וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לא רואים עליו את הגיל: בית ישן קיבל מתיחת פנים בסגנון צעיר ומעודכן

עודכן לאחרונה: 18.9.2022 / 7:44

בית ותיק ביישוב קהילתי של בתים צמודי קרקע בנגב נרכש על ידי זוג צעיר בתחילת דרכו. הם ביקשו לקחת את המבנה המיושן ולעשות לו מהפך לסגנון צעיר ומעודכן, אך גם חמים ומשפחתי כיאה לבית עם ילדים קטנים. זו התוצאה

בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
בעלי הבית הזה ידעו בדיוק מה הם אוהבים. בית משופץ ביישוב להבים. עיצוב: שמרית בס ברקאי/מאור מויאל

הפרוייקט: בית פרטי בישוב להבים
שטח: 200 מ"ר בנוי על שטח של חצי דונם
הדיירים: זוג + 3 ילדים וכלבה
תכנון ועיצוב פנים: שמרית בס ברקאי
ריצופים, חיפויים וכלים סניטריים: אלוני

בבית הזה בישוב המדברי להבים מתגוררים בני זוג בעשור השלישי לחייהם - זוג צעיר ומעניין, שניהם בתחום ההייטק והם הורים לשלושה ילדים קטנים. המשפחה הצעירה החליטה לעזוב את מרכז הארץ לטובת הנגב - מחוז ילדותה של האישה, ולהקים את ביתם שם. "הם הגיעו עם החלומות שלהם וידעו בדיוק מה הם אוהבים", אומרת מעצבת הפנים שמרית בס ברקאי, שיצאה יחד איתם לדרך של תכנון ועיצוב ביתם החדש.

בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
חלונות ממוסגרים באלומיניום שחור מכניסים את הירוק מבחוץ/מאור מויאל

שטחו של הבית הוא 200 מ"ר בנוי שיושבים על שטח של חצי דונם. הבית ממוקם בישוב הקהילתי להבים שבדרום הארץ, הממוקם צפונית לבאר שבע. הבנייה ביישוב מתאפיינת בבתי צמודי קרקע בלבד, ואין בו בנייה לגובה או בתי משותפים.

הבית שתכננה בס ברקאי מחולק למפלסים: במפלסים הנמוכים ממוקמים מטבח, פינת אוכל, סלון, שירותי אורחים, פינת משפחה ומרפסת מקורה בפרגולה. ואילו חדרי השינה מפוזרים במפלסי הבית המעניינים והאינטימיים וביניהם ישנם גם חדרי רחצה, שירותים וחדר כביסה (חדר השינה הראשי של ההורים ממוקם במפלס פרטי משלו הכולל חדר רחצה צמוד). כל חדרי הרחצה בבית שופצו ותוכננו מחדש בקפידה עם ארונות נגרות בהתאמה אישית, תאורה פרקטית ומיוחדת כלים סניטריים חדשים וחיפויים חדשים לרצפה ולקירות.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

איך להיראות ולהרגיש מצוין, לחיות בריא ולהפחית במשקל?

בשיתוף TI SWIM
בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
הסלון והמדרגות חופו ברצפת עץ אלון מבוקע שנותנת את החמימות המתבקשת/מאור מויאל

מפלס הסלון בקומת הקרקע והמדרגות המובילות לחדרים חופו בריצפת עץ אלון מבוקע. הבית מוקף בחלונות שלהם הותאמו פרופילים שחורים המקושטים בפסי אלומיניום דקים, למראה אירופאי משובח. הצבע בחלל בא לידי ביטוי בזכות החומרים הטבעיים שיוצרים את הגוונים ומעניקים את התחושה השקטה והנעימה בחללים. "בחרתי להוסיף לפלטת הגוונים הטבעית הזו את הדלת הירוקה שמשתלבת ומתחברת לצמחייה שנבחרה לפנים הבית ולצמחייה המשתקפת מבעד לחלונות", אומרת המעצבת.

בין מבואת הכניסה לבית לבין מפלס הסלון מפרידה ספריית פלדה לבנה שתוכננה במיוחד עבור הבית הזה באופן שהיא משמשת גם כמעקה בטיחות וכמעין קונסולת כניסה ומצידה השני במפלס הסלון היא מתפקדת כמעמד לספרי קריאה מגזינים ודברי נוי.

בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
ספריית פלדה לבנה מפרידה בין מבואת הכניסה ומפלס הסלון/מאור מויאל
בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
הבית קיבל ריענון גם מבחוץ עם דלת כניסה חדשה וירוקה וטיח בגרגור עדין ועדכני/מאור מויאל

המבנה שאליו עברה המשפחה אינו חדש. "מדובר בבית ותיק בן 30 שנה שרמת הגימור שלו היתה מאוד ישנה ולא מעודכנת", אומרת בס ברקאי. "כחלק מהתכנון החדש נשברו ונבנו קירות, הוחלפו חלונות וויטרינות הוחלפו ריצופים וחיפויים, והבית נצבע מחדש גם מבחוץ, בטיח בגרגור עדין ועדכני".

בסלון השתמשה המעצבת במפתח החלון הגדול שהיה קיים, ויצרה ממנו נישה עמוקה עם ספסל שרופד בבד וכריות שנתפרו במיוחד להרמוניה עם שאר הריהוט. החלון ממוקם בדיוק במרכז הסלון ומתוך החלון הגדול כל הירוק שבגינה חודר פנימה אל תוך הבית.

בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
עמוד תומך שהתגלה בזמן שבירת הקירות במטבח שינה מעט את התוכניות/מאור מויאל
בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
שירותי האורחים בקומת הכניסה/מאור מויאל
בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
"תמיד יש הפתעות בדרך" ארונות מטבח בשני גוונים/מאור מויאל

חלל המטבח שהיה מאוד קטן ומופרד משאר חללי הבית נפתח על ידי שבירת קירות ויצירת אי גדול שסביבו כל בני המשפחה יכולים לשבת לארוחות. "מאחר ובבית בשיפוץ תמיד יש הפתעות בדרך, לאחר תכנון מפורט למטבח גילינו במהלך השבירות עמוד תומך, ונאלצנו לבצע שינויים קלים במטבח", נזכרת בס ברקאי.

בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
טפט צבעוני בחדר ההורים, שנמצא במפלס משלו, לפרטיות מקסימלית/מאור מויאל
בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
כל חדרי הרחצה שופצו ותוכננו מחדש/מאור מויאל
בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
החיפויים הוחלפו והותאמו ארונות רחצה חדשים בנגרות אישית/מאור מויאל

על קונפסט העיצוב הכללי שהנחה אותה היא אומרת: "הבית עוצב בסגנון קלאסי עדכני והשתמשתי בפלטת צבעים מונוכרומטית. הזוג המקסים הם זוג צעיר, ולכן מה שהניע אותי בתכנון ובעיצוב הוא לקחת את העיצוב הקלאסי והנקי ולהשתמש בחומרים טבעיים ועדכניים. אך היה ליה חשוב גם שהבית ישדר חמימות ביתית ומיוחדת. אני מקדישה מחשבה רבה להלבשת החללים ולפרטי הסטיילינג והאביזרים הנלווים שמהווים שכבה נוספת וחלק משמעותי בתכנון הבית, בסופו של דבר הם אלה שיוצרים את האווירה המבוקשת".

את כל אלה הצטרכה בס ברקאי לממש ולהוציא לפועל תחת לוח זמנים מאוד מאתגר. "המשפחה מכרה את דירתה הקודמת בפתח תקווה, והיינו תלויים גם בתאריך הפינוי שלה וגם בפתיחת שנת הלימודים, שאותה הם רצו לעשות כבר בבית החדש עם ילדיהם".

בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
מתיקות שיא. חדר הילדות/מאור מויאל
בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
חדר ילדים/מאור מויאל
בית ותיק בלהבים ששופץ וקיבל מתיחת פנים מעודכנת. עיצוב: שמרית בס ברקאי באדיבות אלוני. מאור מויאל,
ורוד גם במקלחת, למה לא?/מאור מויאל

אגב הילדים, מספרם בתחילת התהליך ובסופו לא היה זהה. כשבני הזוג התחילו את העבודה עם המעצבת הם היו הורים לשני ילדים, וכשעברו לבית המשופץ והמחודש שלהם בלהבים, נולד הבן השלישי שלהם, שכמובן גם עבורו חיכה חדר בבית החדש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully