מסטנדרטית לפנטסטית: כמה עלה לשדרג דירת מחיר למשתכן

איך הופכים דירת מחיר למשתכן מסטנדרטית לפנטסטית? מספר החלטות תכנוניות מדוייקות ותקציב של 500 אלף ₪ הניבו את התוצאה המרשימה שלפניכם. היה שווה?

24/02/2022

הפרוייקט: דופלקס בפרוייקט מחיר למשתכן ביבנה
הדיירים: זוג + 3
שטח: 160 מ"ר בנוי + מרפסות בשטח כולל של כ-120 מ"ר
עיצוב פנים: רחלי בן אבי
ריצוף, חיפויים וכלים סניטריים: MODY

כל מי שאי פעם התעניין ברכישת דירה במסגרת פרוייקט מחיר למשתכן מכיר את התנאי לפיו הרוכשים לא יכולים לבצע אף שינוי בדירה עד לקבלת המפתח. אם בעסקאות אחרות של רכישת בית מקבלן יש הליך מסודר של "שינויי דיירים" - הכוונה לשינויים, שדרוגים והחלפות של אלמנטים בבית - החל מהזזת קירות ועד לבחירת ריצוף או כלים סניטריים בסטנדרט אחר מהנתון בעסקה, הרי שמחיר למשתכן מציע לרוכשים עסקה כלכלית משתלמת, אך היא מגיעה as is. כל שינוי, גם בתשלום, יכול להתבצע רק לאחר מסירת הדירה והעברתה לרשות הדיירים.

בשל כך רוכשים רבים שמעוניינים לבצע שינויים בדירות שרכשו, ממתינים עד לקבלת דירה גמורה לחלוטין ורק אז מפרקים, משנים ומחליפים בה את האלמנטים בהתאם לטעמם ויכולתם. כך היה גם במקרה של הדירה הזאת, שנרכשה עבור משפחה בת 5 נפשות בפרוייקט מחיר למשתכן ביבנה.

עוד בוואלה!

2 אימהות, 2 ילדים וקיר מבני אחד שהיה תקוע באמצע הדירה

לכתבה המלאה
שדרוג דירת מחיר למשתכן ביבנה, עיצוב רחלי בן אבי באדיבות MODY. טל ניסים,
המטבח התרחב על חשבון מרפסת השירות(צילום: טל ניסים)
תכנון מדויק, עם דגש על אחסון(צילום: טל ניסים)
דלפק ישיבה עם כיסאות בר במטבח(צילום: טל ניסים)
שדרוג דירת מחיר למשתכן ביבנה, עיצוב רחלי בן אבי באדיבות MODY(צילום: טל ניסים)

הדירה הייתה כבר בנויה ומוכנה למגורים, אך בני הזוג החליטו להמתין עוד קצת עם הכניסה לביתם החדש ולהתאים אותו לצרכים שלהם. זוהי דירת דופלקס שגודלה כ-160 מ"ר וצמודה לה מרפסת כ- 20 מ"ר, וגג כ 100 מ"ר. השיפוץ ארך 4 חודשים והסגנון העיצובי הוגדר כ"אקלקטי".

בדירה תוכננו שפע של מקומות אחסון והיא אובזרה מחדש תוך היצמדות לתקציב שנקבע מראש ועמד על 500 אלף ש"ח. מעצבת הפנים, רחלי בן אבי, דאגה למלא את בקשתם של בני הזוג לבית יפה, פרקטי ונעים לאירוח, בסגנון נקי עם נגיעות חמימות. "אני מאמינה שבית צריך להיות לא רק יפה אלא גם פרקטי. הבית צריך לשרת את מי שמתגורר בו ולכן בשלב התכנון אני נלחמת על תכנון מדויק עם דגש על אחסון", מסבירה בן אבי.

מטבח בשילוב אפור-לבן-עץ(צילום: טל ניסים)
השלב הראשון היה לבטל את הקיר שהסתיר את המדרגות, ולחשוף אותן(צילום: טל ניסים)
אריחים מצויירים בחדר הרחצה(צילום: טל ניסים)
הרבה מחשבה הושקעה בתכנון הנגרות(צילום: טל ניסים)

בתכנון המקורי, בכניסה לבית היה קיר ארוך שהסתיר את המדרגות ויצר תחושה של פרוזדור ארוך, לכן בשלב הראשוני של התכנון הורד הקיר, כך שנוצרה חשיפה למדרגות, ומתחת להן תוכנן ארון אחסון. גם בהמשך הקיר תוכנן ארון אחסון נוסף, שמסתיר גם את לוחות החשמל והתקשורת בתוכו, וגם מספק עוד מקום לאחסון.

תכנון המטבח היה מאתגר ומורכב במיוחד: היות והוא היה קטן, התכנון היה חייב להיות מדויק. כדי להגדיל את שטחו ולספק משטח עבודה מספק ו-ניחשתם נכון - עוד מקום לאחסון, הוחלט לבטל את מרפסת השירות והיא "נבלעה" למעשה בתוך שטח המטבח. "היה לי חשוב לתכנן מטבח שיספק את צרכי הדיירים וייתן תחושה של מרחב ואווריריות. זה דרש מחשבה מעמיקה וחייב לשלב את מכונת הכביסה והמייבש בארונות הגבוהים של המטבח, קרוב לחלון", מסבירה בן אבי.

קיר הכוח של הבית - פרט נגרות בגווני אפור בהיר, עץ שחור מחורץ ונגיעות של עץ אגוז(צילום: טל ניסים)
ספות וכורסאות שרופדו בבד רחיץ - כי גרים כאן גם ילדים קטנים(צילום: טל ניסים)

קיר הכוח בדירה הוא קיר הסלון שממקד אליו את המבט מיד עם הכניסה אליה. הוא מורכב מפריט נגרות מרשים בתכנון והתאמה אישית, שכולל גם נישה לטלוויזיה. הארון עוצב בקו נקי אוורירי בצבע אפור בהיר עם נגיעות חמות של עץ אגוז ועץ שחור מחורץ. מכיוון שבבית מתגוררים 3 ילדים - שניים מהם קטנים, הריהוט שנבחר עבור הסלון הוא פרקטי ונינוח וכולל ספה ושתי כורסאות שרופדו בבד רחיץ.

חדר השינה של ההורים אינו גדול, ולכן גם כאן הושקעה מחשבה רבה בתכנון מדוייק. אחת ההחלטות החשובות שהתקבלה היתה לשנות את התכנון המקורי שבו חדר הרחצה וחדר הארונות היו קטנים מאוד. בעצה אחת עם המעצבת ויתרו בני הזוג על חדר הארונות והרחיבו על חשבונו את חדר הרחצה שלהם. במקומו, תוכנן ארון בגדים בצורת רי"ש. צלע אחת של הארון עמוקה יותר (60 ס"מ), ומתאימה לאחסון בתלייה, ואילו הצלע השנייה עמוקה פחות (40 ס"מ) וכוללת דלתות מראה ומגירות חיצוניות ופנימיות, כמו גם נישה ייעודית לטלוויזיה.

דלת הזזה מזכוכית חצי חלבית בחדר הרחצה של ההורים(צילום: טל ניסים)
מי צריך חדר ארונות כשאפשר לקבל מקלחת שיקית כזאת?(צילום: טל ניסים)

כדי להגדיל את תחושת המרחב בחדר הורים דלת חדר הרחצה בחדרם הוחלפה לדלת הזזה מזכוכית שחלקה שקופה וחלקה חלבית, עם פרופיל שחור שתואם למקלחון. הרצפה של חדר ההורים, בדומה לשאר חדרי השינה בבית, חופתה בפרקט על מנת לתרום לתחושת חמימות בחלל.

קטן, אבל מכיל את כל מה שחשוב - חדר ילדים(צילום: טל ניסים)
חדר ילדים נוסף(צילום: טל ניסים)

כמקובל בדירות קבלן בדרך כלל, גם חדרי השינה של הילדים בדירה הזאת הם קטנים למדי. החדרים עוצבו לפי צרכיו של כל ילד וכוללים מיטה, ארון בשילוב ספרייה, והכול בפלטת צבעים אישית ובחיפוי פרקט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully