פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      אחרי שנים של שכנות בדו המשפחתי הזה יצאו לשיפוץ משותף

      יחד כל הדרך: יחסי שכנות טובה נאמדים בפרמטרים רבים, כשהליכה לפרויקט שיפוץ משותף עם הבית שמעבר לקיר היא כנראה השיא. מעצבת אחת ניצחה על עיצוב שני חלקי הדו משפחתי בהוד השרון ושמרה על הקו האישי של כל אחד מהם, למרות ה"ביחד" המרשים של שתי המשפחות

      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      ספת קטיפה כחולה עם גב קפיטונאז' מהווה אלמנט מרכזי בסלון הבית הקלאסי יותר (צילום: ליאור שניידר)

      הדיירים: שתי משפחות עם ילדים
      מיקום: הוד השרון
      שטח: כל בית 160 מ"ר
      אדריכלות: אלקה רימר

      דו משפחתי בהוד השרון עבר שיפוץ אינטנסיבי אחרי 13 שנות מגורים. שתי המשפחות שחיות בסמיכות זו לזו, החליטו לבצע את תהליך השינוי ביחד. האדריכלית אלקה רימר, שתכננה ועיצבה מחדש את הבתים, מספרת שעל אף שמדובר באותו מבנה, הרי שמדובר במפגש בין שני עולמות שונים.

      "כל משפחה התחברה לסגנון אחר. בית אחד בחר את הסגנון האלגנטי, ששואב השראה מבתי הבאוהאוס והעיצוב קלאסי ואילו הבית השני הלך על כיוון תעשייתי יותר עם צבעים חיים".
      בשני הבתים בוצעו שינויים מאסיביים על מנת להתאים את המרחב לצרכים העכשוויים של המשפחות. בבית הקלאסי היתה יציאה לא מנוצלת מהסלון לפרגולה, שנסגרה בשיפוץ על מנת להרחיב את המטבח.

      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      פסי צבירה עם תאורת ספוט תורמים לחלל עם תחושת מרחב (צילום: ליאור שניידר)

      כדי להכניס את החוץ אל הפנים שולבו וויטרינות ענקיות באורך של כמעט 5 מטרים וכך נוצרה הארה טבעית של השטח שהיה בעבר מעט חשוך. העיצוב מבוסס על קווים אירופאיים - מספת קטיפה כחולה בסלון, דרך קמין אינטגרלי שחור ועד פינת אוכל עם רגליים אומנותיות בעבודת עץ. חדר השינה שואב השראה ממלונות בוטיק וקווי התאורה המינימליסטיים, שמדגישים את הקרניזים הדקורטיביים שמעטרים את הקירות.

      המטבח הלבן שומר על ניקיון עיצובי, עתיר מקומות אחסון ומכיל בתוכו אי מחופה עץ שמעניק חמימות לחלל. רצפת הבית היא פרקט שחור, שמביאה פנימה את הנופך הדרמטי המבוקש. בחדרי השינה ניתן לראות רהיטים מאסיביים, ספרייה שחורה וכן שטיחים בניחוח נוסטלגי. חדרי הרחצה בבית גם הם בעלי פריטי נגרות בגוון שחור מבריק.

      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      במטבח - שחור ולבן שמייצרים מראה מוקפד, עם נגיעת עץ במשטח האי (צילום: ליאור שניידר)

      בבית המשותף הצמוד בחרו ללכת על עיצוב מודרני ותוסס יותר. האדריכלית מספרת שהדיירים בחרו להגדיל את המטבח ב-15 מ"ר על חשבון חצי מהחנייה ובעוד בבית הקודם ביטלו את העמוד שחסם את החלל, כאן העדיפו לשמור אותו והפכו אותו לאלמנט וויזואלי מעניין.

      הבית מעוצב כמו לופט ניו יורקי באדפטציה קלילה ומרוככת. המטבח משלב בין אלומיניום שחור לאי באורך 3 מטרים. פלטות עץ מככבות באי ובחיפויי הארונות ומוסיפות למרחב את החמימות המבוקשת. אריחי רצפת אבן הגרניט הכהה בגודל 1.20X1.20 מאופיינים בגידים של חלודה שיוצרים קו המאחד את העיצוב של הבית. מול המטבח ניצבת פינת האוכל שמעוטרת בבריקים במראה מעט תעשייתי וניתן להבחין במשחק של הנמכות בין התקרות שיוצרות את ההפרדה בין המטבח לפינת האוכל.

      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      יצירת האמנות שעל הקיר מאחדת בתוכה את כלל סקלת הגוונים של פינת האוכל (צילום: ליאור שניידר)

      בעוד בבית הקלאסי גרם המדרגות הפך לחלל אחסון מאחורי דלת סגורה, בבית זה העדיפו לנצל את הנישה לטובת פינת עבודה. חלונות הקשתות נותרו על מקומם ונבנתה ספרייה עכשווית וקלילה יותר. פלטת הצבעים נעה בין שחור מחוספס לנגיעות צהובות מודרניות הבאות לידי ביטוי בגופי התאורה התלויים, בחיפוי של גרם המדרגות ובפריטי טקסטיל ודקורציות שונות בבית.

      "כל אחת מהמשפחות בחרה לקחת את הקו העיצובי לכיוון אחר, כך שהעיצוב המחודש יתאים לסגנון החיים ולטעם האישי שלה", סיכמה האדריכלית.

      בקרו בפרויקטים נוספים של האדריכלית אלקה רימר

      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      בחדר הרחצה הבחירות החומריות והצבעוניות ממשיכות את הקו העיצובי של הבית (צילום: ליאור שניידר)
      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      טקסטורות עץ של הפרקט השחור משתלבות עם הפטרן של השטיח האתני (צילום: ליאור שניידר)
      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      חיפוי שיש ומסגרת מראה מפליז בחדר השירותים של הבית הקלאסי (צילום: ליאור שניידר)
      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      כחולים, צהובים ואדומים - הבחירות הצבעוניות בסלון הבית המודרני יותר (צילום: ליאור שניידר)
      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      נישה מתחת לגרם המדרגות הפכה לחדר עבודה פונקציונלי (צילום: ליאור שניידר)
      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      חזיתות עץ במטבח מייצרות יחד עם קיר הבריקים בגווני האדמה חלל עם אווירה חמימה (צילום: ליאור שניידר)
      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      מקרר נירוסטה ענק מיושר בגובה אפס עם ארונות המטבח ותורם לנראות מודרנית ועדכנית (צילום: ליאור שניידר)
      דו משפחתי בהוד השרון ( , ליאור שניידר)
      טקסטורת הבריקים ממשיכה מהמטבח גם לקירות חדר השירותים, הפעם בלבן (צילום: ליאור שניידר)