בתי היוניקורן: הצצה לבתים של מתעשרי ההייטק החדשים

הם לא אוהבים לנקר עיניים, אבל הם גם לא מתפשרים על איכות. בקיצור - שיהיה הכי טוב שיש, אבל שלא יראה נובורישי. כך נראים מבפנים הבתים של עשירי ההייטק המקומי

09/12/2021

השנתיים האחרונות האירו פנים לתעשיית ההייטק הישראלית, חברות רבות גדלו, שברו את תקרת הזכוכית והפכו ליוניקורן (חברה ששוויה נאמד ביותר ממיליארד דולר). בתוך כך, הפריחה הכלכלית הזאת הולידה הרבה מתעשרים חדשים, חלקם צעירים למדי. האופן שבו הכסף החדש של מתעשרי ההייטק השפיע על שוק הנדל"ן בישראל דובר לא מעט, ואין ספק שיש להם חלק בזינוק החד במחירי הדיור. אך כיצד נראים מבפנים אותם הבתים שנרכשים בדמי היוניקורן והאם התהליך הנדל"ני הזה מחלחל ומשפיע גם על עולם העיצוב המקומי?

לדברי המעצב ניצן הורוביץ, שביצע כמה פרוייקטים עיצוביים עבור הייטקיסטים בשנתיים האחרונות, אחד המאפיינים שניתן לבודד לגבי אוכלוסיית עשירי ההייטק היא חוסר הנכונות להתפשר בכל מה שנוגע לאיכות ורמת החומרים והגימורים. "הם שקולים בכל הקשור לעיצוב הבית. מצד שני, ניכרת השקעה גדולה בחומרים - עליהם הם בפירוש לא מתפשרים. העיצוב יהיה ברובו מבוסס על CUSTOM MADE -עיצוב שנעשה ותוכנן במיוחד עבור הלקוח, ויינתן הרבה דגש על עיצוב חדר העבודה או הפנאי", הוא אומר.

עוד מסביר הורוביץ כי "עוד חלל מושקע ומתוחזק הוא החלל הציבורי, ומתוכו בולט כמובן המטבח. עושה רושם שכל ההייטקיסטים אוהבים לבשל ומשקיעים הרבה במטבח ובכלל באירוח. לא מדובר באנשים פזרניים, ממש לא. אבל כן באנשים עם סגנון חיים מסויים, שאוהבים את החיים הטובים, שהעולם עבורם הוא השראה, שרוצים בית עם קריצה בינלאומית".

אוהבים את החיים הטובים ורוצים בית עם קריצה בינלאומית. אדריכלות ועיצוב: שרה ונירית פרנקל(צילום: איתי בנית)

פנינו למספר מעצבים וביקשנו מהם לאפשר לנו להציץ לתוך הבתים שבהם מתגוררים באושר ועושר הייטקיסטים, שהוציאו בהם אל הפועל את הפנטזיות שלהם:

לחרוג מגבולות הנורמה - דירה לזוג, 120 מ"ר, מעצב פנים: ניצן הורוביץ

מרחב קוסמופוליטי, חוויתי שמפעיל את כל החושים. ביתם של זוג הייטקיסטים בעיצוב ניצן הורוביץ(צילום: עודד סמדר)
בעלי הבית מבינים ומעריכים אמנות, מוזיקה וקולינריה. ה-MULTI-ROOM(צילום: עודד סמדר)
שימוש בחומרים בתצורתם הגולמית - עץ, בטון, מתכת(צילום: עודד סמדר)

זוג בשנות ה-40 לחייהם - שניהם עובדים בהייטק, דירתם ממוקמת באחת מערי השרון. בני הזוג הם אנשי עולם הגדול: הם מבינים ומעריכים אמנות, מוזיקה וקולינריה. מטרת העל שהנחתה אותנו לאורך התהליך היתה ליצור מרחב קוסמופוליטי, חוויתי שמפעיל את כל החושים. אחד החדרים הפך ל-MULTI-ROOM שמשלב בין סביבת עבודה, מוזיקה, מולטימדיה, קריאה ולמעשה כל פעילות אפשרית בשלל סיטואציות ותרחישים.

הבעלים ביקשו לחרוג מגבולות הנורמטיבי ולהגדיר את משמעות הבית מחדש. כל אחד מהחללים מייצר חוויה ומכל פינה ניתן לחוש ולחוות וייבים שונים. אחת הדרכים לעשות זאת היתה להשתמש בחומרים טקסטוראליים בתצורתם הגולמית - העץ הגס, תקרת הבטון החשופה ואלמנטים נוספים שמצליחים יחד ליצור באלנס בחלל הפתוח. החוויה הכללית מהממת, חושנית ורב-חושית.

פרוייקט חובק עולם - בית משפחתי, 350 מ"ר בנוי, שרה ונירית פרנקל אדריכלות

אלמנטים שמבטאים את אהבתו של בעל הבית לטבע ולאדמה. אדריכלות ועיצוב: שרה ונירית פרנקל(צילום: איתי בנית)
שפע של פינות חמד בחוץ ובפנים(צילום: איתי בנית)
בתי היוניקורן - מבט מבפנים לבתיהם של מתעשרי ההייטק. אדריכלות ועיצוב שרה ונירית פרנקל. איתי בנית,
שופע טקסטיל ומלא סטייל - בית בסגנון טקסני-מקסיקני-ישראלי(צילום: איתי בנית)

כיאה לאותם הייטקיסטים שמרבים לבקר ולטוס ברחבי תבל, זהו פרוייקט חובק עולם, עם נגיעות טקסניות (לא טוסקניות, טקסניות - מלשון טקסס), מעט מקסיקו, תיבול ארצישראלי, והרבה סטייל משובח. סגנון שמוכיח שאין נכון או לא נכון. הבית עשיר בחומריות, בדיטיילס הקטנים ביותר, שופע טקסטיל ומלא סטייל עם פינות חמד נפלאות שהופכות את השהייה בו לחווייתית. לצד כל אלו, ניכרים בבית אלמנטים מהטבע הארץ ישראלי, שמבטאים את אהבתו של בעל הבית לטבע ולאדמה.

הבית ממוקם בצפון הארץ ובנוי על שטח של כ-600 מ"ר. בכל אחד מחלליו ניתן למצוא טוויסט מיוחד, כאשר כולם ביחד מדברים בשפה הרמונית ואחידה. לבני הזוג 3 בנות בוגרות, בשנות ה-20 לחייהן, וכל אחת מהן קיבלה סוויטה משלה עם כניסה נפרדת, כדי שירגישו קצת ביחד וקצת לחוד.

חווית מגורים מעצימה - בית משפחתי - זוג + 3 ילדים קטנים, תכנון: שפיגל אדריכלים

עבר התאמות ושדרוגים כדי להתאים לטעמם ולאורחות חייהם של בני המשפחה. אדריכלות: רון שפיגל(צילום: אלעד גונן)
אזורים מותאמים לאירוח קז'ואלי של משתתפים רבים. החצר(צילום: אלעד גונן)
ממלכה לילדים במרתף(צילום: אלעד גונן)

זוג בשנות ה-40 לחייהם עם שלושה ילדים צעירים, פנו למשרדו של האדריכל רון שפיגל לאחר שרכשו בית המשתרע על פני 4 מפלסים - מרתף, קומת קרקע, קומת מגורים ועליית גג. הבית דרש התאמות ושדרוגים הן בתכנון והן בעיצוב של החוץ והפנים בכדי להתאים אותו לאורחות חייהם ולטעמם של הזוג ומשפחתם.

התוצאה הסופית היא בית שמספק חווית מגורים שמתחילה כבר מחוצה לו והולכת ומתעצמת בפנים. בבית שפע פינות ואזורים אינטימיים וגם מרווחים שמיועדים לאירוח קז'ואל רב משתתפים. המרתף העצום תוכנן לטובת חדר עבודה עם כניסה נפרדת, ושפע של עמדות משחק ויצירה לקטנטנים.

להרגיש טוסקנה - בית למשפחה, 450 מ"ר בנוי, תכנון ועיצוב: שירלי דן

פעם עמד כאן בית סוכנות קטן. בית ברעננה, תכנון ועיצוב: שירלי דן(צילום: גלעד רדט)
מטבח מושקע מאוד עם אריחים מצויירים(צילום: גלעד רדט)
הטאץ' הכפרי-טוסקני מגיע מגג קורות עץ חשופות ומולבנות(צילום: גלעד רדט)

קשה לזהות את זה היום, אבל בעבר ניצב על המגרש הזה ברעננה בית סוכנות קטן וצנוע. הוא נהרס לטובת בניית הבית החדש, על מגרש מאוד גדול ומוארך. הבית החדש תוכנן כך שיספק תחושה כפרית, אך מבלי לוותר על כל הפינוקים האפשריים - בריכה, פינות ישיבה מעוצבות בחוץ ובפנים, מטבח מושקע מאוד עם ריצופים מצויירים שתוחמים אותו מהחלל הציבורי, וגשר אחד שמפריד בין חדרי הילדים לבין חדר המסטר שהוא ממלכתם הזוגית של ההורים.

זהו בית משפחתי ועוטף, עבור הזוג ושלושת ילדיהם. הוא שופע בחומרים טבעיים שמטרתם לממש את בקשת בעלי הבית: "להרגיש כמו בטוסקנה". גג חשוף עם קורות עץ מולבנות עומדות היטב במשימה של מתן הטאץ' הכפרי, וקמין רומנטי משלים את התמונה ומספק גם פוקאל פוינט בהיעדרם של מסכי הטלוויזיה מהסלון. עושה רושם שהבית מחזיר אותנו אחורה, מתרפק על הרבה נוסטלגיה ומגע של רומנטיקה, שעומדים בניגוד למודרניות הטכנולוגית של עולמם המקצועי של בעלי הבית.

כשכל הבית הוא סלון - זוג פלוס ילד, 150 מ"ר, אדריכלות מרינה רכטר-רובינשטיין Rema אדריכלים

כל הבית נשקף מהסלון. אדריכלות: מרינה רכטר-רובינשטיין(צילום: עמית גושר)
כל הנגרות נעשתה בהתאמה אישית לצרכי הדיירים(צילום: עמית גושר)

זוהי דירת קבלן במרכז הארץ שהיה צורך לעצב ולתכנן מחדש עבור זוג ובנם החייל הצעיר. בקשתם של בני הזוג היתה עיצוב דירה מינימליסטי ואלגנטי. המטבח הוא אחד החללים החשובים בבית, כאשר ממנו נשקף הבית בכללותו, תוך הפרדה בינו לבין יתר החללים הציבוריים. כל המערכות, ופרטי הנגרות נעשו CUSTOM MADE, ונתפרו בדיוק לפי מידת הלקוח, עם חשיבה מדוייקת לכל פרט ופרט. עבור הסלון נבחר ריהוט יוקרתי, עשוי טקסטיל מעורות משובחים, ועם מערכות ישיבה מפנקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully