חלום בלבן: חזרו מעמק הסיליקון לבית בצפון ועשו לו "אקסטרים מייקאובר"

אחרי כמה שנים בסיליקון ואלי, הם חזרו לישראל וקנו בית במושבה בצפון, מהמעצבת הם ביקשו לעשות לו "אקסטרים מייקאובר". המטבח הענק לבן וכפרי, חדרי הילדים מושלמים ולהורים יש סוויטה עם חדר כושר בקומה משלהם - צפו

29/07/2022
חלום בלבן בית במושבה בצפון הארץ. עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
הדיירים ביקשו לעשות לבית "אקסטרים מייקאובר". המטבח הכפרי(צילום: איתי בנית)

הפרוייקט: בית במושב בצפון בארץ
שטח: בנוי 230 מ"ר, מגרש 600 מ"ר
דיירים: זוג + 3
עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו

הבית שוכן בלב מושבה בצפון הארץ מוקף בנוף חורשי ותוכנן למשפחה צעירה, זוג פלוס שלושת ילדיהם הצעירים. בני הזוג הם אנשי מחקר, וחזרו משליחות של כמה שנים בעמק הסיליקון בארה"ב. הם רכשו את הבית וביקשו "לעשות לו אקסטרים מייקאובר". המטרה, כך מסבירה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו, היתה "ליצור חלל רענן, בהיר ומואר, צעיר ורגוע. בדיוק הפוך מהבתים בהם התגוררו בעת שהותם בשליחות - שהיו בתים עמוסים, עם שטיחים מקיר לקיר ונגרות כהה. הם ביקשו ממני קופסא בהירה ונינוחה, שהמנגינה והזרימה בה שקטה ומעודנת. בית שיהיה מעין קנבס לבן שעליו אפשר לייצר חוויות חדשות בחיים".

בית ארצישראלי מידתי ולא מנקר עיניים. ספה בהירה ושטיח קילים בסלון(צילום: איתי בנית)
פינת אוכל מעץ כפרי בפינה שמוקפת בחלונות בלגיים בצורת רי"ש(צילום: איתי בנית)
שומר על ניקיון ופתיחות. המטבח(צילום: איתי בנית)

במסגרת השיפוץ הבית גולח מן היסוד, כולל תשתיות, מערכות, חדרים רטובים ומטבח. במפלס הכניסה אנו פוגשים מיד את החלל הציבורי, מספר מדרגות מובילות משם למפלס האמצע שבו ממוקמים חדרי הילדים ושירותי אורחים, במפלס העליון חדר כושר וסוויטת הורים ובמרתף אזור משחקים וממ"ד.

הבית מוקף חורש ירוק טבעי, בית ארצישראלי מידתי ולא מנקר עיניים עם גוונים לבנים ששולטים בו ונגיעות פסטל שמגיעות בעדינות ובנעימות בגופי תאורה, פרטי נגרות, בחדרי הרחצה ובאקססוריז.

החלל הציבורי הפתוח מאפשר אירוח רחב ואינטימי(צילום: איתי בנית)

החלל הציבורי הפתוח מאפשר אירוח רחב ואינטימי, הסלון כולל ספה ושתי כורסאות בשילוב בדים אירופאיים, לצידו קונסולה שעליה פרטי אמנות וספרי עיצוב. ואת החלל קושרים שטיח קילים אתני ווילונות שנותנים מגע רך ועדין.

פינת האוכל הוצבה על שטיח וינטאג' בגוונים סגולים עמוקים והיא מורכבת משולחן עץ גולמי גדול וכבד שסביבו ספסל וכיסאות מעץ וראטן במראה כפרי. החלל הציבורי "יושב" על מערך חלונות בצורת רי"ש שתחומים בפרופיל בלגי בגוון אפור ומאפשרים לגינה לחדור לבית בצורה מאוד מורגשת.

תנור צרפתי מקצועי ומסוגנן לבעלת הבית חובבת האפייה(צילום: איתי בנית)

המטבח בלבן בוהק ובחזיתות עם אלמנטים כפריים שומר על ניקיון ופתיחות וכולל מערך קיר ארונות גבוה שהוצמד לאזור היציאה. עוד במטבח, אי רחב ידיים עם אזור ישיבה ושפע מקומות אחסון. משטחי אבן קררה משמעותיים מאפשרים לבעלת הבית לעבוד בניחותא ולעסוק בתחביב האהוב עליה - אפייה. תנור צרפתי מקצועי ומסוגנן וכיור מוקמו כך שניתן יהיה לראות את הנכנסים לבית גם תוך כדי העבודה במטבח. כל הנגרות במטבח ובשאר חדרי הבית תוכננה בהתאמה אישית בסגנון ובשפה עדינים, בשיתוף פעולה עם נגר אומן.

חדר משחקים במרתף(צילום: איתי בנית)
חדרי ילדים מושלמים במפלס הביניים(צילום: איתי בנית)
חדר רחצה מרכזי עם ארונות לאחסון ולהסתרת מכונת הכביסה והמייבש(צילום: איתי בנית)
נגיעות של פסטל בחדרי הרחצה(צילום: איתי בנית)

קומת הביניים שבה נמצאים חדרי השינה של שלושת הילדים ממוקמת למעשה 5 מדרגות בלבד מעל החלל הציבורי. נוסף על חדר שינה לכל ילד, שעוצב בהתאם להעדפותיו של כל אחד מהדיירים הצעירים, הקומה כוללת שירותי אורחים ופינת קריאה. לאורכן של חמש המדרגות המובילות למפלס הילדים מוקמו מרבצים נעימים ומרופדים שנוצרו מאדניות ישנות שחודשו ונוספו להן כריות בהירות..

סוויטת ההורים שנמצאת בקומה העליונה של הבית, כוללת חדר רחצה אזור אחסון וחדר כושר ביתי. מיטה הזוגית המרופדת בבית בהיר בגוון בז' חם בטקסטורת אריג, הוצבה מתחת לחלון הצופה לנוף מדהים. משני צדי המיטה נישות מדפים לספרים ופריטי נוי ושני גופי תאורה תלויים מן התקרה משמשים כמנורות קריאה.

חמש מדרגות שמפרידות בין מפלס הכניסה למפלס הביניים(צילום: איתי בנית)
פינת קריאה נעימה בראש המדרגות במפלס הביניים(צילום: איתי בנית)
קומה משלהם. חדר ההורים(צילום: איתי בנית)
חדר רחצה עם נגיעות של סגול לבנדר פסטלי ועדין(צילום: איתי בנית)
יציאה למרפסת המשקיפה לנוף מרהיב בסוויטת ההורים(צילום: איתי בנית)

מהסוויטה קיימת יציאה למרפסת עם נוף מקסים שמוסיף לתחושת הרוגע בחלל. "הרעיון היה ליצור חלל שקט. משהו אפילו מדיטטיבי", מסבירה המעצבת את הקונספט שהנחה אותה בעיצוב חלל ההורים."בפן העיצובי, מעבר לשטיח, הכל נצבע בנגיעות פסטליות רכות ונעימות. חדר הרחצה כולל ארון סגול פסטלי ונעים להורים וחדר רחצה בגוון תכלת עדין לילדים".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully