בית עם ארכיטקטורה יוצאת דופן בקיסריה

החרכים והמשרביות שנקרצו במעטפת החיצונית כדי להכניס לבית אור ואוויר נותנים לו מראה ייחודי, אך הם רק רמז למה שמתרחש בתוך הבית יוצא הדופן הזה. צפו בתמונות

מערכת וואלה! בית ועיצוב
שילוב בין צבעים מנוגדים המייצרים קונטרסט ודרמה בין נפחים. חלל הסלון בקומת הכניסה (צילום: עודד סמדר)

הפרוייקט: בית פרטי בקיסריה
שטח: קומת מרתף 65 מ"ר, קומת כניסה 150 מ"ר, קומת מגורים 45 מ"ר
תכנון ועיצוב: ישראלביץ אדריכלים

אטום ומסוגר אך פתוח, אוורירי ומואר, שילוב בין צבעים מנוגדים המייצרים קונטרסט ודרמה בין נפחים. אלו רק חלק מהמאפיינים של הבית הפרטי המרשים בקיסריה שתכננו דן והילה ישראלביץ', בעלי המשרד ישראלביץ' אדריכלים.

עוד בוואלה!

מגלה טפח ומסתיר טפחיים: בית בשדה ורבורג

לכתבה המלאה
מבנה גיאומטרי עם יחסי גומלין בין פנים וחוץ. החזית האחורית של הבית (צילום: עודד סמדר)

קונספט המבנה הגיאומטרי הוכתב על פי דרישות הפרוגרמה תוך התייחסות לתוואי השטח עליו ממוקם הבית. קומת הקרקע תוכננה כדי לשדר פתיחות וקלילות מרביות וניכר כי הושם דגש רב על הקשר בין פנים הבית לחלל החוץ. יחסי הגומלין שיצרו האדריכלים בין פנים לחוץ, אפשרו יצירת בית מוצף אור ואוויר טבעי ומכניסים באופן הרמוני את המתרחש בחוץ, פנימה.

חלל עבודה מלא באלמנטים ויזואליים וטיפוגרפיים בקומת המרתף (צילום: עודד סמדר)

הבית מתפרש על פני שלוש קומות - קומת כניסה רחבת ידיים המיועדת לפעילות חברתית וכוללת את המטבח, פינת האוכל, הסלון וכן, את סוויטת ההורים. המדרגות הצפות והמסדרון הפתוח לחלל הכפול, מובילים היישר לקומת חדרי השינה של שני הילדים הכוללת בנוסף חדר רחצה מרווח וחדר שירות. בקומת המרתף ממוקם חלל עבודה שעוצב במראה מודרני מוקפד עתיר אלמנטים ויזואליים וטיפוגרפיים.

מראה מיסתורי ומסקרן. חרכי אור ורטיקליים ממתכת שחורה נחרצו במעטפת החיצונית (צילום: עודד סמדר)

חזיתות הבית הפונות לרחוב תוכננו במראה מסתורי ומרומז המאפשר פרטיות מרבית לבני הבית השוהים בתוכו. חרכי אור ורטיקליים עשויים מתכת שחורה שנחרצו במעטפת המבנית מאפשרים לאור ולאוויר לבקוע דרכם.

התכנון הגיאומטרי הנקי והסימטרי נשמר גם בחלקו השני של הבית שפונה לגינה אינטימית ומאובזרת. בין שתי הקומות מפרידה רצועת בטון הוריזונטלית. קירות הוויטרינה יוצרים תחושה אוורירית ופתוחה ומסגרות האלומיניום הכהות יוצרות קונטרסט ודרמה אל מול חיפוי החוץ הבהיר.

פרשנות מעודכנת לתפיסה מדברית מסורתית. משרביות עגולות בתקרת החצר (צילום: עודד סמדר)

תכנונה של הפרגולה הבנויה, המיתמרת מעל פינות הישיבה החיצוניות, נשען על תפיסה מדברית מסורתית תוך יצירת אינטרפרטציה עדכנית המותאמת לימינו אנו. האדריכלים השכילו ליצור עבור לקוחותיהם מעין נווה מדבר מודרני שאינו מתעלם מהאקלים הים תיכוני, אלא רותם אותו ליצירת אדפטציות והתאמות עבור הצללות וקירור טבעי של המבנה. המשרביות, בדמות עיגולים בקוטר זהה החורצים את תקרת הבטון, סוככות על פינות הישיבה ומשרתות את קונספט תכנון לא רק ברמה האסתטית אלא גם כערך פונקציונלי אמיתי. ממש כמו בבניה המזרח תיכונית הקדומה, אלמנט הסבכה יוצר חשיפה מאוזנת של אור השמש וסירקולציה של אוויר טבעי שמכניס משב רוח ומקרר ולו במעט את חללי הפנים. אופן יישומן הוא פועל יוצא של שיקלול האקלים באזור וכיווני האוויר ביחס לתכנון החצר והפנים.

חלל כפול משדר גובה ועוצמה וקוביית זכוכית עם עצי במבוק (צילום: עודד סמדר)

עם הכניסה לבית נחשפים הבאים לחלל הכפול המיתמר לגובה של כשישה וחצי מטרים ומייצר תחושה של גובה ועוצמה. אל מול דלת הכניסה תוכנן פאטיו פנימי במבנה קובייה עשויה קירות זכוכית, מעליה סקיילייט שמציף אותה באור טבעי ובתוכה נשתלו עצי במבוק טבעיים.

קיר כוח מחופה מתכת וספריית מתכת שחורה שמכניסה עניין לחלל (צילום: עודד סמדר)

אותו מראה עוצמתי נשמר גם בסלון בו יצרו קיר במראה דרמטי מחופה מתכת בגוון טבעי ובהיותו כזה, מהווה FOCAL POINT שקשה להתעלם ממנו. הוא תוכנן בקומפוזיציה א-סימטרית ובו חלונות ורטיקליים צרים, ספריית ברזל שחורה מסוגננת וגבוהה במיוחד מוסיפה צבע ועניין לחלל הודות לפריטים שהיא מכילה, וביניהם גם קמין 'בילט אין'.

מטבח מוקפד ומיניליסטי (צילום: עודד סמדר)

ככלל, ניכר השימוש בחומרים טבעיים, מוטיב המאפיין את עבודתם של השניים. כך למשל חזית המטבח המוקפדת והמינימליסטית, חופתה בפורניר במבוק. האדריכלים השכילו להטמיע בחלקה הגבוה את מערכות הבית השונות ובחלקה התחתון חזיתות אינטגרליות שמאחוריהן מקרר ופתרונות אחסון. המדרגות הקונסוליות שמובילות לקומת המגורים עטופות בתושבת גרניט שחורה ואת המסדרון הפתוח לחלל הציבורי, מלווה מעקה זכוכית שקוף ואוורירי.

גרם המדרגות בעלות המעקה השקוף (צילום: עודד סמדר)
חשיפה מאוזנת של אור השמש וסירקולציה של אוויר טבעי. המשרביות והבריכה בחצר האחורית (צילום: עודד סמדר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully