נוף לים ופינוקים: אין פה מקרר יינות, יש ספריית יין שלמה

בני הזוג שילדיהם עזבו את הקן, חלמו על דירה יוקרתית מול הים שתשקף את אורח החיים שלהם, שדוגל בקרבה היסטרית לחוף הים, הרבה יין ואווירת לאקז'רי כללית. אפשר להתחבר, לא?

  • נתניה
  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: דירה על חוף הים בנתניה
הדיירים: זוג בוגר
שטח: כ-120 מ"ר
עיצוב פנים: מיטל סלומון
ריהוט: רשת אליתה ליוינג

הורים רבים מתמודדים עם סיטואציה שבה הילדים מתבגרים ועוזבים את הקן והם נשארים לבדם בבית רחב, שמותאם למידות שאינן רלוונטיות עוד. מכאן מתחיל מסע לעבר בית קטן יותר, שיתאים לסגנון החיים החדש ולדרישות המשתנות. כאן גם התחיל סיפורם של בני זוג שניצלו את שינויי חייהם כדי לעשות את המעבר לדירה קטנה יותר אבל יוקרתית במיוחד מול הים, בעיר ימים. הם פנו למעצבת הפנים מיטל סלומון, שתגשים להם את החלום.

עוד בוואלה!

שיחקו אותה: דופלקס בן 6 חדרים בפרוייקט דיור בר השגה

לכתבה המלאה
הדירה הזאת קטנה בהרבה ממה שהם רגילים, אבל הנוף יעזור להם להתגבר. המרפסת הפונה לים וחלל הסלון (צילום: גלי פלג, באדיבות רשת אליתה ליוינג)
החלל המרכזי כולל מטבח, פינת אוכל וסלון (צילום: גלי פלג, באדיבות רשת אליתה ליוינג)

"הסיפור של הדירה הוא על בעליה והחיבור המיוחד שנוצר בינינו", מספרת סלומון. "הם פנו אליי כשנתיים לפני תחילת העבודה, בעקבות המלצה שקיבלו. לימים נפגשנו בתערוכת עיצוב במילאנו שבה הם הודיעו לי שהם בחרו בי כמעצבת ומחכים שהבנייה תסתיים כדי להתחיל את תהליך העיצוב".

"הלקוחות גרו כל חייהם בבתים גדולים ומפוארים, אך כשילדיהם בגרו ועזבו את הבית, החלום שלהם השתנה והתמקד בדירה קטנה, יוקרתית ומפנקת, כזו שתשתלב במדויק עם אורח החיים שלהם", היא מוסיפה. "הפרוגרמה הייתה מאתגרת - בני הזוג היו רגילים לבתים גדולים והם ביקשו דירה מעוצבת, שתרגיש כמו דירת נופש, ותיתן מענה לכל הצרכים - בילוי, נופש ואירוח".

רצפת פרקט בהירה וספריית יין מלאה שנבנתה בהתאמה אישית (צילום: גלי פלג, באדיבות רשת אליתה ליוינג)
לסלון נבחר ריהוט איטלקי בגווני ים של חול וכחול (צילום: גלי פלג, באדיבות רשת אליתה ליוינג)

המטרה הייתה ליצור חלל מגורים פונקציונאלי שמזכיר אתר נופש, עם מטבח נוח לבישול וסלון מרווח לאירוח, הכולל גם ספריית יין מלאה. כל זה ללא התפשרות על העיצוב והסטייל של הבית, שעוצב בסגנון מינימליסטי ועכשווי אבל עדיין חם ומזמין. "החזית המרכזית של חלל האירוח היא מערבית ופונה אל הים - לכן בחירת החומרים והצבעוניות בחלל השתלבו עם הגוונים של הנוף המשתקף מבעד לחלון. בחרנו רצפת פרקט מעץ טבעי ובהיר, שמשתלב בסינרגיה מושלמת עם פרטי הנגרות מעץ אלון מעושן בגוון שוקולד ויחד הם יוצרים הרמוניה לבית על הים", אומרת סלומון.

עיצוב פונקציונלי שמזכיר אתר נופש. שירותי אורחים (צילום: גלי פלג, באדיבות רשת אליתה ליוינג)
אתגר תכנוני. חדר השינה (צילום: גלי פלג, באדיבות רשת אליתה ליוינג)

"הריהוט בסלון הוא בגוונים המשתקפים מהנוף - ים כחול וחול בהיר. הקפדנו על העמדה שתנצל היטב את החלל הקטן. חיברנו בין קיר הכוח של המטבח לזה של הסלון ויצרנו חזית עיצובית אחידה, שמייצרת פרקטיקה לחלל ומנצלת אותו באופן מקסימלי. את הריהוט היוקרתי בסלון סידרנו כך שיפנה אל הים. עמדנו בפני אתגר להכיל בחלל יחסית קטן את המטבח, הסלון, פינת האוכל וספריית היין. על מנת למקסם ולמתוח את ממדי החלל יצרנו חזית שמשלבת את הארונות הגבוהים של המטבח ביחד עם ספרייה שמהווה למעשה את הרקע של הסלון. כמו כן, ניצלנו את מבואת הכניסה ליצירת ספריית יין שנבנתה בהתאמה אישית".

גופי תאורה ייחודיים המעניקים אור קטיפתי ומייצרים חמימות. (צילום: גלי פלג, באדיבות רשת אליתה ליוינג)
חלל מרווח במיוחד עם שפע של פתרונות אחסון בנגרות מותאמת אישית. חדר השינה (צילום: גלי פלג, באדיבות רשת אליתה ליוינג)

חדר השינה בדירה כולל חלל מרווח במיוחד, עם שפע של פתרונות אחסון בארונות לבגדים ולנעליים, שנוצרו בהתאמה אישית לדרישות המעצבת והלקוחות, כמו יתר פריטי הנגרות בבית - כולל בחדרי הרחצה, שירותי האורחים וארונות הבגדים. גם התאורה הותאמה באופן אישי לבית, עם גופי תאורה ייחודיים המעניקים אור קטיפתי ומייצרים חמימות.

הייתם עולים על זה? חדר הרחצה היה הממ"ד (צילום: גלי פלג, באדיבות רשת אליתה ליוינג)
לא נשאר שום סימן להיותו של החדר ממ"ד בעברו. כיור בחדר הרחצה (צילום: גלי פלג, באדיבות רשת אליתה ליוינג)

עיצוב חדר השינה היווה אתגר ייחודי, לדברי המעצבת: "הממ"ד בתכנון המקורי היה צמוד לחדר המאסטר. כדי ליצור סוויטת הורים מרשימה ומפנקת, הכוללת גם חדר רחצה גדול יחד עם חדר ארונות רחב, הפכנו את הממ"ד לחדר רחצה, תוך כדי שעמדנו באתגר לא להשאיר שום סימן שהחלל הזה שימש במקור לממ"ד. באופן כללי, לקראת סיום השיפוץ ועם הרכבת פריטי הנגרות, נכנסנו לסגר הראשון של הקורונה. לשמחתנו, הספקנו לסיים את העבודה לפני הסגר השני והלקוחות נכנסו לדירה בתקופה בה כל אחד היה רוצה דירה כזאת על הים, ואכן מאז כניסתם לבית החדש הם מרגישים מבורכים - וכל יום מרגיש להם כמו חופשה בבית מלון", היא מסכמת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully