כך הפכה דירת הקבלן הסטנדרטית לבית מושלם בשלושה חודשים

זוג צעיר עם תינוק בן שנה החליט לעזוב את תל אביב לטובת דירה חדשה בכפר סבא. בעזרת ליווי מקצועי, פתרונות עיצוביים חכמים והמון טעם טוב, הם יצרו את הקן שתמיד חלמו עליו

מערכת וואלה! בית ועיצוב

דירת קבלן, בשונה מדירה אחרת שרוכשים, נמסרת ללקוח עם לא מעט "עובדות בשטח". יש דברים שניתן לשנות בקלות, ויש כאלה שפשוט מגיעים כחלק בלתי נפרד מהעסקה. במקרה כזה, האתגר הגדול הוא לחשוב מחוץ לקופסה, להבליט את הצדדים הטובים ולייצר מהלימון לימונדה - קלישאתי ככל שזה נשמע.

זה בדיוק מה שקרה אי שם בלב העיר כפר סבא, כשזוג צעיר רכש דירת קבלן בת חמישה חדרים ומרפסת. שלא כמו בהתנהלות רגילה, הדירה נרכשה לקראת סוף הבנייה כך שהמטבח, הריצוף והחיפויים כבר נבחרו על ידי הקבלן שמיהר לסיים את העבודה. "הדירה הרגישה להם חסרת אופי ואישיות" אומרת לירון אוטמזגין (עדידה) המתמחה בהלבשת בתים והום סטיילינג "והאמת, שדי בצדק".

עוד בוואלה!

אותה הדירה בשינוי אדרת: אקלקטית במגדל בגבעתיים

לכתבה המלאה
לפני השיפוץ היו חסרים כאן אופי ואישיות. ספה אפורה על רקע קיר ירקרק בסלון (צילום: שי אפשטיין)
ספריית מתכת עם פריטי נוי בפינת הקריאה הסמוכה לכניסה לדירה (צילום: שי אפשטיין)

שיק סקנדינבי

"המשימה הגדולה ביותר שלנו, הייתה להפוך את הדירה ל'בית'. אחרי הכל, בני הזוג הגיעו מדירה זנוחה שבה גרו קודם, לדירה החדשה עם מנורת צד אחת בלבד שבמהלך הפרויקט מיקמנו כלאחר כבוד בחדר השינה", מסבירה אוטמזגין "לאור הבלגן שחגג בדירה הקודמת שלהם, הם ביקשו בית שיהיה קליל ונוח, שישקף את האופי הצעיר שלהם ושיאפשר להם לארח בשמחה בני משפחה וחברים. שלושה חודשים מאוחר יותר ועם תקציב של 165 אלף שקלים, צלחנו את המשימה על הצד הטוב ביותר".

סגנון עיצוב בוהו סקנדינבי, אלגנטי ולא מתאמץ אבל גם טרנדי ועכשווי, הותאם במיוחד למשפחה הצעירה. אל זה, נוספו גם גוני פסטל נעימים שתורמים לאווירה הקלילה והרגועה.

כשהדירה נקנתה רוב הדברים כבר היו עובדה מוגמרת, אז הם עשו מהלימון לימונדה. המטבח (צילום: שי אפשטיין)
אריחי המטבח שנבחרו על ידי הקבלן הונחו בדוגמת אריחי סאבווי וגוף תאורה תלוי מוסיף צבע ועניין (צילום: שי אפשטיין)

קודם הקנקן

את הלבשת הבית התחילה אוטמזגין בשדרוג המעטפת. "ראשית, וכדי ליצור תחושה חמימה ונעימה, חיפינו את הריצוף הסטנדרטי של הקבלן בפרקט למינציה אותו הנחנו כמעט על פני הדירה כולה. את הקרמיקה במטבח אמנם כבר לא יכולנו להחליף, אבל הספקנו עוד לבקש מהקבלן להדביק אותה בצורה מדורגת כמו בתחנות סאבווי עם רובה אפורה, אליה התאמנו גם גוון זהה על קיר המטבח".

אל המטבח הסטנדרטי הנתון, נוספו דלפק עץ המיועד לארוחות חטופות ומדפים לבנים מאיקאה שנצבעו בספריי צבע שחור. שטיח, שעון, לוח מודעות, כלי אחסון ועציצים קטנים שמוסיפים רעננות ירוקה, יוצרים אווירה של חלל נגיש ופעיל.

מדפים מאיקאה נצבעו בשחון ומשמשים כפריט נוי (צילום: שי אפשטיין)
גוף התאורה בזהב מוברש מתכתב עם הידיות של ארונות המטבח. פינת האוכל (צילום: שי אפשטיין)

האתגר הגדול

כדי לאפשר חלל מגורים מרווח ופתוח כמו שביקשו הדיירים, חשוב היה לאוטמזגין לטפל במיקום הטלוויזיה ולשנות את כיווני העמדת הריהוט כפי שהציע הקבלן. "מכיוון שבני הזוג בקושי צופים בטלוויזיה, תכננתי עבורה נגרות מותאמת אישית שהוצמדה לדלפק המטבח. כך, באמצעות זרוע ושלט רחוק, יכולה הטלוויזיה לעלות כשצריך ולרדת בזמן שאין בה שימוש. ככה, יכולתי גם להצמיד את הספה אל הקיר באפן שמופנה אל הנוף הירוק שבחוץ וגם לפתוח משמעותית את החלל".

שינוי המיקום של הספה, יצר מבט בלתי אמצעי מהכניסה לבית ועד קצה המרפסת. הספה האפורה והמפנקת, הכוללת שזלונג, ניצבת לאורך הקיר שנצבע בגוון ירוק מעושן שמשמש רקע ליצירת אמנות עשויה עץ. אל אלו, מצטרפת כורסה בגוון ירוק בהיר, שיחד עם נגיעות של גוני אפור ופודרה באביזרי הנוי, ממשיכה את הקו השקט, הרך והנעים של העיצוב.

עבודת נגרות מותאמת אישית הוצמדה לדלפק המטבח וסיפקה פיתרון חכם לבעיית המיקום של הטלוויזיה (צילום: שי אפשטיין)
עבודת אמנות מעץ בעבודת יד שתלויה בסלון (צילום: שי אפשטיין)

"עבודת האמנות, העשויה בעבודת יד, היא הפריט האהוב עלי בבית", מגלה אוטמזגין. "יש לה מראה טרנדי ובוהמייני והיא מייצרת חמימות ועניין על רקע הדרמטיות האלגנטית של הקיר הירוק".

יחד ולחוד

פרט למטבח ולסלון, מוקמו בחלל הציבורי הקרוב יותר לכניסה לדירה גם פינת קריאה ופינת אוכל. פינת הקריאה השלווה, שעשויה בעתיד להפוך לחלל משפחתי, כוללת ספריית ברזל ופליז המשמשת לתצוגת סלי אחסון, פריטי נוי וצמחייה. לצידה, ניצבות כורסת קש ומנורה עומדת. להשלמת האווירה באזור זה, נבחרו טפט בגוון פודרה ומראה גדולה שכמו מכפילה את השטח ויוצרת תחושת מרחב.

פינת האוכל העגולה, ניצבת בסמוך ונתחמת באמצעות שטיח תואם בגוון פודרה רך. מעל, נתלתה נברשת בגוון זהב מוברש המתכתבת עם ידיות ארונות המטבח שעשויות בגימור דומה.

החדר האינטימי שלי

פלטת הגוונים המרגיעה זורמת גם אל תוך חדרי השינה. בחדר השינה הראשי, נצבעו הקירות בגוון אקווה טורקיז עדין שאליהם מצטרפת גם המיטה שרופדה בגוון זהה. יחד עם ארון גדול וניטרלי וארון נוסף בגימור של זכוכית סבתא וידיות רטרו, נוצר חדר ייחודי ומעניין שגם הוא רך ונעים. כדי ליצור מראה נינוח בתחושה של ים רגוע, נוספו גם וילונות רשת בגוון בז'.

חדר במראה נינוח ובגוני ים רגוע. חדר השינה של ההורים (צילום: שי אפשטיין)

בחדר השינה של הבן הקטנטן הודבק טפט טרנדי בדוגמת טראצו בגוני ירוק ובז' הממשיכים את פלטת הגוונים העדינה בדירה כולה. שטיח רך ונעים מגדיר את אזור המשחק בעוד שווילון עדין ממסגר את החלון.

חדרים נוספים, שפחות טופלו בינתיים, הם חדר ספורט המשמש את בעלת הבית להדרכות כושר בשעות הפנאי וחדר משחקים.

טפט טראצו טרנדי בחדר התינוק (צילום: שי אפשטיין)

עניין של כימיה:

"התחלנו את הדרך יחד בפגישת יעוץ ממוקדת בת שלוש שעות. בסיומה, הבנו שאנחנו הולכים יד ביד על הפרויקט עד שנגיע לבית החלומות הנחשק. וזה באמת מה שהיה. הלקוחה, התלוותה אלי לימי קניות בהם בחרנו יחד את הריהוט, התאורה והטקסטיל. במקביל, את פריטי האמנות ופריטי הנוי רכשנו בעיקר און ליין. היד החופשית והביטחון שניתנו לי על ידי בני הזוג, אפשרו לי לייצר עבורם קן חמים תוך התחשבות בתקציב ובלוחות זמנים. בסופו של דבר, כימיה טובה היא הבסיס ליצירת בתים יפים ומלאי עניין".

תוכל בעתיד להפוך לפינת משפחה. פינת הקריאה (צילום: שי אפשטיין)
מראה שנמצאה ברחוב על ידי בעלת הבית ועברה שדרוג הוצבה בחדר השינה (צילום: שי אפשטיין)

הטיפים של לירון לעיצוב דירת קבלן:

הריצוף הסטנדרטי בדירות קבלן נעשה לרוב באמצעות אריחים קטנים יחסית ובמרווחים גדולים יחסית שמייצרים תחושת עומס מיותרת. השימוש בפרקט מחמם את האווירה ויוצר אשליה של גודל ומרחב. כדי ליישם פרקט, צריך לפרק את הפנלים ולתקן את הקירות. בשלב הזה, מומלץ גם לצבוע את כל קירות הבית בגוון בעל טון בהיר ורך במקום הלבן הסטנדרטי והבוהק של הקבלן. לאחר הטיפול בקירות, מתקינים את הפרקט ומוסיפים פאנל לבן ואלגנטי.

וילונות. ניתן להעשיר מאוד את מראה החלל, בעיקר בדירות קבלן שבהן יש מסגרות אלומיניום ותריסים, באמצעות וילונות. על כל מטר של רוחב חלון, משתמשים בשלושה מטרים של בד שקפליהם מטשטשים נהדר את המצב הקיים ויוצרים קירות במראה גדול, נקי ומלא אור. יפה לתלות את הווילונות מגובה התקרה ולא מגובה החלון.

אם אפשר, למה לא לחסוך? במידה ומחליטים להשאיר את חדר הרחצה כמו שהיה במקור, אפשר בקלות להלביש אותו בשטיחי אמבטיה מיוחדים ובפריטי דקורציה כמו סולם במבוק.

עשו זאת בעצמכם. מראה מחוברת לסלסלה נמצאה ברחוב על ידי בעלת הבית, נצבעה בספריי צבע שחור, הפכה לפריט מעניין וייחודי והוצבה בחדר השינה.

קרדיטים:
עיצוב והלבשת הבית: לירון אוטמזגין, בעלת סטודיו עדידה הלבשת בתים ועיצוב פנים
פינת אוכל וסלון: טוקסה
שולחן סלון וספריית ברזל: אורבן
כורסה ומראה פינת קריאה: חותם
מיטה זוגית: ביתילי
תאורה: מחסני חשמל
פרקט ושטיח: שטיחי כרמל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully