וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ענק כמו אונייה, מפואר כמו הטיטאניק: בית שצריך לראות כדי להאמין שיש פה

עודכן לאחרונה: 4.9.2022 / 12:27

הוא יוצא מקפל קרקע עליון, לינארי, ישר וחף ממניירות. הכניסה אליו נעשית דרך מפלס תחתון, ממש כמו מבטן האונייה. בית שלא דומה לשום דבר שראיתם עד היום

בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
לא דומה לשום דבר שראיתם עד היום. בית שתכננו דן והילה ישראלביץ/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
קומת המגורים גלויה ונראית ממפלס הרחוב, אך הכניסה לבית נעשית ממבואה במפלס תחתון/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
תוצאה אולטרה מודרנית ודרמה שמתחילה במשחקי האור והצורה של הסבכות החיצוניות/עודד סמדר

הפרוייקט: בית בישוב כפרי בדרום
הדיירים: זוג + ארבעת ילדיהם
שטח: 800 מ"ר בנוי על מגרש של דונם וחצי
אדריכלות ועיצוב פנים: ישראלביץ אדריכלים


הבית שתכננו דן והילה ישראלביץ, עבור איש עסקים, אישתו וארבעת ילדיהם, לא דומה לשום דבר שכבר ראינו. הודות לשימוש יצירתי בטופוגרפיה ולמאפייני הסביבה, יצרו זוג האדריכלים עבור בני המשפחה סביבת מגורים יוצאת מגדר הרגיל שפורטת על מיתרי הנפש והלב. הוא יוצא מקפל קרקע עליון, לינארי, ישר וחף ממניירות. הכניסה אליו נעשית דרך מפלס תחתון, ממש כמו מבטן האונייה.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

הטיפול שמאריך את חייהם של חולי סרטן ריאה

בשיתוף העמותה הישראלית לסרטן ריאה
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
מבנה לינארי וחף ממניירות שמגיע מתוך הקרקע. בית ביישוב דרומי שתכננו דן והילה ישראלביץ/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
הכניסה של האור מהפתחים משתנה במהלך היום. חצר מקורה בסככת בטון עם חיתוכים מעוגלים/עודד סמדר

"המגרש הופשר לבניה בשנים האחרונות ונבנה כשבסמוך אליו מרבית הבתים הם דו קומתיים", אומר האדריכל דן ישראלביץ. "אנחנו בחרנו ליצור משהו אחר ותצורת המבנה נובעת מהטופוגרפיה. המבנה הוליסטי ומשתלב בהרמוניה עם הסביבה הודות לשימוש בקפל הקרקע הקיים, עם מינימום פגיעה או שינוי של התוואי הקיים. קומת המגורים גלויה ונמצאת במפלס הקרקע ובמישור הרחוב. הכניסה אליה מתבצעת מקומת המבואה שנמצאת תחתיה".

"בתים לא חייבים להראות כמו בתים"

התוצאה אולטרה מודרנית, כמעט מוזיאלית (כמו רבים מהבתים שמתכננים בני הזוג): "כמו בכל פרויקט שלנו, גם בבית הזה השתדלנו ליצור ארכיטקטורה סוריאליסטית שנוגעת בנפש ונכנסת ללב. בתים לא חייבים להראות כמו בתים. בשלב התכנון ראינו לנגד עיננו את קומת המגורים כקופסה מלבנית שמתחברת לקרקע וממשיכה כאלמנט מרחף באוויר זאת מכיוון שקומת המבואה תחתיה בנויה במישור פנימי יותר, בקפל הקרקע. אם צופים לעבר הבית מהחזית הפונה לכיוון הישוב נראה כי רב הנסתר על הגלוי, אך ככל שמתקדמים לעבר רחבת מבואת הכניסה, המבנה נגלה במלוא עוצמתו, אז גם מתחילה הדרמה. אלמנט הסבכות, וכן האור הטבעי שנכנס למבנה ומשתנה לאורך היום בהתאם למיקום הפתחים והגאומטריה שלהם, הם שני נדבכים נוספים שהופכים את הבית לאלמנט חי ודינמי".

בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
האגף הציבורי צופה לעבר שמורת טבע פראית ובתולית/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
שפתי הבטון שבהן נפערו חורים בקטרים שונים הפכו לאלמנט ארכיטקטוני בולט במבנה/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
התחושה שמתקבלת סוריאליסטית - בית מרחף מעל למים. רחבת הכניסה המרשימה שמקבלת את פני הבאים/עודד סמדר

את החזיתות הפונות לעבר בתי הישוב והרחוב בחרו האדריכלים לחפות בסבכות עץ טיק בורמזי המספקות לשוהים בבית פרטיות. האגף הציבורי צופה לעבר שמורת טבע פראית ובתולית שנגלית מבעד לפתחי ויטרינה הגדולים. אלמנט ארכיטקטוני בולט נוסף הן שפתי הבטון שמקיפות את המבנה בהן נפערו פתחים בקטרים שונים ומשמשות כפרגולה בנויה דרכה עוברת כמות מדודה של אור.

את פני הבאים מקבלת רחבת כניסה מרשימה, מעין פאטיו, מוקפת בריכות שיקוף בהן ניטעו עצי צפצפה איטלקית בוגרים. צמרותיהם מהוות את הנוף באגף ההורים המשמש גם כאלמנט סבכה טבעי שמאפשר פרטיות. התחושה שמתקבלת סוריאליסטית - בית מרחף מעל למים.

בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
חדר קולנוע ביתי במפלס התחתון/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
חדר כושר/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
אבן פראית מול כבלי נירוסטה. גרם המדרגות שמוביל מקומת הכניסה אל קומת המגורים/עודד סמדר

עם הכניסה לקומת המבואה נגלה מראה עוצמתי וחוויתי לא פחות. התחושה דומה לכניסה לבטן אוניה, רגע לפני העלייה לסיפון העליון. בקומה זו תוכננו עבור בני המשפחה מכון כושר ואולם קולנוע ביתי וגרם מדרגות מרשים המוביל לקומת המגורים. הוא תחום מצידו האחד בקיר אבן פראית שמעניקה חמימות ומהעבר השני מעקה כבלי נירוסטה, מינימליסטי ועם זאת עוצמתי.

קיר זכוכית שנפתח לעבר הגינה המטופחת מקבל את פני הנכנסים לקומת המגורים. האגף הציבורי בו נמצאים המטבח, פינת האוכל והסלון פתוח לכיוון שמורת הטבע ומהעבר השני האגף הפרטי בו סוויטות לילדים ואגף ההורים.

בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
ארונות גבוהים בפורניר עץ בהיר מול משטח אבן כהה ודרמטי. המטבח הפרללי/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
סלון ענק מוקף בוויטרינות שצופות לגינה עם הבריכה ומעבר לה - נוף לא מעובד/עודד סמדר

הקומה רוצפה באריחי גרניט פורצלן גדולים במיוחד (3.2/1.6 מ'). המטבח פרללי ומורכב מחזית ארונות גבוהים מחופה פורניר עץ לאחריה אי ארוך הפונה לכיוון הגינה ועל גבו משטח אבן אימפריאל ברשייה כהה ועוצמתית. במרכז הסלון ספריה המשמשת כקיר כוח ומשלבת בין נישות פתוחות בתוספת עמודונים ניידים בגימור פליז הנעים על מסילות לחזיתות אטומות בגימור אפוקסי. שולחן האוכל מורכב ממשטח אבן קררה ורגלי מתכת שחורה, מעליו גוף תאורה מונומנטלי עשוי פליז. מוטיב בולט נוסף בחלל היא מעיין קובייה מלבנית מחופה לוחות קוריאן מחורצים בה חבויים חדר הרחצה הכללי ושירותי האורחים. התאורה בקומה מהווה הד ונאמנה לארכיטקטורה ולחלוקת הפנים.

בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
קיר גב המיטה חופה באבן טבעית בגוון כהה. חדר המאסטר/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
חדר ארונות מרהיב/עודד סמדר
בית האונייה - בית פרטי סוריאליסטי לבעלים של חברת בנייה ביישוב דרומי. תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים. עודד סמדר,
לוחות גרניט פורצלן עצומים וחזיתות במראה פליז עטופות במסגרת קוריאן שחורה. חדר רחצה הורים/עודד סמדר

מאסטר ההורים עוצב בצבעוניות דרמטית ועוצמתית. עבור חדר הרחצה נבחרו לוחות גרניט פורצלן גדולים ודומיננטיים. ארון האמבט עטוף קוריאן ובמרכזו כיור אינטגרלי. החזיתות צבועות בגוון המדמה פליז. והקיר שעליו נשענת המיטה הזוגית חופה באבן טבעית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully