לישון על המים: דירה קטנה להשכרה במרינה בהרצליה

דירת שני חדרים לא גדולה שנהנית ממיקום מנצח - ממש מעל מעגן הסירות במרינה וים ירקרק שנשקף מכל חלון - זכתה לשיפוץ וריענון. וכעת יש לה הרבה יותר להציע חוץ מנוף חלומי

19/01/2022

הפרויקט: דירת 2 חדרים ב"מגדלי המרינה" בהרצליה פיתוח
השטח: 54 מ"ר
הדיירים: רווק/רווקה
תכנון ועיצוב: נטע פאר-דולב וניצן פאר
ריצוף, חיפוי וכלים סניטריים: אלוני

מגורים "על המים" שסמוכים לחוף הים הם חלום יוקרתי של רבים, אבל לא תמיד לוקחים בחשבון את השחיקה שיוצרת הקרבה לים - הלחות, המלח והחשיפה לרוחות עזות. דירת שני החדרים הזאת שנמצאת במתחם המרינה בהרצליה פיתוח היא דוגמא טובה. כמו שקורה בדרך כלל לדירות הנמצאות בקרבה לים, גם הדירה הזו - ששטחה קצת יותר מחמישים מ"ר, סבלה משחיקה ונזקקה לשיפוץ ורענון עיצובי. גם העובדה שהבניין ישן ומעולם לא עבר שיפוץ הוסיפה למורכבות.

עוד בוואלה!

מאמא מיה: פנטהאוז בניחוח איטלקי

לכתבה המלאה
הנוף המשגע מגיע עם מחיר לא פשוט, ואנחנו לא מדברים על שכר הדירה. דירה במרינה בהרצליה(צילום: אלעד גונן)
פרקט אגוז אמריקאי למראה חמים(צילום: אלעד גונן)

משימת השיפוץ והעיצוב מחדש נמסרה בידיהם של הצמד נטע פאר-דולב וניצן פאר. הדירה כוללת חלל מרכזי משולב מטבחון וחדר שירותים, חדר שינה הכולל חדר רחצה חלון שמשקיף למעגן היאכטות ובנוסף מרפסת פתוחה עם נוף לים. בעליה של הדירה לא מתגוררים בה, והיא יועדה על ידם להשכרה.

"עיצבנו את הדירה בהתאם לתפיסת העולם שלנו כמעצבים ובהתאם לחזון של הלקוחה, שביקשה לשלב בין אווירת חופשה במלון יוקרתי עם נוף מרהיב ויחד עם זאת פרקטית ונוחה, כזו שמנהלים בה חיי שגרה ויומיום. האתגר הראשון היה ליצור דירה המאפשרת מגורים בתנאים נוחים ועוטפים יחד עם תחושת יוקרה כמצופה מדירה בלוקיישן שכזה, כאשר התקציב מצומצם ולוח הזמנים צפוף", הסבירו המעצבים.

דירת 2 חדרים במרינה בהרצליה מעצבת נטע פאר דולב באדיבות אלוני. אלעד גונן,
קיר מחופה אריחים בגוון ירקרק, כמו מי המרינה. הסלון(צילום: אלעד גונן)
תאורה דקורטיבית במראה יוקרתי(צילום: אלעד גונן)

לרשימת האתגרים שעליהם היה צריך הפרוייקט הזה להתגבר הצטרפה גם הקורונה והעובדה שהמדינה נכנסה לסגר זמן קצר לאחר תחילת השיפוץ, מה שגרם גם לעיכובים באספקת חומרים לשיפוץ. "למרות תנאי הפתיחה הלא פשוטים, המשכנו לעבוד סביב השעון והצלחנו לעשות את זה", אומרת נטע פאר דולב, המעצבת.

"היה חשוב לנו לייצר בדירה חמימות גם בימי החורף, כשרוחות קרות ועזות מגיעות מהים. לכן, בחרנו לרצף את הבית בפרקט עץ מלא בגוון אגוז אמריקאי", היא מסבירה. בכדי ליצור עומק פרספקטיבי בין המשטחים בחלל חדר האירוח וחיבור לנוף ולצבעוניות העזה הנשקפת מבעד לוויטרינות הגדולות, חופה הקיר המרכזי בסלון באריחים בגוון קרוב לזה של המים במרינה (גוון המים במרינה הינו ירקרק ולא כחלחל כמצופה) וכך נוצרה המשכיות ואשליה של חלל אינסופי - שתורמות לתחושת המרחב בדירה הקטנה.

יצירת אמנות שצויירה במיוחד עבור הדירה תלויה מהתקרה ועל גבי קיר האריחים בשרשראות זהב(צילום: אלעד גונן)

על גבי קיר זה נתלתה מהתקרה בשרשראות זהב עבודת אמנות שעוצבה במיוחד עבור הדירה על ידי בעלת הדירה, שהיא אומנית. ומתחתיה הוצבה ספת קטיפה ירוקה אף היא בשילוב ידיות עץ אגוז. אף שקשה לראות זאת במבט ראשון, זוהי ספה נפתחת למיטה זוגית, לטובת אירוח.

המרפסת, המשקיפה אל הסירות העוגנות במרינה, רוצפה באריחים דמויי פרקט בגוונים משתנים שהחליפו את דק העץ שהיה שם קודם ודרש תחזוקה מתמדת ויקרה עקב החשיפה לתנאי מזג האוויר הקשוחים. בשל האור והחום העזים שמגיעים מכיוון מערב בשעות אחר הצהריים, היה צורך לתת גם פתרונות מיסוך לחלל הסלון. לטובת כך הותקנו וילונות מסך אטומים וכדי לרככם נתלה לפניהם וילון בגוון כהה בעל שקיפות חלקית המאפשר משחק עם התאורה הטבעית בשאר שעות היום. בתכנון התאורה הייתה חשיבה על מגוון אופציות תחושתיות נפרדות. תאורה טכנית בגוון שחור מול תאורה דקורטיבית בדגש על חומריות שמשלבת זהב ולבן יוקרתי.

ארונות בשחור מט ומשטחים וחיפוי בלבן בוהק. המטבח(צילום: אלעד גונן)
אי נייד נותן מענה לצרכים משתנים(צילום: אלעד גונן)

המטבח עוצב בגוון שחור מט עם נגיעות ברק בטקסטורת אבן צפחה בשילוב ידיות זהב, לעומתם בולטים בלובנם חיפוי קרמי לבן באריחים גדולים (40X80) ומשטח קוריאן (לבן אף הוא) שיוצרים ניקיון ויזואלי ומחזירים את האור שנכנס מהחלונות. "בשל המחסור במשטחי עבודה ואחסון כלי מטבח, תכננו "אי" נייד (על גלגלים) המשקיף אל הים ובו בזמן גם אל מתחם הבריכה המשותפת של המגדל", מסבירה פאר-דולב. ומפרטת כי ה"אי" נותן פתרון לכמה צרכים בו זמנית תחת אילוץ גודל הדירה (משטח עבודה, אחסון, שולחן אוכל, פינת עבודה למחשב ובר נייד בזמן אירוח). הניידות מאפשרת למקם אותו באזורים שונים בחלל המרכזי, בהתאם לדרישות המשתנות.

עוצב בגוונים עזים. חדר השינה(צילום: אלעד גונן)
שילוב עשיר של גוונים וטקסטורות בחדר הרחצה(צילום: אלעד גונן)

חדר השינה הצופה אף הוא אל הים עוצב בגוונים עזים בשילוב פרקט עץ מלא ליצירת חמימות. ארון גדול המחופה כולו במראות מושחרות מייצר אשליית עומק וגודל ומשכפל את מראה הים שחודר מהחלונות.
חדר הרחצה הוגדל בשיפוץ ונוסף לו מקלחון גדול ומפנק עם אריחים בדוגמת שיש לבן יוקרתי עם נימים אפורים עדינים. אריחי החיפוי בחדר משלבים שני גוונים וטקסטורות - כך שבחלקו העליון נבחר אריח בגוון אפור כהה בטקסטורת D4 ובחלקו התחתון נבחר אריח בגוון לבן חמים בטקסטורת אריג. פסי דקור בגוון זהב מייצרים גבול עדין בין שני סוגי האריחים מדגישים את הניגודיות ביניהם ומוסיפים עוד טאץ' של גלאם.
כדי לא לייצר עומס ויזואלי בדירה הקטנה, הוחלט לעצב את שירותי האורחים באופן דומה לחדר הרחצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully