מהפך בשני צעדים: 6 חדרים בצפון ת"א הפכו ל-5 בסטייל

שני שינויים מבניים ומתיחת פנים אסתטית - זה כל מה שהדירה הזאת היתה צריכה כדי להפוך לוואו. מה עשה את השינוי במטבח ואיך חיים עם חדר רחצה שחשוף כולו לחדר השינה? צפו בתמונות

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: שיפוץ דירת 6 חדרים בצפון ת"א
שטח: 120 מ"ר
תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

לפעמים כל מה שצריך כדי לחולל שינוי גדול בדירה קיימת הוא לחשוב מחדש על הגדרת הפונקציות והחללים במרחב. כך גם בדירתה של משפחה, שבה הבכור פרח לא מזמן מהקן, ואותה התאימה מעצבת הפנים שלומית זלדמן לצרכים החדשים.

עוד בוואלה!

לפני השיפוץ, הבית הזה היה אוסף של יחידות דיור. איך הוא נראה כעת?

לכתבה המלאה
(צילום: שי אפשטיין)
(צילום: שי אפשטיין)

בהזדמנות זו הוחלט לבטל את שירותי האורחים הסמוכים לכניסה ולפתוח את המטבח, שהיה כלוא עד כה, לעבר החלל הציבורי, אקט ששיפר משמעותית את הדינמיקה בין השוהים בחללים וכן את חווית המגורים. השיפוץ המאסיבי שתכננה מעצבת הפנים שלומית זלדמן בדירה שממוקמת באחת השכונות הצפוניות והשקטות של תל-אביב, שינה את פניה מקצה לקצה. שטחה כ-120 מ"ר והיא כללה טרם השיפוץ 6 חדרים שהפכו עתה ל-5.

מעבר למתיחת פנים רצינית בוצעו בדירה שני שינויים מבניים שיצרו שינוי מהותי. האחד: הריסת שירותי האורחים בכניסה לבית שהגדילה באופן משמעותי את חלל המטבח המקורי - יתרון מהותי עבור בעלת הבית שמרבה לארח ולבשל. השני: יצירת יחידת מאסטר שינה משודרגת, בה חדר הרחצה פתוח לעבר חדר השינה והפיכת הממ"ד לחדר ארונות משודרג.

(צילום: שי אפשטיין)

"בתכנון החדש קיבלה בעלת הבית מטבח פרללי עתיר במשטחי עבודה שפונה לעבר פינת האוכל והסלון ומאפשר דינמיקה מיטבית בין מי שעובד במטבח לבין כל השוהים בחלל", מסבירה זלדמן. "בחרתי לשוות לו מראה יוקרתי ולכן בחרתי בפורמייקה מיוחדת ברמה גבוהה בגוון אפור גרפיט שמזכירה במראה ובמרקם צביעה אפוקסית ועם זאת, הרבה יותר עמידה. משטח הדקטון הכהה מסייע גם הוא ליצירת האווירה. בנוסף, יצרתי עבורם נישה עם תאורה נסתרת שם ממוקמים הטוסטר ומכונת הקפה, מה שמותיר את משטחי העבודה פנויים ונקיים בכל עת".

(צילום: שי אפשטיין)

מכיוון שאחד מדיירי הבית הוא כלב גדול ומתוק במיוחד, הוחלט שלא לבחור ברצפת אבן או עץ. "בחרנו באריחי פורצלן גדולים במיוחד (1.2/1.2 מ') בגוון אפור בטון בהיר יחסית שיוצר קונטרסט מיטבי למטבח. האריחים הגדולים מייצרים מראה רציף, עם מינימום חיבורים, שתורם לתחושת המרחב הנקי והאוורירי. עבור החדרים בחרנו בפרקט עץ אלון בדוגמת פישבון". מסבירה המעצבת.

בגלל החמודי הזה כאן, אין פה פרקט. אבל בחדר שינה יש דווקא אחד משגע - תגללו מטה בתמונות. הסלון, המטבח ופינת האוכל (צילום: שי אפשטיין)
שולחן עם פלטת אגוז וכיסאות עץ כהים. פינת האוכל (צילום: שי אפשטיין)

עבור פינת האוכל בחרה זלדמן בשולחן מרשים עם פלטת עץ אגוז, לו שידכה כיסאות עץ כהים. בסלון, שפונה לעבר המרפסת ונוף פתוח וירוק, בולטת במיוחד הכורסה האייקונית מבית היוצר של צ'ארלס איימס. על מנת לייצר מעין עצירה ויזואלית בין הכניסה לדירה לסלון, בחרה זלדמן בקונסולה ארוכה ומרשימה עשויה ברזל עליה מונחים חפצי נוי שאספה בעלת הבית עת טיוליה ברחבי העולם. פרטי האמנות המקורית שהיו תלויים ברחבי הדירה גם טרם השיפוץ, מוקמו ונתלו בקומפוזיציה חדשה.

עצירה ויזואלית בין הכניסה לסלון. חפצי נוי שנאספו בטיולים בעולם מונחים על קונסולה (צילום: שי אפשטיין)
פתחי מיזוג האוויר והג'טים משתלבים באלגנטיות בקונספט העיצובי (צילום: שי אפשטיין)

"כדי להימנע מהנמכות תקרה מיותרות, את יחידת המיזוג התקנו בחדר הרחצה ויצרנו קרניז מעל למסדרון. כך, בחלל הציבורי רואים למעשה רק פתחי מיזוג אוויר אלגנטיים שמשתלבים היטב בקונספט העיצובי", מסבירה זלדמן. "בחרנו להשתמש בג'טים מכיוון שיש להם יכולת זריקת אוויר מעולה ורחוקה, כך הם עוזרים למזג את החלל הגדול בצורה יעילה".

מיטה מודרנית עם רגליים דקיקות ופרקט פישבון במאסטר השינה (צילום: שי אפשטיין)
חלל לא גדול, אך מדויק. גוף תאורה צמוד קיר בחדר השינה (צילום: שי אפשטיין)

מאסטר השינה אינו גדול במיוחד לכן נבחרה עבורו מיטה מודרנית קלילה בעלת רגליים דקיקות. על מנת לייצר תחושת מרחב חדר הרחצה פתוח לעבר חדר השינה (one piece). החלקים שנסגרו בזכוכית הם המקלחון ואת השירותים הצניעה המעצבת על ידי סולם עליו תלויות מגבות. משני צידי ארון האמבט נתלו גופי תאורה קטנים שמשמשים כתאורת לילה וליצירת אווירה נינוחה ואינטימית בחדר. על מנת לא להעמיס את אזור הרחצה באריחים, חופו רק האזורים שבאים במגע ישיר עם מים, ויתרת החלל נצבעה בגוון זהה לגוון החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully