מ-ה-פך: שיפוץ לדירת 6 חדרים ישנה ומוזנחת בהוד השרון

משפחה של 5 נפשות שהצטופפה בדירה קטנה בת"א רכשה דירה מרווחת אך מיושנת מאוד בהוד השרון. הספייס כבר היה שם, עכשיו רק היה צריך להפוך אותה לשיקית ולנעימה למגורים

  • שיפוץ
  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
זרמו תוך כדי תנועה. סלון של דירת 6 חדרים בהוד השרון שעברה שיפוץ כולל (צילום: איתי בנית)

הפרויקט: שיפוץ דירה בהוד השרון
הדיירים: זוג + 3 ילדים
שטח: 180 מ"ר
תכנון ועיצוב פנים: שלומית גליקס
ריצופים, חיפויים וסניטריה: HeziBank

שיפוץ הוא תהליך מורכב עבור דיירי הבית. כדאי להגיע מוכנים ומתוכננים כאשר בתחילת השיפוץ כבר נעשות מרבית הבחירות. משפחה שרצתה לעבור מדירה קטנה בתל אביב, רכשה דירה ישנה ומוזנחת עם 6 חדרים ומרפסת גדולה, בדרך הם לא התפשרו על איכות המוצרים וטיב העבודה, ויחד עם זאת היו גמישים ופתוחים לרעיונות של המעצבת, מה שהוביל לזרימה תוך כדי תנועה ולתוצאה מרגשת. המשפחה הספיקה להיכנס להתגורר בדירה עם סגר הקורונה הראשון וליהנות מהבית החדש שעוצב בסגנון נקי ודרמטי אך מתוחכם, המשלב נגיעות של צבע עדין אך נוכח ובעיקר משקף את אופיים של הדיירים.

עוד בוואלה!

כל הדרכים מובילות לאיטליה: הבית שניצח את הקורונה

לכתבה המלאה
אי עם כיסאות שחורים משמש לאחסון, עבודה ואכילה. המטבח (צילום: איתי בנית)

למלאכת השיפוץ נדרשו חדרי הרחצה, המטבח והסלון בעיקר, מעט קירות נשברו אך יחד עם זאת כמה שנבנו מחדש עשו מהפך. אתגרים לא מעטים עלו, אחד מהם היה עמוד קונסטרוקטיבי גדול הממוקם בפינת המטבח וחדר העבודה הצמוד אליו. חדר העבודה הוקטן לטובת הארונות הגבוהים של המטבח והעמוד נעטף והוסתר בנגרות הפינתית. בחזית חדר העבודה, תוכנן ארון אחסון אשר דרכו ניתן להיכנס לחדר העבודה, מעין דלת סתרים.

המטבח הוא לב הבית, ולכן ניתנה חשיבות רבה לתכנון המותאם לצרכי המשפחה: תוכננו אזורי הנחה ומשטחי עבודה נוחים, בארונות הגבוהים הוצב מקרר גדול ונוסף למטבח אי עם כסאות שחורים, המשמש לאחסון, עבודה ואכילה.

עמוד קונסטרוקטיבי מוסתר בתוך הנגרות הפינתית (צילום: איתי בנית)
דלת סתרים לחדר העבודה הקטן (צילום: איתי בנית)

הסלון, אזור האירוח המרכזי, משמש למשחק משפחתי וצפייה משותפת בטלוויזיה, אשר מוקמה על גבי קיר מדיה עם ספרייה מאווררת במראה נקי וקליל, כאשר כל אלו יוצרים מעגל שיחה משפחתי חמים. המעצבת שלומית גליקס בחרה בסקאלת גווני השחור האהובה עליה במיוחד בשילוב עם פרקט עץ או ריצוף בהיר. החיבור יוצר ניגודיות, דרמה ותחכום ולכן נבחרו לבית ריהוט וטקסטיל רכים, בהירים ומאיר עיניים, גווני אפרפר רך ובהיר לספות, ווילונות ושטיח בהירים. פלטת הצבעים בחלל הציבורי מקבלת טוויסט והשלמה עם גווני התכלת המעושן, אשר משתלב בנגרות המטבח וביחידה הדקורטיבית שבחזית האי במטבח.

אלמנטים שיוצרים מעגל שיחה משפחתי וחמים. הסלון (צילום: איתי בנית)
מחיצת הברזל ופינת האוכל (צילום: איתי בנית)

יחידת ההורים זכתה לתכנון מרווח, עיצוב רך ומזמין וחדר רחצה בסגנון נקי ודרמטי. רצפת החדר מפרקט אלון, גב המיטה בגוון אפור. קיר גב המיטה נצבע בגוון אפור חם ועליו נתלתה עבודה של האמן בועז נוי. את הקיר הזוויתי מכסה וילון ושתי שידות צד עומדות לצדי המיטה. התאורה פונקציונלית בעוד שגוון הפליז משלים את מראה החדר.

לפני השיפוץ מאסטר ההורים כלל ג'קוזי פינתי ללא מקלחון. הג'קוזי בוטל ותוכנן מקלחון רחב עם נישה ייעודית. מיקום הדלת שונה וגם האסלה הועברה למיקום נוח מול המקלחון. החדר כולו מחופה מרצפה ועד תקרה באריחים דמויי בטון, ארון חדר הרחצה בשחור ועליו מונח משטח קוריאן עם כיור אינטגרלי.

תכנון מרווח ועיצוב רך ומזמין. יחידת ההורים (צילום: איתי בנית)
חיפוי דמוי בטון מרצפה עד תקרה ומקלחון מרווח במקום ג'קוזי פינתי. מקלחת ההורים (צילום: איתי בנית)

עבור הילדים תוכננו מחדש חדר שינה לתינוק, חדר שינה משותף לשני אחיו הבוגרים וחדר משחקים ופנאי, אשר בהמשך יותאם לאח הבכור. עוד טרם ימי הקורונה עבדו בני הזוג לסירוגין מהבית, ולכן הוחלט לשמר את החדר השישי הצמוד למטבח כחדר עבודה קטן ולא לספח אותו במלואו לטובת המטבח, דבר שהוכיח עצמו לימים כהחלטה חשובה ביותר לאור האופן שבו התגלגלה השנה האחרונה.

חדר ילדים משותף לשני האחים הגדולים (צילום: איתי בנית)

גם חדר הרחצה הכללי שופץ מהיסוד ונוסף לו מקלחון. וגם כאן בחרה המעצבת לחפות את רצפתו וקירותיו באותם אריחים - הפעם בגוון אפור כהה יותר. הארון נצבע בשחור ושולבה בו יחידה פתוחה מפורניר אלון טבעי.

חדר הרחצה הכללי (צילום: איתי בנית)
שירותי אורחים (צילום: איתי בנית)

לבני הזוג היה חשוב לשמר את שרותי האורחים, הממוקמים בכניסה לדירה ועל כן היה צורך במחיצה שתפריד בינם לבין החלל הציבורי. הפיתרון הופיע בדמות מחיצת ברזל דקורטיבית שנתנה מענה אסתטי וגם פרקטי. לשרותי האורחים נבחרה רצפה שחורה וקיר גב האסלה חופה באריח דקורטיבי מחורץ. על משטח פורניר כהה הונח כיור בטון וברז של Palazzani עם אינטרפוץ מהמשטח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully