בנית

קומת הכניסה רחבת ידיים ומוארת במיוחד ובה ממוקמים הסלון, פינת האוכל המטבח ושירותי האורחים. מבואת כניסה מחופה אבן לקט וריצוף בזלת מובילה אל דלת כניסה מרשימה ותמירה, עשויה ברזל שחור וידיות פליז, דרכה פוסעים ישירות ללב החלל הציבורי. ניב יצרה ציר שמגדיר היטב את הפונקציות והחללים בקומה ובד בבד מאפשר מבטים רציפים וקשר עין ללא הגבלות והיסחים. מפלס הביניים, בו ממוקמים פינת המשפחה וחדרי הילדים, מוגדר כציר מרכזי סביבו סובב הבית. הוא מאפשר תצפית רציפה לכל האגפים וככזה תוכננה עבורו עבודת גגנות מרשימה מעץ ארז, המייצרת קיפול בתקרה שמדגיש את היותו FOCAL POINT של ממש. את רצפת מפלס הביניים בחרה המעצבת לחפות בפרקט עץ אלון טבעי גס בפלאנקים ישרים ואת מפלס הקומה העליונה באותו פרקט, בפריסת אדרת דג (פישבון).

בפתחים בכל רחבי הבית הותקנו מערכות פרופיל בלגי במראה מינימליסטי עם חלוקה לריבועים, שמאגד ומחבר בין הסגנונות המודרני והכפרי. אבן לקט ארץ-ישראלית מחפה את חזיתות קומת הכניסה ומפלס הילדים וחודרת פנימה כקיר כוח בסלון שנמתח על פני 7 מטרים. על גבי הקיר ספריית ברזל שחורה ומינימליסטית שעוטפת חלון bay window עוצמתי המשקיף לעבר הבוסתן והגינה המטופלת. הפרט המרשים, הגס והגולמי, פוגש רצפת בלו סטון כהה. סקאלת הצבעים פשתנית והחומריות הרכה בסלון מבוססת על קטיפות, בדים טבעיים ווילונות רכים ונשפכים. במרכז החלל שולחן סלון מעץ אלון, מגולף גילוף אמנותי המונח על גבי מחצלת קש. את קיר הכוח המרשים מאיר מלמעלה גוף תאורה ליניארי עשוי צינור פליז וספוטים מקרמיקה.

בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
3 סטריפים וחזית אחת של ארונות גבוהים. במטבח/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
המטבח עוצב בסימטריה מושלמת/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
מעל האי נתלה אנסמבל של 5 גופי תאורה מפליז בנראות גולמית. מעבר לאי - ויטרינה שמובילה לחצר ולמטבח חיצוני/איתי בנית

המטבח רחב הידיים תוכנן גם הוא בסימטריה מושלמת. שני חלונות bay window מציפים את המרחב באור טבעי ומאפשרים תצפית נפלאה לעבר הגן. ניב טולדנו תכננה 3 סטריפים מקבילים לצד חזית גבוהה מעץ אלון שחור, בתוכה נישה מחופה אבן קררה ובה מערך מידוף (דיספליי) עשוי פליז עבור מכונת הקפה. שאר החזיתות עשויות עץ אלון טבעי. על גבי הארונות הותקנו משטחי אבן קררה ובתוכם שולב פרט עשוי פליז. כל פונקציה הוגדרה על ידי תאורה דקורטיבית, כך למשל מעל אזור האוכל מרחף צינור תאורה לינארי מפליז ומעל האי הותקן אנסמבל של חמישה גופי תאורה מפליז, בנראות גולמית ובקומפוזיציה זורמת.

עוד במטבח, ויטרינה גדולה המובילה לפרגולה מקורה ומטבח חוץ מאובזר. יציאה נוספת לגינה המרשימה מתאפשרת דרך הסלון, שם ממתין לבני המשפחה סלון חוץ בסגנון פרובנס, עשוי ברזל במראה חלוד ומרופד בבדים שיובאו במיוחד מחו"ל. שתי הוויטרינות הללו מאפשרות גישה אופטימלית לריאה הירוקה שתוכננה על טהרת גננות ארץ-ישראלית פראית. הן צופות לעבר סוכת גפנים שנמתחת לאורך המבנה ומקלילה את המסה. בתוך כך, ניב טולדנו שילבה אלמנטים רבים המקנים למכלול הנפלא את מראהו הייחודי, בהם נדנדות עץ, שפע של עצי פרי ומעל, לוחות עץ ארז וקורות המלוק משולבות בברזל בניין חלוד שמוסיף מימד נוסף לאווירה הרומנטית הכפרית.

בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
אווירה רומנטית וכפרית - נדנדות עץ, שפע של עצי פרי ומעל, לוחות עץ ארז וקורות המלוק משולבות בברזל בניין חלוד/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
ריאה ירוקה שתוכננה על טהרת גננות ארץ-ישראלית פראית. הגינה/איתי בנית

השפה העשירה בקומה ממשיכה גם בשירותי האורחים עבורם בחרה המעצבת בחיפוי אריחים ירוקים מצופים גלזורה מיוחדת בדוגמת מניפות. ארון הכיור משלב בין שוקת אבן טבעית המונחת על בסיס עשוי ברזל טרנסמיט חלוד.

את המדרגות, המובילות למפלסים העליונים, מלווה קונסולה עדינה, שעשויה משילוב של ברזל, פליז ואבן שיש גואטמלה-ורדה ירוקה. גרם המדרגות פתוח ואוורירי עם מעקה ברזל בנפחות אומן בדוגמת ברקוד. את שלחי המדרגות, שנראים ככריות מרחפות, יצרה ניב טולדנו מאבני בלו סטון גושניות שסותתו לדגם אגנית ייחודי. צמד יצירות אמנות גדולות ומרשימות, פרי יצירתו של אמן ישראלי שיצר אותן במיוחד עבור הפרויקט, מלוות את העולים מעלה ומדגישות את גובה החלל הכפול. מעל מרחפים שלושה גלגלי תאורה עשויים ראטן פריזאי שמדגישים את כפל הגג ומאירים את החלל בטקסטורת תחרה עדינה.

בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
שפה עיצובית עשירה. אריחי מניפה בגלזורה ירוקה בשירותי האורחים/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
פינת משפחה בקומת הביניים/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
אבני הבלוסטון סותתו למראה ייחודי של כריות מרחפות בשלחי המדרגות/איתי בנית

מפלס הביניים, בו ממוקמים פינת המשפחה, חדרי הילדים וסוויטת האורחים, משמש כציר אסטרטגי מרכזי, הצופה לעבר חלקי הבית השונים ומאפשר קשר עין רציף בין בני המשפחה. במרכז פינת המשפחה, המשמשת כמקום מפגש והתכנסות, פרט נגרות בגוון ירוק, שולחנות קטנים על מצע שטיח רך ופריטי טקסטיל עשויים קטיפה. חדרי הילדים עוצבו בהתייחס לטעמם, בגווני פסטל מרגיעים. עבור כל אחד מהם תוכננו חיפוי קיר עשוי עץ בהיר, נגרות מותאמת, פרטי ריהוט מעודנים ואמנות רכה. בין שניים מהחדרים תוכנן ארון תקשורת אותו בחרה המעצבת לחפות בחזית רפרפות בהירה המתמזגת עם הקיר ומייצרת אתנחתא אל מול הצבעוניות הפסטלית בחדרי הילדים. חדר הרחצה עוצב בצבעוניות מונוטונית של שחור ולבן ומהווה גם הוא אי של שקט אל מול הצבעוניות השולטת באזורים אחרים בקומה. סוויטת האורחים כוללת חדר שינה מרווח ומואר במרכזו קיר כוח מחופה טפט רפייה בדוגמת שברון. אלמנטים כדוגמת ריהוט וטקסטיל בגוונים של אקווה, כחול ואפור מקנים לו את מראהו המלונאי.

גרם המדרגות הבא מוביל לאגף ההורים ובו חמש פונקציות: משמאל, המשרד הביתי, במרכז מאסטר ההורים ומימין, חדר הרחצה, חדר הארונות וחדר כושר מאובזר. המשרד תוכנן כמרחב מואר, נעים ותרבותי והכניסה אליו נעשית מבעד לוויטרינת זכוכית מרשימה וגדולת ממדים. החלל רוצף פסיפס אבן טבעית בגוונים של שחור ולבן. מימין ספריית עץ אלון טבעי, שולחן עבודה וזוג כיסאות עשויים עור. מעל, תקרת עץ גושנית צבועה בגוון שחור דרמטי ובקצה, צמד דלתות יציאה לעבר מרפסת תלויה המשקיפה לגן המרשים.

בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
מעקב מתכת בדוגמת ברקוד וחדר כושר בקומה העליונה שבה נמצאת יחידת המאסטר/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
גג עשוי קורות עץ ארז, משופע לארבעה כיוונים. מאסטר הורים/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
תוכנן בסימטריה שמקנה תחושת רוגע מושלמת. מאסטר הורים/איתי בנית

מאסטר השינה של בני הזוג תוכנן בסימטריה מושלמת שמקנה הרמוניה ותחושת רוגע מושלמת. החלל גדול במיוחד (כ-40 מ"ר) ומעליו גג לינארי עשוי עץ ארז וקורות המלוק, משופע לארבעה כיוונים. במרכז התקרה שני גופי תאורה דומיננטיים ומרשימים שיובאו מאירופה, עשויים פליז עתיק. המיטה המפנקת במרכז נחה על גבי שטיח בננה סילק, ועליה בדי פשתן ומערך כריות עם גדילים בגדלים שונים ומשני צדדיה צמד שידות ברזל משולבות אבן גואטמלה-ורדה. למרגלות המיטה ספסל פליז אובאלי ובהמשך קומודה בגוון אקווה כחלחל מראטן פריזאי, לצידה שולחן קפה וכורסת ענן.

שני ארונות לבנים עם חזית ראטן פריזאית מוצבים בסימטריה מושלמת משני צידי הדלת הדו-כנפית - משמאל ארון תליה ומימין דלתות הרמוניקה שחושפות פינת טואלט מפנקת ומראה מרשימה. בהמשך, דלת המובילה לחדר רחצה מרוצף רצפת water jet מאבן לבה מרשימה ועוצמתית. עוד בחלל, ארון רחצה דומיננטי בגוון אקווה שנוכח גם כאן, מחממי מגבות, אסלה תלויה בסגנון אנגלי ווילונות עם 'חצאיות' קטיפה.

בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
חדרי ילדים בצבעוניות פסטלית, וביניהם - ארון תקשורת עם חזית רפרפות בהירה, לאיזון/איתי בנית
בית בסגנון מודרן פארם האוס modern farmhouse. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
ריהוט וטקסטיל בגוונים של אקווה, כחול ואפור מקנים לו את מראהו המלונאי. חדר אורחים/איתי בנית

קומת המרתף תוכננה כמרחב פרקטי וחוויתי וכוללת סטודיו למוזיקה ועוד שלל פונקציות ופינוקים. אבי המשפחה, נגן ואף חבר בלהקה, זכה במרחב זה ל- man cave ובו סטודיו למוזיקה מסוגנן וגברי, חדר רחצה, מטבחון ושולחן סנוקר שמוקם תחת מרפסת מקורה. הבית הוותיק נטול ממ"ד ועל כן יצרה ניב טולדנו עבור המשפחה יחידה מוגנת ומאובזרת במרתף ובה כל הפונקציות הנדרשות לשעת חירום: מקלחת, מטבח ואזור שינה, אליהם ניתן להיכנס גם מאזור החניה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully