ויש גם קמין: 220 מ"ר בדרום שיעשו לכם חמים

מי אמר שכפרי ומודרני לא הולכים יחד? משפחה דתית ביקשה מהמעצבת לייצר עבורם בית שישתלב עם אורח חייהם ויהיה מודרני ומלא חמימות בו זמנית. מוזמנים להציץ בתוצאה הנעימה

  • עיצוב פנים
  • ARCDB
בשיתוף ARCDB
(צילום: אבי מורג)

הדיירים: זוג + 4 ילדים
מיקום: בני דרום
שטח: 220 מ"ר
עיצוב פנים: עדי קמחי

כאשר פוסעים פנימה לבית בבני דרום אשר על עיצוב הפנים שלו אחראית עדי קמחי, הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים, אפשר להרגיש מיד באורח החיים של הדיירים ובסגנון העיצובי המועדף עליהם. עיצוב בקווים נקיים עם חמימות כפרית מעודנת השולט בבית משתלב עם פינת הדלקת נרות ועמדה לנטילת ידיים של המשפחה הדתית שמתגוררת כאן.

עוד באותו נושא

לב תל אביב, גבוה בשמיים: 300 מ"ר עם מבט אל הים

לכתבה המלאה
(צילום: אבי מורג)

"במפגש עם הדיירים אני תמיד מנסה להביא לידי ביטוי את מה שחשוב להם ולכוון אותם כך שסביבת המגורים תשרת אותם לאורך זמן והמקום ירגיש עבורם כמו בית, תוך דגש על תכנון נכון ועיצוב בהישג יד", מספרת המעצבת.

לאחר השלמת התכנון האדריכלי של בית חדש ביישוב בני דרום וקבלת היתר בנייה, פנתה המשפחה למעצבת כדי שתעצב עבורם בית מודרני אך יחד עם זאת חם. "הרתיעה מהמודרני היא לפעמים החשש להגיע לבית קר ומנוכר, אבל במקרה הזה יצרנו קווים נקיים ועכשוויים, עם נגיעות כפריות מבחינת החומרים ועם זריקות צבע של אדום שהעניקו טוויסט למרחב".

עוד באותו נושא

מצאנו סטייל משגע בוילה בישוב דרומי

לכתבה המלאה
(צילום: אבי מורג)

הבית מעוצב בדרך בה הסלון מקבל אזור נפרד וייעודי לו, בו שולבו שתי ספות בגוון תכול המקבילות זו לזו וביניהן זוג שולחנות קובייה מעץ. היות והסלון שופע חלונות שמזרימים פנימה אוויר ואור שמש טבעי, העדיפה המעצבת לנצל את הקירות הנותרים לטובת אחסון גלוי בדמות נישות גבס עם מדפים מעץ בהם שולבו ספרי קודש, לצד אלמנטים דקורטיביים מעניינים שנבחרו בקפידה לפי סכמה צבעונית הרמונית.

עוד באותו נושא

זה מה שקורה כשהדיירים הם זוג מעצבי פנים

לכתבה המלאה
(צילום: אבי מורג)

הטאץ' החמים בסלון מגיע גם מכיוון הקמין החשמלי המעוצב, שמעליו צינור ארובה כאלמנט חשוף. כדי "לשבור" את הלבן של הקירות הוספו בריקים מאחורי הצינור ובמוקדים נוספים בחלל. הריצוף שנבחר עבור הבית הינו חלק ונקי - אריחי גרניט פורצלן אפורים גדולים בגימור לפאטו הינם פרקטיים לבית עם ילדים קטנים ובעלי אסתטיקה על זמנית.

עוד באותו נושא

500 מ"ר ופסנתר כנף אחד: ביקור בבית משגע בסביון

לכתבה המלאה

המטבח ממשיך את הקו השקט של גוונים בהירים עם קלפת זכוכית מבריקה והדפסה צבעונית אדומה המשתלבת בעיצוב הסולידי. למטבח דלפק גדול משיש, שמאפשר ישיבה יומיומית לבני המשפחה בנוסף לפינת האוכל, בה המשפחה עושה שימוש בעיקר בסופי שבוע ובהתכנסויות משפחתיות. המטבח אף הוא הותאם לאורח החיים הדתי עם שני כיורים, מזווה ומקום לפלטה.

עוד באותו נושא

אקזיט על אקזיט: אחרי השיפוץ המטריף הדירה הזו "נחטפה" מבעליה הסטרטאפיסט

לכתבה המלאה
(צילום: אבי מורג)

ברחבי הבית בוצעו הנמכות גבס לטובת הטמעת מערכות מיזוג ותאורה ושמירה על מראה מינימליסטי מאוורר. המדרגות העולות לקומה השנייה זכו במדרכי עץ מחממים ומעקה זכוכית שמייצר תחושה של מרחב. בבית ניתן לראות גופי תאורה מודרניים המבטאים את החיבור לעיצוב העדכני.

חדר הרחצה של ההורים וחדר הרחצה של הילדים נבדלים בבחירות הצבעוניות שבהם. בעוד חדר הרחצה של ההורים מאופיין בארונות ואריחים בגוון חום אדמה סולידי, הרי שחדר הרחצה של הילדים זכה באריחים בצבעוניות ססגונית יותר. פינת נטילת הידיים מכילה פלטת עץ מאסיבית וכיור מונח בעבודת יד שנרכש מאמן מקומי.

(צילום: אבי מורג)

"המטרה הייתה לעצב בית שנעים לחיות בו מבחינה אסתטית ובד בבד, קל לתחזוקה ולשמירה על הסדר והעיצוב. כאשר פנתה אליי המשפחה הם היו מלאי חשש לגבי עיצוב הבית. מצד אחד הם רצו סגנון נקי ומודרני, ומנגד היה חשוב להם תחושה חמימה וביתית. בסיומו של מסע משותף שלי ושלהם התקבלה תוצאה שעונה בדיוק על הצרכים אותם ביקשו לספק".

בקרו בפרויקטים נוספים של הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים עדי קמחי

(צילום: אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully