דירה יפואית קטנה ויפהפיה בבניין לשימור

היא ליצנית רפואית, הוא הייטקיסט וכל אחד מהם רצה סגנון עיצוב אחר לגמרי. בסוף הדירה הכתיבה סטייל משלה וזה מה שיצא. בעלי הבית מסכימים שהתוצאה מהממת, ואתם? צפו

מערכת וואלה! בית ועיצוב
כאן גרים בכיף: ליצנית רפואית והייטקיסט (צילום: עידו אדן)

הפרויקט: דירת 3 חדרים ביפו
שטח: 80 מ"ר
הדיירים: זוג
תכנון ועיצוב: אלעד בן-נחמיאס, בעל סטודיו לעיצוב פנים EB Design
חיפויים וחדרי רחצה: MODY

הזוג הצעיר שרכש את הדירה צנועת המידות ביפו, היה בבחינת האתגר הראשון שהמעצב אלעד בן-נחמיאס, בעל סטודיו לעיצוב פנים EB Design, נדרש לפצח. בן הזוג, הייטקסיסט ובעל חברה משלו, והאישה, ליצנית רפואית במקצועה, הם הפכים, וכך ביקשה היא לעצב מקום שיהיה צבעוני ומשובב, ואילו הוא העדיף לשמור עליו שקט, נקי ומעוצב בקווים מודרניים.

עוד בוואלה!

קנו שתי דירות, חיברו אותן וזה מה שיצא

לכתבה המלאה
פרטי השימור בחזיתו של הבניין כבר הכתיבו את הבסיס לעיצוב. המרפסת (צילום: עידו אדן)

"בעיני, הדירה המקסימה. היא נמצאת בפאתי יפו העתיקה, עם חזית המיועדת לשימור, שבה תריסים ופרופילים בלגיים - ואלה כבר קבעו את הבסיס לעיצוב", אומר בן-נחמיאס. וכך החל את מלאכת העיצוב, כשהוא נותן לדירה את הכבוד, אך גם לדייריה. האתגרים הבאים בתור ברשימה, היו ניצול שטחי אחסון בדירה קטנה, הוספת שירותי אורחים ופתיחת המסדרון הצר והמאורך, באופן שינצל את החלל בצורה מקסימלית.

בן-נחמיאס תכנן את הדירה לפרטי פרטים, והפך את הלימון ללימונדה, בניתוב האילוצים הקיימים והפיכתם לנכסים. כלל עבודות הנגרות בבית תוכננו במיוחד באופן שהפך את חללי האחסון הזמינים לנסתרים מהעין, והותיר את החלל הציבורי פתוח ומזמין למראה. הם מתמזגים עם גוון הקירות ובעלי ידיות אינטגרליות ומציעים מראה נקי, בקו מודרני-סקנדינבי, תוך מיזעור העומס הויזואלי למינימום האפשרי.

שטחי אחסון שמתמזגים אל הקירות ממקסמים את המרחב ומפחיתים עומס ויזואלי (צילום: עידו אדן)

הדירה הקטנה כוללת שלושה חדרים ומרפסת יפואית טיפוסית: חדר שינה, חדר עבודה וחלל ציבורי הכולל את הסלון ואת המטבח, היה בה כבר חדר רחצה כללי ולאחר השיפוץ התווסף גם חדר שירותים לאורחים. תכנון הדירה הציע שטח אחסון שפונה כלפי מסדרון צר וארוך, אבל בן-נחמיאס בחר להרחיב את המסדרון, ולהכניס את ארונות האחסון פנימה, אל תוך החדרים. התכנון החשוב הזה, שכלל גם דלתות בקו אפס, הצליח לפתוח את הדירה ככל האפשר, ולהציע מראה מאוורר ונינוח, חרף גודלה הקטן.

הטלוויזיה הוטמעה בתוך קיר הארונות בחדר השינה של בני הזוג (צילום: עידו אדן)
חדר ארונות במבואת הכניסה לחדר השינה משמש את בעלת הבית כאזור התארגנות ומנוחה פרטי (צילום: עידו אדן)

בסופו של המסדרון נמצא חדר השינה של בני הזוג, שתחילתו היא מעין מבואה מעוצבת. בן-נחמיאס הפך אותה לחדר ארונות מרווח, ושילב בה מראת קיר גדולה שמגדילה את החלל ומכפילה אותו. חדרון המבואה, שבו הותקנה גם תאורה נסתרת, משמש את בעלת הבית כחדר מנוחה והתארגנות משלה. בחדר השינה תוכנן קיר אחסון גדול, שבו הוטמעה טלוויזיה, מול המיטה הזוגית.

פרקט בדוגמת פישבון בכל הבית מצא את דרכו להשתלב בצורה ייחודית בעוד מקומות (צילום: עידו אדן)

פלטת הגוונים, כיאה לאפיון סקנדינבי-מינימליסטי, היא של גוונים רכים ובהירים, בשילוב עץ. עבור חיפוי הרצפה לדירה כולה נבחר עץ אלון טבעי מבוקע בהנחת "פישבון". ובעזרת הנגר האומן בן-נחמיאס שילב ביצירתיות את הפרקט גם באלמנטים נוספים בדירה, למשל כאלמנט לחיפוי הקלאפות והנישות במטבח, ואף עבור מדפים גיאומטריים לשירותי האורחים. "הכנו ממש אריחים מהריצוף, בפריסה מיוחדת שתכננתי, והצלחנו לייצר חיפוי מיוחד ומדפים מעניינים. זה ממש לא עבודה לכל נגר, והצריך דרגה מיוחדת של מומחיות", אומר בן-נחמיאס.

הנוף היפואי מעניק אופי מיוחד לדירה (צילום: עידו אדן)

מלבד רצפת העץ שמחממת מיידית את החלל, גם תריסי עץ במראה פשוט ונוסטלגי הצליחו להעניק לדירה מראה מזמין. הנוף הנשקף, הכולל חזית שניה לים ואת הצבעוניות הייחודית של יפו, שבה כל בניין מספר סיפור שלם, נכנס באלגנטיות פנימה ומעניק אופי מיוחד לדירה.

מוטיב הפרקט חוזר על דלתות הקלאפות במטבח (צילום: עידו אדן)
מדפי ברזל ממוסגרים בשחור (צילום: עידו אדן)

במטבח תוכננו שטחי אחסון רבים, בשילוב חינני שבין מוסתר לגלוי. ארונות תחתונים ועליונים בגוון בהיר, המחמיאים למשטח עבודה גרניט פורצלן מדוקק אפור-גידים, לצד קלאפות מחופות בעץ הפרקט ומדפי ברזל ממוסגרים בשחור - מוסיפים מראה ייחודי לזירת הבישולים.

הם לא היו כאן קודם - שירותי האורחים (צילום: עידו אדן)

בשירותי האורחים הקטנים שולב כיור חרס שחור בשילוב מראה משולבת תאורה בטאץ' ובמסגרת קוריאן. אלה נדמים כתכשיטי עיצוב, על רקע אריחים בגודל 33/33 ס"מ בגוון גרפיט ובטקסטורות שונות, ה"מטפסים" על הקיר.

טקסטורות מעניינות בחדר הרחצה הכללי (צילום: עידו אדן)

בחדר הרחצה אריחים מוארכים עם טקסטורות משתנות באפור, לצד ארון קוריאן מרחף בשילוב טקסטורת עץ מכניסים תנועה וזרימה דרך הטקסטורות המעניינות.

הבלחות צבע של כחול וירוק שולבו בעדינות בסגנון העיצוב הסקנדינבי-מינימליסטי (צילום: עידו אדן)

פריטי ריהוט וצמחייה ירוקה מציגים הבלחות צבע של ירוק וכחול, אלה משתלבים בצורה הרמונית ומגלמים את הנוף הנשקף מבחוץ. גם תכנון התאורה המוקפד בוצע במקביל להלך התאורה הטבעי שנכנס אל תוך הבית, ומציע אפשרויות העשרה בשעות בין הערביים, עד לתאורה היקפית מלאה כשחשוך לגמרי בחוץ. "כניסת האור הטבעי לדירה הזו היא אחת הדברים המרהיבים שמייחדים אותה", מספר בן-נחמיאס. "החזית מהממת בשקיעה וישנם שני בניינים בחזית שמול הבניין שמייצרים כניסת אור מטריפה על הסלון ועל המטבח. זריקות אור שמשתקפות מבעד לתריסי העץ שוטפות את הבית באור יקרות טבעי, ומשרה תחושה נעימה ועוטפת", הוא מסכם.

מבט מקרוב אל נגרות המטבח (צילום: עידו אדן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully