מדירה על הנייר לחגיגה של צבע ועיצוב: דירת גן בת"א

המיטות של הילדים תלויות מהתקרה, המטבח הוזז לאמצע הבית ועל הכל נשפכו טונות של סטייל, טקסטורות וצבעים. דירת גן מיוחדת במינה למשפחה מצפון תל אביב

  • עיצוב פנים
  • דירת גן
מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: דירת גן, 5 חדרים בת"א
שטח: כ-120 מ"ר
הדיירים: זוג + 3
תכנון ועיצוב: ריקי אלעזר, בשיתוף מיכל לפיד
חיפויים, ריצופים וכלים סניטריים: MODY

בני משפחה, תושבי אחת השכונות השקטות והפסטורליות בצפון תל-אביב, בחרו לעבור לדירת גן בת 5 חדרים בפרויקט חדש באזור, דירה חדשה שעונה על צרכיהם ומאווייהם העכשוויים. לטובת העניין הם רתמו את ריקי אלעזר, בעלת משרד לתכנון ועיצוב פנים שיחד עם מעצבת הפנים מיכל לפיד השכילה ליצור עבורם בית אלגנטי, צבעוני ומלא חיים, כזה המספק ליושביו חווית מגורים ייחודית ועוצמתית.

עוד בוואלה!

כך הפכה דירת הקבלן הסטנדרטית לבית מושלם בשלושה חודשים

לכתבה המלאה
אלגנטי, צבעוני ומלא חיים. דירת גן בצפון ת"א. עיצוב ותכנון: ריקי אלעזר ומיכל לפיד (צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)
הקונספט: צבעוניות עזה שמדגישה קווים מודרניים ונקיים. אריחים גיאומטריים בחיפוי הקיר במטבח (צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)

"את הדירה רכשו בני הזוג טרם הבניה, עוד כשהיתה על הנייר. ליווינו אותם מתחילת התהליך ועד סופו - משלבי התכנון הראשוניים, דרך השינויים מול מחלקת שינויי הדיירים, ועד לאכלוס ושיבוץ הפרטים קטנים כגדולים שמקנים לה את המראה הייחודי", משחזרת אלעזר.

"בעלת הבית שאפה ליצור למשפחתה סביבת מגורים עכשווית ומעודכנת, מוקפדת וצבעונית ועל מנת ליצור איזון נכון בין מסות ונפחים בחרנו להשתמש בצבעוניות עזה שמטרתה להדגיש את הקווים המודרניים והנקיים. תפקידם של הקווים הגיאומטריים ששזורים באלמנטים השונים הוא להעצים את החוויה ולייצר עומק ורבדים. השימוש בגאומטריה א-סימטרית היא שאפשרה לנו לייצר קומפוזיציה ושכבות ובמקביל לשמור על קו מעודן ונקי".

(צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)
המטבח החליף מקומות עם חדרי השינה כדי להתמצב במרכז הבית. חלל המגורים המרכזי (צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)

"כך למשל חזיתות עץ חלקות שנצבעו בצבע אפוקסי בטקסטורה חלקה אותן חרצנו", מספרת אלעזר. "בנוסף, השתמשנו באריחים גיאומטריים שעוצבו על ידי יוצרי סטודיו rawedges הנפלאים עבור המותג האיטלקי Mutina/ אריחי קיפולי הנייר שנבחרו לשירותי האורחים ואריחי הטקס הצבעוניים שבמטבח התאימו במדויק לצבעוניות ולקונספט ולצד הנראות מוסיפים לדינמיות ולעניין שביקשנו ליצור בחלל".

אחד השינויים הבולטים שיצרו המתכננות לאחר בחינת ה-LAYOUT הנתון וצרכי המשפחה, היה לשנות ולהגדיר מחדש את מיקומי החללים. המטבח, שניצב עתה בלב החלל המרכזי המואר והפתוח, מוקם בתכנית המקורית באזור בו ממוקמים עתה אחד מחדרי השינה ושירותי אורחים. "בדרך זו הצלחנו לייצר לבני המשפחה חלל ציבורי גדול ומרווח הכולל את המטבח, פינת האוכל הסלון ופינת עבודה משותפת", מסבירה אלעזר.

פינת עבודה משותפת בעץ וירוק (צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)
חזיתות מחורצות עם מוטיב גיאומטרי (צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)

"שינוי מהותי נוסף התרחש בחדרי הילדים שאינם גדולים במיוחד. על מנת לרווח אותם ולשלב את כל הפונקציות הנדרשות (מיטה וחצי, שולחן כתיבה, ספריה וארון בגדים גדול דיו), ניצלנו את הגובה הלא סטנדרטי של הדירה הזו (כ-3.5 מטרים) על מנת להפריד בין הפונקציות והשימושים השונים. העלינו את המיטות לגובה ובנינו לכל אחד מהילדים אזור שינה במיטות גלריה CUSTOME MADE גדולות ומפנקות ברוחב של 1.6 מ' שמעוגנות לתקרה. כך פינינו מקום ללימודים ואירוח במפלס התחתון. הקפדנו ליצור מערך צבעוני וחומרי מאוזן- צבעוניות ניטרלית מול גוונים עזים ושימוש בפרטי נגרות ומסגרות שמוסיפים שפע של אופי לכל חדר".

מיטות הילדים תלויות באוויר ומקובעות לתקרה (צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)
כך נוצר מרחב מספק לאירוח, משחק ולימודים בחדרים הקטנים יחסית (צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)

החלל הציבורי המואר הוא לב הבית. במרכזו מטבח גדול ומאובזר ופינת אוכל נפתחת שמגדירים את הפונקציות בחלל ומאפשרים זרימה אופטימלית ביניהן. "יצרנו אי רב תכליתי המשמש גם כגב רהיט הטלוויזיה שפונה לאזור הסלון. שולחן האוכל נפתח לאירוח כשבאים אורחים או חברים של הילדים, וברהיטים שבחרנו לסלון הקפדנו לשמור על איזון בין קווים גיאומטריים וישרים לעגולים ורכים ששוברים את המסה", מסבירה אלעזר. "מכיוון שמדובר במשפחה עם ילדים, חשוב היה לנו לייצר עבורם מעין כיכר שכל ההתרחשות מתנהלת סביבה, הכל סביב רדיוס נגיש ופתוח מכל הכיוונים מה שמותיר את החלל פתוח ודינמי. את ארונות המטבח בחרנו לצבוע בגוון אפור גרפיט והמשטחים שנבחרו בגוון בטון לבן. רהיט הנגרות במרכז עטוף חיפוי מתכתי שמוסיף אופי ומרקם".

אי רב-תכליתי במטבח משמש בצדו השני כרהיט לתליית הטלוויזיה בסלון (צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)
קיר כחול ודומיננטי. חדר השינה של ההורים (צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)

אזור נוסף שטופל באהבה הוא מאסטר השינה של ההורים שנותר במיקומו המקורי אך מיקומי הרהיטים השתנו, כך הפך למרווח יותר. קיר המיטה נצבע בגוון כחול עמוק ודומיננטי ולצדיה שולבו שידות אדומות שיוצרות קונטרסט ועניין. קיר כוח נוסף הוא זה שבחדר הרחצה הצמוד, שבדומה לרצפה, ובהמשך ישיר לה, חופה באריחי גרניט פורצלן דמויי פרקט עץ בגוון כהה. הנישה הפונקציונלית שתוכננה מעל האסלה חוצה וחודרת את אזור המקלחון.

חוויתי וייחודי לא פחות - חדר הרחצה של הילדים (צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)
חדר הרחצה של ההורים (צילום: אבי לוי, באדיבות MODY)

חדר הרחצה של הילדים חוויתי וייחודי לא פחות: "כשניתן, אני משתדלת לייצר רצפה עם נוכחות ומאזנת אותה בעזרת אריחים בהירים במעטפת. למרות שמדובר לרוב בחלל לא גדול מאוד, הוא מנותק משאר הבית וזהו המקום להגשים בו פנטזיות עיצוביות", מסבירה אלעזר. "במקרה הזה בחרנו לחפות את הרצפה עם אריחי גרניט פורצלן דמויי פרקט ווש ואת הקירות באריחים בהירים. ארונית האמבט נצבעה בטורקיז כך יצרנו תמהיל צעיר ומדליק מעט מחוספס שאינו מתיילד וישאר רלוונטי עבור הילדים גם בבגרותם".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully