השיפוץ הזה לקח יותר משנתיים - האם התוצאה שווה את זה?

בני הזוג שרכשו את הבית הזה כבר שידרגו ומכרו כמה נכסים בעברם, כך שניסיון לא חסר להם. אבל מה הפך את הפרוייקט הזה לארוך כל כך, ואיך הוא נראה בסוף התהליך? צפו בתמונות

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית פרטי בשרון
הדיירים: זוג + 4
שטח: 270 מ"ר בנוי על מגרש של 380 מ"ר
אדריכלות, תכנון ועיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב

בני הזוג חובבי נסיעות ואסתטיקה, רכשו ושיפצו כבר כמה בתים ודירות בעבר. את הבית הזה רכשו מכיוון שזיהו פוטנציאל רב במבנה האדריכלי המקורי שלו ואהבו את העובדה שהוא בנוי דווקא מחצאי מפלסים ולא בקומות.

הבית נבנה בשנות השמונים כחלק מסדרת בתים דומים שמאפיינת את הרחוב. היתרון הגדול שלו הוא בתקרה המשופעת של החלל המרכזי שמאפשרת בקלות הגבהה וניצול הנפח להעצמת תחושת המרחב והיופי בחלל.

עוד בוואלה!

פאר ישראלי: זה לא בית, זה ארמון. ויש לו גם נוף לים

לכתבה המלאה
התקרה המשופעת היא אחד היתרונות הבולטים פה, אבל יש עוד, חכו ותראו. הסלון (צילום: עודד סמדר)
שני עצי ליצ'י תוחמים פינת רביצה היסטרית לצד הבריכה (צילום: עודד סמדר)

הרצון היה לייצר בית נוח שיכלול קומת קרקע עם מטבח גדול ונוח, פינת אוכל וסלון מרווח, יחידת בילוי ואירוח במפלס התחתון וחדרי שינה בחלק העליון. מכיוון שמדובר בילדים בוגרים ההעדפה היתה למקם את יחידת ההורים במפלס העליון ולייצר ארבעה חדרי ילדים במפלס הביניים, כסוויטות המכילות חדרי רחצה פרטיים. הבית בגודלו המקורי היה קטן מדי ולכן לאחר שלב התכנון הוגשה בקשה לתוספת קומה לעליית גג, שינויים בחזיתות ובגג והוספה של בריכה.

"ההתייחסות של משרדנו בתכנון בית היא לתכנון 'מתחם מגורים' ולכן החשיבה התכנונית לאורך כל הדרך היתה איך למקסם את תחושת המרחב בחוויית הפנים-חוץ של הבית", מסבירות האדריכלית שירה מוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט, בעלות המשרד הלל אדריכלות. "שמנו דגש רב על תכנון החוץ מתוך חשיבה על ההשפעה העצומה שיש לעיצוב הגינה על התחושות וחווית המגורים בתוך הבית".

כמו לבנות בית חדש, רק קצת יותר מהר

הליכי העיצוב והתכנון המפורט ארכו כחמישה חודשים, הליך הרישוי נמשך כשנה והשיפוץ המהפכני הושלם בתוך שמונה חודשים. בסופו של דבר הבית הופשט לחלוטין מחומרי הגמר הישנים ומהתשתיות. השלד שנשאר עבר שינויים מסיביים ותוספת בניה וקומה. התהליך הוא כמעט כמו לבנות בית חדש אבל כיוון שהשלד ברובו קיים, הוא היה מהיר בהרבה.

צמחיה ירוקה שעוטפת שביל גישה מרוצף באבני בלוסטון. הכניסה לבית (צילום: עודד סמדר)

הכניסה לבית צדדית ומובילה אליה רחבה מרוצפת באבן בלוסטון כהה עטופה בצמחיה שמשתפלת מצידה. קבלת הפנים באה לידי ביטוי בעושר של פרטים וחומרים כבר בכניסה. זה בא לידי ביטוי בבריכת הנוי הקטנה במראה של בריכת חלודה עם פרחי מים מהפנטים, בספסל אינדונזי אותנטי ובמכלי שתילה עם פרחים ועצים.

דלת קלאסית שחורה ובה פתח אור מובילה אל תוך הבית. התקרה הגבוהה היא האלמנט הבולט ביותר כשנכנסים. הגובה מפתיע ומושך את העין כלפי מעלה. החלל המרכזי מכיל מטבח בצורת האות ח' שבמרכזו אי עבודה שמשמש את בני הבית לארוחות יום-יומיות. המקרר והמזווים שמצדיו הם ציר הסימטריה של המטבח ויחידות הנגרות בקיר זה מכילות אחסון רב ומנצלות היטב את גובהו של החלל.

המקרר והמזווים שבצלע המרכזית של המטבח מהווים את הציר הסימטרי ומספקים שפע של אחסון (צילום: עודד סמדר)
שני כיורים ושתי כירות. המטבח (צילום: עודד סמדר)

משני הצדדים ממוקמים משטחי עבודה עם כיורים. בצד אחד ממוקם תנור במראה רטרו-תעשייתי משולב עם כיריים, הצד הזה פעיל מאוד בעיקר בסופי השבוע. בצד השני כיריים עם שתי להבות לשימוש יום-יומי, לצידם ממוקם על הקיר מסך טלוויזיה שנבלע בחיפוי המתכת השחור שמסביב.

המטבח בולט ברמתן הגבוהה של מערכות הפנים ובגימור הייחודי של החזיתות. הגוון שנבחר הוא אפור מטאלי בהיר המשווה לו מראה תעשייתי מעודן. משטחי ה- LAMINAM השחורים משלימים את האיזון מול צמד המקררים בשחור מט כשכיורי הסילי-גרניט הכהים נטמעים בהם כמעט לגמרי ומציגים מראה של משטח עבודה אחיד ומרשים.

נוכחות קלילה ולא מגושמת. שולחן אוכל עגול בין המטבח לסלון (צילום: עודד סמדר)

לצד המטבח במרכז החלל המרכזי ממוקמת פינת האוכל העגולה. השולחן נפתח בקלות והופך להיות משולחן של שמונה אנשים לכזה שמארח שישה עשר סועדים. "אנחנו אוהבות למקם שולחנות עגולים במרכז חלל או בפינה כיוון שהנוכחות שלהם בחלל יחסית קלילה ולא מגושמת. כשהחלל לא מאוד גדול זה משרת אותנו היטב", מסבירות מוסקל ורוט.

החלונות המיוחדים שנבחרו עבור הפתחים הרחבים עשויים עץ מצדם הפנימי, ואלומיניום מבחוץ (צילום: עודד סמדר)
ספריית ברזל מרשימה בסלון וגרם המדרגות שנבנה מחדש (צילום: עודד סמדר)

חלל הסלון מוקף פתחים גדולים לחצר. על הקיר הגבוה שנוצר תוכננה ספריית ברזל מרשימה שמשלבת ספרים אהובים ופריטי אמנות. בחלקה השמאלי של היחידה תוכנן בר משקאות עם דלפק מזיגה. ומאחורי המסך הגדול מוסתרת יחידת המיזוג.

"בתכנון התאורה בחלל המרכזי נדרשנו להתמודד עם פתרונות שמתאימים לגובה התקרה. כדי לייצר מרחב נקי עיצובית אך מואר היטב, בחרנו למקם מעל כל פתח פרופיל תאורה המפיץ אור כלפי מעלה ומטה. הפרופילים מהווים את התאורה השוטפת בחלל והמנורות המרכזיות באי ובפינת האוכל מוסיפות הדגשה לפונקציות האלה ומהוות מעין תכשיטי תאורה שמעשירים את החלל ומתווים את אופיו המיוחד".

הטוויסט של החלונות והמדרגות

אחת ההחלטות הראשונות בפרויקט היתה בחירת החלונות. החלונות, עשויים עץ כלפי פנים ואלומיניום מבחוץ ידועים באיכות הבידוד הגבוהה שלהם, אקוסטית ותרמית דבר שהיה חשוב מאוד לבעלי הבית.

החלונות השחורים יוצרים הדגשה משמעותית של כל פתח ופתח וממסגרים את תמונת החצר היפה (צילום: עודד סמדר)

החלונות השחורים יוצרים הדגשה משמעותית של כל פתח ופתח וממסגרים בעבודת נגרות מעודנת את תמונת החצר היפה שנשקפת מכל פתח. אלמנט נוסף ומאוד משמעותי בחלל המרכזי הוא גרם המדרגות. בבית המקורי המדרגות הוסתרו על ידי קיר עם חרך הצצה. אחת ההחלטות הברורות מאליהן היתה להרוס אותו ולפתוח ככל שניתן. המדרגות המקוריות נהרסו ונבנו מחדש מבטון בצורה משוננת יחד עם הגרם שנוסף ומוביל לעלית הגג.

מיקומן הייחודי של המדרגות מאפשר חשיפה טובה של קומות חדרי השינה לחלל המרכזי. אחת החוויות הנעימות ביותר בבית היא הירידה בבוקר מהחדרים לקומת הכניסה כשהבריכה והגינה היפה נפרשות ממול כבר מהמבט הראשון.

אחת החוויות הנעימות ביותר בבית היא הירידה בבוקר מהחדרים כשהבריכה והגינה היפה נפרשות ממול כבר ממבט ראשון (צילום: עודד סמדר)

החומרים שנבחרו לבית משלבים בין סגנונות. זה בולט במיוחד בחלל המרכזי שבו ממוקם מטבח תעשייתי מודרני על רצפת פרקט העץ הגס והמבוקע של חברת עץ ועצה. שילוב חומרים כמו פליז ומתכת שחורה יחד עם ספת עור במראה קלאסי וחם יוצרים ניגודיות מעניינת. המדרגות מחופות בלוחות אבן בלו סטון באפור כהה מאוד והמפגש שלהן עם הפרקט האותנטי עובד נפלא.

קופנגן בחצר

"החצר מרגישה לנו לגמרי כמו חלק מקומת הכניסה. היא תמונת המראה המשלימה של החיים שבפנים. אנחנו טוענות שלא משנה עד כמה נשקיע בפנים הבית, כשהחצר עשויה היטב היא תמיד תגנוב את ההצגה", אומרות רוט ומוסקל.

"כשהחצר עשויה היטב היא תמיד תגנוב את ההצגה". הבריכה ובהמשכה - המטבח החיצוני ופינת האוכל החיצונית (צילום: עודד סמדר)
פינת ישיבה סביב שולחן אש ייחודי בחצר (צילום: עודד סמדר)

לדבריהן, החצר תוכננה בהשראת הריזורטים בתאילנד מתוך מטרה לקבל קצת מהרוגע ואווירת הניתוק שמתקיימת אי שם במזרח הרחוק. "הקונספט העיצובי בא לידי ביטוי בתכנון ההעמדה שיצרנו לחצר ובעיקר בבמה המוגבהת שצמודה לבריכה ובה סוכת אפריון עם מיטות שיזוף מפנקות. החלק המשמעותי המשלים הוא כמובן תכנון הגינה עצמה (דני ושלומי, 'מעצבים גנים ונוף'). שני עצי הליצ'י היפים מצידי הבמה ושיחי הבמבוק הגבוהים, מייצרים לנו בדיוק את האווירה שחלמנו עליה".

החצר היא מתחם בילוי ואירוח הכולל בריכת טורקיז מפנקת ומחוממת, פינת ישיבה סביב שולחן אש, שולחן פינת אוכל גדול ומטבח מאובזר היטב. בקצה המתחם ממוקם מסך הפועל עם מקרן גדול הממוקם מתחתיו ומקרין כלפי מעלה.

לבנות חדרי רחצה פרטיים, והבנים חולקים חדר רחצה משותף שלו שתי כניסות (צילום: עודד סמדר)

חצי המפלס התחתון משמש כיחידת אירוח ובילוי ומכיל גם חדר רחצה ואת חדר הכביסה.
חצי המפלס שמעל לסלון מכיל את ארבעת חדרי הילדים. לבנות חדרי רחצה משלהן והבנים חולקים חדר רחצה עם שתי כניסות, מתוך חדרו של כל אחד מהם. בין החדרים ממוקמת מבואה נעימה ובה פינת עבודה קטנה.

תקרת הקורות המשופעות מקנה לחדר את אופיו המיוחד. יחידת המאסטר בעליית הגג (צילום: עודד סמדר)

במפלס העליון, בעלית הגג, ממוקמת יחידת ההורים. אך כיוון שמדובר בחצאי מפלסים העלייה מקומת הכניסה היא של קומה וחצי בלבד. כלפי הרחוב מדובר בשתי קומות, כך שלמרות שהיא לא באמת ממוקמת גבוה מאוד יש בה תחושת ניתוק חיובית ומשמעותית מההתרחשויות בבית וברחוב. שטחה של היחידה הוא כ-40 מ"ר והיא פרושה לאורך הקומה ונפתחת למרפסת גדולה. בדומה לקומת הקרקע, גם כאן, המרפסת היא חלק אינטגרלי מחלל הפנים, מגדירה ומעצימה אותו בתחושת המרחב ובאווירה.

החלל מחולק לאזור שינה שתוכנן כמו יחידת אירוח מפנקת עם מיני בר ומכונת קפה, מערכת אודיו והרבה טקסטיל. תקרת הקורות המשופעת שהיא המשך של תקרת הסלון מקנה לחדר את אופיו המיוחד. השיפועים מנוצלים היטב לארונות אחסון וגם להסתרת יחידת מיזוג.

המרפסת תוכננה כך שתהיה חלק מיחידת המאסטר ותמשיך אותה אל החוץ (צילום: עודד סמדר)
שילובים אקלקטיים בחדר הרחצה של ההורים (צילום: עודד סמדר)

בהמשך החלל ממוקם חדר הארונות, בשני קווים מקבילים שביניהם מפרידה מראה היוצרת אשליה של חלל בלתי נגמר. בחדר הרחצה המרווח משולב באקלקטיות ארון עץ אותנטי עם אריחים שחורים מבריקים ואריחים שחורים במראה שחוק ברצפה.

החדר למעשה מחולק לאזור שינה ואזור ארונות ורחצה מה שמאפשר שימוש נוח בכל אחד מהחלקים ללא הפרעה. בין שני החלקים ממוקמת היציאה הגדולה למרפסת עם וילון האפלה חשמלי המאפשר שליטה מהירה על החשכת החדר.

אשליה של חלל בלתי נגמר. חדר הארונות (צילום: עודד סמדר)

החומרים שנבחרו ליחידת ההורים משלבים ניגודיות של שחור ולבן כשרצפת העץ מחברת ביניהם. החלונות בחדר השינה לבנים כלפי פנים ושחורים כלפי חוץ. "זה אחד היתרונות במערכת החלונות הזאת המאפשרת לנו את הגמישות העיצובית. ההשראה לחדר לקוחה מהעיצוב הקולוניאליסטי האוריינטלי שמשלב את הניגודים האלה בצורה קלאסית ומינימליסטית. רצפת הפישבון הכהה במרפסת, עם מיטת החוץ המפנקת והצמחייה שמסביב משלימים את תחושת הבריחה לחופשה בכל פעם שנכנסים לחדר", אומרות צמד המעצבות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully