פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      דו קיום מושלם: בדו משפחתי הזה בשוהם איחדו כוחות בעיצוב הבית

      טובים השניים: שתי משפחות, שתי יחידות, בית אחד שנראה שלם. בניגוד למרבית הדו משפחתיים שנראים כיצור כלאיים, הדיירים של הבית זה עבדו ביחד מול האדריכל על המעטפת החיצונית, ואת הדרור להעדפות אישיות נתנו בחלקה הפנימי של כל יחידה

      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      יחסי שכנות למופת - שתי המשפחות בבית הדו משפחתי עבדו ביחד מול האדריכל על מנת לקבל בית שנראה שלם (צילום: ניר סמירנוב)

      הדיירים: בית דו משפחתי בשוהם
      מיקום: שוהם
      שטח: כל יחידה - 200 מ"ר פלוס 100 מ"ר מרתף
      אדריכלות ועיצוב פנים: אילן דרור

      פרויקטים רבים של דו משפחתיים נראים כיצור כלאיים. לרוב כל אחד מהדיירים בוחר לתכנן ולבנות את החלק שלו בצורה שונה. בדו משפחתי בשכונה מתפתחת בשוהם החליטו לנקוט בגישה אחרת ולבחור אדריכל משותף לפרויקט, במטרה שהמבנה יהיה הרמוני בקשר החזותי בין שתי היחידות הצמודות.

      אילן דרור אדריכלות ועיצוב תכנן ועיצב את הבתים עם לקוחותיו החל מרכישת המגרש עד לגמר . למשרדו של אילן הגיעה משפחה אחת ראשונה ולאחר הכימיה הטובה שנוצרה היא עניינה את המשפחה בצד השני . בתהליך הכנת הפרוגראמה לבתים נתגלה כי לשתי משפחות קווי דמיון רבים בעיקר בעיצוב החיצוני ולעומת זאת הצרכים בפנים הבית היו שונים. המפגש והשיח המעניין ביניהן הוביל לתוצאה הסופית בניצוחו של אילן.

      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      סלון רחב ידיים ביחידה המאופיינת בסגנון מודרני יותר (צילום: ניר סמירנוב)

      "המכנה המשותף לשתי המשפחות היה סגנון העיצוב של מעטפת הבית, חומרי הגמר והגוונים. במהלך התכנון הצלחתי להביא את שתי המשפחות לקבלת מראה של בית אחד הרמוני. כל הבית תוכנן בפתיחות לעבר הגינה והפרגולה להשגת תחושת מרחב מקסימלית. כמו כן, בחרתי לערב חיפוי חוץ של טיח ולבנים, יחד עם גג רעפים וארגז רוח מעץ בעיצוב מקורי שלי, המקנים ביחד מסגרת אחידה למבנה כולו".
      בעוד החוץ מדבר באותה שפה, הרי שהכניסות הנפרדות מוליכות לחללי פנים הנבדלים זה מזה. כל סביבת מגורים תוכננה לפי הצרכים הייחודיים וטעמה האישי של כל משפחה. "בבית הימני שולטת האווירה הכפרית בהשפעה "רטרו" ו"פרובנס" והבית השמאלי מעוצב בסגנון מודרני יותר".

      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      משחקי אור עם תאורה ש"הוחבאה, בתוך הנמכת התקרה (צילום: ניר סמירנוב)

      הבית הכפרי עשיר בחללים מאווררים וויטרינות זכוכית עם פרופיל בלגי כהה המכניסות את הנוף פנימה. האלמנט השולט במטבח הוא אי ענק באורך 3.5 מטרים הנפתח בסיומו לתוך הדק והפרגולה המהווים את ההמשך הטבעי שלו. המטבח שופע בריקים המקנים תחושת חמימות ופריטי נגרות בהשראת פרובנס, כמו קונסולה מעץ ופינת אוכל נוסטלגית, רהיטים בסגנון של פעם וגופי תאורה נחושתיים. קומת הקרקע יועדה לאירוח והקומה העליונה לחדרים הפרטיים וכוללת סוויטת הורים ואת חדרי השינה של הילדים. גם חדרי הרחצה ממשיכים את הקו הכפרי עם שידות עץ מגולף.

      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      נוף אל הגינה נפתח מפינת האוכל (צילום: ניר סמירנוב)

      הבית בעיצוב המודרני מצטיין בקווים נקיים עכשוויים, שילובי גוונים בין לבן בהיר לאדום נועז, הבא לידי ביטוי בכיסאות הבר הגבוהים וכן במבחר מוצרי חשמל המונחים על השיש. האי במטבח קטן יותר מחברו בבית השמאלי, אבל גם הוא פתוח לפרגולה כמוטיב חוזר ומאחד בין שני הבתים. מערכות המיזוג וגופי התאורה הוסתרו כאן בהנמכות גבס עם קרניז דקורטיבי ליצירת מראה נקי. הם מקיימים מגוון משחקי תאורה לקבלת האווירה המבוקשת לפי כל תרחיש תאורה אפשרי.

      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      אדום עולה - כסאות הבר מתכתבים עם מוצרי החשמל על השיש (צילום: ניר סמירנוב)

      "בעלי הבית אוהבים לארח את המשפחה המורחבת ולכן קומת הקרקע כולה מיועדת עבור סלון מטבח ופינת אוכל. בסלון, ספה פינתית מפנקת וקמין חשמלי, נישות גבס עם מדפי עץ מרחפים. החלונות הגדולים מכניסים את הגינה פנימה ומתקבלת תחושת מרחב על ידי שימוש בתאורה טבעית ברוב שעות היום. יחד עם תאורת לד בבית מתקבל חיסכון גדול באנרגיה. הקשר בין הפנים והחוץ מגדיל את אפשרויות האירוח והנגישות".


      בקרו בפרויקטים נוספים של האדריכל אילן דרור

      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      אי מטבח מודרני לצד טקטיליות של עמוד הבריקים מייצר שילוב מאוזן (צילום: ניר סמירנוב)
      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      ליד האי הזה יש מספיק מקום לכולם (צילום: ניר סמירנוב)
      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      המשפחה שהעדיפה סגנון כפרי יותר בחרה במטבח עם קווים כפריים נקיים (צילום: ניר סמירנוב)
      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      גוף תאורה המשלב נחושת וזכוכית צבעונית נתלה מעל האי הענקי של המטבח הכפרי (צילום: ניר סמירנוב)
      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      ריהוט בעל מאפיינים נוסטלגיים נבחר לסלון הבית הכפרי (צילום: ניר סמירנוב)
      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      עץ וגוונים סולידיים של חום ואוף ווייט בחדר הרחצה (צילום: ניר סמירנוב)
      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      עיצוב תואם של הפרגולה ורהיטי החוץ (צילום: ניר סמירנוב)
      בית דו משפחתי בשהם ( , ניר סמירנוב)
      שימוש בחיפוי בריקים נעשה גם בצידו החיצוני (צילום: ניר סמירנוב)