פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      זינוק בעלייה: קירות שתוכננו בשיפוע יצרו שטח נוסף בקומה השניה

      השטח שהוקצה למבנה היה קטן, אך הדבר לא הרתיע את האדריכלים היצירתיים שהופקדו על תכנונו. כשחושבים מחוץ לקופסה היא יכולה להיות גם קצת עקומה, במיוחד אם כך מצליחים להגדיל את שטח הבית. לקוח מאגדת ילדים מבחוץ ומעוצב למשעי מפנים - את הבית הזה אתם חייבים לראות

      בית פרטי עם קירות אלכסוניים (יח"צ)
      לא סטנדרטי - בית עם קירות בשיפועים משתנים (צילום: studio 512)

      הגבלות בנייה קפדניות לעתים קרובות מכתיבות את העיצוב והחלל של הבית, אבל במקרים מסוימים, אדריכלים יצירתיים יודעים בדיוק איך לעקוף אותן ולשחק עם השטח בצורה מיטבית. דוגמה לכך הוא פרויקט של "סטודיו 512" הממוקם באוסטין, שהציג את בית ההארחה The Hive שתכנן - בית זעיר המתרחב ככל שהוא מתרומם כלפי מעלה ומזכיר צורה של כוורת.

      הצורה יוצאת הדופן של הכוורת היא פתרון מקורי שעוקף את חוקי הבנייה המקומיים, אשר דורשים כי שטח הבסיס של מבנה מסוג זה לא יעלה על 30 מ"ר. ניקול בלייר, אדריכלית הסטודיו, הוסיפה קומה שניה למבנה, באמצעות קירות הנפתחים כלפי מעלה מהבסיס. בדרך זו, שטח הפנים מתרחב ככל שהקירות עולים ומספקים מרחב נוסף לקומה השנייה.

      בית פרטי עם קירות אלכסוניים (יח"צ)
      כל זווית מגלה מראה שונה (צילום: studio 512)

      מחופה ב"אריחי" ארז שהושמשו מחדש מחומר קירוי ישן, הבית הקטן בולט עם צורתו יוצאת הדופן ומושך תשומת לב. הקירות המשופעים בדרמטיות והחלונות הגדולים הממוסגרים בלבן מוסיפים הומור ומזכירים מבנה שנלקח הישר מאגדות ילדים. מחדר הרחצה הרחב והזוויתי ועד לחדר השינה המשופע - אופיו הגיאומטרי של המבנה ואישיותו המשעשעת ניכרים בכל פינה.

      בית פרטי עם קירות אלכסוניים (יח"צ)
      שופע אור, עם קירות לבנים וריהוט מודרניסטי אייקוני (צילום: studio 512)

      הכניסה הקטנה והמקורה כוללת מקלחת חיצונית, המותקנת סמוך לדלת הכניסה. בפנים, הסלון והמטבח נמצאים בקומה הראשונה, בחלל רציף ופתוח. כבר בקומה הראשונה במטבח, הקירות הזוויתיים מספקים שטח נוסף. מדרגות עץ כהה מובילות אל הקומה השנייה, אשר מכילה את חדר השינה, חדר הרחצה וחלל עבודה קטן.

      כל אזורי הבית מעוצבים בקו אסתטי מודרני וצעיר, עם קירות לבנים בהירים ושפע של אור טבעי. פלטת הצבעים הניטרלית מקבלת קונטרסט יפה על ידי אוסף מדויק של ריהוט מודרני ושילוב עם אלמנטים תעשייתיים, כמו צינורות נחושת חשופים, ריצוף עץ מושחר וארונות מטבח העשויים אורן משוחזר.

      בית פרטי עם קירות אלכסוניים (יח"צ)
      כבר בקומה הראשונה הקירות הזוויתיים יצרו חלל עם מרווח נשימה גדול יותר (צילום: studio 512)
      בית פרטי עם קירות אלכסוניים (יח"צ)
      נוף ירוק נגלה מחלונות הבית הרבים (צילום: studio 512)
      בית פרטי עם קירות אלכסוניים (יח"צ)
      ארונות המטבח נבנו מאורן משוחזר (צילום: studio 512)
      בית פרטי עם קירות אלכסוניים (יח"צ)
      בקומה השניה מוקמו פינת העבודה, חדר השינה וחדר הרחצה (צילום: studio 512)
      בית פרטי עם קירות אלכסוניים (יח"צ)
      חדר שינה קטן וחמים בבית שכאילו יצא הישר מאגדת ילדים (צילום: studio 512)
      בית פרטי עם קירות אלכסוניים (יח"צ)
      מדרגות עץ כהות ושרפרף שחור נותנים קונטרה לחלל הבהיר (צילום: studio 512)
      בית פרטי עם קירות אלכסוניים (יח"צ)
      הפונציונליות לא באה על חשבון העיצוב - חדר הרחצה (צילום: studio 512)