ערב כחול עמוק: אריח אחד עשה את כל ההבדל בבית הזה

ברגע הראשון משהו בעיצוב לא הסתדר, עד שהמעצבת מצאה במקרה את האריח הזה שמצליח להוציא מכולם את אותה תגובה: וואו! חוץ מזה יש כאן מרפסת אקווריום שצופה לבריכה ומטבח ע-נ-קי שאין אחד שלא יאהב

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית פרטי מקבלן בקיבוץ ברור חיל
שטח: 150 מ"ר בנוי על מגרש של 500 מ"ר
עיצוב פנים: רצ'ה (גבריאלה) ברק, סטודיו NAMMU
חיפויים, ריצוף וסניטריה: אלוני

הבית נבנה בהרחבה קהילתית בקבוץ ברור חיל, גודלו 150 מ"ר בנוי, ארבעה חדרים, על שטח של 500 מ"ר. מדובר בפרויקט מקבלן, שתוכנן ועוצב בראש ובראשונה להיות שונה בתכלית מהדגם המקורי - לאפשר רכישה מקבלן אבל להרגיש "בנה ביתך".

החומרים המרכיבים את פלטת החומרים של הפרויקט הם: גרניט פורצלן, עץ אלון מבוקע, ברזל, טקסטיל רך, חבל, עור וקטיפה והגוונים: אפור, שחור, כחול, ורוד.

עוד בוואלה!

כמו בטוסקנה: היכן בארץ נמצא הבית המשגע הזה?

לכתבה המלאה
המטבח פשוט ענקי. מטבח כפרי לבן עם אי בגוון כחול (צילום: מאור מויאל)
המטרה היתה להפוך את דגם הקבלן לבית בסגנון ייחודי שמכניס את הנוף והטבע פנימה (צילום: מאור מויאל)

הקונספט העיצובי נרקם מטבעם של בני הזוג שרכשו אותו: אוורירי, מואר, מחבק. "הגישה שלי לעיצוב היתה הסגנון הביופילי", אומרת גבריאלה (רצ'ה) ברק, מסטודיו NAMMU, שהיתה אמונה על עיצוב הפנים בפרוייקט הזה. "בהתאם לגישה הטבעית של הסטודיו שלנו לעיצוב. התמקדנו בקשר בין הפנים לחוץ על ידי הדגשת המפתחים להכנסת הנוף ושפע אור טבעי פנימה, מרפסת "אקווריום" נגררת ממנה נשקפים הבריכה, הגינה והנוף. הכנסת נגיעות טבעיות בחומריות ופלטת הצבעים אפור-כחול-ורוד השלימו את העיצוב".

מרפסת אקווריום עם דלת זכוכית נגררת שממנה נשקפים הבריכה והנוף (צילום: מאור מויאל)
תשומת לב מיוחדת הוקדשה לעיצוב החללים הציבוריים (צילום: מאור מויאל)

שינויי הפנים נעשו כדי לעצב בית מפנק לזוג. העיצוב שם דגש מיוחד על עיצוב סוויטת ההורים, בה חדר רחב ידיים ומעוצב כמו מלון בוטיק, עם חדר ארונות וחדר רחצה מפנק וגדול באווירת ספא. מכיוון שבעלי הבית אוהבים ומרבים לארח בני משפחה וחברים בביתם, הוקדשה מחשבה רבה לחלל הציבורי ולשטחי החוץ של הבית, להעצמת חווית האירוח.

אוהבים לארח. המטבח (צילום: מאור מויאל)

המטבח בבית הוא הוא בעל מימדים מרווחים מאוד, הוא עוצב בסגנון כפרי עם ארונות לבנים ואי שנצבע כחול ומהווה נקודת פוקוס בחלל. הנגיעות הכחולות מלוות את הבית החל מהכניסה, שבה מבואה שחופתה באריח כחול, דרך המטבח, הסלון ועד לחדר ההורים.

מבואת הכניסה והקיר המחופה באריח כחול (צילום: מאור מויאל)

ברק מספרת שמציאת האריח הכחול למבואת הכניסה היה ממש נקודת מפנה בתהליך העיצוב של הבית: "מהרגע הראשון הקיר הזה לא ישב לי טוב בקונספט של העיצוב ורעיונות רבים לגביו עלו ונפלו. כשכבר חשבתי שאני סגורה מה עושים שם נכנסתי לסניף אלוני בבאר שבע, כדי לבדוק רכישה של טוחן אשפה והאריח הכחול החתיך הזה ישב לו סתם כך ליד עמדת המוכרת בסניף, זה היה כמו התגלות: 'זה זה!'. עכשיו הוא מקבל את פני הבאים כשפותחים את הדלת, וזה מוציא מכולם את אותה תגובה מרגשת - וואו!".

הקיר שמקבל את פני הבאים עם פתיחת הדלת מחלץ מכולם תגובות נדהמות (צילום: מאור מויאל)

בחדר הרחצה הכללי נבחר גוון כחול רגוע יותר, שמתבטא בנגרות תכולה שמכילה חלל אחסון רב ומסתירה גם את מכונת הכביסה והמייבש.

נגרות בגוון תכלת בחדר הרחצה שמסתירה גם את המייבש ומכונת הכביסה (צילום: מאור מויאל)
סוויטת ההורים עוצבה באווירת מלון בוטיק (צילום: מאור מויאל)
חדר רחצה מפנק דמוי ספא (צילום: מאור מויאל)

לדברי ברק, "האתגר הכי גדול היה להפוך דגם 'קבלן' לווילה יוקרתית בתקציב קשוח ומוגדר ובלי חריגות. הדבר שהיה הכי חשוב ללקוחות היה לבנות בית ייחודי ומפנק לפרוש בו אחרי שהילדים גדלו, אבל גם ליצור קן שלא מתרוקן ומזמין את הילדים והנכדים לבוא לבלות איתם בכיף".

"כיוון שסטודיו NAMMU מתאפיין בתהליך משתף, אנחנו דואגים להכיר לעומק את הלקוחות שלנו ולשתף אותם באבולוציה של הפרויקט. והרגע הכי מרגש היה הרגע הזה שהם נכנסים בפעם הראשונה אל ביתם החדש ומרגישים מייד בבית, בלי תחושות של ניכור. כאילו היו שם מאז ומעולם", היא מסכמת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully