הם רצו ליהנות מהנוף המטריף, אז הם הגביהו את כל המגרש

על מגרש ענקי במושב פסטורלי בשפלה נבנה בית למשפחה - הצעד הראשון היה להגביה את השטח כדי לקבל כמה שיותר מהנוף המרהיב. משם זה היה די ברור לאן הכיוון של העיצוב הולך - צפו בתמונות

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
210 מ"ר במפלס אחד, שכוללים את האזור הציבורי ואזור פרטי שבו חדרי השינה. מבואת הכניסה, המטבח והסלון (צילום: עודד סמדר)

הפרוייקט: בית פרטי ביישוב בשפלה
הדיירים: זוג + 3
שטח: 210 מ"ר במפלס אחד, 100 מ"ר מרתף
תכנון ועיצוב פנים: ניצן הורוביץ
אדריכל רישוי: מתן הכט

בני הזוג, לקראת סוף שנות ה-30 לחייהם, החליטו לבנות עבורם ועבור שלושת ילדיהם בית חדש במושב פסטורלי בלב השפלה. לטובת תכנון ועיצוב הפנים הם בחרו במעצב הפנים ניצן הורוביץ שיצר עבורם מרחב מגורים עדכני פתוח ואוורירי, מוקף בנוף ירוק ומרחבים פתוחים.

עוד בוואלה!

הכפר המודרני: בית פרטי בשוהם עבר מתיחת פנים

לכתבה המלאה
מרחב מגורים עדכני פתוח ואוורירי, מוקף בנוף ירוק. הסלון והנוף שנשקף מחלונותיו (צילום: עודד סמדר)

שטח המגרש עליו נבנה הבית הוא כ-600 מ"ר והבית עצמו בנוי על מפלס אחד ששטחו כ-210 מ"ר. טרם הבניה תוואי המגרש היה מישורי אך הוחלט להגביהו משמעותית על מנת שבני המשפחה יוכלו להנות כמה שיותר מהנוף שבחוץ. ההיכרות בין הורוביץ לבני הזוג היא ארוכת שנים והחלה כשתכנן את ביתם הקודם באחת הערים הסמוכות. מכיוון שלשניהם שגרת חיים אינטנסיבית - בני הזוג הם בעליה של חברה פרטית, אחת מבקשותיהם היתה ליצור מבנה שדורש כמה שפחות תחזוקה, כזה שיותיר להם זמן פנוי עם הילדים, החברים ובני המשפחה. התוצאה היא בית יוקרתי אך לא ראוותני, שמעצים את החיבור לקרקע ונותן מקום של כבוד לנוף והסביבה.

כל חלל נהנה לפחות משני כיוונים של נוף (צילום: עודד סמדר)

החלל הציבורי רחב הידיים כולל את המטבח והסלון. האגף הפרטי כולל פינת משפחה אינטימית, חדרי שינה עבור שלושת הילדים, חדר רחצה משותף ואת מאסטר ההורים שכולל חדר שינה, חדר רחצה ואזור אחסון. בנוסף, תוכנן מרתף בשטח של כ-100 מ"ר ובו אזור המיועד לפעילויות הילדים וחדר אורחים.

"תכנון המעטפת והחוץ בוצע בשיתוף אדריכל הרישוי מתן הכט ואדריכל הנוף שי דוד כשמה שעמד לנגד עינינו היה ליצור חיבור מיטבי ויחסי גומלין בין חוץ לפנים וחשיפה אופטימלית של הנוף בכל אחד מהחללים", מסביר הורוביץ. "הקפדנו שכל חלל ייהנה לפחות משני כיוונים והרעיון היה לנתב את הירוק שבחוץ כמעין תפאורה נלווית לתכנון ועיצוב הפנים".

הדיאלוג בין המעטפת הגיאומטרית של הבית ובין הצמחיה מתחיל כבר משביל הגישה (צילום: עודד סמדר)

כבר משביל הגישה לרחבת הכניסה מתחיל מעין דיאלוג בין המעטפת לצמחיה. עצי הזית הוותיקים משתלבים עם המבנה הגיאומטרי והצבעוניות המונוטונית בגוונים של אפור. הצמחייה סביב אינה גבוהה ועדיין מאפשרת יצירת פרטיות. המכלול יוצר נראות נקיה וסינרגיה בין האלמנטים השונים. שביל הכניסה והמדרגות שמובילות למבואה החיצונית רוצפו במרצפות שיש גדולות בגדלים משתנים, שממשיכות גם אל אזור הישיבה שבחוץ והשבילים בחצר האחורית.

דלת הכניסה גבוהה במיוחד ( כ- 2.80 מ'). היא עשויה מכנף רחבה משולבת בגרניט פורצלן ותוכננה בהתאם לפרופורציות הגובה של הבית שתוכנן בשני מפלסים- החללים הציבוריים מיתמרים לגובה של 4 מטרים (אחרי הנמכות עבור תשתיות) ובחללים הפרטיים גובה התקרה הוא 3.60 מטרים.

דלת כנף רחבה וגבוהה במיוחד. הכניסה לבית (צילום: עודד סמדר)
יצירות האמנות המעטרות את קירות הבית צויירו במיוחד על ידי האמנית חוה שפי. זוג ספריות במבואת הכניסה (צילום: עודד סמדר)

במבואת הכניסה הוצבו צמד ספריות המהוות נקודת מיקוד קונספטואלית ומעליהן נתלו יצירות אמנות. הן מסייעות ביצירת גריד סימטרי, יוצרות עניין ומכניסות חמימות. "מכיוון שבני המשפחה אוהבים מאוד לארח ובעיקר בסביבת החוץ, הוחלט שפינת האוכל הרשמית תמוקם מתחת לפרגולה הבנויה ולא בתוך הבית, כך הצלחנו ליצור מרחב אירוח כיפי ונגיש והמרחב הפנימי נשאר מרווח ואוורירי", מסביר הורוביץ. "ביום יום המשפחה יושבת לאכול באי הגדול שבמטבח, מה שעונה במדויק על צרכיהם ואופן התנהלותם כמשפחה".

פינת האוכל הוצבה באזור האירוח החיצוני, בכוונת מכוון (צילום: עודד סמדר)

הצבעוניות בסלון היא מונוטונית בגוונים של אפור בשילוב נגיעות כחלחלות, אך הרהיטים שעשויים עץ אגוז אמריקאי מוסיפים לה גוונים חומים וחמימים. כמו בחללים רבים בבית גם את הסלון מעטרות עבודותיה של האמנית חוה שפי שנוצרו במיוחד עבור הבית, בפלטת צבעים תואמת. במקום שידת טלוויזיה נבחרו ארגזים מודולריים שניתן לייצר איתם קומפוזיציות שונות וליצור עניין, גיוון ושונות כשמתחשק.

המטבח בהיר, ורהיט האי מהווה חוליה מקשרת בינו ובין הצבעוניות של הסלון (צילום: עודד סמדר)
בשגרה, הארוחות המשפחתיות מתקיימות מסביב לאי (צילום: עודד סמדר)

המטבח בהיר, פתוח לסלון ורהיט האי תוכנן כאלמנט משותף בין שני החללים. המטבח מתוכנן בצורת L וגם החלון שקבוע בו מהדהד את אותה צורניות. החזית ומשטחי העבודה מכילים שפע של מקומות אחסון. האי מורכב ממשטח דקטון ורהיט עשוי עץ אגוז אמריקאי שממשיך באופן ישיר לחלל הסלון.

חדר רחצה בעיצוב אורבני צעיר, סמוך לפינת המשפחה - שהיא לבו של הבית הזה (צילום: עודד סמדר)

בפינת המשפחה שילב הורוביץ מספר פונקציות בהן אזור צפייה קז'ואלי ופינת עבודה. "במובנים רבים דווקא היא נתפסת כלב הבית ושם ההורים והבנים מבלים זמן איכות משותף", מסביר המעצב. "היא כוללת חלון שצופה לנוף וסקיילייט שממוקם מעל ציר המסדרון ומציף אותה באור טבעי לאורך היום וגם מדגיש את הבדלי הגבהים בתקרה".

חדר הרחצה הכללי עומד לרשות הילדים והאורחים וככזה הוא עוצב בסגנון אורבני, צעיר ועדכני. הצבעוניות בחלל תואמת את הגוונים של האריחים המצוירים - כחול, אפור וחום שמכניס חמימות.

קיר כוח מאריחי בטון ונוף מרהיב, כמו בסלון. חדר השינה של ההורים (צילום: עודד סמדר)
אריחי גרניט פורצלן כהים עם הדפס תחרה דרמטי. חדר הרחצה של ההורים (צילום: עודד סמדר)

החלוקה הפונקציונלית ביחידת המאסטר של זוג ההורים מוגדרת על ידי הריהוט. חיפוי הקיר שמול המיטה הוא המשך ישיר של חזית הכניסה הראשית וקיר הכוח בסלון. במסדרון שמוביל לחדר הרחצה, שתי יחידות אחסון שמעל אחת מהן מותקנת מראה דו כיוונית בגובה של 3 מטרים עם מסגרת ברזל מדוקקת בתלייה סמויה, ומעליה פס תאורה שמשלים את הסימטריה של הפריט כולו.

לחדר הרחצה של השניים בחר הורוביץ באריחי גרניט פורצלן כהים ודומיננטיים עם הדפס תחרה שמייצר אווירה יוקרתית ודרמטית. ארון הרחצה עשוי אגוז אמריקאי, מעליו משטח דקטון במראה חלוד וזוג כיורים עשויים בטון - לו ולה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully