נוף אל השרון: מבית פרטי לדירת קבלן

איך עושים את המעבר מווילה גדולה ויוקרתית לדירה קטנה יותר בעלת תכנון קבלני סטנדרטי ושומרים על כל הנוחות הישנה ועל ביטוי עצמי? סיור מודרך

  • עיצוב פנים – בית
נעמה ריבה
אפור, לבן וחום-קפה. סלון הדירה (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)

לאחר שנים רבות של מגורים בווילה יוקרתית בהרצליה פיתוח, החליטו שני בני זוג בשנות ה-50 לחייהם ובתם הצעירה לעבור לדירה קטנה יותר וקרובה לעיר הגדולה, בייחוד לאחר שהבת הבכורה כבר עזבה את הקן. "נמאס להם לעבוד בשביל הבית ולנקות ולסדר כל היום", נזכרת האדריכלית לילך מרזר, ומסבירה שבני המשפחה התקשו לוותר על תחושת המרחב שאפיינה את ביתם הפרטי ולכן נדרש פתרון יצירתי בדירה החדשה.

הדירה אליה עברו, בת 150 מ"ר, שוכנת באזורי חן בתל אביב. היא הייתה במשך שנים בבעלותם, ובעיקר הייתה אתגר לא קטן בתהליך הפיכתה מדירה בעלת תכנון קבלני סטנדרטי לדירת יוקרה, כזו שתשדר מראה מרווח, מתוחכם ונקי ותכיל שתי סוויטות שינה. כך, לעיצוב הפנים בחרה האדריכלית קונספט עכשווי שעשה שימוש בצבעים נייטראליים כמו אפור, לבן וחום-קפה. קירות הדירה מחופים משטחי גבס מאורכים ובהירים שמופרדים זה מזה על ידי רצועות מתכת ויוצרים תחושת מרחב ומנותקים מהאריחים הגדולים והאפורים שמכסים את רצפת הבית. התכנון מעמיד במרכז את יצירות האמנות הצבעוניות והמרשימות של בני הבית ואלמנטים רבים תוכננו לשם כך עד שבשילוב עם תאורה נסתרת נוצר חלל שהוא סוג של אולם תצוגה מרהיב.

טוב לדעת (מקודם)

מדרסים בהתאמה אישית בחצי שעה - ואתם יוצאים לחיים חדשים

לכתבה המלאה
מבט אל הכניסה (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)
בכניסה, אלמנט רב תכליתי הכולל נישה עיצובית לפסלי פלדה, קמין דו צדדי ואזור ייעודי לטלוויזיה (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)

הכניסה:

הכניסה לבית נתחמת על ידי אלמנט רב תכליתי שמורכב מנישה עיצובית לפסלי פלדה, קמין גז דו-צדדי המשמש כתחליף לאח ואזור ייעודי לטלוויזיה. המחיצה נולדה כתוצאה מעמוד שהיה ממוקם במרכז החלל והיא "תופרת" אותו משני הכיוונים ומייצרת אובייקט בעל צורניות א-סימטרית מעניינת. אותה מחיצה גם מנותקת מהתקרה ומרוחקת מקיר הסלון וכך נוצר קו מבט מכיוון דלת הכניסה אל החלון הראשי בבית.

(צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)
הסלון הופרד לשני אזורים; לאירוח ולצפייה בטלוויזיה (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)
מבט מהסלון אל פינת האוכל (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)

הסלון:

אחת מדרישות הדיירים הייתה ליצור בית שבו כל יחידה תתפקד באופן עצמאי. ובאמת, הסלון מופרד לשני אזורים בהם מקום לאירוח ולצפייה בטלוויזיה שמוגדר על ידי נישה ארוכה במיוחד בעלת מראה של גוף תאורה הקושרת בין החלקים השונים ומעניקה מראה גדול וזורם יותר לחלל. המתחם השני מיועד למנוחה ובו ספת שזלונג יוקרתית שעוצבה ברוח האדריכל הנודע לה קורבוזיה ולידה מדף לבן שמשמש כבסיס לפסל יוקרתי שסוגר את הפינה.

הקיר היחידי שאין בו חלונות בבית הוא קיר פנימי שמפריד בין הסלון למטבח והוא בעצם "כיס" שבתוכו מסתתרת דלת נגרתת ענקית שהופכת את המרחב לדינאמי ומעניקה לדיירים את החופש להחליט מתי הם מעוניינים בפרטיות באזורים מסוימים בבית. ארבע תמונות מתחברות יחד למבט פנוראמי של ים, מייצגות את קו הרקיע המשקיף מבעד לחלון המקביל ותלויות על המחיצה.

(צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)
אלמנט הקיר לאביזרי החשמל (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)

המטבח:

אחד הפינוקים הגדולים בבית פרטי הוא מטבח גדול ובדיוק על זה לא רצו הדיירים לוותר. חוכמת התכנון באה לידי ביטוי בחלק זה של הדירה ובעיקר באזור שמוקדש לאביזרי החשמל ולארונות שמשתלבים יחד בתוך אלמנט שנראה כמו קיר. המקרר, ניחשתם נכון, מוסתר בקפידה על ידי משטחי העץ צבועים שלבן. גוף התאורה המתכתי שמרחף מעל לאזור העבודה הוא לא אחר מאשר קולט אדים יוקרתי שהוזמן במיוחד וקיר זכוכית צבוע באפור ואבן קיסר לבנה המונחת על המגרות משלימים יחד את התחושה בחלל.

בסיסי נירוסטה לרגלי השולחן והוא ניתן להזזה בכל עת. פינת האוכל הפרטית (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)
קדישמן ואגם בפינת האוכל הציבורית (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)

פינת האוכל הפרטית:

מול אזור העבודה נמצא שולחן אוכל קטן יחסית שמקיף את פינת הקיר בו הוא ממוקם וממשיך עם מדף שקורץ לכיוון המטבח. בסיסי רגלי השולחן עשויות נירוסטה ומייצרות נתק מהקרקע וקיימת אפשרות להזיז את השולחן ממקומו למרכז המטבח בהתאם לצורכי השעה.

פינת האוכל הציבורית:

אהבתם של בני הזוג לאמנות מתגלה כאן במלוא הדרה כשיצירות מקוריות של מנחם קדישמן ויעקב אגם תלויות על הקירות והופכות את המקום לאזור המיוחד ביותר בבית. בני הזוג אוהבים לארח ולכן לא ויתרו על השולחן הארוך שהיה בביתם הקודם, אבל בעקבות מצוקת המקום כאן הוא קוצר ואורכו הנוכחי הוא שני מטרים בלבד. כמעט ופספסנו, אבל המעבר לאזור הפרטי של הבית הוא מכאן, כשדלתות הכניסה למסדרון ולחדר העבודה משתלבות במפגש בין שני הקירות וצבועות בגווני המחיצות שבתוכן הן ממוקמות.

מחיצת זכוכית בחדר השינה מעניקה תחושת מרחב (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)
ארון חדר השינה "ממשיך" לתוך חדר הרחצה (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)

סוויטת ההורים:

תחושת המרחב והגודל ביחידת ההורים מושגת על ידי מחיצת זכוכית שמפרידה בין אזור השינה לבין חדר המקלחת. החומרים שמאפיינים את המקום מייצרים אווירה חמימה, התאורה צהובה ונעשה כאן גם שימוש בעץ פורניר טבעי שמחפה את הריהוט.

הרהיטים בחדר מחוברים לכדי קו רציף אחד והשימוש בהם משתנה בהתאם למיקומם. ראש המיטה הופך למדף שחובק את האמבטיה והארון שממולו "ממשיך" לתוך חדר הרחצה ומשתלב בפינת האיפור ובסיומו משמש כמשטח לכיורים.

בסיס המיטה מתחבר למגרה שמעליה מונח שולחן הכתיבה. חדר הבת (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)

סוויטת שינה נוספת:

בתם של השניים סטודנטית וזקוקה לחדר פשוט ופונקציונאלי יותר. טפט בגוון קרם ועליו צורות גיאומטריות מודבק על הקיר כאן ומקנה לחדר מראה חמים ובסיס המיטה מתחבר למגרה שמעליה מונח שולחן הכתיבה. בחדר המקלחת מראה עגולה וכיור בצורת אליפסה שמשווים מראה קליל וצעיר לחדר.

תזכורת לגינת הבית הקודם ונוף לשרון. המרפסת (צילום: בנין ודיור, שלושה צלמים - וילנר חן)

המרפסת:

יתרון הגובה של הדירה על פני הבניינים הסמוכים מתגלה במרפסת שממנה נשקף נוף לים ולאזור השרון כולו. ריהוט גן, מעט עציצים ודק עץ מזכירים למשפחה את הגינה הגדולה שהייתה להם ומעניקים פינה של רוגע מחוץ לבית.

המפגש בין האדריכלית, ראש חוג לעיצוב פנים באחת המכללות בארץ, לבין הדיירים, שהביאו איתם רקע מיוחד ואוסף חפצים אישיים והרבה רצון הביא ליצירה של קו עיצובי עכשווי ולתוצאה שכוללת דירה פונקציונאלית, שלפעמים נראית כמו חלל מוזיאוני או איזור אירוח מופלא ובמבט נוסף מאפשרת מגוון רחב של מקומות אינטימיים עבור מי שגר בה.

(צילום: שלושה צלמים - וילנר חן)

יופי פראי: נוף כפרי נשקף מכל עבר בבית פרטי

יופי אורבני: נוף העיר הגדולה מכל עבר

חופשה בבית: בית עץ ישן הפך לצימר מפנק

לפורטל BVD לעיצוב פנים מבית מגזין 'בניין ודיור'

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully