מראשל"צ לת"א: הם ארזו שני מתבגרים ועשו רילוקיישן לעיר

הם החליפו בית פרטי בפרברים ונסיעות לעבודה בפקקים, בחיים אורבניים חלופיים שבהם הם מגיעים לעבודה ברגל וחיים בלב התרבותי של המדינה. את ביתם הם עיצבו כ"אי של שקט" במרכז הסואן

13/01/2022

הפרוייקט: דופלקס בתל אביב
שטח: 150 מ"ר
הדיירים: זוג + 2
עיצוב פנים: עדית לוי
סניטריה וחיפויים: MODY

זוהי דירת דופלקס תל אביבית שעוצבה עבור בני זוג בשנות ה-40 לחייהם ושני ילדיהם המתבגרים, שעברו מראשון לציון למרכז העיר הסואנת והתוססת (והיקרה) בארץ.

בני הזוג החליטו כי לקראת סיום לימודיהם של הילדים במערכת החינוך הם ישנו אווירה ואורח חיים ויעברו מבית פרטי בראשון לציון לדירה בלב תל אביב. "הרעיון של הגעה לעבודה ברגל, מבלי להזיז את הרכב ולקבל במתנה שעתיים כל יום, לגור באזור שופע אמנות, תרבות, בתי קפה ועוד שפע אפשרויות פשוט קסם להם מאוד. הרגשה אמיתית של רילוקיישן", מסבירה מעצבת הפנים עדית לוי שאמונה על הפרוייקט הזה.

עוד בוואלה!

צעד אחד שהם עשו הוסיף 80 מ"ר לשטח הדירה שלהם

לכתבה המלאה
גרם המדרגות המקורי נהרס והוחלף במדרגות קלות המשלבות עץ וברזל שחור(צילום: אלעד גונן)
דופלקס בתל אביב בעיצוב עדית לוי באדיבות MODY. אלעד גונן,
אי אפשר להתעלם מהנוף האורבני העוצמתי שפורץ פנימה מהחלונות. הסלון(צילום: אלעד גונן)
מטבח חיצוני במרפסת הגג - לארוחות גדולות וקטנות(צילום: אלעד גונן)

"בפגישתנו הראשונה, לא יכולתי להתעלם מהנוף האורבני העוצמתי, שחודר לכל פינה בבית. עודדתי אותם לנסות ולייצר אי של שקט, עדין ומדוייק בתוך אזור מרכזי רועש וסואן", מסבירה המעצבת. הצבעוניות נבחרה בקפידה בגוונים מונוכרומטיים רכים עם נגיעות של צבעי פסטל מרעננים. חשוב היה להשאיר את הבית נקי ומינימליסטי, כך שישקף את אופיים של הלקוחות. תשומת לב רבה ניתנה לחומרים, הצבעים, הטקסטורות וכמובן לאומנות שהשתלבה ברכות בחלל.

"תחילה, ניגשנו אל מלאכת התכנון והביצוע: שינינו את החלל המרכזי בהתאם לצרכי הלקוחות. המטבח הוגדל על חשבון שירותים נוספים שהיו בקומת הכניסה, גרם המדרגות המקורי הוסר, ובמקומו התקנו מדרגות קלות משולבות ברזל שחור ועץ. ריצפנו מחדש באריחי גרניט פורצלן גדולים (120 על 120) בגוון בהיר, שיתרמו לתחושת המרחב בחלל הציבורי ,ואילו החדרים חופו בפרקט אלון טבעי למראה חם ונעים. גם הנגרות תוכננה בקפידה כך שתיתן מענה פונקציונאלי לאחסון, לצד אסתטיקה מרשימה", פירטה המעצבת.

המרפסת הקטנה, הסמוכה לסלון ולפינת האוכל(צילום: אלעד גונן)
פינת האוכל הוצבה ממש סמוך לוויטרינה, כדי שאפשר יהיה ליהנות מהנוף(צילום: אלעד גונן)
מטבח צחור מול קיר דרמטי שחור(צילום: אלעד גונן)

המטבח תוכנן בצורת שני קווים מקבילים, בגוון בהיר משולב עץ אלון עם חירוצים מושחרים. השיש שנבחר הותקן הן כמשטח עבודה והן כחיפוי קיר, ועליו הורכבו מדפי עץ אלון. קיר שחור ודומיננטי ממוקם בכניסה של הבית מול המטבח הצחור, ומספק ניגוד מוחלט שתורם לדרמה בחלל. על הקיר הכהה מותקן גוף תאורה מינימליסטי מזהב מוברש.

בתוכנית המקורית של הדירה היתה מרפסת שירות עבור מכונת כביסה ומייבש. אולם כדי להכניס את החלון למטבח וכדי לאפשר תחושת מרחב גדולה יותר, הוחלט לשבור את הקיר שבין מרפסת השירות למטבח. "במקום זה ייעדנו ארון ספציפי למכונת כביסה ומייבש, הכולל פתחי אוורור ומקום לאחסון חומרי ניקוי. שבירת הקיר, האריכה את המטבח והוסיפה עוד כיוון אוויר לחלל הציבורי", מסבירה לוי.

חדרי הילדים עוצבו והולבשו בהתאם לחזון העיצובי של הבית כולו. חדר שינה למתבגר(צילום: אלעד גונן)
פרקט אלון טבעי ווילונות בהירים חצי-שקופים מוסיפים הרבה רכות לחללי השינה. חדר המתבגרת(צילום: אלעד גונן)

מטרת העיצוב הייתה לייצר קלילות ומרחב ולספק כמה שיותר פתרונות אחסון למראה נקי ואוורירי. מאותה הסיבה הצבעוניות שנבחרה היא קלילה ורגועה, הן בתוך הבית והן מחוצה לו - במרפסות שמקיפות אותו. פינת האוכל מוקמה ממש בסמוך לוויטרינה כך שניתן ליהנות מהצמחיה, משב האוויר והנוף של המרפסת הקטנה".

חדרי הילדים הולבשו בהתאם לצבעוניות שנקבעה מראש עבור כל חללי הבית, צבעוניות מונוכרומטית שמשלבת נגיעות של צבעים רכים כמו ירוק, כחול, פודרה וקצת זהב. החדרים רוצפו בפרקט אלון טבעי ועל החלונות נתלו וילונות חצי שקופים בגוונים בהירים, שמרככים את החלל. בקצה גרם המדרגות ישנה מעין מבואה ובה קיר נגרות המשמש לאחסון נוסף של דיירי הבית.

גב מיטה עשוי לייסטים בגווני עץ ואפור בהיר. חדר המאסטר(צילום: אלעד גונן)
יציאה אל מרפסת הגג הגדולה מתוך חדר השינה של ההורים(צילום: אלעד גונן)

יחידת ההורים בקומה העליונה, הורחבה על חשבון מטבחון, שנכלל בתוכנית המקורית. חדר המסטר כולל כמובן יחידות איחסון המתיישרות עם הקיר, וחדר רחצה. גב המיטה עשוי עץ משולב לייסטים בצבע אפור ואלון ועבור הווילון שמשמש כמסגרת למיטה נבחר גוון אפרפר שקוף, שמשלים את המראה הכללי. משני צידי המיטה מוקמו גופי תאורה עדינים בזהב ושידות צד עדינות. מרפסת גג רחבת ידיים נשקפת מחלונות חדר השינה. המרפסת עוצבה עם צמחיה עשירה ויפה, אובזרה בפינות ישיבה מפנקות וכן במטבח חוץ לארוחות גדולות וקטנות.

צמחייה עשירה, פינות ישיבה מפנקות ונוף שגונב את ההצגה. מרפסת הגג(צילום: אלעד גונן)
"כמו תכשיט". גוף תאורה תלוי בזהב מוברש בחדר הרחצה(צילום: אלעד גונן)

חדרי הרחצה בבית עוצבו בגוונים מנוגדים אך משלימים: ריצוף שחור לעומת חיפוי קיר אפרפר בהיר בשילוב רובה בצבע לבן. ארון רחצה תלוי ומינימליסטי עשוי עץ אלון בטקסטורה מחורצת, ומעליו כיור יצוק ומשטח קוריאן. הפרזול במסגרת שחורה מדוקקת ועדינה וגוף תאורה דקורטיבי בגוון זהב מוברש נתלה מהתקרה כמו תכשיט המקשט את החלל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully