מינימליסטי עם מלא קריצות של צבע: בית משגע בצורן

פריטי נגרות בירוק בקבוק וורוד פודרה, אריחי קשקשים בטורקיז במטבח, קיר רשת עם מלא צמחים ירוקים ופינת עבודה אחת שאיש לא העלה על דעתו כמה הכרחית היא תהיה. בית מלא באופי

13/12/2021

הפרוייקט: בית פרטי בצורן
שטח: 180 מ"ר בנוי
הדיירים: זוג + 3 בנות
עיצוב פנים והלבשה: טל וולנסקי סגרה

"מעבר מדירה לבית פרטי מאפשר למשפחה להגשים הרבה חלומות", אומרת מעצבת הפנים טל וולנסקי סגרה. קחו לדוגמא את הבית הזה שתוכנן עבור משפחה צעירה, זוג הורים בשנות ה-30 לחייהם עם שלוש בנות. "העיצוב עבור זוג שיודע בדיוק מה הוא רוצה ומגיע לתהליך עם ראש פתוח לעיצוב לא שגרתי, איפשר לי לייצר עבורם בית מעוצב עם אופי שמתאים בדיוק למשפחה שלהם".

הבית הפרטי בשכונת רמת אמיר בצורן, עוצב בסגנון מינימליסטי עם קריצה באמצעות שילוב צבע בפרטי נגרות ואריחי פסיפס. "חלל הסלון גדול ומרווח ורציתי להשאיר אותו כזה, באמצעות חשיבה מחודשת על צרכי המשפחה. על פינת האוכל בחרתי לוותר בכדי לא ליצור עומס על החלל הציבורי", הסבירה המעצבת.

עוד בוואלה!

מה זה, קסם? דירה שנראית כמו בית פרטי

לכתבה המלאה
קיר מרושת בצמחים בכניסה לבית וספסל/יחידת אחסון בוורוד פודרה. בית בצורן בעיצוב טל וולנסקי סגרה(צילום: עידן ואיתן צלמים)
ויתרו על פינת אוכל לטובת שמירה על חלל ציבורי גדול ומרווח(צילום: עידן ואיתן צלמים)
"יחידת עבודה בסלון לא יכלה להיות יותר רלוונטית עבורם". יחידת נגרות ומדפים בירוק בקבוק, המתחברת לפינת עבודה בסלון(צילום: עידן ואיתן צלמים)

בצדו האחד של הסלון תוכננה יחידת אחסון בגווני ירוק בקבוק עמוק בשילוב מסגרות ברזל ומדפים צפים, ובתוך היחידה שולב גם שולחן עבודה עשוי עץ מלא ורגלי מתכת. "אמנם לא ידענו מה מצפה לנו מבחינת הקורונה בזמן שתוכנן הבית, אבל יחידת עבודה בסלון לא יכלה להיות יותר רלוונטית עבורם", אמרה וולנסקי סגרה. בעלי הבית שניהם אנשי הייטק ועובדים לא מעט מהבית. ופינת עבודה בקומה התחתונה, בנוסף לחדר עבודה, התבררה כהכרחית עבורם.

מצדו השני של הסלון תוכנן ויוצר פריט נגרות בהתאמה אישית: ספסל ישיבה באורך 8 מטרים בגוון ורוד פודרה בשילוב פלטה בצבע שחור. הספסל ממשיך ליחידת טלוויזיה המשמשת לאחסון ומספק גם מקומות ישיבה עבור שולחן נפתח בעת הצורך.

בית מינימליסטי צבעוני בצורן בעיצוב טל וולנסקי סגרה. עידן ואיתן צלמים,
מואר, מרווח ונקי. הכניסה לבית בצורן(צילום: עידן ואיתן צלמים)
המדרגות חופו בעץ אגוז ומוסיפות וייב חמים לכל המינימליזם הזה(צילום: עידן ואיתן צלמים)
אי גדול ומרווח ניצב במרכז המטבח ועליו פלטת שיש עם גידים בולטים(צילום: עידן ואיתן צלמים)

חלל המטבח שמהווה חלל מרכזי בבית עוצב בחיפוי ננו לבן מינימליסטי. במטבח שולבו מקררים אינטגרליים וארונות גבוהים שנמתחים עד התקרה בגובה של 3.20 מטרים, ושומרים על המראה הנקי של החזיתות. קיר המטבח חופה באריחים בדוגמת פישבון עם רובה לבנה. "שילוב לבן עם לבן אפשר לנו לשמור על ניקיון המטבח, אך עם זאת רציתי להכניס קצת אופי וצבע. כדי להכניס אופי למטבח הוחלט לשבור את הניקיון באמצעות שילוב יחידת אחסון פתוחה בצבע טורקיז ולהשלמת המראה אריחי פסיפס דמויי קשקשים בגוון אמרלד מתחלף", מספרת המעצבת. חלל המטבח גדול מאוד ולכן התאפשר להציב אי גדול ומרווח במרכזו. האי משמש ביום יום כחלופה לפינת האוכל והוא מרכז הבית.

משטחי העבודה במטבח עשויים שיש סיליסטון. על האי המרכזי פלטה עם גידים מסיביים ובשיש ההיקפי אבן לבנה כדי לשמור על הקו הנקי ולא ליצור עומס. "אני חושבת שכל הסוד הוא במינונים נכונים", סיכמה וולנסקי סגרה.

הסוד הוא במינונים. קיר עם אריחי קשקשים בטורקיז בנישה במטבח(צילום: עידן ואיתן צלמים)
חיפשו משהו שיכניס עניין וצבע, אבל יתאים לסגנון הנקי של הבית. קיר עם רשת שעליו תלויים צמחים(צילום: עידן ואיתן צלמים)

אחד האתגרים בתכנון הבית היה כרוך בשינוי של תוכנית הקירות בקומת הכניסה באופן יצירתי. "בכניסה למטבח עמד קיר גדול מאוד שדרש לא מעט חשיבה, לא רצינו ללכת על משהו שגרתי, חיפשנו משהו שייתן עניין וצבע אבל יישאר נקי לפי סגנון הבית". את הפיתרון מצאה המעצבת ביצירה של קיר רשת בהזמנה מיוחדת. הקיר משמש לתליית עציצים, מעין קיר ירוק בו נשתלו תבלינים ועציצים ביתיים. במקביל, הוא מתפקד גם כקיר כוח בכניסה לבית, שמושך את העין אליו ומשתלב עם עם הוייב החמים של המדרגות שמדרכיהן חופו בעץ אגוזי.

גופי התאורה שנבחרו לפרויקט הם גופים מינימליסטיים בצבע לבן ששומרים על ניקיון עיצובי. שילוב של ספוטים שקועים עם פסי לד וגופים צמודי קיר בקוטר ענק.

פלטת הצבעים הפסטלית-אופטימית של הבית נשמרת גם בחדרי הבנות. חדר משחקים(צילום: עידן ואיתן צלמים)
קיר עם מדבקות טראצו בחדר המשחקים(צילום: עידן ואיתן צלמים)
פריטי העיצוב והריהוט בחדרי הבנות ניתנים להחלפה בקלות כשצרכיהן ישתנו עם השנים. מיטת קומותיים מאיקאה(צילום: עידן ואיתן צלמים)

חדרי הילדות בקומה העליונה חולקו לחדר משחקים וחדר שינה, וגם שם נשמרה פלטת הצבעים הפסטלית-אופטימית של הבית - ורוד וגווני טורקיז-ירוק. הדגשים הסגנוניים בחדרי הילדות מגיעים מפריטי סטיילינג שניתנים להחלפה בקלות כמו שטיחים עם פרנזים (השטיח האדום) ומדבקות קיר דמויות טרצו בגוונים תואמים (KITA KIDS). הרהיטים בחדרי השינה והמשחקים הם רהיטי איקאה, המתאימים לתקופה, ויוכלו להשתנות בעתיד ככל שהבנות יתבגרו וצרכיהן ישתנו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully