קוביה כהה עם בריכה בסלון: בית יוצא דופן בראשל"צ

מבחוץ הוא נראה כמו קוביה כהה, אבל כשנכנסים פנימה קשה לפספס שמדובר בבית פתוח ומואר עם בריכה שנמצאת ממש בסלון (או סלון שנמצא בבריכה, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים). הצצה לבית מסקרן בראשון לציון

מערכת וואלה! בית ועיצוב
הבריכה היא חלק אינטגרלי מהבית. בית בעיצוב הילה ודן ישראלביץ (צילום: מושי גיטליס)

הפרוייקט: בית פרטי עם בריכה בראשון לציון
הדיירים: משפחה בת 5 נפשות
שטח בנוי: 290 מ"ר
אדריכלות ועיצוב: דן והילה ישראלביץ - ישראלביץ אדריכלים
תכנון בריכה: חברת פלגים

בעשור האחרון האדריכלות בישראל פורצת את גבולות האסתטיקה - הארכיטקטורה הבינלאומית עוברת אדפטציה כך שתתאים לאופי ולאקלים הישראלי ומספקת מימד חוויתי שפורט על החושים השונים. כך גם בבית המיסתורי הזה בראשון לציון, שתכננו דן והילה ישראלביץ - בעלי המשרד ישראלביץ אדריכלים. שם, מבעד לחזית המיסתורית שכוללת גווני בזלת שחורה כהים עזים, לוחות מתכת מבריקים וסורגי עץ מתגלים פיצ'רים חווייתיים כמו מרחב מגורים בהיר, מינימליסטי ומרענן, חלונות ויטרינה עצומים שמכניסים את הגינה פנימה ובריכה שמהווה חלק אינטגרלי מהבית.

עוד בוואלה! NEWS

משנה כיוון: כדי ליהנות מהנוף היה צריך לסובב את כל הבית

לכתבה המלאה
החלל הפנימי של הבית רחב, בהיר ומואר (צילום: מושי גיטליס)

"בתים לא חייבים או אמורים להיראות בתים. הם אמורים לספק בטחון, הגנה, ותחושות חיוביות. זהו. ולכן כאשר הבית אינו נראה בית, אנו יוצרים מחדש בכל פעם את השביל, המעבר או הכניסה, כדי לפתות את האדם להיכנס למבנה הלא ברור שאנו יוצרים", אומרים המתכננים דן והילה ישראלביץ.

"בתים לא חייבים או אמורים להיראות בתים". מבט מבחוץ על המבנה הקובייתי והאטום (צילום: מושי גיטליס)
אנו יוצרים מחדש בכל פעם את השביל, המעבר או הכניסה, כדי לפתות את האדם להיכנס" (צילום: מושי גיטליס)

"בחזית המבנה, רב הנסתר על הגלוי, ולאחר כניסה אל המבנה, הבית נפתח במלוא עוצמתו, במרחב, בפתחים כלפי הנוף או אל הגינה והחצר, ואלו יוצרים דרמה ושינויים תחושתיים שמשתנים גם בעזרת האור הטבעי שנכנס למבנה ומשתנה במשך כל שעות היום בהתאם למיקום הפתחים והגאומטריה שלהם. הרעיון האדריכלי הוא למשוך את האדם אל המבנה - היות והמבנה מוסתר או לא נראה כבית, אנו משתמשים בפיתוי כדי למשוך את האדם פנימה, אז מתגלה תמונה שונה לגמרי ונגלה הקשר הטוטאלי בין פנים לחוץ שמתבטא בפתחים ארוכים וגדולים".

(צילום: מושי גיטליס)
פתיחות מרבית לגינה קיר ויטרינה שקוף בקומת האירוח הציבורית (צילום: מושי גיטליס)

המגרש המרובע עליו נבנה הבית הכתיב את גבולותיו, אותם משלימה בריכת השחייה לכדי קובייה שוות צלעות. בקשתם של בעלי הבית מצמד האדריכלים היתה לייצר עבורם מרחב מגורים שמאפשר פרטיות מחד, ומאידך פתיחות מרבית לגינה שתאפשר להם ליהנות משתי הזירות במידה שווה. את האתגר הזה הם פתרו בשני מישורים: החזית הקדמית וקומת המגורים נאטמו בעוד החלל הציבורי שמשתרע על פני כל קומת הקרקע נפתח לגמרי לגינה המוריקה ולבריכת השחייה שתוכננה ועוצבה בשיתוף חברת פלגים. כך שטח המחייה למעשה כמעט הוכפל.

הבריכה ממשיכה בקו רציף את איזור הסלון והמטבח (צילום: מושי גיטליס)

לדברי אבנר צדוק, בעלי חברת פלגים, "צמד האדריכלים הצליח ליצור חלל ציבורי אליו מחובר אזור הבריכה במפלס אחד ומה שחוצץ ביניהם למעשה הוא חלון ויטרינה שקוף. הבריכה מהווה חלק בלתי נפרד מאיזור הסלון והמטבח והיא ממשיכה אותם בקו רציף הודות למישור האחד ולריצוף החוץ והפנים שעשויים מחומר וגוון זהים. מי שיושב בבית חש שהבריכה היא חלק אינטגרלי מהחלל וזוהי חוויה שונה ועוצמתית".

המימדים האלגנטיים והגוונים הרעננים של הבריכה מוסיפים חן ועניין לחללי הפנים (צילום: מושי גיטליס)

הבית משתרע על פני שלוש קומות - בקומת הכניסה תוכננו כאמור כל הפונקציות הציבוריות, בהן: סלון ומטבח שצופים האחד אל השני ופינת אוכל גדולה לאירוח רב משתתפים. האדריכלים הדגישו את שתי החזיתות האחוריות - אחת מהן פונה לכיוון הגינה, והשנייה תוכננה כקיר ארוך שמפריד בין הסלון ופינת האוכל לבריכת השחייה שבולטת הודות למימדיה האלגנטיים וגווניה הרעננים שמוסיפים חן רב ועניין בחללי הפנים.

המדרגות מובילות לקומה השנייה, שם נמצאים חדרי השינה של ההורים ושל הבן הצעיר (צילום: מושי גיטליס)

המדרגות מעלה מובילות לקומת חדרי השינה שכלפי חוץ נאטמה ונצבעה בשחור ונראית כקובייה אוורירית ומרחפת. בקומה זאת ממוקמת סוויטת השינה של בני הזוג, בה ניכרת תשומת הלב לפרטים הקטנים. מעל גב המיטה של השניים נמשך חלון רוחבי לאורך הקיר ומאחוריו ממוקם חדר הרחצה שעוצב באלגנטיות שמזכירה בתי מלון יוקרתיים. בהמשך הקומה ממוקם גם חדר השינה של בנם הצעיר.

חדר הרחצה האלגנטי מזכיר מלונות יוקרה (צילום: מושי גיטליס)

בקומת המרתף ממוקמים חדר קולנוע ביתי אקוסטי ושתי יחידות המגורים של ילדיהם הבוגרים. קומה זאת תוכננה בסגנון פאב אנגלי ובולטים בה רצפת פרקט עץ אלון בהיר וקירות מחופים עץ כבד שמסתירים מאחוריהם ארונות אחסון.

חדר קולנוע ביתי בקומת המרתף (צילום: מושי גיטליס)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully