זה התחיל מקלישאת 5 חדרים ונגמר בארבעה חדרים שהם וואו

המשפחה הזאת לא היתה מוכנה להיכנס לדירת קבלן גנרית חסרת אופי ומעוף, אז היא הכינה רשימת בקשות משוגעת (בקטע טוב) וכל מה שהיה דרוש זו יד מקצועית שתעשה בכל זה סדר מופלא. זה מה שיצא

מערכת וואלה! בית ועיצוב
מקום של כבוד ניתן לצילומים של אמנים ישראליים. דירה בעיצוב שלומית סלוין (צילום: רן סלוין)

הפרויקט: דירת קבלן, 5 חדרים
שטח : 130 מ"ר
דיירים : זוג בשנות ה- 40 + 2 ילדים (12+8)
תכנון: מיה בנימין
עיצוב פנים והלבשה: שלומית סלוין

דירה שרוכשים מקבלן, היא לא בדיוק דירת החלומות, בלשון המעטה. הכול בה ידוע וצפוי מראש: החלוקה הפנימית, הריצוף, האריחים וחיפויי המקלחת, ארונות האמבטיה, המטבח ואפילו צבע הקירות, הידיות הדלתות והברזים. שעמום מונוטוני המעלה פיהוק, ומנסה לקלוע לטעמם הרחב של קהלי היעד.

עוד בוואלה!

סודות העיצוב שיגרמו לבית שלכם להיראות תמיד נקי

לכתבה המלאה
פינת האוכל היא שילוב של שולחן ישן של הדיירים שנצבע מחדש, וכיסאות מודרניים שצוותו לו (צילום: רן סלוין)

עבור רבים, כניסה לדירה חסרת אופי, מעוף ודמיון, ללא טעם ומגע אישי, מרגישה כמו לעבור לגור בתוך קלישאה. אז מה עושים מפה? עבור משפחה אחת שכלל בני זוג בשנות הארבעים לחייהם ושני ילדיהם (בני 8 ו-12) התשובה היתה לפנות לעזרתה המקצועית של מעצבת הפנים שלומית סלוין. נקודת המוצא הייתה דירת 5 חדרים מקבלן ורשימת הבקשות שאיתה הגיעו הדיירים - להפריד בין חלל ההורים למתחם הילדים ולייצר חלל אחד פתוח וגדול של אזור אירוח.

התוצאה: חמישה חדרים הפכו לארבעה, המסדרונות בוטלו ונוצר חלל אחד גדול ומרווח של סלון מטבח והול כניסה שמהווה את מרכז הבית והחיים.

תקרת הבטון החשופה נתנה גובה ויצרה בסיס להתחלת היצירה (צילום: רן סלוין)

ועוד החלטה אחת חשובה שנתנה את הטון והאופי של הדירה - תקרת בטון חשופה. "תקרת הבטון החשופה, והשארת הספרינקלרים - שאינה מקובלת בדירות קבלן נתנה גובה לדירה ויצרה בסיס ראשוני להתחלת היצירה", מספרת המעצבת סלוין.

בפגישות הראשונות של סלוין עם בעלת הבית, עלה הרושם שהיא יודעת בדיוק מה היא רוצה. "היא רצתה חדר שינה סטייל הוטל מונטפיורי. חדר לילדה שיזכיר סט של אלמודובר. שטיח עתיק בוורוד פוקסיה ושימות העולם", נזכרת סלוין בחיוך. "היא גם רצתה נגיעות של לוק טרופי אבל לשמור על בית במראה קלאסי שלא יימאס... ובכלל שיכנסו לבית ויגידו 'וואו!'. אבל שלא יהיה מנקר עיניים. בגדול היא הייתה צריכה יד מכוונת שתעשה סדר במחשבות, ברצונות ובחלומות". אבל סלוין לא נבהלה.

דלת גבוהה מפרופיל בלגי מפרידה בין הסלון והמטבח ופינת הטלוויזיה של הילדים (צילום: רן סלוין)

ולנוכח הפגזת הבקשות והרעיונות של הלקוחה, שלומית הגיעה עם תכנית עבודה מחושבת וסדורה: "הבנתי שיש חלל טוב לעבוד אתו ובעלת בית שמאוד פתוחה לכל גחמה, רעיון וצבע".

המשימה הייתה לשלב את כל האלמנטים - הצבעים, החומרים, הפריטים, דלת הברזל המפרידה בין החללים ותקרת הבטון, ולשזור אותם זה בזה כך שיעצבו בית מלא תעוזה, אך גם בית עם תחושת חמימות שיש בו הרמוניה משולבת של צבעים, פריטים ורעיונות.

"חלל טוב לעבוד איתו ובעלת בית שפתוחה לכל גחמה, רעיון וצבע". הסלון (צילום: רן סלוין)
חומרים טבעיים שמתיישנים ולא נשארים מהודקים במרוצת השנים. המרפסת (צילום: רן סלוין)

סלוין מציינת כי "לא הייתה כאן בחירה מכוונת של קו עיצובי ברור. רצינו בית שלא יראה ישראלי טיפוסי. לא כזה כמו שיש לכולם. רצינו בית נעים ושמח בעל צבעוניות רועשת וגועשת עם מרחב וזרימה ויחד עם זאת אינטימיות וקו מקשר בין חלל לחלל".

דאגנו לעבוד עם חומרים טבעיים: בטון, שיש, עץ. אין כמו חומרים טבעיים שמתיישנים במרוצת השנים, הם אלה שמכניסים את הטבע והאופי אל הבית ולא נשארים עשויים ומהודקים לנצח. לריצוף נבחרה רצפת פרקט מאלון טבעי והקירות קיבלו את הצבע - לעתים בעזרת צביעה ולעתים עם טפט.

שיש שחור במטבח והצצה לחדר השינה של ההורים (צילום: רן סלוין)
חציצה נעימה. שטיח וינטג'י ססגוני פינת טלוויזיה (צילום: רן סלוין)

ארונות המטבח נצבעו בשחור וכנגדם חיפוי קיר בוורוד מעושן ושיש שחור טבעי. הסלון והמטבח ממוקמים מול הכניסה בחלל גדול מרווח ומזמין. כאשר מרפסת שמש נעימה ממשיכה את המבט פנימה והחוצה.

המעבר מהסלון אל חלל פינת הטלוויזיה של הילדים וחדרי השינה שלהם נעשה דרך דלת גדולה וגבוהה מפרופיל בלגי, בעלת זכוכית שקופה המאפשרת מצד אחד הצצה לחללים ומצד שני מייצרת חציצה נעימה.

הארון צבע בגוון ירוק עז מעושן. חדר השינה של ההורים (צילום: רן סלוין)
טפט בגוונים מרגיעים וראש מיטה עשוי קש. חדר השינה של ההורים (צילום: רן סלוין)

בחדר השינה של ההורים הודבק טפט בעל פלטת צבעים מרגיעה ועל אותו הקיר תוכננה מיטה ומעליה גב מיטה העשוי מקש בעבודת יד. ארון הבגדים בחדר ההורים נצבע בצבע ירוק מעושן עז.

חדרי הילדים עוצבו על פי דרישתם של הלקוחות הצעירים - הילדה ביקשה וקיבלה טפט ירוק עם עצי דקל על הקיר וארון בגדים שנעשה בנגרות אישית ונצבע בגוון ורוד מעושן. על הרצפה נפרש שטיח קילים צבעוני למראה נעים ושמח.

הילדה ביקשה. טפט דקלים ושטיח קילים צבעוני למראה שמח (צילום: רן סלוין)
ארון מתכתי שיוצר בהזמנה מיוחדת בחדרו של הילד (צילום: רן סלוין)

בחדרו של הילד - חצי קיר צבוע באפור פחם ועליו ארון מתכת בצבע כחול-אפור שיוצר בהזמנה מיוחדת. על הקיר הודבקה מדבקה גרפית בצהוב.

בשני חדרי הרחצה האריחים המחפים את הקירות והרצפה יוצרים משחקים של שחור לבן בווריאציות שונות של צורות. במקלחת הילדים הוצב ארון מברזל שחור שתוכנן ויוצר במיוחד עבור הלקוחות במסגריה, ואילו בחדר הרחצה של ההורים נבחר ארון רחצה בגימור פורניר אלון.

משחקים של שחור ולבן בחדרי הרחצה (צילום: רן סלוין)
נגרות אישית מפורניר אלון ופרופיל בלגי גם במקלחון. חדר הרחצה של ההורים (צילום: רן סלוין)

השלב הסופי והאחרון של הפרוייקט היה המהנה ביותר, לעדותה של סלוין, ובו נבחרו פריטי האמנות והאביזרים שיקשטו את הבית. מלבד עבודות שבעלת הבית אספה וליקטה עם השנים, הוחלט לתת מקום וביטוי גם לעבודות צילום. לשם כך נבחרו צילומים של הצלמת רוני כנעני וכן יצירות מסטודיו -135, שמוסגרו וזכו למקום של כבוד בבית.

גם באבזור הבית כל פרט ופריט נאספו בקפידה: הספה נעשתה בהזמנה מיוחדת, שולחן האוכל הובא מדירתם הישנה של בעלי הבית ונצבע על ידי המעצבת, שבחרה לצבוע רק את הפלטה העליונה ולצוות לו כיסאות מודרניים, וכך לשוות לו טוויסט עיצובי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully