חופשה בבית: בית עץ ישן הפך לצימר מפנק

בית עץ שבדי שהוקם בשנות ה-80, הפך עם השיפוץ לווילה משפחתית חמימה באווירת צימר נופש בגליל, רק ברמת השרון

רוני רבינו
מודרני עם נגיעות כפריות (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

במדינה בה בונים לרוב בבלוקים, התלהבות ממראה בית עץ קשורה בדרך כלל ליציאה לחופשה בצימר בגליל. הגשמת החלום של צימר ביתי ועוד כזה שממוקם באיזור המרכז, הפכה למציאות עבור הורים לארבעה שקנו בית הממוקם באיזור שקט ברמת השרון, קרוב מאוד למרכז העיר אבל רחוק מרעש הרחוב הסואן. הבית הוא בית עץ שבדי שהוקם בשנות ה-80, בני הזוג ערכו בו שיפוץ מקיף והסבו אותו לבית מודרני עם נגיעות כפריות.

לבקשת בעלי הבית, שמרה האדריכלית פנינית שרת אזולאי על השפה העיצובית של בית העץ כשהמטרה הייתה להעניק לו מראה מאוורר, חדש ונקי, בצבעים ניטרליים. אבני החיפוי שעטפו חלק מהבית הוסרו ומרבית העץ, כולל מסגרות החלונות, נשמר ונצבע בצבע לבן ובטיח חיצוני בגוון בהיר, גם רעפי החרס הישנים נשמרו אך נצבעו בגוון אפור.

עוד בוואלה!

אחרי הטראומה מלבנון הוא לא רצה לצאת מהבית. עכשיו הוא מופיע על במה

לכתבה המלאה
מודרני עם נגיעות כפריות (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

הכניסה

כבר בכניסה לבית מורגשת אווירת הפשטות הלא מנקרת עיניים שמזמינה את האורחים פנימה אל החלל הפתוח והרחב של הסלון, המטבח ופינת האוכל.

(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

הסלון

כשיורדים לסלון למפלס המרתף, נפתחות בין קירות החוץ דלתות עץ וזכוכית גדולות ומרשימות בצבע לבן, הדלתות פונות לגינה גדולה שמאפשרת לכל הירוק מבחוץ להיכנס פנימה. הגינה מקורה בפרגולה ובדק עץ טבעי, ששולחן קק"ל בצבע לבן עומד במרכזה. כל התפאורה הזו יוצרת אווירת נופש כפרית והדיאלוג שנוצר בין הפנים לחוץ הבית מגביר את התחושה מאד.

לבקשת בעלי הבית נבנתה ספריה גדולה בסלון לכל הספרים והדיסקים כשמאחוריה מוחבאת כל מערכת המיזוג המרכזי. בתקרה ובקירות טמונה מערכת אודיו מושקעת. עוד בסלון פינת ישיבה שמורכבת מספת עור כהה ומשני כורסאות עור לבנות. שטיח זיגלר קלאסי ניצב במרכז ועליו שולחן מעץ אלון גושני במראה בוצ'ר בלוק.

מבט מרחבת הכניסה (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

המטבח

קו ארונות המטבח של בעלי הבית הקודמים היה רך ונקי. הדלתות נצבעו בגוון שמנת בהיר והידיות הישנות הוחלפו בידיות ברזל בשילוב אמייל. על רצפת המטבח הונחו אבנים מצוירות של גרניט פורצלן (רוחמה שרון) בסגנון כפרי, מעודן ולא עמוס. החיבור בין גובה רצפת הפורצלן לפרקט הוקפד כדי להימנע מחיבור מתכת נוסף.

דיאלוג בין הפנים לחוץ. הסלון (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

פינת האוכל

פינת האוכל משקיפה דרך חלון צרפתי רחב לנוף שבחוץ, במרכזה עומד שולחן אוכל עגול עשוי עץ המואר ברכות באמצעות נברשת התלויה מעליו. זוהי התאורה המשתלשלת היחידה בבית שכן קונספט התאורה בו הוא היקפי בגלל גובה התקרה הנמוך בבית כולו. ביתר חלקי הבית שולבו גופי תאורה בקירות ונטמעו בגוון הקיר ביחד עם מספר קטן של מנורות קיר דקורטיביות במראה של פעם.

(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

חדר עבודה

מלבד הסלון והמטבח כוללת קומת הקרקע גם חדר עבודה רב שימושי ושירותי אורחים. חדר העבודה משמש גם כחדר המשחקים והמחשב של הילדים וגם כחדר אירוח שמרכזו ספה נפתחת שמשמשת לרוב את הסבתא שמגיעה לפחות פעם בשבוע לישון עם הנכדים.

(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

קומה עליונה

משמאל לכניסה לבית מדרגות לקומה העליונה שמובילות היישר לחדר המשפחה ולמבואה, עם יציאה למרפסת קטנטנה הצופה לגינה. עוד בקומה העליונה, 3 חדרי ילדים, חדר רחצה לילדים וסוויטת ההורים. גם כאן הסגנון המבוקש הוא נגיש, מזמין, חם ופשוט.

(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

יחידת ההורים

החדר לבן, נקי ומשדר פשטות וצניעות. על הקיר תלויה מראה בעלת מסגרת מוזהבת והרצפה עשויה פרקט חום. רוב הרהיטים בחלל חדר ההורים הם רהיטים בנויים וממשיכים את קונספט "בית העץ" כמו: מיטת במה פינתית כשדופן החלון משמש שידה ואחד מהחלונות משמש מראה. שידה שמשמשת אחסון וספסל שמשקיף מבעד לחלון לגינה.

בעזרת עיצוב מחדש, חידוש של חלק מהאלמנטים הישנים, שימור תחושת החמימות והקפדה על פרטים, נולדה לה פינת חמד מעץ, עם גג רעפים וגינה עם בריכת צמחי מים. חופשה של ממש, אבל בבית.

צילומים: עוזי פורת

לפורטל BVD לעיצוב פנים מבית מגזין בניין ודיור

(צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
החדר של אחת הילדות (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)
חדר השינה של ההורים (צילום: בנין ודיור, עוזי פורת)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully