שילוב מושלם: אורבניות מעודכנת בפנים, נוף לשדות בחוץ

אחרי שילדיהם עזבו את הבית החליטו בני הזוג לרכוש לעצמם דירת גג מרווחת שהעיצוב שלה זועק אלגנטיות אורבנית ומעודכנת אך מחלונותיה נשקף נוף מרגיע של שדות חקלאיים. והשילוב הזה פשוט מושלם

מערכת וואלה! בית ועיצוב
חלל פנים אלגנטי (צילום: אלעד גונן)

הפרוייקט: דירת גג בתל מונד
שטח: 140 מ"ר בנוי + מרפסת 35 מ"ר
הדיירים: זוג שילדיהם פרחו מן הקן
עיצוב פנים: ענבל ברקוביץ'
ריצוף, חיפויים וסניטריה: אלוני

הבית נמצא בתל מונד, בקומת הגג של בניין בוטיק בן 3 קומות, ומתגוררים בו זוג הורים שילדיהם כבר יצאו מהבית, אבל הם עצמם עדיין לא בגמלאות. לאחר שרכשו את הדירה, חיפשו בני הזוג מישהי שתוכל ליצור עבורם חלל מעודכן שיותאם בדיוק לצרכיהם החדשים, ולטובת התהליך הזה נשכרו שירותיה של המעצבת ענבל ברקוביץ'.

עוד בוואלה!

הכפר המודרני: בית פרטי בשוהם עבר מתיחת פנים

לכתבה המלאה
מרפסת עם נוף כפרי (צילום: אלעד גונן)

"הצטרפתי לתהליך עוד בטרם נבנתה הדירה, כך שיכולתי לתכנן אותה בהתאם לצרכים של הדיירים - שיהיה חלל מרכזי גדול, נוח ומפנק, המכיל מטבח, סלון ופינת אוכל, תוך כדי מתן פתרונות לאחסון מגוון של הרבה מאוד פריטים. לכן בחרתי שקיר הטלוויזיה בסלון יהיה קיר הכוח של החלל והוא ייתן את החיבור הנכון לכל מה שנמצא סביבו".

סגנון העיצוב שבחרה ברקוביץ' עבור הדירה הוא מודרני, נקי ומוקפד ועם זאת נעים ומחבק. היא שילבה בו צבעים חמים וקרים, שטיחים ווילונות רכים לצד ברזל, זכוכית וגרניט פורצלן, כדי להגיע לתוצאה סופית שיש בה את האיזון הנכון.

מודרני, נקי, מוקפד, אך גם נעים ומחבק. חלל הסלון (צילום: אלעד גונן)
המהנדס אישר להזיז את העמוד המבני והתכנית לחלל ציבורי פתוח ומרווח יצאה לפועל. המטבח, פינת האוכל והסלון (צילום: אלעד גונן)

אולם, למרות שהעבודה על הדירה החלה עוד בשלבי בנייתה, מה שבדרך כלל מפשט את העניינים, הדרך לא היתה חפה מאתגרים. "בתחילת התכנון, היה עמוד קונסטרוקציה שהפריע לתכנון הפתוח שרצינו עבור הסלון. מכיוון שזהו בניין בוטיק קטן, קיבלנו את רשות המהנדס להזיז אותו, מה שממש לא אופייני לבניה רוויה", נזכרת ברקוביץ'.

הם רצו סוויטה מרווחת עם שפע של אחסון - וקיבלו. חדר השינה (צילום: אלעד גונן)

את המפתח לדירה קיבלו בני הזוג ממש לפני סגר הקורונה הראשון, מה שגרם ללוחות הזמנים להשתנות מעט - אנשי מקצוע לא יכלו להגיע בגלל כניסה לבידוד, מה שיצר לעתים שרשרת של עיכובים. אך למרבה המזל, האתגרים הסתכמו בכך והפרוייקט יצא אל הפועל.

הבקשות שהיו הכי חשובות לבעלי הבית בתכנון הדירה היו: חלל מרכזי מפנק, מטבח גדול ונוח, סלון מעוצב ויחידת הורים מרווחת שתכיל הרבה מקומות אחסון.

פלטת צבעים מונוכרומטית, עם זריקת צבע מעודכנת בכורסאות. הסלון (צילום: אלעד גונן)

הצבעים שנבחרו עבור התכנית העיצובית הם ברובם מונוכרומטיים ונעים בין לבן, אפור, חום ושחור. דוגמאות לפלטת הצבעים הזאת ניתן לראות בבדי הריפוד של הספה וכסאות פינת האוכל ובבחירת הווילונות. זריקת הצבע מגיעה מכיוון שתי כורסאות בסלון, שרופדו בגוון כתום חלודה עז, שהוא גם אחד מהצבעים הטרנדיים של השנה החולפת שבה ראינו שימוש רב בצבעי אדמה.

ארונות גבוהים בחום שוקולד מונגדים מול אי לבן עם שיש מגוייד. המטבח (צילום: אלעד גונן)

במטבח הותקנו ארונות גבוהים בחיפוי פורניר אלון צבוע לגוון שוקולד, ארונות האי נצבעו בצבע לבן מנוגד, כשעליהם גרניט פורצלן דמוי שיש כלקטה, לבן, שבו עוברים גידים אפורים עדינים. קיר הטלוויזיה בסלון חוזר על אותם חומרים: עץ לבן בשילוב ספרייה שחורה.

ספרייה שחורה בסלון (צילום: אלעד גונן)
אריחים במראה בטון. חדר רחצה (צילום: אלעד גונן)

בפינת האוכל הוצב שולחן בעל פלטה ענקית של זכוכית שחורה במראה מט, ושולחנות הסלון מהדהדים מראה מלוכד שנשאב מחיבור בין פינת האוכל והמטבח: עם מסגרת פליז ומשטחים של זכוכית מט וגרניט פורצלן.

עבור חדרי הרחצה נבחר ריצוף גרניט פורצלן בגווני אפור - אריחים באפור בהיר בעל מראה בטוני עבור הרצפה והקירות בחדר הרחצה של יחידת המאסטר, ואילו בשירותי האורחים - אריחים באפור כהה ואלגנטי מחפים את הקירות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully