לא ייאמן: באמצע השיפוץ הבית נשרף. איך זה נגמר?

זוג שביקש לשפץ את קומת הקרקע של ביתם המשפחתי, נאלץ לחשב מסלול מחדש לאחר שקצר חשמלי הוביל לשריפה קשה. השיפוץ החלקי הפך לשיקום מלא והרחבה של הבית. איך זה הסתיים? צפו בתמונות

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: שיפוץ והרחבת בית פרטי בשרון
הדיירים: זוג + 3
שטח: כ-280 מ"ר בנוי על מגרש של כחצי דונם
תכנון ועיצוב: "הלל אדריכלות" - אדריכלית שירה מוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט

בני זוג, הורים לשלושה ילדים בגילאי בית ספר, פנו ל"הלל אדריכלות" במטרה לשפץ את ביתם הפרטי (8 חדרים) באחד מישובי השרון תוך התמקדות בקומת הקרקע של הבית. "לתדהמתנו, בשלב הסקיצות הראשוניות קיבלנו שיחת טלפון מפתיעה בה הם עדכנו בעצב שפרצה שריפה בביתם עקב קצר חשמלי וכילתה חלקים נרחבים מהבית", מספרת מעצבת הפנים הדס רוט, "הלל אדריכלות". "המראות היו קשים - קירות המעטפת עמדו בעינם אך פנים הבית היה מפוחם כמעט לחלוטין. רבים מהפריטים נשרפו כמעט כליל והבית הפך לבלתי ראוי למגורים".

עוד בוואלה!

כמו בטוסקנה: היכן בארץ נמצא הבית המשגע הזה?

לכתבה המלאה
"הקירות עמדו בעינם, אבל הכל היה מפויח", חלל הסלון לאחר השיפוץ (צילום: עודד סמדר)
(צילום: עודד סמדר)

"הלל אדריכלות" ביצעו הערכת מצב חדשה והתכנון המקורי השתנה. בני המשפחה עברו לדיור חלופי ויצרו עבורם אלטרנטיבות תכנוניות חדשות, נרחבות בהרבה מאלה שתוכננו בתחילה. העבודה כללה תהליך רישוי לאישור השינויים המבניים בהם תוספת בנייה בקומת הקרקע (שם ממוקמת כיום פינת האוכל), הרחבת ותוספת פתחים ועוד. בתוך כך רבים מקירות הפנים נשברו. עכשיו הקשר בין הקומות והחללים השונים, מיטבי.

אבנים מקומיות שלוקטו מהאזור ב-13 גוונים שונים ושובצו בתבנית מתוכננת היטב. רצפת האבן (צילום: עודד סמדר)
פינת האוכל הוצבה בתוספת הבנייה שנוספה לבית לאחר השריפה (צילום: עודד סמדר)

טרם השיפוץ הבית היה סגור יחסית לחצר היפה והמטופחת שלא נוצלה במלואה. הרחבת הפתחים וביטול קירות ומחיצות אפשרו לייצר חיבור מוצלח בין הפנים לחוץ, שם ממתינים לבני המשפחה ואורחיהם אזור ישיבה, פינת אוכל, פינה טבעית שנשקפת מחלל הסלון ואפילו מתחם פעילויות עם קיר טיפוס.

בחוץ מחכה פינת ישיבה ואפילו קיר טיפוס לילדים. החצר (צילום: עודד סמדר)
סגנון כפרי-ישראלי (צילום: עודד סמדר)

עיצוב הפנים נעשה בסגנון כפרי-ישראלי תוך שימוש בחומרים טבעיים וגולמיים. כך למשל רצפת האבן בקומת הקרקע מורכבת מאבנים מקומיות שלוקטו מהאזור, ב-13 גוונים שונים, שנפרסו בקומפוזיציה רנדומלית מחושבת היטב. בתוך כך יש הרבה שימוש בבריקים ועבודות עץ שתורמים ללוק הכפרי העדכני. פלטת הצבעים ניגודית - גוונים בהירים מול כהים עם נגיעות של אלמנטים שחורים שנותנים טוויסט מעט תעשייתי יותר.

נגיעות של אלמנטים בשחור נותנות טוויסט תעשייתי למראה הכפרי. המטבח (צילום: עודד סמדר)
שירותי אורחים (צילום: עודד סמדר)

בני הזוג אוהבים מאוד לבשל ומרבים להשתמש במטבח לכן הושם דגש על החלל הזה תוך מתן מענה לפרטי פרטים. עמוד קונסטרוקטיבי בודד, שנשאר כשריד בין כל ההריסות, מייצר כיום חציצה בין המטבח לפינת האוכל והוא הודגש על ידי חיפוי בריקים ויחידת נגרות דו כיוונית המשרתת את שתי הפונקציות.

הורחב על חשבון מרפסת השירות - חדר השינה של ההורים (צילום: עודד סמדר)
חדרי הילדים נותרו ב-LAYOUT המקורי, אבל מיקום הפתחים השתנה (צילום: עודד סמדר)

בקומת חדרי השינה, חדרי הילדים נותרו ב-LAYOUT המקורי אך מיקומי הפתחים שונו וכך גם מערך הריהוט והתשתיות. המבנה המקורי של מאסטר השינה של ההורים לעומת זאת, עבר שינוי: חדר השינה עצמו גדל על חשבון מרפסת שנסגרה. "בתוך כך פתחנו את החדר ויצרנו אזור רחצה פתוח חלקית. ארון האמבט פונה לכיוון החדר ומשני צדדיו מקלחון ואסלה סמויים מבעד למחיצות זכוכית" מסבירה רוט.

פינת משפחה במפלס התחתון, במקום שבו היתה החניה (צילום: עודד סמדר)
מבט נוסף אל פינת המשפחה (צילום: עודד סמדר)

חצי המפלס התחתון, ששימש בעבר כחנייה, עבר הסבה לחדר משפחה ותריס החניה המקורי שהיה שם קודם הפך לחלון, כך שהחלל כולו פונה לכיוון הבית ונוצר קשר עין בין הפינה לחלל הציבורי. עוד בפינת המשפחה, הוסיפו רוט ומוסקל גם מעבר לחדר הכביסה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully